• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ceza meselesi....

Ben de gec kalana ceza veriyordum sinifa kurabiye yapiyorlardi. Dersin yarisi oluyor hanimefendiler ancak uyanip tesrif ediyor, dersimi boluyorlar bir de teneffuse kadar beklemek diye bir incelik yok. Cocuk geliyor aheste aheste montunu cikariyor, geri yerine oturuyor,cantasini aciyor, defter kitap aciyor, nerede kaldigimzii buluyor da biz derse gecebiliyoruz. Boyle 3 kisi gec kalsa dersin halini dusunun. Hic islemeyelim madem.
Boyle gec kalan kurabiye getiriyor ertesi gun sinifa. Normalde her gun 5 kisi gec kalirdi en az, sirf kurabiye almamak icin erkenden geliyorlar simdi. Olayin vehametine bak, ders falan umurlarinda degil kurabiye yapilmasin alinmasin onlara yeter:D
Ha bir de kermes icin ogretmen sizin istediginizi mi sattiracak? Bizim sinif bakliyat getiriyor mesela,boyle karar verildi uyulacak. Sarma yapan siniflar da var karisik yapan da. Ogretmen paylasimi yapmaz herkes istedigini getirirse nasil bir duzen olacak?
Okuma konusunda ise zorlamasi manasiz. Bize tonlarca sikayet geldi. Milli egitim diyor ki bize odev vermeyin, fotokkopi cekmeyin, kaynak kitap almayin ve sinav yapmayin. Seneye ne odev ne sinav ne kitap ne fotokopi verecegim ne de durumlarini degerlendirmek icin sinav yapacagim... O kadar calisip bir de sikayet aliyoruz. Oyle bos bos gelip gitsinler cok isteyen veli evine kitap alip calistirsin. Ders kitaplari neyimize yetmiyor.

Whats app dan yazili delil varsa milli egitime sikayet et.

Hiç üstelemeyin siz bilirsinizin altını fakat çocuğunuza yansıtmadan gözlemleyin çocuğunuza karşı davranışları değişirse öğretmenle özel görüşün bende bir sınıf öğretmeniyim ve o yaştaki çocuklar için öğretmeni sevmek çok önemli sürekli hediyeler alıyorum öğretmeni dersi sevsin diye Altı yaşındaki bir çocuğu sıraya Aslı bağlı tutamazsınız ayakta olmasının sebebi vardır mutlaka ceza verilecek şey göremiyorum bende bir öğretmen kurbanıyım yavrumun şuan okul fobisi var asla alttan almayın eğer çocuğunuza karşı tavrının değiştiğini farkedersiniz uyarın açıklayın iletişime sık sık yüz yüze girin bir de hızlı okumaktaki marifeti anlamıyorum önemli olan güzel okumak ve anlamaktır seneler evvel hızlı okuma yarışması işini kaldırdık okuma parçasından anladığını en çok yapan yarışması yapın en güzel şiir okuyan yarışması yapın nedir bu anlamadan hızlıca robot gibi okutma merakı çok üzülüyorsanız hızlı okuma teknikleri va netten araştırın azıcık çalışsın yavrucak malum bu sisteme bir girdi mi koş babam koş

Sizde aynı şekilde whasapp grubundan direkt öğretmen hanıma lütfen haddinizi bilin canınız çektiği şeyler varsa lokanta da giyin. Çocuğa ceza mı veriyorsunuz kendinizi mı ödüllendiriyorsunuz diyebilirsiniz. Akabinde de çocuğunuzun sınıfını değiştirme ihtimalinizde var. Bir kaç veli size destek çıkarsa kendini daha hızlı toparlar çıkmazsa da sizin birazcık zamanınızı alır. Ama sesinizi muhakkak çıkarın derim.

Bir gün bir öğrenciye soru çözerken çayım bitti. Arkadaşı da hocam çayınızı ben getireyim mi dedi griptim tamamen sevgi ve iyi niyetle hareket etti kız. Çay yerinde mudur görmüş ve beni öğrencilere hizmet ettirmeyin diye uyardı öğrenci de 20 yaşında. Diyecegim o ki bu öğretmende otorite boşluğu var yoksa sizin gönlünüzden kopani bile kabul etmezdi

Ben de gec kalana ceza veriyordum sinifa kurabiye yapiyorlardi. Dersin yarisi oluyor hanimefendiler ancak uyanip tesrif ediyor, dersimi boluyorlar bir de teneffuse kadar beklemek diye bir incelik yok. Cocuk geliyor aheste aheste montunu cikariyor, geri yerine oturuyor,cantasini aciyor, defter kitap aciyor, nerede kaldigimzii buluyor da biz derse gecebiliyoruz. Boyle 3 kisi gec kalsa dersin halini dusunun. Hic islemeyelim madem.
Boyle gec kalan kurabiye getiriyor ertesi gun sinifa. Normalde her gun 5 kisi gec kalirdi en az, sirf kurabiye almamak icin erkenden geliyorlar simdi. Olayin vehametine bak, ders falan umurlarinda degil kurabiye yapilmasin alinmasin onlara yeter:KK70:
Ha bir de kermes icin ogretmen sizin istediginizi mi sattiracak? Bizim sinif bakliyat getiriyor mesela,boyle karar verildi uyulacak. Sarma yapan siniflar da var karisik yapan da. Ogretmen paylasimi yapmaz herkes istedigini getirirse nasil bir duzen olacak?
Okuma konusunda ise zorlamasi manasiz. Bize tonlarca sikayet geldi. Milli egitim diyor ki bize odev vermeyin, fotokkopi cekmeyin, kaynak kitap almayin ve sinav yapmayin. Seneye ne odev ne sinav ne kitap ne fotokopi verecegim ne de durumlarini degerlendirmek icin sinav yapacagim... O kadar calisip bir de sikayet aliyoruz. Oyle bos bos gelip gitsinler cok isteyen veli evine kitap alip calistirsin. Ders kitaplari neyimize yetmiyor.
Ek kitap fotokopi vs bunlarda değilim bunlar çocuğumun gelişimi için ve elinden geldiği kadar hepsini alıyorum mesleğimizi de saygı duyuyorum lütfen yanlış anlamayın bizler de çocuklarımıza ceza verebiliyoruz benim dert ettiğim şey ogretmenin bizim yerimize karar vermesi mesela ben kermese katılmak istediğini falan söylemedim kafasına göre hem sarma hem serbetli tatlı yapacaksın yazmış..kurabiye bizim ogretmenimizin istedikleri yanında masum olur yaş pasta falan yaptırıyor el açması börek. ..inanın abartmıyorum

Yorumunuzu hiç beğenmedim. Bir öğretmene zıkkımın kökünü ye diyemezsiniz. Öğretmen sarmayı kermes için istemiş zaten. Ben bir öğretmenim, o öğretmenin tabiki yanlışı olabilir. Sizin hatanız yok mu. kimi veli baskı yapar ödev vermeyin öğretmenim,çocuklar mutlu bir çocukluk geçirsin der, kimisi gelir hocam niye ödev vermiyorsunuz çok verin,dışarıda gezmesin, evde başını ödevden kaldıramasın ister, evde yaramazlık yapmasın ister yan sınıf öğretmeni 10 sayfa ödev veriyormuş çok başarılı(!) bir öğretmen der. Öğrencilerin durumunu whatsapptan paylaşmak yanlış tabiki.Ceza dediğiniz bence şakadır.Biz de bazen öğretmenler kuruluna geç kalınmasın diye son gelen öğretmene "baklavalar senden" deriz herkes güler geçer ancak bundan dolayı baklava alan öğretmen de görmedim. Yine de müdüre bu olayların yanlış anlamalara yol açacağını söyleyin.Rahatsızlığınızı belirtin.

Kimse kermese sarma göndermeye zorlanamaz ancak rica edilir.Ayrıca sarma yapmakla çocuğun terbiye olmasının da hiçbi bağlantısı olmadığına göre geriye öğretmen hanımın keyfi baskıcı küstah tutumu kalıyor.

Biraz daha yüz verirseniz okul bahçesinde mangal yaktırır bu öğretmen size. Yüzsüzlük resmen:KK57:

Bana öğretmen yaprak sarması getir dese sinirlerim tavan olur hiç uğraşamam
Çocuk o sınıfta okuyacaksa bence sert bir giriş yapmayın sarma istemişsiniz ne vaktim ne durumum buna müsait ben size kek yapar getiririm diyip bitirin
Öğretmeniyle de konuşurken biz çocuğumuzu elbette ikaz edeceğiz ama bunları bize özelden yazarsanız daha iyi olur WhatsApp gurubunda özel veya sıkıntılı durumları konuşmaktan hoşlanmıyorum diyin
Böyle şeyleri okudukça öğretmenimize daha çok hayran oluyorum
Okuma hızı düşük olabilir ama okudukça hızlanıyor çocuklar hergün mutlaka okuma yaparsa hızlanır
Benimkiler ders çalış iki soru çöz desen kaçarlar ama çok kitap okurlar sizde de tam tersi her çocuk aynı olmuyor maalesef

Boyle gec kalan kurabiye getiriyor ertesi gun sinifa. Normalde her gun 5 kisi gec kalirdi en az, sirf kurabiye almamak icin erkenden geliyorlar simdi. Olayin vehametine bak, ders falan umurlarinda degil kurabiye yapilmasin alinmasin onlara yeter:KK70:

Peki bu sistemde alamayan yapamayan noluyor?yani sorun sistemde aslında öğretmenlerde değil.Çalışan küçük çocuğu olan napacak?parası olmayana bi kilo sarma 40-50 lira.Almak zorunda mı bu insanlar ne kadar saçma bi sistem ya.Okul yönetimi karar alıp kermes yapıyo ceremesini veliler çekiyo.Sanki insanların hayatı yeterince yorucu değil gibi bi de bunlarla uğraşsın millet.

Yorumunuzu hiç beğenmedim. Bir öğretmene zıkkımın kökünü ye diyemezsiniz. Öğretmen sarmayı kermes için istemiş zaten. Ben bir öğretmenim, o öğretmenin tabiki yanlışı olabilir. Sizin hatanız yok mu. kimi veli baskı yapar ödev vermeyin öğretmenim,çocuklar mutlu bir çocukluk geçirsin der, kimisi gelir hocam niye ödev vermiyorsunuz çok verin,dışarıda gezmesin, evde başını ödevden kaldıramasın ister, evde yaramazlık yapmasın ister yan sınıf öğretmeni 10 sayfa ödev veriyormuş çok başarılı(!) bir öğretmen der. Öğrencilerin durumunu whatsapptan paylaşmak yanlış tabiki.Ceza dediğiniz bence şakadır.Biz de bazen öğretmenler kuruluna geç kalınmasın diye son gelen öğretmene "baklavalar senden" deriz herkes güler geçer ancak bundan dolayı baklava alan öğretmen de görmedim. Yine de müdüre bu olayların yanlış anlamalara yol açacağını söyleyin.Rahatsızlığınızı belirtin.

Beğenmek zorunda değilsiniz kermes rica ile olan birşey ayrıca ben evde 1 yaşında çocukla oturup sarma saricam neden öğretmen rica bile etmemiş evrivaki demiş kusura bakmasın da kendi otursun sarsın bir zahmet

Ek kitap fotokopi vs bunlarda değilim bunlar çocuğumun gelişimi için ve elinden geldiği kadar hepsini alıyorum mesleğimizi de saygı duyuyorum lütfen yanlış anlamayın bizler de çocuklarımıza ceza verebiliyoruz benim dert ettiğim şey ogretmenin bizim yerimize karar vermesi mesela ben kermese katılmak istediğini falan söylemedim kafasına göre hem sarma hem serbetli tatlı yapacaksın yazmış..kurabiye bizim ogretmenimizin istedikleri yanında masum olur yaş pasta falan yaptırıyor el açması börek. ..inanın abartmıyorum
Bizde de istege bagli olmuyor. Ben gorev paylasimi yaptim kermes icin. Katilamam diyen olursa siliyorum onalr da isterlerse para veriyorlar veya hic bir sey yapmiyorlar.

Kermeslerde gönüllülük esas denmiş. Peki. O kermes parası tutanakla okula aktarılan bir para. Öğretmenin ek dersine yansımayan öğretmen için külfet olan ve öğretmenin de nefret ettiği bir uygulama. Gönüllülük esas olan kermeste hiçbir şey getirmeyen veli getirenin hakkına girmiş olmayacak mı? İstekler size fazla gelmiş olabilir ama bunu münasip bir dille öğretmene aktarmanız çok daha sağlıklı olur ve müspet sonuç verir.

Peki bu sistemde alamayan yapamayan noluyor?yani sorun sistemde aslında öğretmenlerde değil.Çalışan küçük çocuğu olan napacak?parası olmayana bi kilo sarma 40-50 lira.Almak zorunda mı bu insanlar ne kadar saçma bi sistem ya.Okul yönetimi karar alıp kermes yapıyo ceremesini veliler çekiyo.Sanki insanların hayatı yeterince yorucu değil gibi bi de bunlarla uğraşsın millet.
Bizim de hayatimiz yorucu. Senede bir kere sarma yapmak ne kadar kulfetli olabilir? Senede bir kere kermes etkinligine katilip okul yararina bir sey yapmak? O kermes okul yararina yapiliyor, cocuklar icin yani. Benim sinifimda yapamayacak olan mesela para vermek istiyor, tabak catal almak istiyor , satista bekliyor yani bir sekilde yardim ediyor. Gecen sene hic unutmam 7 aylik hamile velim geldi butun gun limonata satti, siz gidin artik baskasi bakar dedim ben severek yapiyorum dedi en son o gitti. Hakki odenmez. Kiminin icinde var iste kimi de 1 lira istesen yaygara kopartir.

Bakin siz bunda degilsiniz baskasi da onu sikayet ediyor tipki simdi yaptiginiz gibi. Kimi odev konsuunu kimi kaynak kitabi kimi etkinlikleri... Ben buradaki insanlari da anlamiyorum ne haddine ogretmene "kendin yap da ye" demek. Bu nasil bir uslupsuzluk ve cehalettir. Boyle sacma seylerle gaza gelmeyin. Her seyin bir uslubu var. Benim durumum musait degil calisiyorum vs deseniz girtlaginiza mi yapisacak? Baska turlu yardimci olursunuz.
Ogretmenin her davranisini tasvip ettigimi dusunmeyin, grupta ifsalar falan hic hos degil.

Back
X