• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ceza meselesi....

Bizim de hayatimiz yorucu. Senede bir kere sarma yapmak ne kadar kulfetli olabilir? Senede bir kere kermes etkinligine katilip okul yararina bir sey yapmak? O kermes okul yararina yapiliyor, cocuklar icin yani. Benim sinifimda yapamayacak olan mesela para vermek istiyor, tabak catal almak istiyor , satista bekliyor yani bir sekilde yardim ediyor. Gecen sene hic unutmam 7 aylik hamile velim geldi butun gun limonata satti, siz gidin artik baskasi bakar dedim ben severek yapiyorum dedi en son o gitti. Hakki odenmez. Kiminin icinde var iste kimi de 1 lira istesen yaygara kopartir.
Koacigim kesinlikle haklisin, bana gore en yorucu en zor meslek ogretmenlik. Kermes konusuna katiliyorum ama cocuga ceza olsun diye gofret istemeler,ustune sarmalar el acmasi borekler azicik fazla olmus bana gore. Kermes cok fayda getiren bir organizasyon ama boyle adam dover gibi istenmesi yanlis. Bak ne guzel gonullu sekilde yapilmis sizde. Ben kimse icin sarma saramam ama gelir gorev alirim,hazir sardirip getiririm ama senin cocuguna ceza gofret al gel dese o ogretmenin kalbini gercekten kirarim

şu hırslı öğretmenlere milli eğitimin bir uyarı yapması gerek.
çocuklar yarış atı değil. bir dakika da 80 kelime okumak marifet değil.
okuduğunu anlamak marifet. kaldı ki çocuklar okurken hayal kuruyor belki, belki de kafasında canlanrırıyor. hep bunları engelliyor bu öğretmenler.
gelgelelim yaptığı şeyi velilerle konuşup ortak bir ağızla kendisine aktarın. tek başınıza sivrilmeyin

Merhaba hanımlar bugünkü daha doğrusu uzun zamandır derdimiz olan bir konu var oğlum 1.sınıf öğrencisi tembel bir çocuk sayılmaz sınavlarından 60dan aşağı hiç not almamıştır matematiği çok iyi notları hep 80 100 arasidir.okumada dk 30 35 arası okuyor .şimdi problem su öğretmenimiz bu sayıyı çok az buluyor sürekli bu konuda bizi çağırıp daha fazla okuma yaptırın diyor (bir kaç öğrenci daha var oğlumla okuma seviyesi aynı olan) cocugum elinden geleni yapıyor daha fazla sıkmak istemiyorum bir de şöyle bir uygulaması var dönem başından beri sınıfta simariklik yapan olursa hemen whtsap grubundan ifşa edip annesinden tüm sınıfa kendi belirlediği bisey getirmesini istiyor oglumdan daha önce gofret istedi bir kez aldım yolladım bugünde ayakta gezindiği için bir tencere yaprak sarması istiyor üstelik bunu okul kesmesine verecekmiş ayrıca mesaj atıp kermes için tatlı yapmamı istedi mecbur olmadigimi biliyorum ama cocugum da mahcup olsun istemiyorum nasıl davranmalıyız sizce?
NOT:senin elinde var mi falan diye sormak yok direk sen sunu sen sunu yapacaksın diyo benim 1 yaşında bebeğim var ve saatlerce oturup yaprak saramam hemde elim öyle hizli değil malesef :KK43:

Cinsiyetçi bir saçmalığa imza atmış. Öğrenci yaramazlık yapınca veliye ceza kesmek saçmalık, yemek yapma cezası daha bir saçmalık, bu yemeği anne ve babadan değil de sadece annelerden istemesi cinsiyetçilik.

Siz birebir konusun once kendisiyle...sarmadan tutun da rahatsiz oldugunuzu uygun bir dille soyleyin...baktiniz hala dik bir sekilde sarma yapacaksiniz edeceksiniz vs emir kipiyle konusuyorsa...mudure soyleyin...tek kaldim demeyin...bu kafayla siz o sarmayi da yaparsiniz...lutden bana kizmayin...tepki gpsterin...hakkinizi savunun:))
Estağfurullah haklısınız tepki gösterilmeli ama tepki gosterdigimizde daha sert bir tavırla bu sefer cocugu irdelemeye başlıyor...daha yolun çok başında yeni öğretmen mazur görmeye çalışıyorum ama bazen tadını kaçırıyor....mesela şöyle bir örnek vereyim kış ayıydı bir faaliyet için birşey almamızı istedi oturduğumuz semt küçük bir yer herşey kolay bulunmuyor bir veli eşimin bir yerde bulduğunu söyledi bizde toplu olarak almasını parasını ona ödemeyi teklif ettik kadın sağolsun kabul etti hemen konuya müdahil olup herkes cocugunun ihtiyacını karsilasin bu kadarcık şey için bile kilinizi kipirdatmiyorsunuz ne bicim ailesiniz muhabbetine girdi bende dedim ki siz böyle itham edemezsiniz x hanım teklifde bulundu bizde kabul ettik bunun ilgisizlikle ne alakası var dedim cocugu için çaba göstermeyen ilgisizmis. ..bnden başka kimse ses çıkarmayınca sadece diger arkadasa siz bana alin parasini gonderiyorum dedim sırf inadına....:)

cezayı çocuk değil siz çekıyosunuz bu bır.çocuğun eğitimine katkıda bulunacak cezalar versın. kendı yararına olacak cezalar değil.

Böyle enteresan ceza uygulamaları var.
Hiç mi hiç bana göre değil.
Doğru bulmuyorum.

Beslenme listesinde ayran varmış da o gün meyve suyu getiriyor diye onu çöpe atan öğretmen duymadım
gözlerimle gördüm. Aynı okulda bizzat çalıştım :)
Bunun sınıfına seçilmiş öğrenciler koyuluyordu.
Sıraya giriyormuş veliler :)

Yaramazlık yapan, mesela derste konuşan direk 5 tl getiriyor sınıf kumbarasına atılıyor diye duydum.
Aynen yine bir tanesi bu gibi durumlara ceza diye velisine pasta, börek yaptırıyormuş.
Anne de evde çocuğu yine mi rahat durmadın diye sıkıştırdığı için çocuğa böyle bir ceza etkisi oluyormuş :)
Onu da duydum..
Ben gittikten sonra gelen öğretmen yapıyor diye eski velilerim ağlaşıyordu da..

Açıkçası burada yok o nasıl öğretmen, böylesine yapacağımı bilirimler, asarım keserimler, haddini bildiririmlerin yerini
baş tacı etmeler alıyor.

Bu saydıklarımın arkasından şikayet, yüzüne öğretmenimmmm bir numarasınız derler.
32 diş sırıtırlar.
Geçiniz bunları efendim geçiniz.

Gizli gizli ettiğiniz şikayetler, öğretmenin yüzüne attığınız gülücükler ile
ancak komedi kişiliklerden oluyorsunuz.

Konu sahibi tepki göstermek hakkınız ama burada konu açıp arkasından atıp tutarak değil,
gizliden bimere yazarak da değil.

Gidin güzel bir üslupla ceza uygulamasında yanlışlık bulduğunuzu, bütçenizin el vermediğini
yapamayacağınızı söyleyin.

Oğlumun bu hali bana yetiyor süper çalışkan olmasını beklemiyorum da deyin olsun bitsin..

1. Boyle bir cezayi kabul etmem.
2. Sarma sarmayi bilmiyorum siz sarinda birlikte yiyelim derdim...ayrica gercekten sarma saramiyorum... saramayanlar ne yapacak??

Direkt kermes icin biseyler yapabilirmisiniz dese elimden gelen biseyi yaparim ...

saçmalık ... ayakta geziyorsa oturmasını soylesın yaprak sarması ıle ne alaka hadı gofret makul diyelimm...

Öğretmenliğe aykırı davranışlar. Hiç bir normal oğretmen öğrencisinin sorunlarını herkesin önünü sermez. Dolma işi zaten saçma. Size mi ceza veriyor, çocuğa mı?

Merhaba hanımlar bugünkü daha doğrusu uzun zamandır derdimiz olan bir konu var oğlum 1.sınıf öğrencisi tembel bir çocuk sayılmaz sınavlarından 60dan aşağı hiç not almamıştır matematiği çok iyi notları hep 80 100 arasidir.okumada dk 30 35 arası okuyor .şimdi problem su öğretmenimiz bu sayıyı çok az buluyor sürekli bu konuda bizi çağırıp daha fazla okuma yaptırın diyor (bir kaç öğrenci daha var oğlumla okuma seviyesi aynı olan) cocugum elinden geleni yapıyor daha fazla sıkmak istemiyorum bir de şöyle bir uygulaması var dönem başından beri sınıfta simariklik yapan olursa hemen whtsap grubundan ifşa edip annesinden tüm sınıfa kendi belirlediği bisey getirmesini istiyor oglumdan daha önce gofret istedi bir kez aldım yolladım bugünde ayakta gezindiği için bir tencere yaprak sarması istiyor üstelik bunu okul kesmesine verecekmiş ayrıca mesaj atıp kermes için tatlı yapmamı istedi mecbur olmadigimi biliyorum ama cocugum da mahcup olsun istemiyorum nasıl davranmalıyız sizce?
NOT:senin elinde var mi falan diye sormak yok direk sen sunu sen sunu yapacaksın diyo benim 1 yaşında bebeğim var ve saatlerce oturup yaprak saramam hemde elim öyle hizli değil malesef :KK43:
Ben kocama bile altı ayda bir yapıyorum sarmayı. Degil ki öğretmen hanımın canı istedi diye sarma yapayım. Olmaz öyle şey. Yapmayın.

Ne münasebet yahu! Derhal haddini bildirin

Öyle şey mi olur? Çocuk ayakta gezdi diye veli niye okula bir şey getirsin? Çocuğun davranış sorunu böyle mi çözülecek? Aklını başına toplasın bence. Gerekirse şikayet edin. Okullar çocukların eğitim öğretim görmesi, sosyal yaşama adapte olaması için var. Öğretmenler kafasına göre top koştursun diye değil.

Böyle meslektaşlar beni meslekten soğutuyor.

Çocuk bu tabii ki yaramazlık yapacak hem bütün velilere bunu ifşa etmek nedir ya Allah için bizim zamanımızda öğretmenler böyle değildi bu ne saçmalık

Böyle öğretmenker yüzünden sacma sapan insanlar yetişiyo her öğrebcinin kapasitesi bir değil sacmalamasın bi .. o öğretmenin öğrencilerine acıdım bence değiştirme sansınız varsa değiştirin sınıfını.. cünkü liseye gelen coğu öğrenci ilkokul öğretmeni yüzünden sıkıntı yasıyo

Back
X