Bir Çıkış Bulunur mu?

kulkedisi30

Allah sabredenlerle beraberdir...
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
5.344
6.214
198
Kızım çok hastaydı dün. İşten de izin alamadım. Utana sıkıla kaynanama dedim bugün bakarmısın gitmesin kreşe dedim. tamam dedi.
Öğleden sonra aradım nasıl oldu diye. Napıyosunuz anne dedim. Gündeyiz oturuyoruz dedi :27: nasıl iyimi duruyomu dedim. hasta ya az mızmızlanıyo dedi. ama şaşırdım. bi gün koydum ne olurdu gitmeseydin değil mi?
Sonra akşam eve gittim. yavrum iyice hastalanmış bi baktım kabanı yok incecik ceketi giydirmiş öyle çıkarmış çocuğu dışarı buz gibi. gece öksürmekten gram uyumadık. Bu gün mecburen bıraktım yine okula. Öğleden sonra izin alacağım vermeselerde zorla gideceğim bu sefer. Ben yanlış mı düşünüyorum. ne olurdu azcık düşünceli olsaydı her gün değilki bi kere bıraktım. bişey de diyemiyorum hemen ben suçlu oluyorum offf Allahım bıktım bunlardan ya. Sabahta eşim diyoki gece uyuyamadım öksürük sesinden sabahında köründe kaldırıyorsun diyo oysa sadece giyinip kahvaltı edip çıkıyo. bense kalkıyorum erkenden kahvaltıyı hazırla kızı giydir kendin hazırlan kahvaltı masasını topla giyin çık ben şikayet etmiyorumda o ediyo ben günlerdir uykusuzum geçen gün bayıldım işyerinde anlamıyo gerçekten çok çaresizim. İnsanlar nelere tahammül ediyo ama ben küçük şeylere de tahammül edemiyorum :(((:14:

Böyle durumlarda çocuğu bırakabileceğin başka kimse yok mu canım? Bir de eşinle konuş bence de ki bak annen hasta çocuğu çıkarıp güne götürmüş de. Uyar bir daha yapmasın de.Sen söyleme kötü olursun oğlu söylesin.

Böyle çalışan hem evli hem anne olan kadınları okudukça özgürlük sandığımız çalışmak
sanki kölelik gibi değilmi biz çalışıp didiniyoruz
bir ayakkabı bir elbise almak için onlara muhtaç olmayalım diye hemde tüm
yükü onların omuzlarıdan alalım diye ama nerdeee böyle kadınları görünce
çıkın işten çalışmayın oturun evinizde baksın sizde çocuğunada amann
çok sinirlendim yaa
İnsan kendi parasının tadını alınca istemekte zor olur demi
sanada gelince Rabbim sana sabır ,Güç ,ve sağlık versin

hiç bişey söylemesem bile kötüyüm zaten. eşime söyledim. bişey olmaz dedi. sabah tartıştığımzda bunları söyleseydim keşke, hani bişey olmazdı bak iyice hasta oldu diye. her şeyi içime ata ata ne olucak bilmiyorum

Böyle çalışan hem evli hem anne olan kadınları okudukça özgürlük sandığımız çalışmak
sanki kölelik gibi değilmi biz çalışıp didiniyoruz
bir ayakkabı bir elbise almak için onlara muhtaç olmayalım diye hemde tüm
yükü onların omuzlarıdan alalım diye ama nerdeee böyle kadınları görünce
çıkın işten çalışmayın oturun evinizde baksın sizde çocuğunada amann
çok sinirlendim yaa
İnsan kendi parasının tadını alınca istemekte zor olur demi
sanada gelince Rabbim sana sabır ,Güç ,ve sağlık versin

sağol arkadaşım amin. Eğer çalışmasam iyice kaynanayla yüz göz olacağım altlı üstlü oturuyoruz. çalışmak benim için kurtuluş. Kendi kazandığım paranın bile hesabını sorar eşim. bende diyemiyorumki sende kazansan keşke diye...

ahh bu kocalar ahh bu kayınvalıdeler.ınsan o mınıcık yavruya nasıl kıyar.nasıl hasta hasta gune goturur.kendısı hasta olsa ılgı alaka bekler ama.

hiç bişey söylemesem bile kötüyüm zaten. eşime söyledim. bişey olmaz dedi. sabah tartıştığımzda bunları söyleseydim keşke, hani bişey olmazdı bak iyice hasta oldu diye. her şeyi içime ata ata ne olucak bilmiyorum

Atma içine işte eşine söyle kaynanayı uyarsın bir daha yapmasın.Bronşit zatürre olsa iyi mi de.

Ben genelde kayınvalidesine tepkili oldukları için çocuk bırakmayanlara ya da bakımını eleştirenlere biraz hoşgörü derim.
Ama size bunu diyemeyeceğim.
Bencil bir kayınvalideniz var. Evet çocuk hasta olmasa, hastalığı için oraya bırakılmasa yaptıkları belki biraz affedilebilir.
Ama be kadın. Çocuk hasta.
Hem Başka bir yere götürüyorsun. Gittiğin yerde gelen insanların asğlık durumunu biliyor musun
Hem bir damlacık çocuğu bu soğukta giydirmiyorsun.
Hem de umursamıyorsun.
Bir daha bırakmayın.
Alın yanınızda işe götürün, okula götürün ama bırakmayın

Ben genelde kayınvalidesine tepkili oldukları için çocuk bırakmayanlara ya da bakımını eleştirenlere biraz hoşgörü derim.
Ama size bunu diyemeyeceğim.
Bencil bir kayınvalideniz var. Evet çocuk hasta olmasa, hastalığı için oraya bırakılmasa yaptıkları belki biraz affedilebilir.
Ama be kadın. Çocuk hasta.
Hem Başka bir yere götürüyorsun. Gittiğin yerde gelen insanların asğlık durumunu biliyor musun
Hem bir damlacık çocuğu bu soğukta giydirmiyorsun.
Hem de umursamıyorsun.
Bir daha bırakmayın.
Alın yanınızda işe götürün, okula götürün ama bırakmayın

7 aylıktan 2 yaşına kadar baktı. Tek ses etmedim. çocuğa baktığı için her işini yaptırdı temizlik ütü yemek hiçbirine ses etmedim. Bi kalkıp çorba bile yapmadı bakıyo ya yabancıda değilya diye sustum. Dua ettim. eşimle ayrılığın eşiğinden döndüm. Sonra annem baktı, şimdide kreşe gidiyor daha ilk defa dün bıraktım bu olay oldu. Evet bidaha bırakmıycam ama çok üzüldüm işte :(

cnm sen bırakmak isterken sordun mu işiniz var mı yoksa eğer hasta çünkü dışarı çıkmasını istemiyorum dedin mi:34: kadında kendinde götürme cesareti gösterebilir....belliki bakmak istemiyor sadece bakmadı olmasın diye bakmış eşinizle de bu konuyu konuşmayı denediniz mi....yani ne bilim mesela siz canınız sıkkın olduğu için söylenmesi içiniz acıtmış da olabilir o söylendiğinde şikayet etmeden güzellikle (ama sonra) konuştunuzmu

Kıyamam yavruma yaaa...
Ben bile şu yaşımda çok öksürünce iyileşsem bile göğüs kafesimdeki ağrı geçmiyor günlerce nasıl heba olmuştur yavrum...
İşte çalışan, kendi aysakları üzerinde duran annenin çoğunun çilesi de böyle oluyor...
Eşinize de bravo yani, uyutmadın ne demek çocuk market poşeti içinde gelmedi ya, oynarken gülerken iyi de hastalanınca mı kötü...
Kayınvalidenize de hiç lafım yok insan acır o haline de kıpırtdatmaz çocuğu, tut ki götürdü; iyice sarar sarmalar da korur...

cnm sen bırakmak isterken sordun mu işiniz var mı yoksa eğer hasta çünkü dışarı çıkmasını istemiyorum dedin mi:34: kadında kendinde götürme cesareti gösterebilir....belliki bakmak istemiyor sadece bakmadı olmasın diye bakmış eşinizle de bu konuyu konuşmayı denediniz mi....yani ne bilim mesela siz canınız sıkkın olduğu için söylenmesi içiniz acıtmış da olabilir o söylendiğinde şikayet etmeden güzellikle (ama sonra) konuştunuzmu

canım öyle sormadım ama hasta bugün kalsınmı yanında deidm. Ne bileyim hasta çocuğu çıkarmamayı düşünebilr diye düşündüm. Yani gün sonuçta tamam hastane banka ne ibleyim olursa acildir tamam derimde. laf etmeyi konuşmayı çok sever kendisi. Günden geri kalmak istemedi açıkçası. ah öyle yapacağını bilsem vallahi bırakmazdım. eşimlede konuşmuyorum bu konuları daha doğrusu konuşamıyorum ne olursa olsun beni her konuda haksız gösterecek bişeyleri mutlaka bulur laf cambazlığı yapar.

canım öyle sormadım ama hasta bugün kalsınmı yanında deidm. Ne bileyim hasta çocuğu çıkarmamayı düşünebilr diye düşündüm. Yani gün sonuçta tamam hastane banka ne ibleyim olursa acildir tamam derimde. laf etmeyi konuşmayı çok sever kendisi. Günden geri kalmak istemedi açıkçası. ah öyle yapacağını bilsem vallahi bırakmazdım. eşimlede konuşmuyorum bu konuları daha doğrusu konuşamıyorum ne olursa olsun beni her konuda haksız gösterecek bişeyleri mutlaka bulur laf cambazlığı yapar.

Haklı olduğun konuda seni nasıl haksız gösterecek? Senin özgüvenin iyice gitmiş. Sen bir annesin önce kendine güvenmelisin ki o yavruyu koruyabilesin.

Haklı olduğun konuda seni nasıl haksız gösterecek? Senin özgüvenin iyice gitmiş. Sen bir annesin önce kendine güvenmelisin ki o yavruyu koruyabilesin.

evet canım özgüven falan hiçbişey kalmadı sindirdiler iyice. dedim canım bak böyle böyle keşke gitmeseydi diye kızmadan sakince söyledim. Ne yapsın oda evde sıkılıyo. bişey olmaz çocuk bu . bırakmasaydın ozaman kendin düşünmüyonda annemimi suçluyon dedi
sanki keyfi gittim ogün işe izin alamadım işte. parayı elimden alırken aybaşında iyiydi ama.

Son düzenleme:
evet canım özgüven falan hiçbişey kalmadı sindirdiler iyice. dedim canım bak böyle böyle keşke gitmeseydi diye kızmadan sakince söyledim. Ne yapsın oda evde sıkılıyo. bişey olmaz çocuk bu . bırakmasaydın ozaman kendin düşünmüyonda annemimi suçluyon dedi

Sen işten izin alamamışsın o eğlenceye gitmiş. İkisi bir mi ?

Kızım çok hastaydı dün. İşten de izin alamadım. Utana sıkıla kaynanama dedim bugün bakarmısın gitmesin kreşe dedim. tamam dedi.
Öğleden sonra aradım nasıl oldu diye. Napıyosunuz anne dedim. Gündeyiz oturuyoruz dedi :27: nasıl iyimi duruyomu dedim. hasta ya az mızmızlanıyo dedi. ama şaşırdım. bi gün koydum ne olurdu gitmeseydin değil mi?
Sonra akşam eve gittim. yavrum iyice hastalanmış bi baktım kabanı yok incecik ceketi giydirmiş öyle çıkarmış çocuğu dışarı buz gibi. gece öksürmekten gram uyumadık. Bu gün mecburen bıraktım yine okula. Öğleden sonra izin alacağım vermeselerde zorla gideceğim bu sefer. Ben yanlış mı düşünüyorum. ne olurdu azcık düşünceli olsaydı her gün değilki bi kere bıraktım. bişey de diyemiyorum hemen ben suçlu oluyorum offf Allahım bıktım bunlardan ya. Sabahta eşim diyoki gece uyuyamadım öksürük sesinden sabahında köründe kaldırıyorsun diyo oysa sadece giyinip kahvaltı edip çıkıyo. bense kalkıyorum erkenden kahvaltıyı hazırla kızı giydir kendin hazırlan kahvaltı masasını topla giyin çık ben şikayet etmiyorumda o ediyo ben günlerdir uykusuzum geçen gün bayıldım işyerinde anlamıyo gerçekten çok çaresizim. İnsanlar nelere tahammül ediyo ama ben küçük şeylere de tahammül edemiyorum :(((:14:

Ben hasta çocuğun güne götürülmesinden daha çok eşinin uyuyamamış olmasına takıldım tüh keşke çocuğu başka eve yollasaydınız eşinde mışıl mışıl uyurdu bencillikten başka bişey değil yaptıkları ,bu erkek anneleri ne olur biraz daha düzgün çocuk yetiştirse ,hassas, sorumluluk sahibi,duyarlı ,çocuk zaten hasta sizle kızınızla ilgilenirken eşinizde kahvaltı masasını toplayabilir alışmışlar hazıra el kızları çekiyor ,çalışan kadının sorumluluğu çok ağır ,bazen çalışmasam mı diyorum bu seferde erkeğe güvenmiyorsun ,Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin..

Ben hasta çocuğun güne götürülmesinden daha çok eşinin uyuyamamış olmasına takıldım tüh keşke çocuğu başka eve yollasaydınız eşinde mışıl mışıl uyurdu bencillikten başka bişey değil yaptıkları ,bu erkek anneleri ne olur biraz daha düzgün çocuk yetiştirse ,hassas, sorumluluk sahibi,duyarlı ,çocuk zaten hasta sizle kızınızla ilgilenirken eşinizde kahvaltı masasını toplayabilir alışmışlar hazıra el kızları çekiyor ,çalışan kadının sorumluluğu çok ağır ,bazen çalışmasam mı diyorum bu seferde erkeğe güvenmiyorsun ,Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin..

çok sorumsuz çoook. dışardaki işlerini babası evdekileri ben yaparım alışmış yat kalk ye iç ohhh ne yatmasını ne kalkmasını bilir. tek oğlan diye pohpohlamış durmuşlar. çalışmasam her yönden kötü. bariz aç kalırız hemde kaynanayla daha fazla yüz göz oluruz artık benim parçalarımı toplarlar. haftasonu bile gidecek bi yer bulur sürür beni peşinde bende artık sabahları eşimle çıkıp annemlere gidiyorum. Ama eskisi kadar takmıyorum Allaha havale ediyorum yoksa hasta olurum inan

sanki keyfi gittim ogün işe izin alamadım işte. parayı elimden alırken aybaşında iyiydi ama.

ne alaka ya bak iyice sinir oldum. çocuk sadece senin mi. o babası değil mi. sen izin alamadıysan onun izin alıp bakması gerekmez mi. sen sokaktan mı getirdin çocuğu. sorumsuz adamlar ve anneleri. Allah sabır versin. bence eşine bunun hesabını sor. çocuk istemeyi bilirler ama hiç bir sorumluluk almazlar. öksürük sesinden rahatsız olmuş. kalkıp baksaydı ya yavrusunun bir şeyi mi var nesi var.. Allah Allah...

Back
X