• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir çıkış yolu arıyorum nolur yardım

Evet kandırmaz sanıyorsun.
Hepimiz sonsuz inançla evlenip şoka girmiyor muyuz?

Ben kafamı hangi duvara vursam bilemiyorum.
Arada sakinleşiyorum ama..
Kendi yaşadığım şehirden biri ile evlenmediğim için inanılmaz pişmanım.
İstediğin kadar sev bencillik sevgiyi öldürüyor işte.

Aynı pişmanlık bende de var senin ailen benim ailem durumundan bıktım usandım bayramları burda kalmak zorunda olmaktan bıktım.. Evlenirken beni niye kimse uyarmadı ne kadar körmüşüm

Ben yerinizde olsam,tayin zamanı gelince ,düşündüğüm mantıklı yerleri bi şekilde eşime ne yapar ne eder kabul ettiririm,puanınızn yettiği yerleri.Sonuçta evlenmeden önce konuşmuş anlaşmışsınız,şu anda puanınız izmire yetmiyorsa,bir şekilde orta yolu bulur gibi,oraya yakın yerleri yezmayı kabul etmesi lazım.O istemiyor diye yazılmıyor,ama siz istiyorsunuz.Ya bir orta yol bulun,eşiniz yanaşmıyorsa kendi istediğinizi yapın bence.Erkekler genellikle bencil oluyorlar maalesef.Zor da olsa orda kalamayacağınızı anlatın,kararlı olun.Ben yıllarca atamalarda tercih yaptım,eşim istemez sorun olmasın diye hep bulunduğumuz şehri yazmıştım,ama aslında buradan gitmek istiyordum.Daha sonra ona kavga etmeden bazı yerleri yazacağımı,başka seçeneğim olmadığını söyledim,benim de puanım bazı yerlere yetiyordu.hiç tartışmadan,karşı bile çıkmadan,sen nereye gidersen oraya gelirim peşinden demişti.Aslında çok şaşırmıştım.Ben her durumda giderim deyince gelmeye karar vermişti.Sanırım kararlı olduğum için.Şu an bir eşim yok ama :1:,zamanında böyle bir dönem yaşamıştık.Bu sebeplerden filan ayrılmadık haa,yanlış düşündürmeyeyim,tamamen bambaşka konulardan ayrıldım ama bu olay benim kendi hayatıma değer vermemin de bir örneğiydi aslında.Kadınlar kendi kararlarını bağımsızca verebilmeli bence,eşine tabi ki danışacaksın,amaaaaa o da seni düşündüğü sürece.Senin de bir hayatın,ailen var.:45:

insan yaşadığı yeri sevmeli.sürekli eleştirerek olmaz ama. anadolu insanı alında sıcakkanlıdır. sadece 3 kişi 5 kişiyle genellemeler yapmamalısın. senin asıl sorunun eşin tarafından kandırılmış hissetmek olabilir ama her halükarda bu şekilde yaşamaya devam edersen allah korusun hastalanabilirsin. bunalım bunalımı doğurur. ya kendin için şimdi birşeyler yap. ya tayin iste...

Ailemi özlüyorum burdan sanırım hiç bir zaman kurtulamıycam memuriyetten istifa edip çekip giresim var :((

yazdığınız yorumları özellikle okudum. sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. egelileri iyi tanırım. kendi memleketlerinden asla ayrılmaz (ancak tayinle) , kültürlerini geleneklerini her zaman yaşatırlar. hatta 9 eylül yaklaşıyor şehirde bi bayram havası olacaktır:) akrabalık ilişkileri keza öyle. her zaman birbirlerini arayıp sorarlar. büyük bi aile gibidirler. kimi insanların akrabalarıyla aralarında mesafeler varken egedeki akrabalık kardeşlik gibi birşeydir. arada büyük bi bağlılık vardır. yaşadığınız şehirde bunları bulamazsınız çünkü diğer şehirler karışıktır akrabaların çoğu istanbuldadır birbirlerini arayıp sormazlar çok büyük bi bağları yoktur, herkes kendi işine gücüne bakar.. o kadar iyi anlıyorum ki sizi. kararlı olmanızdan başka hiç bi çare yok size bi söz vermiş ki sizde baştan şartınızı söylemişsiniz. bu konuda da çok doğru yapmışsınız. Allah yardımcınız olsun. boşanmak da çok ciddi bi durum. çok iyi düşünmelisiniz, hele ki çocuğunuz varsa.

Arkadaşlar ben öğretmenim 4 yıl önce memleketimden çok uzak bir şehre atandım ilk yıl çok zor geçti yalnızlık çok zor daha sonra eşimle tanıştım, o da öğretmen çalıştığımız yer esimin memleketi.. eşim bana açıldığında bizim birlikte olamacağımızı söyledim çünkü memleketime yakın bir yere tayin isteyecektim ailemi ve arkadaşlarımı çok özlüyordum. Eşim birlikte tayin isteriz bende izmirde yaşamayı hep istemiştim dedi ve bu şekilde ilişkimiz başladı.. Evlendik her şey yolunda fakat bu yalnızlık duygusu beni mahvediyor eşimin ailesiyle aynı ilçede oturmamıza rağmen çok soğuk ve kopuk bir aile kardeşler falan hiç görüşmüyorlar. Ben çat kapı gidebileceğim birine sahip değilim öyle çok yalnızım ki derdimi paylaşabileceğim kimse yok burda okulda birlikte çalıştığım bayanları kıskanıyorum her akşam aileleriyle kardeşleriyleler biz ise eşimle hep yalnızız..
2 yıldır Ege'ye tayin istiyoruz İzmir Manisa gibi illere fakat geçen yıl alan değişikliği yapıldığı için puanlar çok yükseldi yani artık oralara puanımın yetmesi imkansız gibi bir şey..
Evlenirken her şeye razı olan eşim şimdi Ege'de il beğenmiyor özellikle ailemin yaşadığı ili istemiyor küçük illeri beğenmiyor gelişmiş şehirlere de bizim puanımız yetmiyor.. YAlnızlık iyice beni kötü hale getirdi inanın çok bunalıyorum.. yazın ailemin yanındaydık 2 ay inanın hiç kendi evimi özlemedim.. Her gün ağlıyorum burası bana cehennem gibi geliyor, Eşim inadına devam ederse yoluma yalnız devam etmeyi düşünüyorum siz olsanız ne yapardınız?

canım bende manisalıyım ailemde orda:( eşimin görev nedeniyle doğudayız bizde eşimin memlketine çok yakınız malesef!! onunda akrabaalrı çok soğuk varlarmı yoklarmı belli değil! bende 4 senedir evliyim kafayı yemek üzereyim yalnızlıktan eşimde iyi biri ama beni anlamıyo bitürlü yalnızlığıma ortak olmuyo onun karakolda bi hayatı var arkadaşları var eve geldimi yemeğini yer oturur gider uyur açıkcası bende bu aralar yoluma yalnız devam etmeyi düşünüyorum:( bu stresten çocukta olmuyo sen gene öğretmenlik yapıyosun ben hep evde dört duvar arasında yalnızım köy gibi bi yer olduğu için çıkılacak bi yerde yok:( kafayı yemek üzereyim anlayacağın

Tam benim yaşadığım benim hissettiklerim.
İnsanın kandırılmış gibi hissetmesi iğrenç..
Birden sevdiğin adama bunu hatırlayarak düşman kesiliyorsun.

Evlenmeden önce atıp tutuyorlar sen ol yeter sen nerde istersen orda yaşarız diye
evlendikten sonra türlü türlü hikayeler çıkarıyorlar yaşanılmaz orda diye..

Benim hayallerim ne olacak?
Sevdiğim şehirden ev alamayacaksam kazandığım paranın ne anlamı var?

Kadının yeri kocasının yanı, erkek evin reisidir carttır, curttur.

Bu saçmalıklarla mı yaşlanacağız diye düşünüyorsun değil mi?

Ne güzel şey özgürlük, kararlarını bağımsızca alabilmek..
Hayaller uzak... bencilce istekler, atılan palavralar uğruna..
Para var huzur yok..

benm eşimde yok sana üniversite okutucam ama ilk evlenelim şunu yapıcam ama ilk evlenelim falan dedi evlendm şimdi umursamıyo bile ! ben bi kendimi böle zannederdim meğer benm gibi hisseden ne çok insan varmış:(( ama belki burda arkadaşlıklar ediniriz dertlerimizi paylaşmak rahatlatır belki:) neden olmasın arkadaşlar ??

Yorum yazanlara teşekkür ediyorum kendimi çok yalnız hissediyordum burası bana çok iyi geliyor, eşimle bu konu yüzünden tartıştık benimle konuşmuyor şimdi ailesinin yanına gitti ben ise gene yalnızım beni cezalandırıyor kendince.. Psikolojik destek de alamıyorum mesleğim gereği eğer iş ortamında duyulursa sinirlerimin bozuk olduğu işimle ilgili de sorunlar yaşayabilirim.. Ailemi arayamıyorum zaten bazı tartışmalarımıza şahit oldular daha da üzülsünler istemem, Allahım sen bana huzur ver biraz nolursun

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben öğretmenim 4 yıl önce memleketimden çok uzak bir şehre atandım ilk yıl çok zor geçti yalnızlık çok zor daha sonra eşimle tanıştım, o da öğretmen çalıştığımız yer esimin memleketi.. eşim bana açıldığında bizim birlikte olamacağımızı söyledim çünkü memleketime yakın bir yere tayin isteyecektim ailemi ve arkadaşlarımı çok özlüyordum. Eşim birlikte tayin isteriz bende izmirde yaşamayı hep istemiştim dedi ve bu şekilde ilişkimiz başladı.. Evlendik her şey yolunda fakat bu yalnızlık duygusu beni mahvediyor eşimin ailesiyle aynı ilçede oturmamıza rağmen çok soğuk ve kopuk bir aile kardeşler falan hiç görüşmüyorlar. Ben çat kapı gidebileceğim birine sahip değilim öyle çok yalnızım ki derdimi paylaşabileceğim kimse yok burda okulda birlikte çalıştığım bayanları kıskanıyorum her akşam aileleriyle kardeşleriyleler biz ise eşimle hep yalnızız..
2 yıldır Ege'ye tayin istiyoruz İzmir Manisa gibi illere fakat geçen yıl alan değişikliği yapıldığı için puanlar çok yükseldi yani artık oralara puanımın yetmesi imkansız gibi bir şey..
Evlenirken her şeye razı olan eşim şimdi Ege'de il beğenmiyor özellikle ailemin yaşadığı ili istemiyor küçük illeri beğenmiyor gelişmiş şehirlere de bizim puanımız yetmiyor.. YAlnızlık iyice beni kötü hale getirdi inanın çok bunalıyorum.. yazın ailemin yanındaydık 2 ay inanın hiç kendi evimi özlemedim.. Her gün ağlıyorum burası bana cehennem gibi geliyor, Eşim inadına devam ederse yoluma yalnız devam etmeyi düşünüyorum siz olsanız ne yapardınız?

oofff canım yaa çok zor bir durum ama yoluna yalnız devam etmeyi seçersen ve bu sefer eşini özlersen noolcakk :((( Allah yardımcın olsun

oofff canım yaa çok zor bir durum ama yoluna yalnız devam etmeyi seçersen ve bu sefer eşini özlersen noolcakk :((( Allah yardımcın olsun

İkisi bir arada olmuyor maalesef.. Eşime çok bahsettim ilerde çocuğumuz olunca desteğe ihtiyacımız olacak ikimizde çalışıyoruz en azından annemler çocukla ilgilenirler gözümüz arkada kalmaz.. Bakıcı tutarız diyor, bakıcının belli saatleri olacak bunun hamileliği var loğusalığı var çocuk sahibi olmaya bile cesaret edemiycem ben öksüz gibi gene ne gelenimiz ne gidenimiz olacak..

Canım aile her zaman en öndedir.
Ben ailemden çok uzakta olmayı hiç istemem ama uzakta olsam çevre edinebileceğime inanıyorum.
Eşini sevmiyor musun?
Yoksa ayrılmayı sadece uzlaşamadığınız bu konudan dolayı mı düşünüyorsun?
Eğer ki 2. seçenekse yuvanı bozma derim.
Eşin işten kaçta geliyor bilmiyorum ama gündüzleri evde yalnız geçen 1-2 saati halk eğitim merkezlerinde herhangi bir kursa yazılarak da değerlendirebilirsin.
En azından 2-3 tane arkadaş edinirsin ve onlarla paylaşım yapabileceğin vakitlerin olur ve yalnızlık çekmezsin.:34:

İkisi bir arada olmuyor maalesef.. Eşime çok bahsettim ilerde çocuğumuz olunca desteğe ihtiyacımız olacak ikimizde çalışıyoruz en azından annemler çocukla ilgilenirler gözümüz arkada kalmaz.. Bakıcı tutarız diyor, bakıcının belli saatleri olacak bunun hamileliği var loğusalığı var çocuk sahibi olmaya bile cesaret edemiycem ben öksüz gibi gene ne gelenimiz ne gidenimiz olacak..

anladıgım kadarıyla kendisi pek gidiş geliş yapmayıda sevmiyor ona akıl verebilecek bir büyügünüz yokmu acaba ? hani belki başkasını dinler yoksa bu durum gerçekten çok zorr

off tam tersi, ben de ailelerden akrabalardan uzak yerde yaşamak istiyorum.
kardeşler vs. yılda 1 kere görüşsek de olur.
aile bağları beni çok geriyor.
şimdi önümüz kurban bayramı, ne yapıcaz diye kara kara düşünüyoruz eşimle.
başbaşa kalmak istedikçe ailelerin içine daha çok batıyoruz.

bence siz de arkadaş ortamınızla zaman geçirin tayin olana kadar.
biz eşimle doğudayken öğretmen arkadaşlarla ev gezmesi yapıyorduk.
eğlenceli de geçiyordu.
şimdi başka şehirdeyiz, ne arkadaş istiyorum artık ne akraba.

Back
X