bir çıkış yolu

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.596
Merhaba arkadaslar.
su an 23 yasindayim. Ailemle bazi sorunlarim var. Aslinda durum söyle.. annem aşırı derecede gergin bir insan. Eskiden de sinirliydi ama artik cekilemeyecek durumda bir gerginliği var. Alttan almaya çalışsakta olmuyor karşılık versekte..

bence terapi almasi gerekiyor ama bunu söyleyemiyoruz bile. Çünkü kendisini hep hakli görüyor. Ofkelendigi seyler ise cok basit. Niye bunu bu sekilde yaptin benim dedigim gibi yapsaydin seklinde.. evdeki küçük isleri bile cok kotu seyler yasamiscasina sesini asiri yükseltiyor.

Evde bu aralar herkes cok mutsuz o yüzden..ve babama sürekli kendini is yapan ve yorulmus olarak göstermeye calisiyor. Oysaki ablam da bende yas olarak büyüdük ve yillardir evin islerini yapariz. babam gelince yaptigimiz halde bu isleri yapmadiniz diye üzerimize geliyor bizde yaptik diye gösterince baska seyler bulup sesini yükseltiyor. E babamda bunu farketmiyor. Çünkü adan yorgun argin geliyor gidiyor sürekli kizlari anneleriyle kavga ediyor. Ve telefonda da sürekli bizi kotuleyince gecenlerde babam çok fazla kizdi bana. Haketmedigim seyleri duydum ve o çöküntüyu atamadim hala.. ablam ve kardeslerim anlatmaya calisti ama ofkeden bakmadi bile..

ben normalde ulasim probleminden dolayi guvenilir bir yerde arkadaslarimla kaliyorum ailem oyle istedigi icin.. Hafta ici veya hafta sonu müsait oldukca yanlarindayim. Okulum bitecek 2-3 haftadan..ve eve dönmem gerekiyor. Bu durum cok korkutuyor. Is buldum ancak yine aksamlari yüz göz olacagiz.

moralim genel olarak bozuk geziyorum.
Elim yüzüm gülmuyor.
Çünkü çözümü yok.

Sevdigim insan da sürekli dertli olduğumu ama anlatmadigimi neden gizledigimi sorup duruyor.

Bugüne kadar herseyimi bilir anlatirim ama ailemle olan sıkıntıları anlatmaktan çekiniyorum. Yarin bir gün aile olacağız inşallah, onlari bu sekilde bilmesin. Veya ikimiz arasinda cikacak en küçük sorunda da bak sen annenlerlede gecinemiyordun demesin istiyorum. Hata mi ediyorum. Ben anlatmadikca kendi aramizda da sorunlar cikiyor.

Iki taraftan da kendimi soyutlanmis ve kötü hissediyorum. Nasil bir çıkış bulacağım bilmiyorum..

Duruma çok üzüldüm. Sanırım annen istediği hayatı yaşayamadı evliliğinde ve bunların öfkesi birikmişliğiyle sizlere yükleniyo. Bi komşumuz var aynen böyle bi kadın az çok biliyorum sebeplerini. Senin anneninde böyle sebepleri var sanırım. Çok güvendiği sevdiği ve sözünü dinlediği biri varsa yardım almasını teklif edebilir

Evet aslinda haklisiniz. B
Duruma çok üzüldüm. Sanırım annen istediği hayatı yaşayamadı evliliğinde ve bunların öfkesi birikmişliğiyle sizlere yükleniyo. Bi komşumuz var aynen böyle bi kadın az çok biliyorum sebeplerini. Senin anneninde böyle sebepleri var sanırım. Çok güvendiği sevdiği ve sözünü dinlediği biri varsa yardım almasını teklif edebilir
u

Evet aslomda haklisin. Bu sekilde olduğunu düşünüyorum. Ama bazen sartlar bazen yanlis tercihler insalarin pismanligina sebep olabiliyor.. kendi annesine kizdigi herseyi simdi bize yapiyor. Anlamiyorum göz göre gore huzursuzlugu getiriyor. Öfke kontrolü diye bir seyi yok. Ne yapacagimizi bilemiyoruz. Kimsenin sözünü de dinlemez kolay kolay. Disaridan kimse de bilmez bize ne yaptigini.. gayet akli basinda herkese öncü olan biridir ama ev profili bambaska

Çok üzüldüm yaa. Anne dediğin zor zamanlarda kol kanat gerer her turlu fedakarlığı yapar. GGeçmişte yaşanmış şeylerin açısını çocuklarından çıkarmaz. Yardim alsa yada düşük dozlu bi sakinleştirici kullansa Dr tavsiyesiyle tabii iyi gelir galiba.

Benim annemde öyle her şeyi çok büyütüyor sinirleri o kadar yıpranmış ki hep gergin hep tartışmaya hazır o_O bir çözüm bulamadım ki yardımcı olayım :KK53:

annene siz çözüm bulamazsınız annenin çözümü doktordan her gün 20 mg yazılacak sakinleştiriciler
ayrıca babanı bir köşeye çek evden başka bir yerde konuş baba annem sen gelince böyle diyor ama biz hep iş yapıyor yardım ediyoruz annem çok sinirli ne yapacağız edeceğiz vs. konuşsan
baban seni anlar mı anlayışlı biri mi

annene siz çözüm bulamazsınız annenin çözümü doktordan her gün 20 mg yazılacak sakinleştiriciler
ayrıca babanı bir köşeye çek evden başka bir yerde konuş baba annem sen gelince böyle diyor ama biz hep iş yapıyor yardım ediyoruz annem çok sinirli ne yapacağız edeceğiz vs. konuşsan
baban seni anlar mı anlayışlı biri mi

normalde dinler ve anlardı ama artık sanmıyorum. çok garip bir haldeyiz..
çok mutsuzum gerçekten.

Benim annemde bu şekilde. Normal bir evde sorun dahi olmayacak şeyler için bizim evde apartman yerinden oynuyor annemin bağırmaları yüzünden. Ama babam en azından durumun farkında da annemin dediği hiçbir şeye kulak asmaz çünkü annem ona da aynısını yapıyor. Dediğin gibi tek çözüm bir doktordan destek alması ama bizde ikna edemiyoruz. Aynı şekilde bende erkek arkadaşıma her şeyi anlatmam ki ileride bunları başıma kakmasın ya da annemle ilgili bir durum olduğunda bak sen bile annen hakkında böyle böyle diyordun demesin diye. Hatta annemin durumu öyle bir hal aldı ki geçen kuzenim bana şunu söyledi "bak kızım sakın evleneceğin zaman nişanı düğünden çok önce yapayım deme, annen kesin dünürlerle ve damatla kavga eder sizin işiniz bozulur, en iyisi düğüne yakın sembolik bir nişan yapın da annen çok görüşüp yüz göz olmasın karşı tarafla." Yani annemde ki öyle bir sinir harbi işte gerisini sen düşün. O yüzden çok iyi anlıyorum seni.

Benim annemde bu şekilde. Normal bir evde sorun dahi olmayacak şeyler için bizim evde apartman yerinden oynuyor annemin bağırmaları yüzünden. Ama babam en azından durumun farkında da annemin dediği hiçbir şeye kulak asmaz çünkü annem ona da aynısını yapıyor. Dediğin gibi tek çözüm bir doktordan destek alması ama bizde ikna edemiyoruz. Aynı şekilde bende erkek arkadaşıma her şeyi anlatmam ki ileride bunları başıma kakmasın ya da annemle ilgili bir durum olduğunda bak sen bile annen hakkında böyle böyle diyordun demesin diye. Hatta annemin durumu öyle bir hal aldı ki geçen kuzenim bana şunu söyledi "bak kızım sakın evleneceğin zaman nişanı düğünden çok önce yapayım deme, annen kesin dünürlerle ve damatla kavga eder sizin işiniz bozulur, en iyisi düğüne yakın sembolik bir nişan yapın da annen çok görüşüp yüz göz olmasın karşı tarafla." Yani annemde ki öyle bir sinir harbi işte gerisini sen düşün. O yüzden çok iyi anlıyorum seni.

Gerçekten anlayan birilerinin olmasi daha rahatlatıci bir durum.
ne olacak bu halimiz bilmiyorum. Ciddi ciddi problem.. yaşım ilerlediginde böyle bir insan olmaktan korkuyorum. :KK43:
Ablamda bana öyle diyor. O kadar yıllık iş aileler yüzünden bozulmasa bari diye. Ki erkek arkadasimin annesi de benim annem gibi daha korkutucu olani bu. Ama o anlatiyor ben anlatmak istemiyorum. :/

X