Bir covid konusu da benden

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.142
30.505
798
36
Herkese sağlıklı günler
Özellikle geçirenlere soruyorum malum mevsim geçişlerinde de insanlar sık nezle oluyor doktora gittiğinde covid mi nezle mi nasıl anlaşılıyor doğrudan test mi yapıyor?
Bir de belirtiler varsa test negatif çıksa da karantinaya mı alınıyor ?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Herkese sağlıklı günler
Özellikle geçirenlere soruyorum malum mevsim geçişlerinde de insanlar sık nezle oluyor doktora gittiğinde covid mi nezle mi nasıl anlaşılıyor doğrudan test mi yapıyor?
Almazlar cnm

Herkese sağlıklı günler
Test yaptırdığınız zaman negatif bile çıksa 14 gün karantina da olmanız gerekiyor. Kuluçka süresi vs

Tam hastalık havaları artık çok dikkat ediyorum zaten başım ağrısa kendimi covid sanıyorum paranoya oldum
Arada ki fark nasıl anlaşılır bilmem ama grip olanda kendini karantinaya almaya çalışsın
Birde testte bazen yaniltiyor kuzenimde belirtiler vardi test Negatif cıktı babası pozitif olunca tekrar test yaptılar bu sefer pozitif cıktı
Birde artik belirtisi olana bile zar zor test yapiliyo

Tam hastalık havaları artık çok dikkat ediyorum zaten başım ağrısa kendimi covid sanıyorum paranoya oldum
Arada ki fark nasıl anlaşılır bilmem ama grip olanda kendini karantinaya almaya çalışsın
Birde testte bazen yaniltiyor kuzenimde belirtiler vardi test Negatif cıktı babası pozitif olunca tekrar test yaptılar bu sefer pozitif cıktı
Birde artik belirtisi olana bile zar zor test yapiliyo
Hm doktora da gidildiğinde doktor zaten hemen teste yönlendirmiyorlar mu ?

Soğuk kanli olup panik yapma. eskiden grip de nasil tedavi uyguluyosan doktora gitmeden onlari yap. atesi kontrol et gripde dusuyor ama digerinde ates dusmuyor. birde kendiniz bilirsiniz disarda isiniz varsa temasiniz olduysa hastalik gecmiyorsa ona göre gidersiniz doktora. iki gundur oglumda kirgin ve halsizdi dün atesi cikti dus aldirip sıvıyı arttırdım ilac verdim dustu. bugün de oksuruk basladi ates yok. ona gore takviye yapicam.

Yok benim annemler potizif temasli olduklarini ogrendikten bi kac gun sonra mide bulantısı cok kotu halsizlik bi iki gün ishal ve burunları da tikaliydi evdeki herkes aynıydı ama test yapılmadı

Soğuk kanli olup panik yapma. eskiden grip de nasil tedavi uyguluyosan doktora gitmeden onlari yap. atesi kontrol et gripde dusuyor ama digerinde ates dusmuyor. birde kendiniz bilirsiniz disarda isiniz varsa temasiniz olduysa hastalik gecmiyorsa ona göre gidersiniz doktora. iki gundur oglumda kirgin ve halsizdi dün atesi cikti dus aldirip sıvıyı arttırdım ilac verdim dustu. bugün de oksuruk basladi ates yok. ona gore takviye yapicam.
Birden hastaneye gitmek mantıklı değil değil mi ?
Şimdi doktora gitsem hemen teste yönlendirecek belki de bir şey varsa da yoksa da

e
Birden hastaneye gitmek mantıklı değil değil mi ?
Şimdi doktora gitsem hemen teste yönlendirecek belki de bir şey varsa da yoksa da
nerdesiniz bilmiyorum ama Ankara da gitseniz kapma ihtimali cok yüksek.
aile hekiminizle de irtibata gecersiniz insallah olmaz da duruma gore. bikac seferdir eve gelip yapiyorlar testi.

e

nerdesiniz bilmiyorum ama Ankara da gitseniz kapma ihtimali cok yüksek.
aile hekiminizle de irtibata gecersiniz insallah olmaz da duruma gore. bikac seferdir eve gelip yapiyorlar testi.
İstanbuldayım
Peki nezle şikayeti ile aile hekimine gittim diyelim o hiç bakmadan test mi yapıyor biliyor musunuz

Benim ablam şuan korona, ne ateş, ne koku tat kaybı hiç biri yoktu. Sadece şiddetli bel ve sırt ağrısı vardı. İlk baş korona demedi doktor. Normal kan testi yaptırdı. ..her şikayete korona testi yapılmıyor. Kanda bir değeri düşük çıkınca korona olabilir dedi. Ciğer filmi temiz çıktı ama burun ve boğaz sürüntülerinde covid pozitif çıktı. 5 gündür ilaç tedavisi alıyor. ablamla aynı evde olan 2 yeğenim, eniştem annem vs hiç birinde belirti yok. Zaten belirti olmadan testte yapmıyorlar. Ama hepsi karantinada. Daha kimse de bir belirti olmadı. Özel hastanelere dahi gittiler ama belirti yokken test yapmıyoruz dediler. Beklemedeyiz şuan umarım kimsede çıkmaz.

İstanbuldayım
Peki nezle şikayeti ile aile hekimine gittim diyelim o hiç bakmadan test mi yapıyor biliyor musunuz
Aile hekimi test yapmıyor en azından benim şehrimde böyle, hastaneye yönlendiriyorlar. Hastanede de her isteyeni hemen teste almıyorlar, yani kendinizi nezle sanıp aslında covid de olabilirsiniz, olmayabilirsiniz de. Bunu siz de bilemezsiniz test yapmadan doktor da bilemez. Yine de bir deneyin hastaneyi, belirtilerinizi söyleyin test yaparlar inşallah. Yapmazlarsa kendinizi evde izole edin, inşallah olmaz ama covidseniz belirtileriniz şiddetlenir zaten. O zaman tekrar gidersiniz hastaneye.

İstanbul'da durum nasıl bilmiyorum ama ben de vakanın çok yoğun olduğu bir büyükşehirdeyim, testi ikinci gidişimde yaptırabildim ilkinde yapmadılar. Akşam vakti gidince daha tenha oluyor az sıra bekleniyor burada. Gün içinde gittiğimde önümde bekleyen 200 kişi vardı :KK43:

Benim ablam şuan korona, ne ateş, ne koku tat kaybı hiç biri yoktu. Sadece şiddetli bel ve sırt ağrısı vardı. İlk baş korona demedi doktor. Normal kan testi yaptırdı. ..her şikayete korona testi yapılmıyor. Kanda bir değeri düşük çıkınca korona olabilir dedi. Ciğer filmi temiz çıktı ama burun ve boğaz sürüntülerinde covid pozitif çıktı. 5 gündür ilaç tedavisi alıyor. ablamla aynı evde olan 2 yeğenim, eniştem annem vs hiç birinde belirti yok. Zaten belirti olmadan testte yapmıyorlar. Ama hepsi karantinada. Daha kimse de bir belirti olmadı. Özel hastanelere dahi gittiler ama belirti yokken test yapmıyoruz dediler. Beklemedeyiz şuan umarım kimsede çıkmaz.
Umarım çıkmaz
Ablandaki çok ilginçmiş bel ve sırt ağrısı
Test kiti az olduğu için sanırım duruma göre yapıyorlar

Back
X