- Konu Sahibi kabardinka85
-
o insan senin için hayırlı değilmiş demekki arkadaşım.büyük bir sıkıntıdan kurtarmış seni rabbim.evlenmiş olsaydın o aileyle nasıl yaşardın.yada evlendikten sonra ayrılsaydın daha çok hasarla almış olacaktın.
zaten sorun burada; seni rahatlatmak amaçlı bir cevap yazdık; sen ise bunu müdahale olarak değerlendiriyorsun.
Sonrada değer verdiğim bir editör arkadaşıma yaranmak için "dini içerik nerden çıktı anlamadım" diye çelişki yarattın kendinle...
Vakit ayırıp birşey yazmışız değil mi; bir teşekkür et bari çelişki yaratacağına.
Sen daha yazdıklarınla çelişkilisin; kimbilir hayatında ne çelişkiler vardır...
Iyi günler
Bir zamanlar bende buna benzer cümleler kurmustum.23 yasindaydim.Sonra berat kandilinde tövbe ettim ve allahtan hayirlisini diledim.sabaha kadar dua ettim.Hayatim bir sene icine inanilmaz degisti.Esimle karsilastim.tayinim cikti.her sey allahin takdiriyle oldu.diyorum ki tevekkül etmek hicbir seyden süphe eztmemk demektir.Biz insanlar tevekkül ederken bile istedigimiz olu diye tevekkül ediyoruz.tevekkül demek iyisiyle ve kötsüyle razi gelmek demektir.Allahin kuluna asla eziyet etmeyeceginin göstergesidir.sevdiginiz insanin ailesi sizi üzmüs.bence o zaman sukretmeli ve sizinde mutlu anlarinizin gelmesi icin dua etmelisiniz.samimi kalpten cikan bir dua allahin en sevdigi seydir.
4 senedir ettigim bir dua vardi.allahim onu kabul etti.az önce duymayi istedigim seyleri duydum.Elahamdülillah.sanki olmayacak bir sey gibi oluveriyor..Allah her kulunu cok seviyor.duaya devam
benzer cümleleri bende kurmuştum canım. "o mutlu bense yapayalnızım üstelik mutluluğu asıl ben haketmişken."..... o yuvasının temellerini atarken hem kimseyle birdaha aşkı ve güveni yaşayamayacağımı düşünürken karşıma şimdi nişanlım olacak insan çıktı. hiç ummazdım çünkü çok şansız bir insanımdır ama o benim şansım oldu hemde hiç ummadığım zamanda birden çıktı karşıma herşey birden oldu. şimdi otekiyle olmadı diye dua ediyorum olsaydıda mutlaka bigün bozulacaktı o yuva onun yüzünden. Sende sadece ALLAHa havale et canım inanki oyle bir zamanda yetişiorki sende inanamıyosun
Canımm sen gereksiz yorumlara takılma olurmu...hatta cevap bile verme..dinimizi alet edenlere en sinir olan ben bile yazdıklarını çok samimi buldum..yaşadıklarını ayrıntılı bilemesemde belli ki canın yanmış..
insanlar hayatlarında hiç mi isyan etmezler?gerçi sen etmemişsin ama suçlularında cezasını çekmesini istemen isyan değil..okadar hakkın vardır diye düşnüyorum..
öncelikle çok sevindim sevdiğin kişiyle evli olmadığınıza yani boşanma durumunuz olmadığına..
çünkü ozaman belkide çocuğunuzda olurdu ve işler daha acı boyuta ulaşırdı,ohh bee neyseki evli değilmişsiniz..:)
sen toparlanır toparlanmaz hayatına devam edeceksin...pırıl pırıl hayatın kaldığı yerden devam edecek bana güven..
Allahın sevgili kuluymuşsun bence..sonunda ayrılık kaçınılmazsa zaten iş ciddiye binmeden bozulması en hayırlsı..bunu evli bir ablan olarak söylüyorum..
aile çok önemli bitanem..madem seni istemiyorlar..nereye kadar direnebilirsin hem zaten yazmışsın ki
"ailesi ile birlikte bana etmediği hakaret ve eziyet kalmadı.yüreğimdeki acıya, emeklerime,sabrıma ve sana"
belliki sevdiğin kişide seni koruyamadığı gibi hakaretlerde bulunmuş..
hayatta hiç kimse için değmez tatlım..biliyorum çok klasik bir cümle ama bu böyle..
senin için ağlayacak üzülecek tek kişi ailen..hele annen,senin bir göz yaşın için ,içinde bizimde yaşadığımız bu dünyayı yakar biliyormusun?
ona bu üzüntüyü daha fazla yaşatma derim...sonra onuda üzdüğün için çok pişman olursun..
ve unutma..sana layık olmayan o adam ve ailesinden yol yakınken kurtulduğun için şanslı durumdasın..
biraz daha aklını kullan ve daha fazla o pamuk kalbini incitme..sil at canım..
düzgün aileler ve helal süt emmiş eş adaylarıda var..dünyada son erkek o değil..sen biran önce toparlan ve Allahtan hep hayırlısını iste canım:)
Ah yaralı kuş,seni daha önceki konularından biliyorum..
Ettiğin ahlar gökleri tutuşturacak artık..Yazdılkarını okuyunca içim yanıyor artık..Sen kimbilir nasıl yandın?
Canım nereden biliyorsun seneye bu zamanlar "ah ben ne şanslıymışım da onlardan kurtulmuşum" demeyeceğini?
Belki kandil gecesinde bilezikleri takıp sana nispet yapmaya gelen görmemiş yelloz seneye bu zamanlarda o aileden yaka silkecek?
Belki o aileden meydan dayağı yiyecek?Sen de onun yerinde olmadığın için şükredeceksin?
Böyle şeylerin olmasını asla temenni etmiyorum ama sana bu muameleyi reva gören insanlar başka bir kızı hele de nikah altına alınca el bebek gül bebek davranırlar sanma..
Belki sen de o zaman çok mutlu bir ilişki ya da evlilik yaşarsın,belki balayı planları yaparsın..
Allah sana merhamet etmez mi?Merhamet etmiş ki seni onlardan uzak tutmuş a kardeşceğizim..
Sanki o ermeyesiceyle evlensen her gün gözyaşı dökmeyecek miydin?
Şimdi de döküyorsun ama ağlayıp avunup unutacaksın..Evlensen her gün ölecektin..
Bol bol ağla bebeğim..Gözyaşlarınla geçmişteki mikropları öyle bir yıka ki gelecek hayatında aklına bile gelemesinler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?