Bir de benim derdimi dinleyin, fikirlerinizi paylaşın lütfen:(

kimseyi takma şekerim herşey kader kısmet. Bu olayların yaşanması gerekiyormuş yaşanmış. ınşallah bundan sonrası kızın ve sizler için hayırlı olur. Ama sen herzaman kızının yanında olursan elalem bir konuşur iki konuşur sonra onlarda çenelerini kaparlar.
Mutluluklar dilerim...

cokk tesekur ederim bacim Allah senin yuvayin mutlulugunuda daim etsin insallah :Saruboceq:

sende yurt disindan yasiyorsun anladigim kadariyla en iyi sen anlayabilirsin beni burdaki turklerin yabancilara bakislarini yaniliyormuyum , ama artik bu saatden sonra yapacak birsey yok Allaha sigindim kendimi ve cocuklarimi Allahima biraktim gidiyorum o nereye suruklerse yapacak hicbirseyim yok Allah pismancalik vermesin :Saruboceq:

sadece burda sizlerle paylasip bana fikrinizle yardim edermisiniz diye paylasmak istedim hepinizdende Allah bin kez razi olsun :Saruboceq:

Allah razi olsun canim cok tesekur ederim , evet yeni bir sayfa acmanin zamani geldide geciyor bile
a.s.

cok tesekur ederim canim a.s. ya insan yasarken bazi seyleri es geciyor nasil goremiyor bilmiyorum .. buna derler akil akildan ustunmus diye bu konuyu burda sizlere acmam benim icin o kadar faydali olduki anlatamam ..

goremedigim aklima gelmeyen bir suru seyleri paylastiniz ve icimde yanan atesime buz gibi bir su serptiniz Allah hepinizden binlere kez razi olsunn:Saruboceq:

oofff bütün yazıyı okudummmmm
Olan olmuş gelen gitmişşşş hatta yenileri gelmiş
Bundan sonra geçmişi sorgulamayı bırakmak lazım
Etrafın ne dediğine kulağını kapatacaksın ablacım (kızın yaşındayım o nedenle abla diyorum )
Zaten en başında etraf ne der diye çok hatalar yapılmış
Kızın da kendi kararlarının verebilecek yaşa gelmiş neredeyse
Bence etraf ne der diye düşündükçe insan yanlışa doğru gidiyor
Hayat sizin hayatınız
Kulaklarını kapat.....

ben senn yerine olsam turke verdikte ne oldu der kestirir atarım.. ayrıca çocuk musluman olmuş işte daha ne istıosunuz... ille turkmu olması gerek yani saçma geldi açıkçası bana..hemde başkası deil sizin fikirleriniz önemlii..

bence kiziniz mantikli birisi dayinizin oglu icin kurdugu cümleleri ne kadar mantikli oldugunu gösteriyor 15 yasindaki bir genc kizin akli havada kurdugu cümleler gibi degil ama dinlememissiniz..bence kiziniz yanlis yapmaz gibi geliyor yani italyandir olabilir..müslüman olmus en azindan dinsel acidan bir problem yasamazlar kültür olarakta italyanlar bizlere benzer...insallah kiziniz mutlu olur..
el ne derse desin milletine ne bakiyorlar ne mutlu o cocugada müslüman olmus sizlerde belkide vesile oldunuz...herkes birsey der ama manevi olarak kimse bakmaz olaya...
bu dünyada kismeten öte yok Allah mutluluklarini daim etsin sizleride artik güldürsün Rabbim insallah

SLM BEN SUÇUN BÜYÜĞÜNÜ SİZDE GÖRDÜM.Sebebi malum 16 yaşındaki bir insan ne kadar akıllı mantıklıda olsa evlendirilmesi yanlış.Eşinizin ailesinden çekmişsiniz çocuk yaşta kapılarına gidince, peki eşinizin ailesinden biri olsaydı kızınıza talip asla vermezdiniz...Ve akrabadan kimse kolay kolay kız almaz çünkü akrabalar birbirini beğenmezler,eğer akraba kız istiyorsa 3 sebebi vardır ya gençler aşıktır yada kızın babasının maddi durumu iyidir yada yurt dışı sevdası aylaklara boş gezene iş kapısı.Kızınızı kendi ellerinizle yakmışsınız.Benim kanaatim şimdi kızınız birine gönül vermiş ama evliliğinin hemen arkasından, ruhsal çöküntü içinde bu kararı almış ve yaşı şuan 18 yanılmadıysam derdi ne evlenmek çabası ne galiba evliliği çocuk oyuncağı sanıyor.Yabancı olması önemli ben karşıyım ayrı dine ama müslüman olmuş ne güzel.Kızınızın üstüne gitmeyin rahat bırakın ve nişanlılığını uzatın italyanla gezmelerine çıkmalarına karışmayın o zaman kızınız gerçek duygusu ile hareket edebilir tabiki benim görüşüm.Ama gerçekten yaşından dolayı, kararları,düşünceleri asla mantıklı olamaz.....

canim en basta yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum , hatanin en buyugu bende onunda farkindayim ..:çok üzgünüm:
kizim su anda 18 yasinda degil canim evlendiginde 18 di su an 21 yasinda evliligi 3 ay surdu zaten hemen bosandilar ayrildiktan 8/10 ay sonra cikti bu cocuk ,cocukda ayni yasit evlenmeyede hemen acele etmiyorlar zaten onlarin dusuncesideis bulum ev kurup evlenmek istiyorlar onlar su an nisanli olduklarindan oldukca mutlular .. bende acele etmelerini istemiyorum zaten 1/2 sene dursunlar allah buyuk bakalim ne gosterecek diyoruz ..
cok tesekur ederim ilgin icin a.s.

gercekten cok akili ,cok mantikli ve saygili kizim diye demiyorum Allah biliyor .. onun yerinde baska bir genc kiz olsaydi anne baba diye belki yuzumuze bile bakmazdi ama o hala annecim babacim diye gozumuzun icine bakar ve bizde simdi onun arkasindayiz destegiz tabi ilk zamanlar bazi seyler hazmedilene kadar cok seyler geciyor :çok üzgünüm:

Olan olmuş ama kızınızı bir Türk'e vermek uğruna daha küçücük yaşta omuzlarına yük bindirmeniz acı hem sizin hem kızınızın açısından...

ınşallah bundan sonra mutlu ve huzurlu olur ne deyim...

Elalemin yapalağındansa,kendi topalağım iyi demişsiniz ama olan olmuş.. Zararın neresinden dönsen kardır.Allahtan 3 ay içinde fazla uzamadan bitmiş bu iş
Tabii kızınıza açtığı darbelerden hiç bahsetmiyorum bile,
O yaşta çocuk ailesine karşı gelmemiş...
Kızınız sizin dediğinizi yapmış,şimdi de siz ona tolerans göstermişsiniz..
Evet nişanlılık şeklinde birbirlerini tahlil etmede fayda var.
Sizi eleştirenlere de Aile olarak gerekli tavrı siz koyacaksınız...

Bazi arkadaslara söylüyorum, lütfen yargilamayi birakalim.
Neden gecmiste böyle yaptin, neden kizini o yasta verdin gibi sözleri duymak istmiyor kadin.
Zaten hatasinin farkinda, üstelemenin bir anlami yok.

Öncelikle depresyon gecirmissiniz, cok gecmis olsun.
Benim annemde agir denilebilecek bir derecede depresyon geciriyor, ve gercekten cok zor, Allah kimseye vermesin.
Sanirim sende elalemin lafini kafaya takanlardansin.
Elbette cevre önemlidir, ama özel hayatiniza müdahale etmesine kesinlikle izin vermemelisin.
Kimsenin agzini acip yorum yapmasina izin vermemelisin canim.
Ha kendini bilmez yok mu, dolu. Onlarin söylediklerine amaaan de gec. Kimse kimsenin neler yasadigini bilemez.
Bence gecmisi birakmlisin. Keske dememelisin. Rabbimin alnimiza yazdigi seyleri görürüz. Olacagi varmis olmus. Daha kötüsüde olabilirdi, mesela bir bebekleri olabilirdi, babasi cocugu vermeyebilirdi vs vs.
Evlemek bizler icin oldugu gibi ayrilikta öyle, bu yüzden gecmise takilma, Rabbim böylesini nasip görmüs.

Italyan nisanlisiyla mutluysa birakin millet ne derse desin.Üstelik cocuk müslüman olmus, Rabbimin hidayetine bak. Sizde bu sayede cok sevap almissinizdir insAllah, vesile olan sizlersiniz. Kizina asIk olup nisanlanmasa, belkide hic müslüman olmayacakti.
Ha tek ne kaliyor geriyor? Irkimi?
Türkle hatta akrabayla evlendide ne oldu?

Irk ayrimi yapilacaksa ozaman en bariz örnek Peygamber efendimiz (s.a.v.) Kendisï bildigimiz gibi türk degildi, arap ve müslümandi, ozaman O degerli varligada inanmayalim, istemeyelim, hor görelim (TÖVBE HASA)

Bosverin milleti, kendi mutlulugunuza bakin hepiniz. Kötü günlerinde kim yaninda canim? Yine kizin,esin,belkide damadin. Diger insanlar nerdeler? Yoklar.. Sende onlari yok say, ve birdaha bu konuda agzini acana bunu yorumlamak size düsmez de bak bakalim birdaha biri cesaret edipte yorum yapmaya kalkisabiliyormu.

SEN MUTLU OLDUKCA, MILLETIN AGZI KITLENECEKTIR.. VE KIZININ MUTLULUGU ELALEMIN SACMA SAPAN YAKLASIMINDAN COOOOOOOOOOOOOOOOK DAHA ÖNEMLI!

öpüyorum

Son düzenleme:
Siz zaten hatayı kendi dayınızın oğluna vermekle yapmışsınız.o türk tü ne oldu hangi örf adetinizi yerine getirdi.asalak gibi sizden geçindi..bırakın türkmüş kürtmüş yabancıymış yok gavurmuş ayaklarını.mühim olan insanlık nice türkler vardırki gavurdan beter...neyse bence italyan çocuk en iyi karar en azından sizin damat seçtiğiniz dayınızın oğlu dil bile öğrenmezken bu çocuk müslümanlığı araştırıyor... Bir düşünün bence mühim olan insanlık...

VE BEN ıNANIYORUMKı BU ÇOCUK SıZE HAYIRLI OLACAKTIR.GÖRECEKSıNıZ SıZDE ÇOK MUTLU OLACAKSINIZ..

Bırakın elalem ne derse dedin...Tıkayın kulaklarınızı....
Evladınızın mutluluğu herşeyden önemli....
Önceki yaşadıklarınızdan biraz ders çıkarın.....

İşte maalesef hatayı burda yapıyoruz... Aman tanıdığımız bildiğimiz biri olsun, müslüman olsun, türk olsun yabancı olmasın....
Yaa dayınızın oğlu bu, tüm serseriliğini sahtekarlığını görmüşsünüz, buna rağmen evlendirmek niye???
Kızınızın hayatını zindan etmişsiniz....
Şimdi de kızınız mutlu. Evet bir yabancıyla ama mutlu, gerisinin ne önemi varki...
Varsın millet ne söylüyosa söylesin, milletin lafıyla mutlluk olmuyor...
"ilk seferinde Türkle evlendirdim de ne oldu, bu daha hayırlı" deyin ve milletin ağzını kapatın....
Dilerim kızınız da sizin yarattığınız bu travmaları yeni sevgilisiyle aşar ve çok mutlu olur...

aslında ilk mesajı okuyum yorum yapacaktım sonra vagçetim tüm sayfaları okuyayım dedim; iyi ki de okumuşum.
değil evlense mi evlenmese mi mevzusu maşaallah gelecekteki kız toruna damat bile bulunmuş :roflol:

konuyla ilgili söylenmesi gereken herşey söylenmiş, zaten fikirler de ortak..
umarım bunca sıkıntıdan sonra kızınız çok mutlu olur..

keşke kendi akrabanız olan kişiyi de bu kadar inceleseydiniz
madem kızınız sevmiş kızınızın yanında olun
bakın çocuk da müslüman olmuş
kızınızı da çok seviyor
elalemin ne dediğini bırakın siz
kızınızın mutluluğunu düşünün

kızınınız ilk evliliği sizin hatanız neyse olan olmuş artık
bence fazla takılmayın italyanmış vb.
diğeri türktü de ne oldu .önemli olan kızınızın mutluluğu anlaşması sevgisi gerisi boş.
çocuk kızınızı çok seviyor anladığım kadarı ile bırakın mutlu olsunlar.
kızınızın yüzü gülsün.etrafa hiç fırsat vermeyin. birşey söylerlerse benim için insan olması önemli.din dil ırk ayrımı yapmıyorum deyin.kestirip atın. bir daha ağızlarının açamazlar

inşallah allah mesud eder kızınızı benim de bir tanıdığım yabancı ile evli.kadın insanlık bakımından türklere taş çıkartır.hepsi öyle olacak diye bir şey yok belki ama,en azından yanlışını görmemişsiniz.bu bile büyük bir gelişmedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…