Doğuma Hazırlık Bir de kizim olsaydi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kesinlikle küçümseme amaçlı söylemedim hayatta hicbir zorlukla karşılaşmamışlar iş hayatı yok okul hayatı yok para kazanma derdi yaşamadan direk evlenip çocuk doğurdukları için bununla insanları ezmeye çalışmaları bununla ovunmeleri anlatmak istediğim buydu. Güzel düşüncelerin duaların için çok teşekkür ederim Allah razı olsun inan her zaman şükreden biriyim Allah isteyen herkese nasip etsin hoc tanımadığım insanlardan dua almak çok güzel Allah senin de gönlüne göre versin canım.

Hakkınız da hayırlısı olsun inşallah. Ama insanları bosverin. Siz hamileliginizin tadını çıkarın bırakın boş boş konussunlar

Canım yazdıklarını okurken resmen kendimi gördüm,iki oğlum var dünya tatlısı ellerinden öperler ama kız hasreti bende ve eşimin ailesin de de var aynı tavırlar aynı cümleler hepsini yaşadım ve 3.ye hamileyim şuan da aynı lafları duyuyorum gerçekten anneye bağlı olmasa da bu cinsiyet meselesi malasef sadece bizim üzerinizden içindekileri torunlarını taşıyanında bir annenin evladı olduğunu düşünmeden rahatlıkla söyleyebiliyorlar ama sen takma ben öyle yapıyorum zira kendini Allaha tam ver dua et. Rabbim dualarınızda ısrarcı olmayınız diyor,neyin hayırlı olduğunu bir o bilir.o yüzden üzme kendini de bebeğini de Allaha emanet ol,Allah gönlüne göre versin inşaallah
Aksine Rabbimiz dualarda isteyin veririm diyor ısrarcı olmayınız dediğini hangi kaynağa göre soylediniz

Herkese merhaba benim durumum da olan arkadaşların beni anlayacağını düşünerek biraz içimi ferahlatmak için böyle bir konu açmak istedim. Ilk hahamileliğimde kizim olmasını çok istemiştim. Şimdi dünyalara değişmeyeceğim bir oğlum var Allah esirgesin ama hala içimdeki kiz çocuğu hasreti sonmedigi için oğlum bir yaşındayken tekrar hamile kaldım. 11+5 haftalik ken dr. Gittim çok şükür sağlığı yerinde cinsiyetini sordum hemen yarim saat aralıklarla 3 kez ultrasona girdim çünkü dr. Göremedi pozisyon uygun değildi. Bir süre inceledikten sonra % 70 kiz dedi inanılmaz mutlu oldum. Sonra 14 yada 15 haftalıkken başka bir dr a gitti testleri yaptıktan ona da sordum cinsiyetini şuan çok erken olduğunu 20. Haftada söyleyeceğini ama şuan erkek görmediği emin olmak için 20. Haftayı beklememi söyledi. Başka sebeplerle yine gittim aynı doktora biraz inceledikten sonra erkek dedi. Inanmadim kiz bebek istediğimden değil hiç öyle erkek gibi gelmedi bana çünkü bana ultrason videosuna baktım 15 haftalıkken bacak arası net bir şekilde görünüyo ve bomboş eşimin aileside acayip kiz cocuk düşkünü büyük eltimin bir oğlu bir kizi vardı bir kizi daha olacak ve bu durumu kendisinde bir üstünlük bizde bir eksiklik olarak görüp bitmek bilmeyen imalar aptal aptal laf sıkmalar kaynanamın kalcam büyümedi diye bakta gör senin oğlun olacak diye durmadan ignelemesi bir insan sırf bu konu yüzünden canından bıkar mi biktim. Ilkokul mezunu hayatta çocuk doğurmak yemek yapmak koca parası yemek dışında hiç-bir tecrübesi olmayan insanların bana laf sokmaları kendilerince beni ezmeleri ve hatta aglatmalari çok zoruma gidiyor. Beş vakit namazında bir insan olarak çok dua ettim bir kizim olsun da şunların çenesi kapansın diye kaç gündür bu psikolojiyle ağlamaktan ne uyuyabiliyorum nede başka birşey eşimde üzülüyor takma diyor ama demekle olmuyo hala umudum var doktor yanılmıştır Allah dualarımı kabul etmiştir diyorum Allah sabır varsın.
Yaşadıklarını aynen yaşadım ilk oglumdada kız istedim ama oğlum olacağını duydum onada sevindim ilk çocuk die doktor ikincide yüzde yetmiş kız dedi bir ay kız bildim havalara uctum 1 ay sonra oğlum olacağını öğrendim baya üzüldüm sebebide kaynanamın benim kızım yok ins sanada nasip olmaz demesiydi ikinci oğlum kucağımda 7 aylık onlar benim herseyim sende üzülme ins kızında olur ilerde belki de buda kızdır herseyin hayırlısı biz dua edelim ins kabul olur

Yaşadıklarını aynen yaşadım ilk oglumdada kız istedim ama oğlum olacağını duydum onada sevindim ilk çocuk die doktor ikincide yüzde yetmiş kız dedi bir ay kız bildim havalara uctum 1 ay sonra oğlum olacağını öğrendim baya üzüldüm sebebide kaynanamın benim kızım yok ins sanada nasip olmaz demesiydi ikinci oğlum kucağımda 7 aylık onlar benim herseyim sende üzülme ins kızında olur ilerde belki de buda kızdır herseyin hayırlısı biz dua edelim ins kabul olur
Amin canım senden tek farkım bunu direk olarak söylememeleri imalarda bulunmaları hayirlisi buymuş diyorum. Evladını her şekilde ne olursa olsun sever insan orda bir sıkıntı yok ama bu etraftaki insanlar gerçekten çok etkili oluyor bakarken evlilik hayatında hiç böyle dertlerin olduğunu bilmezdim yaşayarak öğrendim ki evlilik sadece eşin ve çocuklar değilmiş Allah hepimize sabır versin. Inşallah Allahım sana nasip eder minnoş bir kiz sağlıkla kal.

Aksine Rabbimiz dualarda isteyin veririm diyor ısrarcı olmayınız dediğini hangi kaynağa göre soylediniz
Doğru. Duada ısrarcı olmak yanlış bir şey değil ki. İstenilen şeyde aceleci olmak, hemen olsun istemek yanlış sadece. "Belki şimdi olması hayırlı değil" diye düşünebiliriz istediğimiz şey gerçekleşmezse. Ne zaman kabul edileceği konusunda acele etmemeliyiz, belki ahirete bile kalabilir duamızın kabulü.

Back
X