Bir degil birden cok derdim var

Baban neden çalışmıyor ? Başka kimse yok mu eve bakacak ?
 
Anladigim kadariyla okumuyorsun suan.sende ailene destek verebilirsin. En azindan kendi harcligini cikar gez kafan dagilir
 
Anladigim kadariyla okumuyorsun suan.sende ailene destek verebilirsin. En azindan kendi harcligini cikar gez kafan dagilir
Bende merdiven falan siliyorum ama yetmiyo kenime değil zaten kardesime anneme falan veriyorum ama yetmiyor kiraci olmak zor
 
Bir iş bulup çalışsaniz daha iyi olmaz mı? Merdiven silmek falan gibi değil, gerçek maaşlı sigortalı bir iş. Hem ailenize katkı yapıp yükü abinizin üzerinden alırsınız hem de sosyalleşmek hayata karışmak sağlığiniza da iyi gelir.
 
Cok haklisiniz sigortali bir is daha iyi fakat annem hasta evde yalnız birakamiyotum belinden ameliyat oldu cok hareket edemiyor bu yuzdrn
 
Kız haklı
Siz yanlış anladınız burayı öyle teselli vermek gibi bi mecburiyetimiz yok.

Sadece önerilerde bulunabiliriz ki nacizane öyle yaptım

İyi günler
kız haklı sanki bunu demeseydiniz bişey eksilecekti sizden . Küçük ve mutsuz bir kız illa iğneleceycek bir şey bulursunuz !
 
Kız haklı

kız haklı sanki bunu demeseydiniz bişey eksilecekti sizden . Küçük ve mutsuz bir kız illa iğneleceycek bir şey bulursunuz !
Ne münasebet neden iğneleyim ki amacım ne olabilir ki sosyal bi ortamda hemde ?
Ben sadece okuduğunu söylediği için daha düzgün bi yazı yazabilirdi diye düşündüm herkesin kendine göre mutsuzluklari var kendisini daha iyi ifade etmesine engel midir bu ?
 
Öncelikle çok sorumsuz bir baban var. Her şeyi abinizin üstüne atmış. Ona da yazık günah. Sanırım baban bu 3 senede rahata alışmış. Kalksın bi iş bulsun bi zahmet.

İkincisi hastalık da şifa da Allah'tan. O yüzden bunu çok sıkıntı yapma. Allah daha beterinden korusun.

Üçüncüsü iyi ya da kötü olmakla alakası yok karşına çıkan kişiler yanlış kişilermiş demek. Eminim arkadaş olabileceğin doğru düzgün insanlar bulursun

Mutsuzum diyorsun ya kim dört dörtlük mutlu ki. Kimin derdi yok ki. Kim arkadaşım dediği insandan sırtına darbe almadı ki????

Ama neden hayata küselim ki? Bi umudun olsun. Amaçkarın gayelerin... pozitif olmakla başka daha 19 yaşındaşın. Belki sen yaşlarda bende öyleydim ama yaş 35 olunca anlıyorsun hayatı.
 
Öncelikle işe hayata daha pozitif bakmakla başlayabilirsin. Evet maddi problemlerin var, işin yok, sağlık problemlemlerin var ama çalışacak güçtesin. Kendine bir iş bulup hayatını yoluna koymaya başlayabilirsin. Sürekli ben şanssızım diye düşünme ki bu olumsuzluklar üzerine yapışmasın. Abinin evlenmesi neden önemli anlamadım. Yaşı mı geçiyor? Zaten maddi be manevi olarak herşey yoluna girdiğinde Abi'n de kafasına göre birini bulacaktır.
 
Rabbim sevdigi insanlari sinar unutma. Bir insan sinanmiyorsa korkmalidir aslinda. İmtihanlar Allahin sana ikramidir, diger dunyadaki nimetleri kazanabilmek icin. Bunlari dusunerek once kendini motive et ve hayata simsiki tutun, hayatin cok basindasin daha. Kim bilir onune nice guzellikler cikacak. Sanssiz oldugunu dusunerek yanilma Allah senin cennete, guzel makamlara erismeni istedigi ve bu imtihanlari verdigi icin kendini sansli say ve bu sekilde pozitif olmaya calis. Pozitif olmak sansli olmanin anahtaridir. Hic bir zorluk tek tek gelmez hep ardiardina sinar insani ama her yokusun bir inisi her zorlugun bir kolayligi vardir elbet. Yalniz degilsin sah damarindan bile yakin olan rabbin senin ile birlilte hissettigin ve yasadigin her seyi biliyor. Yaptiklarini ve yapmadiklarini da. O yuzden musterih ol. Ne isteyeceksen her seye kadir olan Rabbinden isteyebilirsin. Cunku o seni cok seviyor.
Rabbim yar ve yardimciniz olsun.
 
Ahhh canım sedef çok büyük bir hastalık değil yine de şükret haline annen iyileşince bir işe gir kendi harçlığıni ayirip gerisini Ailene verebilirsin mesela.Ve Allaha Sığın benim büyük bir derdim değil büyük bir rabbim var de yükün azalacak zamanla göreceksin ve naçizane tavsiyem okula gitmiyorisen mutlaka aciktan devam et meslek sahibi olup kendini kurtar bari hayatta ya tozu dumana katarsin ya da tozu dumanı yutarsin. Kendi ayaklarının üzerinde durmalısin.Unutma ki hayat bize altın tepsi de şerbet ikram etmedi.İleride evlenince farklı sorunların olucak meslek sahibi olman şart canım.
 
Back
X