Bir değil çok derdim var kızlar :'(

canım napim gitsen olmaz gitmesen olmaz görümcelerimle aram çok iyi bunaldığım zamanlarda bana cok yardımcı oluyolar kız kıza kalalım dedik ama gercekten suyu çıkıyo yavaş yavaş.bide sürekli akıl verme derdindeler kayınpederimle olan muhabbeti anlatma diyolar kavga ederseniz birbirinizi alttan alın falan filan bilemedim ben napıcamı.benimki gelsin eşyayı onla alcam ama dediğin cok doğru

ama kendi evinde borcu harcı olan adamın sanki zorunluluğuymuş gibi hönk diye kaldım demek biraz rahatsız edici olan. sanki zorundaymış gibi, her koşulda bu olsa olsa bir jest olur. iki aile birleşip çocuklara bir ev alalım diyorsa anlayabilirim bir derece. ama ne demek kayınpeder almıyor hönk diye kaldım. adam da baban alsın dediğinde haklı. babası alsın o zaman? olacak iş değil.

arkadaşlar tekrar söylüyorum bizim buralarda erkek çocuğunun evini barkını babası yapar.evin içindeki mutfak ve yatak odasını kız tarafı yapar Allah aşkına almak zorunda mı diyip durmayın ya.ev derdinde değilim ben gerçekten alacak gücü olmasa susar otururum ama bu şekilde ev alcam diyip diyip kandırılmak bizim zorumuza giden

bende baştan alıcam dedı herhalde dıye yazacaktım konu sahıbı yazmış

her yörenın geleneği farklı

henüz nişanlısınız durun bakalım ev de alınır, herşey olur zamanla... herkesin dediğini dicem belki ama birçok evlenen günümüzde hemen kendi evine çıkmıyor. Birkaç sene kirada oturuyor. Tamam kayınpederiniz fazla açıksözlülük yapmış söylemiş alamayacağını hoş değil belki bu durum ama gerçekten zorunda da değil... Sizin de babanız alamazsa ilerde kendi imkanlarınızla almaya çalışırsınız zamanla herşey olur önce huzur olsun mutlu olun yeter ki... üzmeyin kendinizi kimseyi de suçlamayın...

Son düzenleme:
Bizim buralar ve findik derken karadeniZden bahsediyorsun sanirim.. Bende karadenizliyim.. Vallahi benim 5 cocugum olsa, 5ine birden ew alamayacaksam, beni kesseler birini otekinden ayirip ev mev almam..

Ha sana ev alicaz diye soz vermislerse ve simdi alamiyoruz diyorlarsa, e madem kandirildim da diyorsun atacaksin yuzugu olacak bitecek..

Bizim buralar ve findik derken karadeniZden bahsediyorsun sanirim.. Bende karadenizliyim.. Vallahi benim 5 cocugum olsa, 5ine birden ew alamayacaksam, beni kesseler birini otekinden ayirip ev mev almam..

Ha sana ev alicaz diye soz vermislerse ve simdi alamiyoruz diyorlarsa, e madem kandirildim da diyorsun atacaksin yuzugu olacak bitecek.. Nisanlina da soyleyeceksin ben ev alinmadan esyada almam evlenmem de diye ondan sonra gor bak olacaklari..

evet Karadenizden bahsediyorum Trabzonluyum nişanlım Giresunlu her iki tarafta da böyle gördük böyle bildik erkek çocuğuna ev alırlar arkadaşım senin 5 cocuğunu biri kız ise merak etme evleneceği erkeğin de babası ona ev alcak ayrım değil bu

ben de bunu anlamam babam beni ayırıp erkek kardeşime ev alsa çok ço bozulurum . Evladın kızı erkeği mi olurmuş.!

Ne kadar tahammulsuz bur toplumuz ..

Ilk yorumda biri bisey dedi hepsi konu sahibini hedef yapti..

Konu sahibinin honk olmasinin nedeni anladigim kadariyla kayinbabasinin baban alsin demesi olmus ( ben oyle anladim) ev almiyor yada almak zorunda diye degil ..

Tabi konuyu yeteri kadar net yazmamakla biraz bu ortami kendini hazirlamussin canim:)

Nisanlina soyle tabiki , sizin eviniz sonucta onunla yasicaksiniz .. Boyle ciddi konulari birbirinizden gizlemeyin.. Ama tabi onu kizdirarak sisirerek degil.. Baban boyle dedi ben anlamadim cevap veremedim de ..

Sevgiler

Derdim çok deyince bende kötü bir şey zanlettim , gelin benim çalıştığım hastaneye ben size dertli insan göstereyim. Bende karadenizliyim annem babam çalışarak ev alabildiler. Mecbur değil adam size ev almaya eşyanızı alır destek olur ama kaç kişinin annesi babası ev alıyor emek lazım bazı şeyler için emek. Hazıra konmamak lazım. Ben senelerce okudum günde 12 saat çalışıyorum. Bayramda bile çalıştım.. Neden kendi ayaklarımın üzerinde durmak için. Bende bir evin bir kızıyım başka çocukları yok.. Birde buraya konu açıyorsanız her türlü eleştiriye açık olun , bayanın birine yangına körükle gitmeyin yazmışsınız ben pek körük göremedim arkadasın yazdığında. Dereyi görmeden paça olayından bahsetmişsiniz söz konusu olan dere ev oluyor herhalde ev alınınca dereyi görmek oluyor. O zaman ayrılın mı diyelim ? Adam borcum var diyor borcu olmasa zaten evladını S. Bosna'ya yollamaz. Ne biliyorsunuz olup olmadığını yalancımı demek istiyorsunuz baba diyeceğiniz adama..

ben de bunu anlamam babam beni ayırıp erkek kardeşime ev alsa çok ço bozulurum . Evladın kızı erkeği mi olurmuş.!

arkadaşım bu ayrım değildir tam tersi kadına bir lütuftur.Kadının üstünde yeterince yükümlülük vardır zaten o yükü azaltmak için erkeğe bi takım görevler düşer.anlatmak istediğim tam olarak şu benim eşimin tarafı evimi alıcak ben düzenimi kuracağım erkek kardeşlerimin evini de babam alıcak düzen bu şekilde ilerler kırılıcak gücenicek bi tarafı yok bence

hayır ben size PES demek istiyorum Pes

ya arkadaşlar ben göçmenım bızdede mutlaka damadın evi olur böyle görmüşüz bööyle gıder nereye kadar bılmeme nıye bukadar yadırgıyorsunuz anlam veremıyorum 5 tane çocuğa ev alamıyorsunuz okutursunuz kendı evlerını kendılerı alır anne baba olarak bı takım görevlerımız var kendım az yerım az gıyerım ama çocuklarımada maddı yardımda bulunurum bunun nesı kötü adamın durumuvarmış işte çocuğuna yardım etmıycekte kime edıcek kız istemıyorki zorla sadece şaşkınlığını belirtiyor konu sahıbın avukatı değilimde bızdede böyle olduğundan anlayabılıyorum

almıyorsa üstelemeyın kendınız çalışır alırsınız hiç bi hata idda edemezler en rahatı o aslında

teşekkür ederim

bende anlam veremedim o kadar abartıldı o kadar dramatize edildi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…