- 15 Kasım 2009
- 1.423
- 635
- 688
- Konu Sahibi romantiiksiz
-
bizim oralarda da genelde kızdan mal kaçırır erkeğin üstüne yapar ona ev alırlar ama yavaş yavaş bırakıldı bu adetler çünkü kızların gözü açıldı babaları ölünce açıyorlar davaları teker teker oğlanlardan geri alıyorlar ve bölüşüyorlar o malları tüm kardeşler. bu kadar kız -erkek ayrımı yapan benim memleketimde yeni bir atasözü bile türedi :) '' kızdan mal mülk kaçırıp oğlana veren cehenneme seccadesini serer '' demeye başladılar. :)
.
süper bi lafmış,çok beğendim..bi de o alınan evler yine erkeğin üzerine yapılıyor yani erkekler yine imtiyazlı her durumda..iyi ki bu gelenekler kalktı ya da biz önemsemiyoruz yoksa iki öğretmen maaşıyla iki erkek çocuğuna zor alırdık iki tane evi ha üçüncü de erkek olursa batardık valla
kızlar cevaplarınız için teşekkür edrim beni yanlış anlamayın lütfen gercekten cok doluyum fındık bahcesinde insanların içinde bana saçma sapan konuştu bizim gelin çalışmıyo acına ölüyo yaa dedi güya şaka yaptı ağlattı beni sinirim çok bozuk görümcem de nişanlıma söylemiş onların da arası bozulcak hangisini düşüneyim
arkadaşlar tekrar söylüyorum bizim buralarda erkek çocuğunun evini barkını babası yapar.evin içindeki mutfak ve yatak odasını kız tarafı yapar Allah aşkına almak zorunda mı diyip durmayın ya.ev derdinde değilim ben gerçekten alacak gücü olmasa susar otururum ama bu şekilde ev alcam diyip diyip kandırılmak bizim zorumuza giden
[/COLOR]
bal gibi ayrım. hemde feci bir ayrım. babanın aldığı ev oğlanın üstüne yapılıyor yani tapu erkek çocukta. peki kızın evlendiği adamında babası oğlunun üstüne yapacak evi. eee nerde kızın evi. yine erkeklerin üstünde ev.yine kıza bir şey yok...
kötü bir gelenek. erkeği kayıran
bizim buralarda adettendir erkek çocuğunun evini barkını babası yapar
trabzonda giresunda herkes ev sahibi mievet Karadenizden bahsediyorum Trabzonluyum nişanlım Giresunlu her iki tarafta da böyle gördük böyle bildik erkek çocuğuna ev alırlar arkadaşım senin 5 cocuğunu biri kız ise merak etme evleneceği erkeğin de babası ona ev alcak ayrım değil bu
trabzonda giresunda herkes ev sahibi mihey maşallah...
Yani bende bu olayı hep böyle bildim. Erkek tarafı evi alır, düğünü onlar karşılar kız tarafı ise nişanı ve kınayı halleder. Yani ben hep böyle bildim. Ki kızın kayımpederi önceden ev alcam şimdi almıcam dememiş olsaydı bile adamın baban alsın demesi terbiyesizlik. En azından sadece der ki kızım ben alamıcam şu anki durumum el vermiyo şimdilik kiraya çıksanız falan filan ,adamın öyle demesine bende hönk diye kalırdım yani.
Ayrıca burada tek erkek çocuk zihniyetinden kasıt erkek tarafı sadece bir kere olucaklar ve evi erkek tarafı alır diğer 4 görümcesine de evlenecekleri erkek tarafı alırsa alır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?