- 28 Mart 2013
- 10.472
- 13.655
- 498
- Konu Sahibi romantiiksiz
-
bende anlam veremedim o kadar abartıldı o kadar dramatize edildi ki
ayrıca size söylemeleride işgüzarlık nişanlına söylesınler ben en çok buna takıldım
Biz erkek egemen bir toplumuz diye tanımlanan bir ülkeyiz. Eğer kırsal bir yerleşimde yaşanıyorsa gelenek görenek neyse o yapılır. Ev alamayacak bir durumdaysa nişanlılık süresini uzatın derim. Böyle örnekler çok var Örneğin Erdek'in pomak köylerinde bu gelenek var kız 7 sene nişanlı kaldı damat evi alana dek bekledi. Kız tarafı da eşyaları aldı. Şimdi kimseye borçları yok çok mutlu mesut yaşıyorlar.
Birde damat tarafı cömert olmak zorunda durumu iyi olsun yada kötü. Elin kızından maddi manevi evlilikten önce yada sonra bir şey talep edilmez. Hele ki fındıkta çalışan 4 görümce varken dışardan bir kişi gelmiş gelmemiş fazla birşey farketmez. Hem kızlarına evlendiklerinde bakalım ev alacak mı? Öyle olmaz derler o zaman damat adaylarına. Malesef böyle çiğ insanlar var sen oğullarını sevmişsin onunla yaşayacaksın. Bence evleriniz arasında mesafe de olsun çok sık rahatsız etmesinler. Daha nişanlıyken iş yaptıran evlendikten sonra iyice yıpratır sonra da yaranamazsınız. Nişanlına da uygun bir dille ailesindeki durumu yavaştan yavaştan çıtlat, sizin mutluluğunuz daha önemli.
nası güzel anlattınız ...
benim derdim ev değil ki 5 sene mücadele verdik biz gerekirse 5 sene daha beklerim sadece çok kırıldığımı anlatmak istedim ve şaşkınlığımı.neyse artık ondan bi beklentimiz kalmadı kendimiz gayret edicez öyle konuştuk.ve ben araya mesafe koycam
Aman ne büyük derdiniz varmış ya dereyi görmeden paçaları sıvamamak ev yoksa evlilikte yok gibi düşünceler. Artık kız evi erkek evimi kaldı babanızın durumu iyi ise o alsa ne olur ?
Bende Ordu'luyum, ne olmuş ki bayramda çalıştıysanız bende nöbetçiydim mesela. İlerde baba diyeceğiniz adama yalancı mı demek istiyorsunuz durumu iyi derken. Borcum var diyormuş hem mecbur değil ki. Benim babam iki kızı bir oğlu vardı dedemden miras kaldı çalıştı vs vs derken önce kızlarına aldı ev abime de dedi onlar kız ölmeden onları güvence altına almak istiyorum. Sen erkeksin ne iş olsa yaparsın kendini korursun oda kabul etti ben mezun oldum bana borçla harçla yer açtık bitti abime ev alalım diye kazandığımı veriyorum 2 yıldır. Ev nedir ki benim dükkanıma ne insanlar geliyor biliyormusun ilaç alacak parası yok 3-4 lira fark ücretini veremeyen insanlar var. Bence Allah başka dert vermesin !!!
Bir şey değil, seni çok iyi anlıyorum yuva kurmak kolay değil, hele ki ekonomik güvenceni eline almadıysan ya da mesleğin olduğu halde çalışmıyorsan daha korunmasız hissedersin. Allah yardımcınız olsun.
haklısın kardeş ama gönülleri olsun istedim yetemedim ben bunlara
Biz erkek egemen bir toplumuz diye tanımlanan bir ülkeyiz. Eğer kırsal bir yerleşimde yaşanıyorsa gelenek görenek neyse o yapılır. Ev alamayacak bir durumdaysa nişanlılık süresini uzatın derim. Böyle örnekler çok var Örneğin Erdek'in pomak köylerinde bu gelenek var kız 7 sene nişanlı kaldı damat evi alana dek bekledi. Kız tarafı da eşyaları aldı. Şimdi kimseye borçları yok çok mutlu mesut yaşıyorlar.
Birde damat tarafı cömert olmak zorunda durumu iyi olsun yada kötü. Elin kızından maddi manevi evlilikten önce yada sonra bir şey talep edilmez. Hele ki fındıkta çalışan 4 görümce varken dışardan bir kişi gelmiş gelmemiş fazla birşey farketmez. Hem kızlarına evlendiklerinde bakalım ev alacak mı? Öyle olmaz derler o zaman damat adaylarına. Malesef böyle çiğ insanlar var sen oğullarını sevmişsin onunla yaşayacaksın. Bence evleriniz arasında mesafe de olsun çok sık rahatsız etmesinler. Daha nişanlıyken iş yaptıran evlendikten sonra iyice yıpratır sonra da yaranamazsınız. Nişanlına da uygun bir dille ailesindeki durumu yavaştan yavaştan çıtlat, sizin mutluluğunuz daha önemli.
evet Karadenizden bahsediyorum Trabzonluyum nişanlım Giresunlu her iki tarafta da böyle gördük böyle bildik erkek çocuğuna ev alırlar arkadaşım senin 5 cocuğunu biri kız ise merak etme evleneceği erkeğin de babası ona ev alcak ayrım değil bu
-kolaylaştırınız zorlaştırmayınız-
ben de çok karadenizli tanıyorum hem de doğudan hiç biri ev almadı çocuğuna. ev eşyasında yardım etti ancak.
kpederiniz öyle diyorsa öyledir artık karıştırmanın bir anlamı var mı? üstelik başka çocukları da varmış. nişanlınız neden saray bosnaya gitti, mesleği ne ? siz çalışıyormusunuz?
Bizimki de tek erkek ona bakılırsa
Ama ben böyle düşünmedim
Hatta aile binasını teklif etmelerine rağmen kabul etmedim
Azıcık aşım ağrısız başım diye bi laf var ben çok severim
Borç harç kendimiz aldık, ikimizden başkası da söz sahibi değil
Tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?