Bir değil çok derdim var kızlar :'(

Biz erkek egemen bir toplumuz diye tanımlanan bir ülkeyiz. Eğer kırsal bir yerleşimde yaşanıyorsa gelenek görenek neyse o yapılır. Ev alamayacak bir durumdaysa nişanlılık süresini uzatın derim. Böyle örnekler çok var Örneğin Erdek'in pomak köylerinde bu gelenek var kız 7 sene nişanlı kaldı damat evi alana dek bekledi. Kız tarafı da eşyaları aldı. Şimdi kimseye borçları yok çok mutlu mesut yaşıyorlar.
Birde damat tarafı cömert olmak zorunda durumu iyi olsun yada kötü. Elin kızından maddi manevi evlilikten önce yada sonra bir şey talep edilmez. Hele ki fındıkta çalışan 4 görümce varken dışardan bir kişi gelmiş gelmemiş fazla birşey farketmez. Hem kızlarına evlendiklerinde bakalım ev alacak mı? Öyle olmaz derler o zaman damat adaylarına. Malesef böyle çiğ insanlar var sen oğullarını sevmişsin onunla yaşayacaksın. Bence evleriniz arasında mesafe de olsun çok sık rahatsız etmesinler. Daha nişanlıyken iş yaptıran evlendikten sonra iyice yıpratır sonra da yaranamazsınız. Nişanlına da uygun bir dille ailesindeki durumu yavaştan yavaştan çıtlat, sizin mutluluğunuz daha önemli.

nası güzel anlattınız ...
benim derdim ev değil ki 5 sene mücadele verdik biz gerekirse 5 sene daha beklerim sadece çok kırıldığımı anlatmak istedim ve şaşkınlığımı.neyse artık ondan bi beklentimiz kalmadı kendimiz gayret edicez öyle konuştuk.ve ben araya mesafe koycam

Son düzenleme:
Aman ne büyük derdiniz varmış ya dereyi görmeden paçaları sıvamamak ev yoksa evlilikte yok gibi düşünceler. Artık kız evi erkek evimi kaldı babanızın durumu iyi ise o alsa ne olur ?
Bende Ordu'luyum, ne olmuş ki bayramda çalıştıysanız bende nöbetçiydim mesela. İlerde baba diyeceğiniz adama yalancı mı demek istiyorsunuz durumu iyi derken. Borcum var diyormuş hem mecbur değil ki. Benim babam iki kızı bir oğlu vardı dedemden miras kaldı çalıştı vs vs derken önce kızlarına aldı ev abime de dedi onlar kız ölmeden onları güvence altına almak istiyorum. Sen erkeksin ne iş olsa yaparsın kendini korursun oda kabul etti ben mezun oldum bana borçla harçla yer açtık bitti abime ev alalım diye kazandığımı veriyorum 2 yıldır. Ev nedir ki benim dükkanıma ne insanlar geliyor biliyormusun ilaç alacak parası yok 3-4 lira fark ücretini veremeyen insanlar var. Bence Allah başka dert vermesin !!!

Bir şey değil, seni çok iyi anlıyorum yuva kurmak kolay değil, hele ki ekonomik güvenceni eline almadıysan ya da mesleğin olduğu halde çalışmıyorsan daha korunmasız hissedersin. Allah yardımcınız olsun.

anlama güçlüğü çekiyosanız şöyle bi göz atın isterseniz ne yazılmış ne çizilmiş diye.illa dramatize etcem diyosanız bende başlarım dertlerimi anlatmaya.benim kardeşimi küçükken korkuttular cocuk hastalığa yakalandı günden güne kötüleşiyo yürüyemiyo ihtiyacını göremiyo,diğer kardeşim epilepsi hastası ben bana bu kadar ihtiyacı olan bi aileyi bırakıp onların gönlü olsun diye kaç saatlik yol çekiyorum yaranamıyorum.mesele senin baban benim babam değil mesele başka ama bin kere anlatsam yine anlamazsınız.o yüzden takılmayın siz

Kimse kimseye birsey almak zorunda degil, sizinde duurumuz yok ise olana kadar beklersiniz.
Nedir bu canim daha evlenmeden ev beklemek.

haklısın kardeş ama gönülleri olsun istedim yetemedim ben bunlara

Sanki ortada çok büyük sorun varmış gibi birde YETEMEDİM BEN BUNLARA diyorsunSenden ne istediler yapmadın yada yapmadı oldun yada daha başka ne sorunlarınız var ki yetemedim ben bunlara diyorsun anlayamadım arkadaşım.13 yıllık evliyim hala bir evim yok.Miras malı bir evde oturuyorum.Yarın kaynım hadi evi satıyorum paraya ihtiyacım var dese asıl ben HÖNK diye kalırım.Sizin oraların adeti de olsa adamın durumu yoksa alamayacaksa bunu DERT etmenin manası yok.Eşiniz yetimse görümceleriniz de yetim.İşte erkekler neden bu kadar başımıza ekşiyor deriz.Bu düşünceler olunca yolun sonu belli.

Amacım sizi kırmak değil ama bu dert de değil hani.Bayram seyran ne olmuş fındık toplamaya gitmişsen.Eğlenmişsen bundan ötesinin anlamı yok.İnsan toprağa doğaya yeşile hasret yaşarken sen ne güzel ağaçtan meyve toplamanın tadına varmışsın.Hem yarın evlendiğinizde bahçe nişanlının ailesinin ise sana gelecek olan fındığı da her sene onlar toplar yollarsa 1 kerede gider sen toplarsın.
Bunları dert etme.İçinde biriktirme.Biraz ufak şeyleri büyüten birine benziyorsun gibime geldi

Evi olmayan insanlar 7-17 yılmı beklesin ya ilginç valla.Bir ev almak kolaymı.Anası babası olmayan nice gencimiz var evlilik hayali kuran.Onlar ne yapsınlar.Heç evlenmesinler o zaman.
Allah sabırla yuvasını inşa edene hayır kapısı her daim açar.Evi yok arabası yok altın almadı evlenmem ben yada kızımı vermem diyen baba eş zihniyetine tersim.
Bizim hiçbirşeyimiz yoktu.Karı koca çalıştık gücümüz neye yetti ise aldık.
Ha neyimmi var bir yatak odam bir salon takımım oda 3 koltuk.İyi kötü dolabım makinam.Öyle forumda çeyizlerini sergileyen hanımlara bakınca ben bedavaya gitmişim der hayıflanırım yani.Zamanla tv bulaşık makinası yatak takımı çocuk odası derken bir evde olmasıu gereken eşyalarım var lüksmü değil ama işimi görüyor yeter.

İnsanların ağzı torba değil ki büzesin, kayınpederin üslubu ile seni incitmiş bence iyi de olmuş, her şerde bir hayır vardır. Böylece gideceğin ailenin içini görmüş oldun. Kimseden bir şey bekleme, çalış çok çalış ve nişanlınla birlikte hayatını kur. İnan böylesi daha iyi, insanlar bugün yapar, yarın başına kakar. Az olsun kendi emeğin olsun, dert etme bunları sen yoluna bak. Allah evlenenle ev kurana yardım edermiş, gayretle neler yapılmıyor ki, inşallah en kısa zamanda kurarsın yuvanı, her şeyin güzeli ve gönlüne göre olanı olsun inşallah.

bal gibi ayrım. hemde feci bir ayrım. babanın aldığı ev oğlanın üstüne yapılıyor yani tapu erkek çocukta. peki kızın evlendiği adamında babası oğlunun üstüne yapacak evi. eee nerde kızın evi. yine erkeklerin üstünde ev.yine kıza bir şey yok...
kötü bir gelenek. erkeği kayıran

Son düzenleme:
-kolaylaştırınız zorlaştırmayınız-

ben de çok karadenizli tanıyorum hem de doğudan hiç biri ev almadı çocuğuna. ev eşyasında yardım etti ancak.
kpederiniz öyle diyorsa öyledir artık karıştırmanın bir anlamı var mı? üstelik başka çocukları da varmış. nişanlınız neden saray bosnaya gitti, mesleği ne ? siz çalışıyormusunuz?

Biz böyle tek çocuk diye beklentiye girersek sonrasında başımıza gelecek herşey müstehak bence, ki tek erkek, 5 erkek hiç farketmez evlat, evlattır. Görümceleriniz ne olacak peki? Onlar da yetim? Onları da kocaları, kayınpederleri düşünsün o zaman? Herkes ev ile evlenmiyor ki, hiç anlamıyorum tek erkek çocuk diye ev almaktan ev düzmeye kadar herşeyi yapmak zorunda diye düşünen insanları.

Bizimki de tek erkek ona bakılırsa
Ama ben böyle düşünmedim
Hatta aile binasını teklif etmelerine rağmen kabul etmedim
Azıcık aşım ağrısız başım diye bi laf var ben çok severim
Borç harç kendimiz aldık, ikimizden başkası da söz sahibi değil
Tavsiye ederim

arkadaşım 1000.kez söylüyorum evinde barkında değilim ben kızı alana kadar ben ev aldım oğluma dedi nişanlandıktan sonra o eve yerleşti bu normal bi davranış mı? nişanlım kayınpederimle birlikte bosnada çalışıyo türk bi firmanın tünel çalışmasını yapıyolar ben de büro yönetimi mezunuyum ancak kardeşlerimin durumundan dolayı çalışamıyorum anneme yardımcı oluyorum evde.evlenince çalışcam

Benim sevgilimin babası zamanında 2 abisine ev alabilmiş, diğer 2 çocuğuna alamamış. Ne abim babama kızıyor diye ağzından duydum, ne de sevgilimin kızdığını duydum. 4 erkek 1 kız bu arada, diğer abisi evlendi ve kendisi aldı dairesini üstelik tek maaşla, düğünde toplanan takılar, para ve kredi çekerek. İsteyince oluyor yani, ille de onlar alsın diye düşünmek kısa yoldan rahata kavuşmayı istemektir bence.

biz de k.denizliyiz ama bu adatler yok artık..eğer eşler birlikte ev alabiliyosa alır yoksa erkek çocuğa ev alnır diye şeyler olmaz..bunun kızı erkeği mi var evlat evlattır..kimse zor durumda bırakılmaz..hele bu devride gerçekten bazı gelenekler çok zorlayıcı..

eğer k.pederin durumu varsa ve önceden söz vermişse orada o lafı söylemekle ayıp etmiş,herşeyin bir yeri ve zamanı vardıır..eğer bu tip bi sorun olacaksa gelinine değil oğluna demeli bunu..ha şaka yapıysa da hoş olmamış bence.ayıp etmiş.

yalnız konu sahibi cevapların çok sert gerçekten hiç hoş değil.eleştirenler de olacak elbette dimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…