Bir Derdim Daha Var..!

Ne yapacağımı bilmediğim ve fikirlerinize ihtiyacım olduğu için açıyorum bu konuyu..
Bi kız kardeşim var 19 yaşında. Bulunduğumuz şehirden 7-8 saat uzaklıkta bi ile okumaya gitti. Ben bizim olduğumuz il dışına çıkmasını uygun görmedim, ama dinletemedim. (Annemiz yok, kardeşim ortaokula başladığı sıra terketti bizi. Kardeşimle hep ben ilgilendim. Ablalıktan ziyada annelik yapmaya o eksiği doldurmaya çabaladım hep.) Babamada şehir dışına çıkmasına karşı olduğumu söyledim ama onuda ikna etmiş bi şekilde. Babam kardeşimi şu an şehir dışında okutabilecek maddiyata çok sahip değildi, babamı zorlayan bi durumdu. Kardeşimde tek başına kendini çekip çevirecek olgunlukta değildi bana göre. Neyse çokta uzatmayım. Kardeşimle hergün konuşurum msjlaşırım. Günün nasıl geçti, ne yedin, nasılsın rutin konuşma yaparız mutlaka. Dün sabah msjlaştık, akşam dersten çıkınca ben aramasam bile o arardı. Akşam 11 oldu saat. Aradım cvp yok. İlk başta duymamıştır görünce arar dedim. Sonra msj attım, ben yatıyorum sende uyudun galiba sabah uyanında ara beni diye. Aslında kardeşim o saatte uyumaz biliyorum. Yattım uyuyacaktım içime kurt düştü. Bikaç kez daha aradım. Telefona cvp yok. Endişelendim iyice yurdu aradım. Bi yetkiliyle görüştüm. Odasına bi baktırayım sizle tekrar haberleşelim dedi. Tekrar aradım. Kadın kardeşiniz izinli gözüküyo, arkadaşlarınında haberi yok. İzinli olarak ayrılmış dedi. Ben tabi kardeşimi aramaya başladım. Aralıksız olarak 5 kez filan arayınca açtı. Abla bişey mi oldu duymamışım telefon odadaydı ben bahçedeydim dedi. Yurtta yani güya. Yurtta olduğuna eminmisin dedim evet ne oldu dedi. Yurtta değilsin nerdesin deyince nerden öğrendin sen dedi. Israr edip üstüne gidince erkek arkadaşımdayım dedi. Ben ne yapacağımı şaşırdım tabi. Sen kimseye haber vermeden yabancı bi şehirde yeni tanıdığın bi insanın evine nasıl gidersin diye köpürdüm tabi. Eşimde duydu bütün konuşmayı. Evde başka kim var dedim. Arkadaşının annesi varmış. Kadını istedim telefona. Kardeşim bi cahillik etmiş, haberim olmadan size gelmiş, size emanet ediyorum yanlış bişey olmasına müsade etmeyin dedim. Ama tabi sinirlerim harap, nasıl ağlıyorum. Kadında ben yanlış bişey olmasına müsade etmem siz sakinleşin biraz falan filan dedi. Neyse işte kardeşim tekrar aradı beni, özür diliyo. Ben biraz çıkışınca bana tutup biraz daha ters konuşursan hiç ulaşamazsın bana dedi.. Bununla tehdit ediyosan şimdi kapat telefonu dedim bende. Sonra bana tutup sende arkadaşında kalmadın mı dedi. Ben normal bi arkadaşımda kalmıştım bekarken. Sevgilim filan değildi. Gizli saklı bi durumda değildi bu. Sonra bana seninde sevgilin olmadımı falan filan birsürü söylenmeye başladı. Hem suçlusun, hem hala üste çıkmaya çalışıyosun dedim. Kapattım telefonu yattım. Bu saat oldu. Ne ben aradım ne o aradı. Babama söylemedim. Çünkü hem rahatsız hemde öğrenirse çıkıp eve gelsin diyecek o kızgınlıkla. Bende okuluna sebep olmuş olucam. Ne yapıcam bilmiyorum. Fazla mı tepki verdim, az mı tepki verdim bilmiyorum. Artık kardeşime nasıl güvenicem bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var..
O kadının annesi olduğunu düşünmüyorum ,
Sizin tepkinizden korkup yalanlarına yenisini eklemiş.
Daha yaşı çok küçük , 18 reşit denmesine rağmen ben çocuk olduklarını düşünüyorum.
Sakince konuşup , endişelerinizi paylaşın .

Kardeşinizle aynı yaşlarda biri olarak ben sizi haklı buldum. Benim de erkek arkadaşlarım oldu bu çok doğal bir şey ama ben hep erkek arkadaşlarımla kafede vb. yerlerde buluştum. Evlerine gitmem. Bunun geri kafalılıkla vs. alakası yok ki. Nasıl bir zamanda yaşıyoruz.

Bende bir abla olarak yazıyorum.
Korumacı olmaya çalışmanız çok normal.
Ama ben zamanla şunu anladım , siz ona sadece doğruları anlatıp yol gösterebilirsiniz.
Onun dışında onu Allaha emanet etmekten başka yapabileceğiniz bişey yok.
Evet elinizde değil korkuyorsunuz yanlış yapmasını istemiyorsunuz ama bukadar çok endişe,sizde kaygı bozukluğu yapar.

Ben babama söylerdim.zamam kötü.Allah korusun ne cinayetler oluyor.okulundan olsun aynı şehirde kazansın.sehir dısında okumanın hakkını veremediği ilk yurttayım yalanından belli.ve iki ayda bu rahatlık?

Ne yapacağımı bilmediğim ve fikirlerinize ihtiyacım olduğu için açıyorum bu konuyu..
Bi kız kardeşim var 19 yaşında. Bulunduğumuz şehirden 7-8 saat uzaklıkta bi ile okumaya gitti. Ben bizim olduğumuz il dışına çıkmasını uygun görmedim, ama dinletemedim. (Annemiz yok, kardeşim ortaokula başladığı sıra terketti bizi. Kardeşimle hep ben ilgilendim. Ablalıktan ziyada annelik yapmaya o eksiği doldurmaya çabaladım hep.) Babamada şehir dışına çıkmasına karşı olduğumu söyledim ama onuda ikna etmiş bi şekilde. Babam kardeşimi şu an şehir dışında okutabilecek maddiyata çok sahip değildi, babamı zorlayan bi durumdu. Kardeşimde tek başına kendini çekip çevirecek olgunlukta değildi bana göre. Neyse çokta uzatmayım. Kardeşimle hergün konuşurum msjlaşırım. Günün nasıl geçti, ne yedin, nasılsın rutin konuşma yaparız mutlaka. Dün sabah msjlaştık, akşam dersten çıkınca ben aramasam bile o arardı. Akşam 11 oldu saat. Aradım cvp yok. İlk başta duymamıştır görünce arar dedim. Sonra msj attım, ben yatıyorum sende uyudun galiba sabah uyanında ara beni diye. Aslında kardeşim o saatte uyumaz biliyorum. Yattım uyuyacaktım içime kurt düştü. Bikaç kez daha aradım. Telefona cvp yok. Endişelendim iyice yurdu aradım. Bi yetkiliyle görüştüm. Odasına bi baktırayım sizle tekrar haberleşelim dedi. Tekrar aradım. Kadın kardeşiniz izinli gözüküyo, arkadaşlarınında haberi yok. İzinli olarak ayrılmış dedi. Ben tabi kardeşimi aramaya başladım. Aralıksız olarak 5 kez filan arayınca açtı. Abla bişey mi oldu duymamışım telefon odadaydı ben bahçedeydim dedi. Yurtta yani güya. Yurtta olduğuna eminmisin dedim evet ne oldu dedi. Yurtta değilsin nerdesin deyince nerden öğrendin sen dedi. Israr edip üstüne gidince erkek arkadaşımdayım dedi. Ben ne yapacağımı şaşırdım tabi. Sen kimseye haber vermeden yabancı bi şehirde yeni tanıdığın bi insanın evine nasıl gidersin diye köpürdüm tabi. Eşimde duydu bütün konuşmayı. Evde başka kim var dedim. Arkadaşının annesi varmış. Kadını istedim telefona. Kardeşim bi cahillik etmiş, haberim olmadan size gelmiş, size emanet ediyorum yanlış bişey olmasına müsade etmeyin dedim. Ama tabi sinirlerim harap, nasıl ağlıyorum. Kadında ben yanlış bişey olmasına müsade etmem siz sakinleşin biraz falan filan dedi. Neyse işte kardeşim tekrar aradı beni, özür diliyo. Ben biraz çıkışınca bana tutup biraz daha ters konuşursan hiç ulaşamazsın bana dedi.. Bununla tehdit ediyosan şimdi kapat telefonu dedim bende. Sonra bana tutup sende arkadaşında kalmadın mı dedi. Ben normal bi arkadaşımda kalmıştım bekarken. Sevgilim filan değildi. Gizli saklı bi durumda değildi bu. Sonra bana seninde sevgilin olmadımı falan filan birsürü söylenmeye başladı. Hem suçlusun, hem hala üste çıkmaya çalışıyosun dedim. Kapattım telefonu yattım. Bu saat oldu. Ne ben aradım ne o aradı. Babama söylemedim. Çünkü hem rahatsız hemde öğrenirse çıkıp eve gelsin diyecek o kızgınlıkla. Bende okuluna sebep olmuş olucam. Ne yapıcam bilmiyorum. Fazla mı tepki verdim, az mı tepki verdim bilmiyorum. Artık kardeşime nasıl güvenicem bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var..
Her zaman inandığım bir şey çocuklar yalanı aileden öğreniyor korku çocuğa yalanı öğretiyor şu an bende kardeşime anne gibi sahip çıkıyorum benimle yaşıyor anne baba başka bir yakın yok emin olun sizi anlayarak konuşuyorum başka şehirde üniversite okuyabilir sevgilisiyle kalabilir farklı bir şeyde yapabilir asla ona kızmam bunu bilir bu da onu yalana asla itmez bakın zamanı geçmiş ama madem annesi oldum diyorsunuz erişkin olduğu zaman cinsel konuları konuşmanız lazımdı bilgi vermeniz lazımdı bakın ben sizden belki küçüğüm ama bunları araştırdım öğrendim doğrusunu anlattım cinsellik yaşayıp yaşamaman senin tercihin ama vücuduna zaman tanı her şey zamanında güzel her duygu haz kendi yaşında güzel ileride pişman olmamak için bunu unutma vs ileride bir gün sevgilinin yanına gidersin bara gidersin veya şehir dışına bana nerede olduğunu söyle ki ben seni nerede arayacağımı bileyim ulaşamazsam buradadır diyeyim yani bunların bu yaşa kadar paylaşılması gerekirdi. Örnek vereyim sevgilisi vardı bir dönem mesajlaşırken bile bak böyle söylüyor ne diyeyim ne cevap vereyim derdi belki o an gafleten içimden kızdığım şeyler olabilir ama asla belli etmem her zaman dışım bana her şeyini anlatabilirsin modudur her zaman da derim sen ne kadar kötü bir şey yaparsan yap her zaman benim çocuğumsun asla hiçbir olayda senin arkandan çekilmem ama sen hatalı olsan da doğrusunu bilmem lazım ki en iyi şekilde idare edelim .
Şunu kabul etmek gerek siz kızsanız da kızmanızda bu çocuk genç hata yapacak her şeyi merak edecek tatmak isteyecek burada neler okuyoruz kızmak bağırmak sadece ona yalan söylemeyi daha iyi öğretir ama arada güven bağı kurarsanız ne yapacağından önce sizin haberiniz olur alttan altan işler en az zararla atlatırsınız ben böyle olunca her şeyi söyleyeceğini iddaa etmiyorum asla belki bunlara rağmen bile o gençliğin verdiği çoşku heyecanla yine gizli saklı bir şey yapacak ama en azından en ufak kokuda direk size gelecek bu kız böyle bir şey yaptıysa kıza değil önce kendinize kızın ben ne yaptım da bu kız bana bunu söyleyecek kadar güvenmedi diyin bakın örneğin bu bağ olsaydı size sorsaydı o heyecanla derdiniz ki daha erken ağırdan al bu kadar çabuk yüzgöz olma vs vs aklına girip ertelerdiniz böyle böyle çözüm bulana kadar erteleyebilirdiniz.

Ayrıca arkadaşının annesiyle konuşmak nedir yanlış bir şey yapmasınlar nedir kızı yerin dibine sokmuşsunuz resmen kadına ben kıza güvenmiyorum demişsiniz bir de ağlamışsınız kıyamet kopmuş gibi bakın böyle giderseniz daha kötü şeyler olur biraz daha ılımlı olun

Konu sahibi çok haklısın!
Okurken gözlerim doldu.
bizde tam tersi baba terkettiğinde 13 yaşım henüz bitmemişti bile.
baba rolünü çok çok küçük yaşta alarak arkamda 3 kardeş okutmaya çalıştım. Gel de bana sor..

Hayatla mücadele etmek bir yana dursun,
Korumacı olmak,o sorumluluk çok zor.
yalansız,açık açık,çok dürüst bir kardeşliğimiz vardı.
hiç sevmediği arkadaş çevresine aman 1 seferlik diyerek girdiğinde,çok yara alarak çıktık.
yalan,hayal kırıklığı,ağır bir hayat darbesi aldık.
tabi sanırım en kötüsünü kardeşim yaşadı kendi başına geldiği için.
olanın,olacağının önüne geçemiyoruz galiba.
keşke geçebilsek.

arkadaş denilen şey o kadar önemli ki..
Siz istediğiniz kadar kendini bilen,akıllı biri olun.
arkadaş tek seferlik,belki de birkaç saniyelik boşluğu ağır ödetebiliyor.

Konu nereden tutsam elimde kalıyor. Bir kere kardeşinizle özel konuşmanızı neden sizin eşiniz duyuyor? hele böyle bir durumda. Yaptığınız çok yanlış. İkincisi tabii ki babasına söylemeyeceksiniz pardon ama ne demeyi düşünüyorsunuz? Sevgilisinin evinde kalmış mı? Türk babaları malum böyle bir durumda okuldan almaya kadar gider e maddi durumumuz yok diyorsunuz bari eğitimine engel olmayın. Üçüncüsü 19 yaşında insanların hormonları aktiftir yani bağlasanız durmaz yanınızda da okusa aynı şeyleri yapacak,gece kalmasa gündüz kalacak. Oğlanın annesini istemek ultra yanlış kızı çok saçma bir duruma düşürmüşsünüz. Hepimiz okuldan da kaçtık,sevgilimiz de oldu,öpüştük de el ele de tutuştuk hiçbirimiz de ölmedik çok şükür. Zaten baştan tutturmuşsunuz bu şehirde okusun bu şehirde okusun diye. Kardeşimin huyunu biliyorum diye de yargıyı yapıştırmışsınız. Bir evde ablayla kardeş arasında afaki fark olacağını sanmıyorum muhtemelen siz gençlik nedir pek hatırlamıyorsunuz ama kardeşiniz savunmasını yapmış zaten.

Böyle davranmaya devam ettiğiniz müddetçe kardeşiniz sizden uzaklaşacak, minareyi çalmadan kılıfını hazırlayacak ve yapacağından geri durmayacak. Çünkü başka bir ilde ve hareketlerini bir noktaya kadar kısıtlayabilirsiniz.
Ben ilgilenmeyin başıboş bırakın demiyorum tabiki ama bu kadar da sıkmayın yahu kocaman kız olmuş. Erkek arkadaşımdayım demiş zaten üstüne annesini istemek ne?
Hepimiz üniversitede erkek arkadaşlarımızda kaldık çok şükür böbrekler yerinde... kardeşinize öğretmeniz gereken seçtiği insanlarla ne yaptığı değil, hayatına nasıl insanlar seçmesi gerektiği... ama böyle devam ederseniz asla bilemeyeceksiniz kimlerle olduğunu ve bu olacakları kötüsü..

Şunu çok merak ettim gerçekten su yaşadığımız toplumda,daha çok kısa bi süredir tanıdığı bı insanın evinde gizlice kalmaya gitmesini normalmi karşılıyorsunuz. Böbrekler yerinde falan demişsiniz de insanlar sokakta yürümeye korkuyo. Hem kardeşine kaç defa ulaşamamis hem yurtta olmadığını öğrenmiş üstüne erkek arkasasimdayim deyince karşıdaki insan ne hale gelir biraz empati yapın bence.

Kardeşiniz çok yanlış sularda yüzüyor ama üstüne giderek daha profesyonel yalan söylemesini ve size yakalanmadan her istediğini yapmasını öğretirsiniz ancak.zaten fazlasıyla korkusuz ve cüretkar size ve etrafa karşı.en kısa zamanda bir araya gelip eğriyi doğruyu konuşmanız lazım.belki yanına ufak bir ziyaret yapabilirsiniz aranızdaki ilişkiyi düzeltin eğer sizi de kaybederse arkasında kimsesi kalmaz ve gittikçe daha çok yanlış yapar

O an ki korkuyla verdiğin tepki gayet normal .Kardeşinden öte evladın olmuş.
En güzeli karşına alıp konuşman.
Şehir dışına gidince gençler kendilerini farklı gösterip, farklı hayat yaşamanın peşine düşüyorlar.

Ben kadının da samimiyetine inanmadım açıkçası. Yanlış bişey olmasına izin vermem vs. Kızım senin ne işin var bizim evimizde? diyip yurda geri göndermesi gerekirdi.

Dediğim gibi git kardeşinin okuduğu şehre, gerekiyorsa çocukla da tanış. Kardeşinle yüz yüze konuş.

kardeşinizi korumanız çok güzel de bendeki hissiyat şu oldu; annelik sorumluluğuyla muhtemelen çok sıkıyordunuz ve kardeşiniz özgür kalabilmek için başka bir şehire gitmek istedi.
en önemlisi arkadaşının annesini telefona isteyerek kardeşinizi çok mahçup etmişsiniz. o insanlarda direkt bizim kız gizli saklı iş yapar, biz de peşinden ararız algısı yaratmışsınız. ben o çocuğun annesi olsam bu durumda çocuğama bu kızla pek görüşmesen iyi olur, ailesi başımıza dert olur derim.
tamam 19 büyük bbir yaş değil ama kardeşiniz reşit.
ve bir de şurdan bakın belki o kadar baskı kurdunuz ki size söyleyebileceği birşeyi söyleyemedi çünkü korktu.
bundan sonra da çoook beklersiniz paylaşmasını.

Ya bence evden birilerini falan isteyerek biraz fazla tepki vermişsiniz .. kardesiniz ne kadar güvensiz mahcup bir duruma düşmüştür. Siz bu durumda olsanız ne hissedersiniz?
Bu dediklerim yine de kardeşinizi haklı çıkarmaz ama anlaşılan kardeşinize ne kadar yakın olmaya calissanizda sizinle sırlarını paylaşmayacak kadar uzak demek ki..
Oysaki her şeyi sizinle rahat konusabilse bunlar olmazdı diye düşünüyorum.

Sizinle her şeyi paylasabilmesini sağlayın .. gerekirse gidin konuştuğu kişiyle görüşün güvenilir biri mi değil mi ona bakın..
Bunlar hassas konular. Orada iyice yanlız kalmasindansa belki sizinde guveneceginiz biri daha olur.
bence hiçte fazla tepki değil doğru olanı yapmışsınız,annesi de ne biçim kız bu ailesi ilgilenmiyo filan diye düşünmez.
Bence annesinin ve sevgilisinin telefon numaralarını isteyin.Sonra annesi ile konuşun,hafta sonu gelmek istiyorum oraya yüzyüze tanışalım filan diyin,ve koordineli olmaya çalışın.En azından onunda çocuğu ortada yanlış bişey yapmalarına engel olmuş olur.Kardeşinizde biraz utansın,ders olur

Şunu çok merak ettim gerçekten su yaşadığımız toplumda,daha çok kısa bi süredir tanıdığı bı insanın evinde gizlice kalmaya gitmesini normalmi karşılıyorsunuz. Böbrekler yerinde falan demişsiniz de insanlar sokakta yürümeye korkuyo. Hem kardeşine kaç defa ulaşamamis hem yurtta olmadığını öğrenmiş üstüne erkek arkasasimdayim deyince karşıdaki insan ne hale gelir biraz empati yapın bence.

Öncelikle ironi güzeldir, hoştur, çok şey anlatır, deneyin derim.
İkinci olarak evet haklısınız maalesef içinde bulunduğumuz toplum fazlasıyla yozlaşmış ve değerlerini kaybetmiş bir toplum. Böylesine çürümeye yüz yutmuş bir toplumda da hala bozulmamış, temiz ve iyi niyetli kalmış kişilerle birlikte olabilmek en önemli değer.

Yani insan seçebilmek...

Sokaklarda, haberlerde her gün görüyoruz memleketin halini..
sokaktaki tacizci, kapkaççı da değilki bunca yozlaşmanın tek suçu... Sizin demenizle yıllarca flört ettiği, yeterince tanıdığı ve sevdiği, evlerine eş diye aldıkları adamların gerek cinsel gerek fiziksel gerek sözlü şiddetine maruz kalıyor binlerce kadın, burada fazlasıyla şahit oluyoruz.

Ne olmuş peki? Bu kadınlar kendilerini çok korumuşlar toplumdan, el değmeden yetişmişler ama en büyük psikopatı koca diye hayatlarına sokup baba bir de yapmışlar...

Velhasıl çok uzattım, mesele nerede ne yaptığını bilmek değil mesele kiminle nerede ne yaptığını bilebilmek. Benim evladıma verebileceğin en büyük nasihat ahlaklı ve yüreği güzel biri olmasıdır. Kendine saygısı olsun ve yaptıklarının arkasında her daim durabilmesi gerektiğini öğütlerim.
Bu yolda da en büyük destekçisi ben olurum.

Nerede ve kiminle olduğunu bilirsem ancak onu en güzel bu yozlaşmışlıktan koruyabilirim.
Size sorum şu, konu sahibinin kız kardeşi bundan sonra ne yapacak? Yurt ile okul arasında başını kaldırmadan mekik mi dokuyacak yoksa yine yapacak ama daha dikkatli mi olacak? Hangisi daha tehlikeli ve hatalara gebe?
İşte bu baskının sonu bdv’de okuduğumuz bekaretini kaybettiği için sevgilileri tarafından aileye söylemekle tehdit edilen ve her türlü aşağılamaya boyun eğmek zorunda kalan kızlarımızın sonu...

Bu bir hatalar zinciri... ve her daim bu zincirin ilk halkası aileler olur.

Son düzenleme:

Bakın bu panik çok insanî bir panik. Aynısını ben de yaşardım tabiki. Ama erkek arkadaşın annesiyle konuşunca bütün bu kara bulutlar dağıldı mı peki? Bütün olası tehlikeler bertaraf mı oldu?
Konu sahibinin yapması gereken kardeşine “seninle konuşacağız” diyip telefonu kapatmaktı. O psikolojiyle kız kardeşi her ne yapıyorsa zaten dağılacaktı..

Sonrasında da kardeşiyle konuşurken ona yaşattığı korku ve paniği hissettirip, ona ulaşacağı bütün kanalları kapattığı için kızıp akabinde onu ne kadar çok sevdiğine ve ona bir zarar gelmiş olma ihtimalinin onu ne kadar korkuttuğuna bağlamalıydı konu sahibi.
Anneyi istemek nedir allah aşkına?

iher zamn yaninda olmasinz birakin buyusun

bence hiçte fazla tepki değil doğru olanı yapmışsınız,annesi de ne biçim kız bu ailesi ilgilenmiyo filan diye düşünmez.
Bence annesinin ve sevgilisinin telefon numaralarını isteyin.Sonra annesi ile konuşun,hafta sonu gelmek istiyorum oraya yüzyüze tanışalım filan diyin,ve koordineli olmaya çalışın.En azından onunda çocuğu ortada yanlış bişey yapmalarına engel olmuş olur.Kardeşinizde biraz utansın,ders olur
But mji bana alıntı yaparak değil konu sahibini alıntı yaparak yazmanız lazım. Cevabınız bana değil ona.

Konu sahibi diğer benim gibi düşünen bütün kişilerin yazdıklarını toplayıp yaptığınız alintiniza cevap yazmadım. Madem bu kişiye özel alıntı var buradan sizede yaziyorum. Konuyu açarken fikir istemissiniz bende fikrimi size sundum. Bence bir insanı utandırarak o kişiye yakın olunmaz. Eğer birine yakın olmak sıkı takip etmek istiyorsanız utandirmak yerine daha hafif tepkiler vermelisiniz ki size her şeyi söylesin. Her söyledi şeyde de doğru yolu gosterebilesiniz, olacaklarla beraber...

Kusura bakmayın bana alıntı yapan arkadaş sizin mesaj üzerinden konu sahibine yazdım sizin yaptığınız gibi ama sorun olmaz diye düşünüyorum :KK70:

Back
X