- 2 Ekim 2019
- 399
- 2.266
- 113
- Konu Sahibi hayatbeklemezz
O kadının annesi olduğunu düşünmüyorum ,Ne yapacağımı bilmediğim ve fikirlerinize ihtiyacım olduğu için açıyorum bu konuyu..
Bi kız kardeşim var 19 yaşında. Bulunduğumuz şehirden 7-8 saat uzaklıkta bi ile okumaya gitti. Ben bizim olduğumuz il dışına çıkmasını uygun görmedim, ama dinletemedim. (Annemiz yok, kardeşim ortaokula başladığı sıra terketti bizi. Kardeşimle hep ben ilgilendim. Ablalıktan ziyada annelik yapmaya o eksiği doldurmaya çabaladım hep.) Babamada şehir dışına çıkmasına karşı olduğumu söyledim ama onuda ikna etmiş bi şekilde. Babam kardeşimi şu an şehir dışında okutabilecek maddiyata çok sahip değildi, babamı zorlayan bi durumdu. Kardeşimde tek başına kendini çekip çevirecek olgunlukta değildi bana göre. Neyse çokta uzatmayım. Kardeşimle hergün konuşurum msjlaşırım. Günün nasıl geçti, ne yedin, nasılsın rutin konuşma yaparız mutlaka. Dün sabah msjlaştık, akşam dersten çıkınca ben aramasam bile o arardı. Akşam 11 oldu saat. Aradım cvp yok. İlk başta duymamıştır görünce arar dedim. Sonra msj attım, ben yatıyorum sende uyudun galiba sabah uyanında ara beni diye. Aslında kardeşim o saatte uyumaz biliyorum. Yattım uyuyacaktım içime kurt düştü. Bikaç kez daha aradım. Telefona cvp yok. Endişelendim iyice yurdu aradım. Bi yetkiliyle görüştüm. Odasına bi baktırayım sizle tekrar haberleşelim dedi. Tekrar aradım. Kadın kardeşiniz izinli gözüküyo, arkadaşlarınında haberi yok. İzinli olarak ayrılmış dedi. Ben tabi kardeşimi aramaya başladım. Aralıksız olarak 5 kez filan arayınca açtı. Abla bişey mi oldu duymamışım telefon odadaydı ben bahçedeydim dedi. Yurtta yani güya. Yurtta olduğuna eminmisin dedim evet ne oldu dedi. Yurtta değilsin nerdesin deyince nerden öğrendin sen dedi. Israr edip üstüne gidince erkek arkadaşımdayım dedi. Ben ne yapacağımı şaşırdım tabi. Sen kimseye haber vermeden yabancı bi şehirde yeni tanıdığın bi insanın evine nasıl gidersin diye köpürdüm tabi. Eşimde duydu bütün konuşmayı. Evde başka kim var dedim. Arkadaşının annesi varmış. Kadını istedim telefona. Kardeşim bi cahillik etmiş, haberim olmadan size gelmiş, size emanet ediyorum yanlış bişey olmasına müsade etmeyin dedim. Ama tabi sinirlerim harap, nasıl ağlıyorum. Kadında ben yanlış bişey olmasına müsade etmem siz sakinleşin biraz falan filan dedi. Neyse işte kardeşim tekrar aradı beni, özür diliyo. Ben biraz çıkışınca bana tutup biraz daha ters konuşursan hiç ulaşamazsın bana dedi.. Bununla tehdit ediyosan şimdi kapat telefonu dedim bende. Sonra bana tutup sende arkadaşında kalmadın mı dedi. Ben normal bi arkadaşımda kalmıştım bekarken. Sevgilim filan değildi. Gizli saklı bi durumda değildi bu. Sonra bana seninde sevgilin olmadımı falan filan birsürü söylenmeye başladı. Hem suçlusun, hem hala üste çıkmaya çalışıyosun dedim. Kapattım telefonu yattım. Bu saat oldu. Ne ben aradım ne o aradı. Babama söylemedim. Çünkü hem rahatsız hemde öğrenirse çıkıp eve gelsin diyecek o kızgınlıkla. Bende okuluna sebep olmuş olucam. Ne yapıcam bilmiyorum. Fazla mı tepki verdim, az mı tepki verdim bilmiyorum. Artık kardeşime nasıl güvenicem bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var..
Sizin tepkinizden korkup yalanlarına yenisini eklemiş.
Daha yaşı çok küçük , 18 reşit denmesine rağmen ben çocuk olduklarını düşünüyorum.
Sakince konuşup , endişelerinizi paylaşın .