Bir derdim değil bin derdim var acil hayati mesele. . .

Mutluanne88

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2019
516
283
53
36
23 aylık kızım atipik otizm teşhisi kondu. 7 aylık hamile idim öğrendigm de. Gebeliğim berbat geçti doğum sonunda da depresyon à girdim. Otizm olan kızım lâ ilgilenmem lazım bir yandan da diğer bebek doğdu 13 günlük. Ben se enkaz halinde yım. Eşim le aram çok kötü eşimin memleketindeyım eşim sinir krizi geçirdi hem kızın hastalığından hem benim sosyal fobim ve anksiyetem eşime yansidigindan evimiz de ki huzura yansıdığından. Suan bunları yazmaya bile halim yok. Aklım dan ölüm geçiyor. Otizm li olan kızım için zaman çok değerli altın ayları bunlar. Doğan kızım için de emzirme çok önemli onda da otizm riski var . Antidepresan da kullanamıyorum. Eşim evde durmuyor. Bu halim le ikisine de yetmeye çalışıyorum eşime de mutlu rolü yapmaya çalışıyorum oda çökme sin bizi terketme sin diye. Lütfen eleştirici yorum yapmayın en küçük sözü bile kaldıracak halim yok. Moral verecek olanlar yaz sin Allah razı olsun

Çok klasik olacak ama imkanınız varsa destek alın demekten başka bir çözüm yok
ya da e-devlet üzerinden böyle bir imkan var diye okumuştum oraya bir bakın
biz ne yapabilir ki .. ne desek boş :/

Allah dermansız dertler vermesin, dünyanın sonu olarak düşünmeyin .
Ayrıca kızınız henüz çok küçük , tedavi ile mutlaka gelişim gösterecektir Güçlü durmaya çalışın .

Yardıma gelecek, hoş sohbet güler yüzle, sizin azıcık kafa dağıtıp, dinlemenizi sağlayacak kimse yok mu? Anne, kardeş, kuzen vs?

Lütfen çok karamsar olmayın. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Bakın "ne okulu, asla konuşmayacak denilen" otizimli bir çocuk.

Bende 2 yil otizim suphesi ile yasadim ve 6 ay cok agir lohuaa depsreyonu yasadim. Sirf bu acilari tekrar yasamamak icin, ikinci cocuk dahi dusunemiyorum. Acinizi icimde hissettim. Nekadar yayildi otizim ya..

Fikir de veremiyecegim.. bireysel uzman destegi aliyor mu? Bebeginizi kanguru ile baglayin kizinizi egitime goturun. Araba da durma ama gogusunuzde durur. Rahatlikla emzirebilirsiniz de o poziayonda.

Simdi birlik olma zamani, nerden kimden kısim vazgecim zamani degil.

Ölüyorum artık. . Sosyal fobim var eşim le bile yüz yüze konuşamıyorum geriliyorum pik yaptı eski hastalığım. Hamilelik Sonrası KlekSan yazdı dr ölmek için yapmadım belki ölürüm diye. .

Sizin ne şüpheleriniz vardı

Bakin rumuz mutluanne.

Yapmayin.. otizim olum degil. Guzel ve erken egitim lazim. Simdi salma zamani degil. Kensinize hakim olun. Karim rahatasiz, cocuk otizimli,bebek yenidogan. Yani esinize bir umud isigi birakmiyorsunuz. Isleri bolusmeniz gerek. O sizin kocaniz. Tabi ki yuz yuze konusacaksiniz. Lutfen

İki kızımda azgoren görme engelli doğdu aralarında 4sene var ,1.dogdugunda genetik mi diye uğraştık çözüm sonuç bulamadık,ikinci de aynısı oldu daha bu sene ogrenebildik genetik mis bir genin yüzünden görme engelli oluyormuş çocuklarım ,şimdi eşim ve benim kan sonucunu bekliyoruz kim taşıyıcı diye,
Sizi çok iyi anlıyorum güçlü olmak o çocukları eğitime götürmek zorundasınız,siz iyi olun ki o çocuklarda iyi başarılı olsun,benim eşimde yardımcı olmadı birini kucağımda birini elimde hem özel eğitime hem hastaneye tasidim,sizde götürebilirsiniz güçlü olun dua edin,eşinize açıkça söyleyin gidip tedavi olsun hatta beraber destek alın,sizin şu yazdiklariniz bile ne kadar aklınızın yerinde olayların farkında olduğunuzu gösterir ,ben aylarca bocaladim kendime gelemedim sonra aklım başıma geldi gerekeni yaptım,lütfen çocuklara sağlık raporu yoksa çıkarın eğitime başlatın,özel eğitime giderseniz oradaki bizim gibi arkadaşlar insana destek oluyorlar kafanız dağılır çocuklara nasıl eğitim vereceğiniz konusunda bilgi sahibi olursunuz bı nebze olsun rahatlarsiniz,
Rabbim çocuklarımıza sağlık akıl fikir versin inşallah

Temas sevmeme, konusmama, duymamazliktan gelme, amacina uygun oynamama, evinden odaaindan cikmak istememek, disari ciktiginda hurraa diye heryere kosmak. Ellerini izleyerek donmek, tek tip beslenme, yani hep ayni seyleri ayni saate yapma vb. Aklima simdi bunlar geldi. Simdi 3 yas 4 aylik. Otistik degil.

Küçüğü ,doktora danışıp memeden kesip ilaç tedavisine başlayın.öncelik sizin sağlığınız, siz sağlam olacaksınız ki çocuklarınıza bakacaksınız. Mama ile de büyür bebek ama annesiz çok daha eksik olur. Tedavi olun ki büyük çocuğunuzun tedavisini yaptırın. Geçmiş olsun ve bebeğinizi sağlıcakla büyütün

Simdi sorunları öncelikle parça parça haline getirip bakalım. Hepsini birden düşünmeye başlarsaniz ümitsizlige kapılırsiniz.

1. Ilk çocuğunuz için Allahtan acil şifalar dilerim. Herhangi bir tedavi uygulanıyor mu veya destek aliyormusunuz bilmiyorum, ama önce bu konuda alabileceğiniz maddi ve manevi destekleri araştırın. Esiniz mesela kaçmak yerine bunu üstlenebilir. Gereken yerlere başvurusu yapsın.

2. Siz: Destek almaniz lazım. Benim bildiğim kadarıyla emzirirkende kullanilabilen ilaçlar var. Aksi takdirde sütü kesip alacaksınız doktor bunu gerekli görüyorsa. Psikolojik durumları bastırıp arka plana atmak onların sadece sonra daha ağır patlak vermesine sebep oluyor. Üstelik fiziksel de hastalanabilirsiniz. O durumda çocuklarınız için hiç faydanız olmaz. Elbette her anne emzirmek ister, ama sizin sağlığınız tehlikedeyse onu korumak daha önemli.

3. Evliliginiz. Evlilik iyi günde ve kötü günde diye yapılır. Esiniz için durumu kabullenmek de zordur o konuda anlayış gösterebilirim. Ama tüm sorumluluğu size yıkıp kaçamaz. Sizde terk edilmekten korktuğunuz için ses etmiyorsunuz belki ama bunun üstesinden beraber gelmeniz lazim. Nereye kadar kaçacak? Neyden kaçıyor? Gerekiyorsa o da uzmandan destek alsın. Utanılacak sıkılacak bir durum yok. Cevrenizden yardım isteyin. Birisi size bir kap yemek yapıp getirse bile bu size yardım olur.

Ümitsizlige kapılıp ölümü düşünmek nedir bilirim. Şu anda ama egoistlik yapıp kendi canınıza kıyıp çocukları öylece birakacak lüksünüz olmadığını sizde aslında biliyorsunuz. Bunu aslında istemediğinizi de biliyorum. Size destek lazım en cok. Bu savaşı tek başınıza vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…