- 9 Nisan 2019
- 516
- 283
- 53
- 36
- Konu Sahibi Mutluanne88
-
elimde değil sosyal fobim var istemeden uzak duruyorum kahroluyorum ama ölüyorum inan kiBakin rumuz mutluanne.
Yapmayin.. otizim olum degil. Guzel ve erken egitim lazim. Simdi salma zamani degil. Kensinize hakim olun. Karim rahatasiz, cocuk otizimli,bebek yenidogan. Yani esinize bir umud isigi birakmiyorsunuz. Isleri bolusmeniz gerek. O sizin kocaniz. Tabi ki yuz yuze konusacaksiniz. Lutfen
Cocugunuz egitim almaya basladi mi? Maddi gucunuz nasil?Elinde
elimde değil sosyal fobim var istemeden uzak duruyorum kahroluyorum ama ölüyorum inan ki
Corona dan dolayı almadı. Bir de şuan başka şehirde yız. 1 ay sadece eğitim aldıCocugunuz egitim almaya basladi mi? Maddi gucunuz nasil?
Maddi gücümüz eşim memur sadece onun maaşı varCocugunuz egitim almaya basladi mi? Maddi gucunuz nasil?
Hayır tabiki evden kaçmazsınız ama siz eşim bırakıp gitmesin diye mutlu rolü yapıyorum yazmışsınız ya eşinizinde düşünmesi için diyorum. Bu çocuklar ikinizin birinin tırnağı bile ikinizi ilgilendirir ortada bi sıkıntı varsa bunu birlikte destek olarak çözeceksiniz. Eşinle konuşacaksın mutlu rolüyle olmaz o iş birbirinize destek olacaksınız ki sıkıntıları aşabilin. Senin psikolojin iyi olmazsa ne küçüğüyle ne büyüğüyle ne eşinle ne kendinle hiç bişeye faydan olmaz. Öncelikle eşinle otur konuş bu konuyu kabullenip neler yapabilirsiniz konuşun. Ayrıca pskiyatriye gidin eşinizide götürebilirsiniz emzirme dönemide kullanılabilecek bişeyler mutlaka vardır. Böyle kendinizi sıkarak olmadığınız gibi davranmak ileride kendinizi daha kötü hissetmeye sebep olurBen
Ben gemi yi en Son terk ederim evden kaçmam iki sub yan in da bana ihtiyacı var
Artik egitime baslayan cocuk psikologlat egitimciler var. Lutfen hemen baslayin. Cocugunuz egitimseyken bebeginizle ilgilenme vaktiniz de olur. Esiniz yardim etmiyoe muCorona dan dolayı almadı. Bir de şuan başka şehirde yız. 1 ay sadece eğitim aldı
İlk çocuk da otizm olunca diğeri de rısk altında. Anne sütü de çok önemli mental gelisim için. Rapor çıkarttık eğitime başlayacgz inşallah yakında. Ama evde huzur yok eşim kaçıyor evden hep benden de kaçıyor. Kızım elden gidiyor bu arada sadece izliyorumCahilligime verin, anne sutunun otizm ile kanitlanmis bir bağlantısı mı var?
Bu kadar hayati oldugunu dusunduren sey ne?
Once cocuk doktorunuzla konuşun.
Gerekirse sutten kesin mama ile devam edin.
Diger çocuğunuzun sizin saglikli halinize daha cok ihtiyacı var.
Once kendi sağlığınızı duzeltmeye bakin, geri kalan kendiliginden gelecek.
Devletin size sagladigi imkanlara bakim
Once bir rehberlik arastirma merkezine gidin, cocugunuz icin testler yapilsin.
Belki sosyal desteklerden faydalanabiliyorsunuzdur bunları arastirin. Duruma gore evde bir yardimci abla olabilir bu destek sayesinde.
Ayda 8 seans devlet size ucretsiz egitim veriyor ozel egitim merkezlerinde.
Esinize soyleyin, en azindsn bu haklariniz icin totosunu kaldırıp size yardimci olsun.
Cocuk onun da cocugu..
Ediyordu oda çöktü oda depresyon da. Sadece kaçıyor artıkArtik egitime baslayan cocuk psikologlat egitimciler var. Lutfen hemen baslayin. Cocugunuz egitimseyken bebeginizle ilgilenme vaktiniz de olur. Esiniz yardim etmiyoe mu
Dua ya sığınıyorum sadeceBen bebeklerin hakkında konuşamam otizm hakkında bilgim yok haddime düşmez ama eğer muslumansan inancliysan evini temizlerken sirke bol kullan telefondan ac bakara süresini evin yankılansın bebeklerinde duysun eğer okuyabilirsen günde 100 er tane nas felak süresini oku ınsaalh rabbim afiyet verir
Bende rukye yapmasini tavsiye edicektim de , linc olur diye cekindim. Eski msjlarini okuyorum uyenin, cocufun olumlu davranislari da var. Belki de otistik degildir. Hem rukye lazim hem baska uzman.Ben bebeklerin hakkında konuşamam otizm hakkında bilgim yok haddime düşmez ama eğer muslumansan inancliysan evini temizlerken sirke bol kullan telefondan ac bakara süresini evin yankılansın bebeklerinde duysun eğer okuyabilirsen günde 100 er tane nas felak süresini oku ınsaalh rabbim afiyet verir
Eşinin yaptığı yanlış erkekler sıkıya gelemez ilk fırsatta kaçar kaçamazsa karşısındakini suçlar senin yüzünden gidiyorum diye oturup tatlı ve güler yüzle anlat ona ihtiyacın olduğunu bu sorunu beraber çözmek zorunda olduğunuzu zor bir durum Allah yardımcın olsun duaya devamDua ya sığınıyorum sadece
Ailem in yanında yım ama ailem de destek yok hepsinin bin türlü derdi varAilenizin olduğu şehre gidip onlardan yardım alma imkanınız var mı? İyi bir kriz yönetimi ile üstesinden gelirsiniz inşallah. Her şey üst üste gelince insan baş edemez sanıyor ama aslında yapabilecek potansiyeliniz var. İnsan vücudu tehlike anlarında mevcut gücünün çok üstüne çıkabilir. Mesela Seyit onbasinin 250 kiloluk mermiyi sirtlamasi gibi. Yani bu bilimin izah ettiği bir durum. Her daraldiginizda derin nefes alıp birkaç saniye tutup yavaşça bırakın. Bunu birkaç kez tekrar ederseniz vücudunuz gevşer. sakinlesince en makul çözümü düşünün. En iyiyi yapmak zorunda değilsiniz, elinizden geleni yapmaya çalışın. Bebeği kucağınıza alıp kizinizla etkinlik yapin
Öncelikle geçmş olsun kardesm...size yardm edicek cocuklara falan bakmak için kimse yokmu biraz kafa dinlersiniz kendinize zaman ayırsanz rahatlarsnz ..cünkü normalde bile iki küçük cocukla ugrasmam zordur birde kızınız rahatsızmıs zor..öncelikle dinlenmeye rahatlamaya ihtiyacınız var sizin sonrada psikologa gitmeniz lazm23 aylık kızım atipik otizm teşhisi kondu. 7 aylık hamile idim öğrendigm de. Gebeliğim berbat geçti doğum sonunda da depresyon à girdim. Otizm olan kızım lâ ilgilenmem lazım bir yandan da diğer bebek doğdu 13 günlük. Ben se enkaz halinde yım. Eşim le aram çok kötü eşimin memleketindeyım eşim sinir krizi geçirdi hem kızın hastalığından hem benim sosyal fobim ve anksiyetem eşime yansidigindan evimiz de ki huzura yansıdığından. Suan bunları yazmaya bile halim yok. Aklım dan ölüm geçiyor. Otizm li olan kızım için zaman çok değerli altın ayları bunlar. Doğan kızım için de emzirme çok önemli onda da otizm riski var . Antidepresan da kullanamıyorum. Eşim evde durmuyor. Bu halim le ikisine de yetmeye çalışıyorum eşime de mutlu rolü yapmaya çalışıyorum oda çökme sin bizi terketme sin diye. Lütfen eleştirici yorum yapmayın en küçük sözü bile kaldıracak halim yok. Moral verecek olanlar yaz sin Allah razı olsun
Özel eğitimler bu ayin 15i eğitime başlayacak bilginiz yoksa yazayım dedim.İlk çocuk da otizm olunca diğeri de rısk altında. Anne sütü de çok önemli mental gelisim için. Rapor çıkarttık eğitime başlayacgz inşallah yakında. Ama evde huzur yok eşim kaçıyor evden hep benden de kaçıyor. Kızım elden gidiyor bu arada sadece izliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?