Bir derdim var ama derdim ne bende bilmiyorum

Suleymanin Hurremi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
3.797
7.724
108
Evet kızlar konu başlığında gördüğünüz gibi. Bir derdim var içim sıkılıyor ama derdimin ne olduğunu bende bilmiyorum. Bunun öncesi de var uzun zamandır sıkkınım ama özellikle dün geceden beri daha da bi sıkkınım. Sanki dünya yıkılmış ben altında kalmışım gibi. Her gün yeni bir felakete uyandıkça sinirlerim mi bozuluyor bilmiyorum. Artık umudum beklentim kalmadı hiç bişeyden. 4.kattan salsam kendimi daha mutlu olacakmışım gibi hissediyorum. Dünyanın çekilecek bir yer olduğunu düşünmüyorum.

Evimden ayrılmak beni kaygılandırıyor. Ailemle bile görüşmek istemiyorum. Saatlerce ağladım bugun. Ailem hergün gel artık seni çok özledik diyorlar ama evimi bırakıp gitmek istemiyorum. 6 aydır görmüyorum onları çok özlüyorum ama sanki evden ayrılınca bişey olacakmış hissiyatına kapılıyorum. Böyle değildim ben. Ne oldu nasıl aşıcam bu durumu bilmiyorum. Sadece eşimle birlikte gitmek istiyorum gideceksem de bir yerlere. O işteyken sıkıntıya giriyorum balkondan resmen yolunu gözlüyorum. Apartman yıkılacak da ben sanki onu hiç göremeyecekmişim gibi bir his. Covidden dolayı 3.5 ay hiç işe gitmedi evden çıkmadık sanırım psikolojik olarak alıştım evde durmasına gitsin diye dua ederken şimdi gidince içim pır pır oluyor. Garip bir durumdayım rahatlamaya ihtiyacım var...

Acil doktora git acil burada kimse sana derman olamaz.
Doktorum istanbulda. Ama ben istanbula da gitmek istemiyorum deprem olacak diye. Saplantılı manyak bi hal aldı durumum. Çok sıkıntıdayım gerçekten çözüm bulamıyorum. Sanki ben 2017de kaldım bekarlığımdaki gibi. 2017den sonra hiç bişeyden tat alamıyorum. Mutsuzum ait olmadığım bi şehirde ait olmadığım bi evde gibi. Ama evimden uzaklaşınca da kayboluyormuşum gibi. Karma karışık....

Bu depresyon. Profesyonel yardım alman lazım. Bende yıllardır geçmeyeni var. Geçmiş olsun.

Hepimiz çok tuhaf bir süreçten geçtik normalimiz anormal oluverdi. Bu süreçte evde kalmak, evden çıkmamak birçoğumuza güven verdiğinden şimdi çıkmak zor geliyor olabilir. Fakat sizin durumunuz bundan biraz daha fazlası gibi.
Şayet imkanınız varsa profesyonel desteğe başvursanız. Bu şekilde kendinizi zorlamak da iyi olmayacaktir.

Gercekten bende oyleyim saatleri sayıyorum isten gelsin diye aynı hisler bendede var covıdden oldu hep. Bitmiyor bitmeyecek sankı

Korkma canım bu endişeler sana birşey kazandırmaz.Dün eşimin dedesinin hasta olduğunu öğrendim çok üzüldüm babamı kaybettiğim gün birden isal oldum birkaç gün geçmedi stresten.Derin üzüntülerde ağlamaz içimi dökmezsem bu durumu yaşıyorum.Olan sana bana olur yani toparla kendini...

Dertsizlik derdi. Boşluktan o sıkıntılar. Kendinize bir meşgale bulun. Pandemi anksiyetesi gibi gelmedi bana ama eğer öyleyse de bi uzmandan yardım alın.
Girmem gereken sınavlarım var ama ben onlara çalışacak enerjiyi toparlayamıyorum. Evimi temizlemekte bile zorlanıyorum yapmak istemiyorum. Ki okbli biriyim evimin pis olmasına tahammülüm bile olmazken suan umurumda bile değil. Pandemi anksiyetesi olarak adlandırmıyorum ama dertsizlik derdi de olduğunu düşünmüyorum.

Nedir bu agorafobi açıklayabilir misiniz ilk defa duyuyorum
Alıntı:
yalnız başına kalmaktan, yalnız sokağa çıkmaktan, kalabalık yerlere girmekten duyulan korkular agorafobi hastalığını anlatmaktadır.
genellikle panik bozukluğa bağlı olarak ortaya çıkar. nadir olarak da panik bozukluğa bağlı olmayabilir. çoğu agorafobinin temelinde panik nöbetleri bulunmaktadır. yani hasta panik atak geçireceği korkusu nedeniyle, yalnız başına sokağa çıkmamakta,kalabalığa girememektedir.
agorafobi nedenleri nelerdir?
1- biyolojik etkenler,
2- genetik etkenler,
3- psikososyal etkenler.
agorafobi'nin belirtileri nelerdir?
1- evin bilinen atmosferinden uzaklaşma korkusu,
2- güçlü bir panik atak sonrası endişe semptomları ve evden uzak olunca ken-dini çaresiz hissetme duygusu oluşur,
3- kalabalık ve kapalı yerde, tünelde ya da yardım almanın sınırlı olabileceği her-hangi bir yerde olma korkusu vardır.

Stresten isal mi olunuyor ben bir haftadır isal durumundayım stresten mi acaba
Hastanıza allah şifa versin babanıza da rahmet diliyorum...

Aklina her geleni dogru kabul etme bana vesvese gihi geldi mantikli dusun su donemde herkesin bir bunalmislihi var bu haftalarca suruyorsa uzmandan yardim al tabi ama.bir yokla bakalim kendini...ayrica evine ne olacak durup dururken asli.astari olmayan dusunceler uzerinde de durdukca iyice cogalir yani bunaltir insani onun icin rahat ol.sagliklisin ailen saglikli esini seviyorsun ornekler cogaltilabilir

Mesela bugun sokağa çıkma yasağı sardı diye bi an mutluydum kimse evinden çıkmamıştı bizde evdeydik. Birileri sokakta olunca bile huzursuz oluyorum sanki bişey olacak gibi. Çok saçma ama böyle hissediyorum...

Destek alıyormuşsunuz zaten başka bi cevapta gördüm. Sadece bu konu olarak bakınca dertsizlik derdi gibi gelmişti kusura bakmayın. Doktorunuzla iletişime geçin bir an önce ertelemeden. Bu gibi durumlarda gün geçtikçe daha çok batıyor gibi hissediyor insan çünkü. Kolayca atlatmanızı diliyorum

Tam olarak bunları yaşıyorum. Mesela evde yalnızken ya yangın olsa ya sel olsa ya deprem olsa ne yapmalıyım nerede durmalıyım eşime nasıl ulaşıcam fantastik planlarla dolduruyorum kafamı. Kalabalığı oldum olası sevmem. Çok kişi olunca endişe kaplıyordu içimi. Şimdi bu zirve yaptı ilk defa beni rahatsız ettiğini hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…