Bir derdim var ama derdim ne bende bilmiyorum

Aklina her geleni dogru kabul etme bana vesvese gihi geldi mantikli dusun su donemde herkesin bir bunalmislihi var bu haftalarca suruyorsa uzmandan yardim al tabi ama.bir yokla bakalim kendini...ayrica evine ne olacak durup dururken asli.astari olmayan dusunceler uzerinde de durdukca iyice cogalir yani bunaltir insani onun icin rahat ol.sagliklisin ailen saglikli esini seviyorsun ornekler cogaltilabilir
İyi tarafından bakıp toparlanmaya çalıştıkça daha da fenalaştım polyannacılık bunalttı daha da tavan yaptı durumum. Destek almam gerekiyor biliyorum ama en azından iki gündür içimde olan sıkıntıyı paylaşıp bi nebze olsun rahatlamak istedim

Çok kötü bişey allah yardımcımız olsun
Amin.
4 ay once dogum yaptım hastaneden cıkacagım gun ilk vaka göruldu. Bebegım 7 gun yogun bakımda kaldı.hastaneyı karantinaya alırlarsa bebegım orda kalırsa diye nasıl agladım gunlerce :(lohusalık oyle gectı O gunden buyanada cocugumu aşıdan başka bıryere goturemıyorum dolayısı ile bende cıkamıyorum. Salondan mutfak odadan odaya gecmekten yoruldum evin ıcınde ki terlik sesimden tiksindim o derece duymak istemiyorum o sesi yanı psikolojiyi dusunebılıyormusun pert Kafayı yedim 4 aydır.Ama yınede dik durmaya calısmıyorum muzık dinliyorum bol bol.. Kahve ıcıyorumm gececek diye telkin edıyorum kendımı sureklı. Biraz daha iyiyim 3 ay once sine gore bakalım ınsallah gecer su lanet hastalık bıan once. Allah yardımcımız olsun.

Mesela bugun sokağa çıkma yasağı sardı diye bi an mutluydum kimse evinden çıkmamıştı bizde evdeydik. Birileri sokakta olunca bile huzursuz oluyorum sanki bişey olacak gibi. Çok saçma ama böyle hissediyorum...
Inanın birçoğumuzda benzer hisler var.
Ben parkta kalabalık şekilde oturan grupları görünce afakanlar basıyor durumun kötüye gideceği korkusuyla. Fakat sizinki bununla sınırlı değil hislerinizi anlatırken yoğun bir mutsuzluktan bahsediyorsunuz. Kim bilir belki ilac kullanmanızı gerektirecek bir durum olabilir. Bu sebeple profesyonel destek sizi rahatlatacaktır diye düşünüyorum.

Destek alıyormuşsunuz zaten başka bi cevapta gördüm. Sadece bu konu olarak bakınca dertsizlik derdi gibi gelmişti kusura bakmayın. Doktorunuzla iletişime geçin bir an önce ertelemeden. Bu gibi durumlarda gün geçtikçe daha çok batıyor gibi hissediyor insan çünkü. Kolayca atlatmanızı diliyorum 🌺
Çok teşekkür ederim. Desteği bırakmıştım okb için alıyordum düzeldim. Benim doktorumdan çok memnun değilim zaten istanbulda. Eşimin doktoruna gideceğim bu hafta içi.

Amin.
4 ay once dogum yaptım hastaneden cıkacagım gun ilk vaka göruldu. Bebegım 7 gun yogun bakımda kaldı.hastaneyı karantinaya alırlarsa bebegım orda kalırsa diye nasıl agladım gunlerce :KK43:lohusalık oyle gectı O gunden buyanada cocugumu aşıdan başka bıryere goturemıyorum dolayısı ile bende cıkamıyorum. Salondan mutfak odadan odaya gecmekten yoruldum evin ıcınde ki terlik sesimden tiksindim o derece duymak istemiyorum o sesi yanı psikolojiyi dusunebılıyormusun pert Kafayı yedim 4 aydır.Ama yınede dik durmaya calısmıyorum muzık dinliyorum bol bol.. Kahve ıcıyorumm gececek diye telkin edıyorum kendımı sureklı. Biraz daha iyiyim 3 ay once sine gore bakalım ınsallah gecer su lanet hastalık bıan once. Allah yardımcımız olsun.
Allah analı babalı büyütsün inşallah bebeğiniz hayırlı olsun. Bende kahve sigara çay bişeyler yapıyorum sürekli camdan bakıyorum çocuğum yok olsa belki bu kadar darlanmayacağım bilemiyorum yalnız kaldıkça içim içimi yiyor.

Inanın birçoğumuzda benzer hisler var.
Ben parkta kalabalık şekilde oturan grupları görünce afakanlar basıyor durumun kötüye gideceği korkusuyla. Fakat sizinki bununla sınırlı değil hislerinizi anlatırken yoğun bir mutsuzluktan bahsediyorsunuz. Kim bilir belki ilac kullanmanızı gerektirecek bir durum olabilir. Bu sebeple profesyonel destek sizi rahatlatacaktır diye düşünüyorum.
Umutsuzluğumu tetikleyen şeyler de oldu. Eşim de rahatsız psikolojik. Onu iyileştirmek için evliliğimi ayakta tutabilmek için inanılmaz çaba gösterdim. Ama çaba gösterirken kendimi tükettim. Mutlu biriydim ben. Ama mücadelemi kazanırken mutluluğumu umudumu kaybettim. Eşim iyi allaha şükür ama ben kötüleştim. İdare gücümü yitirdim. Eski konularımdan tanıyanlar bilir çok zor süreç geçirdim. Şimdi bebek mücadelesini veriyorum ama doktora gidecek gücüm kalmadı. Öyle bir umutsuzluk. Tarifi yok.

Allah analı babalı büyütsün inşallah bebeğiniz hayırlı olsun. Bende kahve sigara çay bişeyler yapıyorum sürekli camdan bakıyorum çocuğum yok olsa belki bu kadar darlanmayacağım bilemiyorum yalnız kaldıkça içim içimi yiyor.
Amin inşallah Allah sıze de nasip eder.. İnanın herkes aynı durumda.. Bende cama cıkıyorum yakıyorum Bı sigara sonra dusunuyorum evim 8.kat manzarasına hayrandım ama sokak yuzu gormeden hergun aynı manzarayı izlemekten yoruldum dıyorum kendı kendime. Cok sukur dıyorum sonra sokaktaki insanlar gelıyor aklıma. Covıd nedeni ile hastanede karantinada olan insanları dusunuyorum yınede cok sukur evimdeyim ya sabır diyorum.

Bu korona hepimizi bunalttı bu sıcak havada
Maske takmak işkence sırf şu maske yüzünden evden çıkasım yok zar zor sokağa çıkıyorum , işim olmasa hiç çıkmam , şimdi memlekette olup denizde olmak vardı
Tesettürlüyüm markete gitmek zaten zordu maske eldiven dezenfekte hepten zorlaştı markete dahi gitmiyorum eşim gidiyor. Komple soyutlandım. Bi tc kimlik nosu var yaşam belirtime dair yoksa yaşayan ölü gibiyim kimsenin yaşadığımdan haberi yok kimlikte yaşıyor görünmesem.

Amin inşallah Allah sıze de nasip eder.. İnanın herkes aynı durumda.. Bende cama cıkıyorum yakıyorum Bı sigara sonra dusunuyorum evim 8.kat manzarasına hayrandım ama sokak yuzu gormeden hergun aynı manzarayı izlemekten yoruldum dıyorum kendı kendime. Cok sukur dıyorum sonra sokaktaki insanlar gelıyor aklıma. Covıd nedeni ile hastanede karantinada olan insanları dusunuyorum yınede cok sukur evimdeyim ya sabır diyorum.
Kesinlikle öyle canım. Yoğun bakım tavanlarını izleyip yaşam ile ölüm arasında mücadele edenlerden değiliz elhamdülillah. Allahım kimseye yaşatmasın çok zor...

İyi tarafından bakıp toparlanmaya çalıştıkça daha da fenalaştım polyannacılık bunalttı daha da tavan yaptı durumum. Destek almam gerekiyor biliyorum ama en azından iki gündür içimde olan sıkıntıyı paylaşıp bi nebze olsun rahatlamak istedim
Demek istedigim o degildi ama neyse Allah yardimciniz olsun kuzum

Umutsuzluğumu tetikleyen şeyler de oldu. Eşim de rahatsız psikolojik. Onu iyileştirmek için evliliğimi ayakta tutabilmek için inanılmaz çaba gösterdim. Ama çaba gösterirken kendimi tükettim. Mutlu biriydim ben. Ama mücadelemi kazanırken mutluluğumu umudumu kaybettim. Eşim iyi allaha şükür ama ben kötüleştim. İdare gücümü yitirdim. Eski konularımdan tanıyanlar bilir çok zor süreç geçirdim. Şimdi bebek mücadelesini veriyorum ama doktora gidecek gücüm kalmadı. Öyle bir umutsuzluk. Tarifi yok.
Hiç kolay şeyler yaşamamışsınız.
Ne mutlu size ki zorlu mücadelenizi de kazanmışsınız.

Her mücadeleden sonra bir parça yorulmaz mı insan? Belki de ruhunuz yorgun, biraz dinlenince yeniden bahsettiğiniz o mutlu günlere uyanacaksınız. Çok düşünmek geçmişi geride bırakamamak da ruhu yorar. Biraz kendinize izin vermeyi deneseniz.
Umuyorum sizin için en güzel zamanda bebeğinize de kavuşursunuz.

Hiç kolay şeyler yaşamamışsınız.
Ne mutlu size ki zorlu mücadelenizi de kazanmışsınız.

Her mücadeleden sonra bir parça yorulmaz mı insan? Belki de ruhunuz yorgun, biraz dinlenince yeniden bahsettiğiniz o mutlu günlere uyanacaksınız. Çok düşünmek geçmişi geride bırakamamak da ruhu yorar. Biraz kendinize izin vermeyi deneseniz.
Umuyorum sizin için en güzel zamanda bebeğinize de kavuşursunuz.
Dinlenmek için kaçamak günler yapıyorum kendime. Ruhumu dinlendiriyorum hiç bir iş yapmıyorum müzik kahve kitap vs oyalanıyorum. Kendime vakit ayırabiliyorum. Ama gurbette olmanın yalnızlığından mıdır nedir tam iyileşemiyorum.
belki aile özlemi belki arkadaş özlemi. 3 yıl içinde evlendim tesettüre girdim ailemden arkadaşlarımdan bildiğim çevremden ayrıldım çok seri değişimler oldu derken yoruldum gerçekten. Evde kalmak da yordu bilemiyorum. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Bebek için de hep hayırlısını istiyorum hayırlısını versin allah.

canım mutlaka dr a git ve uygun tedaviye başla...Bir de ben ne zaman senin gibi, herşey kötüye gidecek duygusuyla depresyona girecek gibi olşam mavi sürgün ü tekrar okurum. zor zamanlarin bazen nasil aydinliga donebileceğini anlatan , Halikarnas balikçısınin unutulmaz eseri...çok iyi gelecek okuyunca bak inan bana

Dinlenmek için kaçamak günler yapıyorum kendime. Ruhumu dinlendiriyorum hiç bir iş yapmıyorum müzik kahve kitap vs oyalanıyorum. Kendime vakit ayırabiliyorum. Ama gurbette olmanın yalnızlığından mıdır nedir tam iyileşemiyorum.
belki aile özlemi belki arkadaş özlemi. 3 yıl içinde evlendim tesettüre girdim ailemden arkadaşlarımdan bildiğim çevremden ayrıldım çok seri değişimler oldu derken yoruldum gerçekten. Evde kalmak da yordu bilemiyorum. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Bebek için de hep hayırlısını istiyorum hayırlısını versin allah.
Ne güzel sorunlarınızın farkındasınız, ne zor şeyleri atlatmışsınız; benliğinize nelerin iyi geleceğini de çok iyi biliyorsunuz. Eminim en kısa zamanda bu zorlu zamanları da atlatacaksınız.

canım mutlaka dr a git ve uygun tedaviye başla...Bir de ben ne zaman senin gibi, herşey kötüye gidecek duygusuyla depresyona girecek gibi olşam mavi sürgün ü tekrar okurum. zor zamanlarin bazen nasil aydinliga donebileceğini anlatan , Halikarnas balikçısınin unutulmaz eseri...çok iyi gelecek okuyunca bak inan bana
Doktora gitmem gerekiyor altından kalacak gücü bulamıyorum kendimde.
Önerinize muhakkak bakacağım teşekkür ederim... bazen kitaplar doktor gibi tesir edebiliyor üzerimizde

Ne güzel sorunlarınızın farkındasınız, ne zor şeyleri atlatmışsınız; benliğinize nelerin iyi geleceğini de çok iyi biliyorsunuz. Eminim en kısa zamanda bu zorlu zamanları da atlatacaksınız.
Çok teşekkür ediyorum inşallah atlatacağım. Çünkü biliyorum ki bu bir süreç. Sadece bu sefer biraz zorladı beni. Herkesin zorlandığı dönemler oluyor benimde öyle oldu. Şuan buraya bile yazmak yükümün yarısını hafifletti.

Çok teşekkür ediyorum inşallah atlatacağım. Çünkü biliyorum ki bu bir süreç. Sadece bu sefer biraz zorladı beni. Herkesin zorlandığı dönemler oluyor benimde öyle oldu. Şuan buraya bile yazmak yükümün yarısını hafifletti.
Son cümlenizi okuyunca nasıl mutlu oldum...
Hepimizin zor dönemleri oluyor ve olacak da. O zor dönemleri atlatmak kalan zamanımızı keyifli kılmıyor mu?

Senin atlatacağına eminim. Burada hep neseli yorumlarına denk geliyordum. Demek ki özünde neseli birisin. Benim görümcemin kızında panik atak var. Diyor ki ben panik atağıma isim koydum.😂Adını fatma koymus. Atağın gelceğini anladığım zaman "seni istemiyorum Fatma git. Kabul etmiyorum seni" diyormus. Bazen çok işe yarıyor diyor. 😂. Sende kabul etme.

Back
X