Bir derdim var anlatacak kimsem yok..

İllaki bir yolu vardır. Bende bulacağım. Sadece kimseye anlatamadigim için, İçim biraz olsun rahatlasın diye buraya yazdım.
Bazen insan çatlayacak gibi olur kimseye bir derdini anlatamaz birşey dese seninki de dertmi vs ya akıl verirler ya küçük görürler
Ama size bir abla tavsiyesi ayrılmaya durumunuz yoksa telefon karıştırmayı bırakın

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Bazı arkadaşlar eşelemeyin, karıştırmayın falan demiş hayretler içerisinde kaldım. Bir kadının bunları bilirken evliliğini sürdürmesini, kocasına eş gibi davranabilmesini nasıl mümkün görmüşler pes doğrusu.
Açıkçası durumunuz zor, bunda ailenizin payı büyük. Sizi okutmadan, meslek sahibi yapmadan gencecik yaşta evlendirmişler şimdi de arkanızda durmuyorlar ama bunları düşünüp ailenize bilenmeyin çünkü şu an onlara ihtiyacınız var. Kesinlikle boşanmalısınız. Bu adam bunu alışkanlık haline getirmiş ve belki fiziksel olarak da eyleme dökmüş olabilir. Şu an yapmasa bile sizin gidemediğinizi gördüğü her seferinde cesareti artacaktır. Kenarda birikmiş paranız varsa ya da ailenizden vs para alabilecekseniz bir avukatla görüşüp delil toplama konusunda sizi yönlendirmesini isteyin sonrasında da nafaka+tazminatla boşanma davası açın.

Bir süre ailenizin yanında yaşamak zorundasınız. Anneniz çocuğa bakmazsa belediyelerin kreşleri oluyor bunu araştırın. Siz de o sırada bir işe girip çalışabilirsiniz. Bunlar size zor gelebilir anlıyorum ama saygı sevgi görmediğiniz, aldatıldığınız bir evde yaşamak daha zordur diye düşünüyorum. Üstelik bundan sonranız hep paranoyayla geçecek.

Çok teşekkür ederim. Soyledikleriniz o kadar iyi geldiki şuan

Niye hayretler içinde kaldınız? Annesi çocuğun küçük otur gelme, iki sene bekle demiş. Siz ne anlıyorsunuz bu tavırdan? Aynen, kocası gidemediğini gördüğü için adam canı nasıl istiyorsa öyle takılmış. Nasıl boşanacak, siz mi maddi yardımda bulunacaksınız, siz mi evinizi açacaksınız? Destek olmayan, kır dizini otur diyen aile, kuyusunu kazan kayınvalide, sadakatsiz bir koca ve 20 sinde koşarak koca bulmuş eğitimsiz mesleksiz beş kuruş parası olmayan bir kadın. Tazminatlar avukatlar... neyle tutacak avukatı? Siz sadece 1 kez aldatıldı diye mi okudunuz ? Bir değil iki değil kaç defa delil elde etmiş ama kullanmamış. Kaç defa yakalamış her defasında bir şekilde susmuş, görmezden gelmiş, neyse demiş, evi terk etmiş geri dönmüş.

Bu kadının yapması gereken ilk şey sıkı sıkı korunup ikinci çocuğu yapmamak. Çocuğu büyüyüp kreş okul yaşına gelince de iş bulup çalışmak. Ya evlilik yürümezse ya anlaşamazsak ya adam göründüğü gibi çıkmazsa demeyip okula üniversiteye gitmesi gereken yaşta evlenmenin, hamile kalmanın bedeli böyle ağır oluyor. Kendi yetmiyor çocuğu da ortak etmiş. Ailesi aile olsa çocuk denecek yaşta başlarından atar gibi evlendirmezdi. Kadın gelme istemem bakmam demiş okudunuz mı o kısmı?

Ben de sizinle aynı konuyu okudum emin olabilirsiniz. Karıştırmamak, kurcalamamak çözüm değil benim için. Görmeyecek ama adamın bunları yaptığını da bilecek. Nasıl hiçbir şey yokmuş gibi davranacak peki bu şekilde? Adam da demeyecek mi ne senin bu tavrın diye? Böyle bir adam bu tavırları çekecek mi peki zaten kaybetme korkusu olmadığı bir kadın için hiç sanmıyorum. Tabii ki en büyük suçlu aile ve ben de anlıyorum kucaklarını açmış kızlarını beklemediklerini. Sadakatsiz saygısız sevmeyen bir koca mı yoksa kadının ailesi mi arasında bir seçim yapmak gerekirse ideal koşullar olmamasına rağmen konu sahibinin bulunduğu koşullardan dolayı ailesinin yanında geçici olarak yaşamasını kadınlık onuru adına daha doğru buluyorum. Ki kusurlu taraf eşi olduğu ve çocuktan dolayı nafaka ve tazminat alacaktır. Bu süreçte de işe girmesini, annesinin de minnetini minimum çekmesi için belediye kreşlerini önerdim. Hayatı toz pembe görmüyorum bu söylediklerimin maddi güvencesi olmayan bir kadın için bu ülkede çok zor olduğunun farkındayım fakat yaşı kocasını böyle kabul edip bir ömür tüketmek için de çok genç.

Bu yaşadıklarına susulmaz unutulmaz da lütfen ailenin yanina dön annene konuyu açmışsın geçiştirmiş belki de kararinin arkasinda durup bosanmayacagini saniyor o yüzden ortalik karismasin diye biraz daha çocuğun büyüsün demiştir çünkü bazi kizlarimiz evlenirlen aileyi tanımıyor her seyi gormezden gelip ailesini küçümsuyo sonra gerceklere uyanınca yardim istemeye de utanıyor ailen bence sana kucak acacaktir bir tane cocugun varken ayril ikincisi de olmadan

Ailesi destek vermiyor bu çok kötü birşey yaşayan bilir çocuğa bakmayı annesi kabul etmezse nasıl çalışacak ? İş yerine götürse nasıl işini yapacak iş sahibi izin verecek mi ?
Kenarda bir birikimi yoksa ?
Bir mesleği yoksa malesef ayakta kalması çok zor
Hayat acı ama gerçekler bunlar
TAbi ki hiç bir kadın aldatildigini bilerek yaşamak istemez ama ne yapılabilir bunu düşünmemiz lazım gerçekçi bir bakış açısıyla

Çekişmeli veya boşanmali dava için avukat tutmak istese en azından bir 50 bin TL gerekiyor yeni bir düzen vs içinde para lazım
Annesi destek olmazsa eve çıkması gerekse ona da para lazım
Mecburen çocuk büyüyene kadar sessiz kalıp sabretmesi gerekiyor
Dışardaki insan görünümlü çakal ve canavar tipli insanları da unutmamak lazım

Parası olmadan işi olmadan arkasında destek vereni olmadan çok zor

Bunda anlamayacak ne var ki? Çok ama çok küçük evlenmişsiniz. Daha zevkleriniz, sevdikleriniz, nefret ettikleriniz her şey ama her şey değişecek. Daha karakteriniz oturmadan, ne doğru ne yanlış anlamadan yapılan bir evlilikten bir şey beklenmeli mi bilmiyorum.
Bir yanım üzülüyor diğer yanım nasıl da herkesi hiçe sayıp koşa koşa evlenmeye gidilirse sonuç bu olur diyor.
Yapılacak bir şey yok. Boşanacak durumda değilseniz kurcalamayı bırakmanız gerekiyor (ki boşanmak en mantıklısı).

Sizi aldattığını ıspatlayacak herşeyi toplayın hesaplar yazışmalar resimler herşeyi. Sonra da tazminat ve boşanma davası aç. Her ay nafakanı vermek zorunda kalacak. Çübkü kusurlubtaraf kendisi.

Ah ahh önce istikbal önce istikbal diyoruz hep malesef ne denir ? Önünde 2 tane yol var bunu sen de iyi biliyorsun ya eşinin seni aldatmasına göz yumup görmemiş duymamış bilmiyormuş gibi yapacaksın öyle yaşayıp gideceksin ya da boşanıp ayakta duracaksın . Maddiyat herşeydir maddiyatın yoksa adım atmaktan korkarsın zehir zemberek bir evde yaşar gidersin. Şimdi ben sana söyleyeyim çocuk küçük değil 1 aylık 1 yaşında değil kreşe de gidebilir illa boşanıp iş bulup komple herşeyi aynı anda düzeltmeye çalışmak önce iş bul bir süre iş hayatına alış bak öğren gör çok zor ama imkansız değil bunu yapabilen kadınlar var . Seçim senin hayat senin ama ne yapsrsan yap ikinci çocuğu yapma

Tam anlamıyla hepsini okuyamadım ama bebeğin yıkanmasına kadar okuduklarımdan çıkardığım şu hep boşver dedim takmadım dediğiniz şeyleri takmış içinize atmışsınız. Çok üzüldüm. Devamını okuyup güncelleyeceğim.

Boşanacaksın tabi ki ne yapmalıyım bilmiyorum diye bir şey yok. Seni seviyorum falan ulan it, karını aldatırken aklın neredeydi demezler mi adama. Aldattığı yakalanınca seni seviyorum ayakları var ya oskarlık.

Evlenirken eşime dedim ki bak asla affedemeyeceğim tek bir şey var o da ihanet. Çünkü bir kere aldatılan erkekte şöyle bir imaj bırakıyor aman nasıl olsa gitmiyor benden devam ederim. Senin itin (itlere de hakaret ediyorum ama...) de böyle yapmış bacım. Bir ailen var sahip çıkarlar elbet. Kimse aldatılan kızını bir şerefsizle aynı evde bırakmaz. Onların yanına git yeni hayat kur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…