sen şimdi para gitti her şey bitti dersen maddiyatçı olarak düşünmemiz normal canım. Biz kafamzdan hikaye uydurmuyoruz ki bize kızıyorsun.
Pahalı hediye bi sevgi ölçütü değildir çünkü
Öncelikle son cümlenden başlıyacağım genelin de nokta virgüle normal yazımda aşırı dikkat ederim ama klavyede nadir dikkat edebiliyorum. Belirttiğin için Teşekkürler.
Ben para gitti aşk bitti demedim ki ha şu cümleyi kastediyorsan "ozamanlar para denilen şey hayatımızda olduğu için herşeygüllük gülistanlıktı" bu cümleyi maddiyatı seven biri olarak kurmadım. Birde şu yönden düşünün kızlar herzaman herşey iyi gidicek diye birşey yok değilmi kimi zamanda bazı şeyler kötü gidebilir ama bu zorlu dönemde hıncını çıkarılıcak taraf ilişkimize yöneliyorsa ben mi yanlışım o mu şimdi söyleyin!! Yukardan bir arkadaşın dediği gibi paranın aşkımıza hükmetmesine nişanlım izin verdi para olunca nişanlım çok mutlu çok iyi herşey çoook denilicek kadar güzel ama birşey kötü gidince parasızlık araya girince nişanlım tüm hırsını benden çıkarıyor ne kadar sabırla sussam bile olmadık şeylerden kavga çıkarıyor bu kavgalarda beni yıpratıyor daha ne kadar dayanabilirim diye size danıştım.. ınşallah beni anlamışsınızdır kızlar mantıksız bir insan değilim ben sudan sebeplerden tartışma yaratmam bir şeyi yapıyorsam kesinlikle bir sebebi vardır emin olun elimden geldiğince her yönde kendimi geliştirmeye çalıştım cahil bir insan da değilim ama nişanlım herşeye pozitif bakma yerine tartışmayı seçiyor kimi zamanda bana söylüyor biliyorum bazen çok saçma şeylerden tartışıyorum psikolojik tedavi alcam diyor ve bu sinirliliğini de guatr denilen hastalığa bağlıyor...
“bu zor zamanınd a ona bir kez bile dstek çıkmadım çalışıp borçlarına ortak olmuyorum herşeyi tek başına çalışıp elde etmeye çalışıyor. beni çalıştırmak için zorlamasaydı belki ebnde ona yardımcı oalabilridm bana sürekli çalış çalış diye diye beni iş hayatındn soğuttu bende inatçı bir kızım zaten beni zorluyan kişinin iseğini hayatta yapmam”
kendin söylemişsin o zor zamanlarında destek olmadıgını. Ve bu zor zamanlarınızda etrafınızda eş dost kalmadıgını. Hiç kimse kalmamışken nişanlısı hayatını paylaşacagı senin dediğin gibi bi ekmegi bölüşecek insan olarak niye inadın ugruna ona yardımdan kaçındın ki,işe girerekmaddi destek sağlayabilirdin bi yandan da manevi olarak onun elinden tutabilirdin. Ama bunların hiç birini yapmamış gibi bi hava sezdim.
Destek olamamamın sebebini Dicer arkadaşıma anlattım fobim dolayısıyla çalışamıyorum. Bu fobi açlışma hayatımın büyük bölümünü etkiliyor bir de ozamanar nişanlımın sürekli üstüme gelip baskı uygulaması beni yıldırdı ama biliyorum ve hep te söyledim eksi yönüm bu benim dedim.. Manevi olarak her zaman yanındaydım lütfen ama arkadaşlar yukarda belirttim ben maneviyata, maddiyattan çok daha önem veririm. Nişanlım benim maneviyat olarak verdiğim destek sayesin de yılmadı her zman konuştum onla ben dinime de çok önem veren biriyim bu sorunların sebebi olarak sınandığımızı söyledim biz her gece eve girmeden önce arabada 2 saate yakın konuşuruz belki manevi desteğim olmasa nişanlım intihar bile ederdi herkesin hayatında olabilecek bir sorun bunalr arkadaşlar ama kişiden kişiye değişir tepkileri kimisi çabuk yılar kimisi de herşeyin farkındadır yılmadan sabırla bu dönemin geçmesini bekler. Kuran-ı kerim de de yazar kızlar şimdi size ayet olarak veremem ama hatırladığım kadarıyla Allah-u teala her insanı önce varlıkla sınıyacak sonra da yoklukla sabredip bu dönemi atlatan insanlar en güzel şekilde mükafatlandırılacaktır diye bir yazı okumuştum arkadaşlar ben bu sınamanın farkındayım nişanlıma da farkına vardırmaya çalışıyorum bu dönemin. elimden ggeldiğince manevi desteğimi vermeye çalışıyorum maddi desteğimi de inşallah fobimin üstüne giderek aşmaya çalışarak gerçekleştireceğim ama çok zor bi dönem olucak bu da benim için çünkü çalışmamın ilk günün de egrçekten çok kötü oluyorum sürekli bayılıcak gibi oluyorum eskiden nişanlımda da varmış ama atlatmış..
onra eskiden eniştesi yüzünden yaşadıklarınızı anlatmışsınız. Burada heralde onun suçlu oldugunu göstermeye çalışmışsınız ama geçmiş geçmişte kalmıştır. Sürekli üstlerindeki tozları kaldırarak yol alamazsınız. Bi şekilde özür dilese de silemese de gitmiş bitmiş o konu. Ne kadar kırılsanızda eski defteri açmak dogru değil zamanında söyleseydiniz bunları nişanlınıza
bu enişte meselesine gelince ben geçmişten bir şey açmak istemedim ama bugüne kadar yaptıklarını belirtmek istedim şimdi siz tam olarak bilmediğiniz için herşeyi önce baştan sona yazdım ve sildim silmemin sebebi sıkılıp okumazsınız diyeydi. Ben bunlara rağmen evlenmelimiyim diye siz size sormak istedim belki aranız da yaşıyanalr vardır "ben de yaşadım aynısını der ilkinde böyle aile tarafını tutuyorsa sonunda da öyle olur" der diye bekledim ama tabi bu da diğerleri gibi yanlış anlaşıldı..
[sokağın önünde beni hiç umursamadan kavga eder nişanlım bağırır çağırır bu derece düşüncesiz davranır kimi zaman hatta bazen çok ileri gidip sen evlenince görürsün gibi tehditler bile savurur ben de ona evlenincebana bir tokat bile vurursan seni terk ederim…”
[ha bak buna ciddi bi sorun derim çünkü saygı yok ne sende ne de onda. Evlenmeden önce tehditler…başlamadan biten bi evlilik derim,
Kavga anında söylenenler aslında ciddiye alınıcak şeyler değildir çünkü kavga anında birbirini kırmak için herşeyi söylersin sana bir kişi sen evlenince görürsün derse sende tamam görürüz ozaman diyeceğine gözünü korkutmayı tercih edersin ben sadece bazı şeyleri bildiğimi ve beni eski insanlarla karıştırmaması gerektiğini belirttim. Ha şu konuda haklısın aramız da ki saygı bitmiş ama inşallah konuşarak ehrşeyi halletmeye çalışacağım ebn belki ön ayak olursam saygıyı geri getirebilirim çünkü biz kavga edince rekabet sözcüğünün içine giriyoruz kim daha çok birbirini üzecek. Biliyorum rekabet konusuda çok yanlış:çok üzgünüm: pardon da hep kötü yönlerimiz değerlendirmeye almışınız hiç mi iyi yönümüz yok, tabi iyi taraflarımı açıklamayınca, bir sinirle yazınca sizden onun adına kötü laflar duyayım da gaza gelip ayrılayım dedim ama beni daha sıkı bağladınız. şimdi aşkımız için sizinle rekabet ediyorum biz sandığınız kadar kötü bir çift değiliz tanıyanlar bize imrenir bile ama kavga edince ikimizde birbirimizi çekemiyoruz. Kavagalarımız çok şiddetli oluyor tabi sonra herşeyi halledince yine iki meleğiz sizin eşinizle sevgilizle hayatında hiç mi böyel bi dönem olmadı sizin kavgalarınız nasıl oluyor çok merak etmeye başladım:1rolleyes:
Onun için tum arkadaşlarınızı terk etmeniz hatanız. Ömrünüz boyunca onu hayatınızın merkezine koyamayacagınız bir gerçek çünkü. Onun için bi yandan nişanlınızla ilgilenirken diğer yandan eski arkadaşlıklarınızı canlandırmaya çalışın veya yeni dostluklar edinin.
Başka bi boyut bu dunyada herkes çıkarlı sever,istisnalarda vardır elbet ama “ben çıkarsız arkadaşlık isterim “ diye yırtarsan kendiniarkadaşsız kalırsın
Arkadaşlığı sevmiyorum kızlar güzel bir dostlukla başlıyan arkadaşlıklar bir süre sonra çıkara dönüyor bunu çevrem de olan herkez söylüyor ben arkadaşımla dertlerimden yanı sıra yediğim yemeği içtiğim suyuda paylaşmak isterim benim bugüne kadar arkadaşlarım arasında da rekabet oldu ve daha bir çok eşy şimdi burda da yarıda kestiğim için yanlış anlaşılmaya yol açabilirim ama anlatılmıyacak akdar çok şeyler var bir tek kuzenim var beni anlıyan ama onla da sadece telefonla konuşabiliyoruz..Çıkarları için benle arkadaşlık kuran arkadaşı ben haytıma hiç sokmam daha iyi bi çıkarsız arkadaşım vardı o da evlenip uzaklaştı kardeş gibiyken iki yabancı olduk bu yüzden arkadaşlığa ve dostluk denilen kavrama artık inanmıyorum..
Ve son nişanlın için; hayatta inişler oldugu kadar çıkışlarda var… yaşanılan her şeyin bir sebebi var hepsi bir imtihan.. bu zorlukların üstesinden gelmek için etrafımızdaki insanların destegine ihtiyacımız var kimi zaman maddi kimi zaman manevi kimi zaman da hem maddi hem manevi
Oturun nişanlınızla konuşun… senin sıkıntıların oldugunu biliyorum ve bende sana bu süreçte destek olmak istiyorum.. bu gunlerde gececek ama tek başına atlatmak zor, ben seni bu halde gördükçe üzülüyorum… vs kendi düşüncelerinizi aktarın
işte tamda bunları konuşuyorum ben, siz sadece belirtmediğim şeyleri yüzüme vurmuşsunz ama ben bunalrı zaten yapıyorum bir imtihandan geçtiğimizi her zaman dile getiriyorum benim düştüğümde onu maneven kaldırmasını o düştüğünde de ben onu kaldırması gerektiğini anlatıyorum nişanlıma ve gerçekten bir çok şey konuşuyoruz..
Son bir şey , yazdıklarınızı anlamamızda sanırım noktalama işaretleri eksikliklerinin payı var, heyacandan unutmuşsunuzdur belki ama biraz dikkat edersek anlatmak istediklerinizi daha kolay anlayabiliriz
Bende şunu belirtmek istiyorum son olarak kesinlikle size kızmıyorum gayet pozitif bi şekilde yazıyorum a.s. yanlışlarımı da görmeme sebep oldunuz biraz önce nişanlım msj çekti msjın da "Ben seni unuttum sanma unutmam da sanma seni sevmiyorum seni gerçekten çok seviyorum kavgalardan sıkıldım daraldım artık bana biraz müsade ben çalışıyorum hem kafa dağıtıyorum neyse iyi geceler öptüm gülüm" yazmış
bende ona aramızda ki saygıyı geri kazanmamız konusunda bir mesaj yazmıştım ama kaydetmeyi unutmuşum yani anlıyacağınız sorun tartışılıp biytene kadar biz barıştık hatta yarın buluşup anneme hediye almaya gidiceğiz :1hug: teşekkürler kızlar biraz da sizin saynizde yanlışlarımızı gördük teşekkürlera.s.