Bir derdim var :( lütfen yaa yardım edin! :(

myadesmom

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
6.987
7.290
198
Merhaba kızlar,
benim sıkıntım iş yerimle alakalı. mayıs ayından beri yani evlendiğimden beri bi olayın peşinde sürükleniyorum. ha bu hafta ha haftaya başlıyoruz diye diye oyaladı beni patronum. ama ben ancak ağustosta başlayabildim. şöyle anlatayım ;
bu insan adliyenin başka bir biriminden emekli oldu. şimdi avukatlık bürosu açtı. ben de asistan olarak başladım. büroyu açtı ama ruhsat yok henüz. bana 18 Ağustostan itibaren başlıyoruz dedi ve o günden beri burdayım sabah 8:00 akşam 18:00 ama ruhsatla alakalı sıkıntılar çıktı ve ancak haftaya alabilecek. benim sıkıntım şu ki iki buçuk ay oldu ve bana haftalık verdiği 100 lira (harçlıkMIŞMIŞ)haricinde ödeme yapmadı. ben de bugün dayanamadım artık ve bana en azından br aylık ödeme yapmasını benim bildiği üzre yeni evli olduğumu sıkıntılarımın olduğunu söyledim. şimdi bana diyo ki ağustostan beri buraya gelmeyebilirdin ben sana resmi olarak başlamadan ödeme yapamam böyle bi mecburiyetim de yok diyo. kaldı ki ben daha geçen hafta eşimin iş sıkıntıları sebebiyle ikinci kiramızın geldiğini ve sıkıştığımızı söyledim açık açık bana para verin demedim ama aptal olan anlar zaten.. kaldı ki sıkıntılarımızın çoğunu biliyo. eşim yeni bi işe başladı eski iş yerinden alacağını alamadı zaten evlilik borcu var ödenecek taksitler var faturalar da ikişer kere geldi artık ya bildiğin beni salak yerine koyuyo mali durumu yok desek o pozisyondan emekli olan biri ikramiyesiyle ev bile alırdı öyle söyliyim size. kaldı ki tuttuğu ofis 3+1 gayet lüks bi rezidansta ve her hafta ofise en az 700 liralık bişeyler alıp geliyo. o sıkıştık artık dediğim gün bana bi aylık kiramı çıkarıp verdi sadaka gibi o kadar..
adam kanunu kaideyi çok iyi biliyo ve ben bu konularda cahilim. napiyim ben şimdi ya elim ayağım titriyo yemin ederim sinirden. salak yerine konduğuma mu yanayım aylarımın boşa geçmesine mi yanayım. mayıstan beri ben başka bi işe girsem kendi borcumu bitirmiş kredi çekmiş onu ödüyodum vallahi ya.. ona da diyo ki ben sana bekle demedim başka bi işe girseydin diyo. ulan bana başka başka teklifler geldi de ona söyledim ne zaman başlıyoruz ben başka işe gireyim mi dediğimde bana "ben seni ücret konusunda ihya edicem sen sadece ilk altı ay sık dişini asgari ücrete talim et gerisi çok daha iyi şekilde gelicek sabret bekle" dedi. ya ben napıyım ya bana bişey deyin beni sakinleştirin nolur.. yoksa yıkıcam bu ofisi başına...

Ne yüzsüzmüş bu adam ya.Başına yıkmak için geç bile kalmışsın.İş yerinin ruhsatı seni ne bağlar.Şimdi sigortada yapmamıştır dimi?

aynen öyle ruhsatı olmadığı için yapmadı sigorta falan ya cıkıp gidicem de iki ayımın bedelini almadan çıkmak istemiyorum. napıyım ben nasıl bi yol izliyim. sigortaya şikayet edicem zaten o ayrı da

Springcim canım benim lütfen kendini sakinleştirmeye çalış bir şekilde bebeğe zarar verirsin böyle, Allahından bulsun o adam , başka bir işe girme şansın yok mu neden oraya çok bağlandın ?

o adam paranı vermezse zarar vermeden çıkma ona çok sinirlendim pislik adam!!!!

Şikayeti çıkmadan önce yap.Gelip tutanak tutsunlar ki SGK ceza kessin.Biraz akıllanır belki pişkin adam.

BU ADAMIN İPİ İLE KUYUYA İNİLMEZ
sen bir yandan iş aramaya başla
zararın neresinden dönülürse kardır
üzüldüm gerçekten

şikayet etme gibi bir isteğin varsa işten çıkmadan şikayet et. sonra o işten çık. 2,5 ay uzun bir süre. başka iş ara...

ben sgk denetmeniyim sikayetci ol benim sigortami odemiyo diye odemedigi aylikdan katbe kat yuklu bi para cezasi oder devlete akli basina gelir hic degilse baskalarini kullanamaz

Neden daha ruhsatı bile olmayan bir yerde işe başladınız. O zamandan beri para da alamamışsınız bir de yüzsüzce vermek zorunda değilim diyor hamilesiniz daha neyi bekliyorsunuz böyle bir adam ruhsatta alsa sana maaşını düzgün vermez bu belli birşey aylık 100 tl ye tüm gün çalışılır mı?

Ne yüzsüzmüş bu adam ya.Başına yıkmak için geç bile kalmışsın.İş yerinin ruhsatı seni ne bağlar.Şimdi sigortada yapmamıştır dimi?
kanun kaide şu canım saftirik arkadaşım seni sigortasız çalıştırdığı için sgk ya şikayt edip paranıda alabilirsin paranı sgk verir iş yeride kapanır. Kimse kimsenin emeğinin üstüne yatamaz. bence sen çık işten ve direk kendine başka iş bul. kaybedeceğin tek sey sadaka niyetine verilmiş 100 lira olur. ama yeni girdiğin işte minimum asgari ücret+ssk n olur. sıkma canını duanı eksik etme

Bilmiyor olabilirim ama ruhsatı olmadan nasıl iş yapabiliyor kendisi? Para kazanıyor mu? Belki bu durumu da şikayet edebilirsiniz.

Ne insanlar var birde hamilesin üzme sakin kendini bebege zarar dua et hersey gecer gerekli yerleri arayip bildir

Bu konuyu acip ordan cikrim kizlar o yuzden gec dondum sizlere kusura bakmayin. Bi is buldum aslinda sali gunu falan gidicem. Cagri merkezi ama en azindan 6-7 a yani ne kadar calisabilirsem dogumuma kadar calisicam. Ben ordan cikinca esim aramis patronumu bayramda harclik verdim haftalik 100 lira verdim bnm para verecegim yok demis esim de benim karim mi istedi sizden o harcligi vermeseydiniz iki kere alamam demis siz zorlayinca almis ayrica sizden hakki haricinde para istemedi pinar demir. O da esim cok ustune gidince tamam pazartesi gelin goruselim hesap yapalim demis. pazartesi gidip hesabimi gorecegim. Asgari ucret ustunden.. Yani bilmiyorum verir mi ama bu kez tehdit edicem.bana hakkimi vermezseniz her turlu kanitlarim iki ay beni burda calistirdiginizi ve siz de bana odeyeceginizin uc katini sigortaya odemek zorunda kalirsiniz diycem.
neden oraya çok bağlandın
Kuzum bu baglanmak degil ya beni cok heveslendirdi patronum olucak herif bi de ben de kndi kendimi gaza getirdim adalet okurum iki senelik adliyeye girerim sonra falan diye bundan yani..

aylık 100 tl ye tüm gün çalışılır mı
Yok kuzum aylik 100 tl degil haftalik o da yol-yemek parasi gibi iste maas odemeye baslayinca da vericekti omu guya. Basta oyle konusmustuk..

Bilmiyor olabilirim ama ruhsatı olmadan nasıl iş yapabiliyor kendisi? Para kazanıyor mu? Belki bu durumu da şikayet edebilirsiniz.
Tam olarak ise baslamamistik zaten canim. Yani ruhsat yok ki is alamaz , vekalet alamaz zaten ama iste musteriler gelip gidiyodu gorusuyolardi dilekce ornekleri ustunde calisiyodum falan boyle seyler yani...

canımcım bir gelişme var mı
Var kuzum. Dun gittim. Hani cagirmis ya pazarteso gunu gelin hesap gorelim diye bi aylik maas aldim. Ama ses kaydi da yaptim. Benim orda sigortasiz calistirildigima, benim orda belirttigim tarihten itibaren calistigima dair konusturdum ve bunu kaydettim yani. Ve ofisin bulundugu residanstan da dava acildigi taktirde giris saatlerimin dokumunu alabilecegimi ogrendim. Acaba hala sikayet etsem mi yoksa bi aylik parami da aldim allaha havale mi etsem diye dusunuyorum :/

arkana bakmadan kaç kardeş..
Oyle yaptim kuzum zaten.

sigortanda yoktur şimdi senin şikayet et sgkya işlem yapsınlar
sigortasız işçi çalıştırmak suçtur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…