• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var yardımcı olun lütfen

Prosedür nasıl işler bilmiyorum ama karşı taraf itiraz ettiyse gelininizin imam nikahıyla yaşamasını hukuki yönden alehinize delil olarak kullanabilir iş iyice inada binebilir

he kadının kocasının üstüne kaydederler çocuğu..

11 yıl önce bir kadın başka şehrin bir köyünden evliyken internetten biriyle tanışıyor( yan komşumuz olan adama ) kaçıp geliyor Ankaraya.Sonra hamile kaldı çocuk doğdu resmî nikahı eski eşindeydi.Çocuğa nüfus cüzdanı çıkartamamışlardı, hastahaneye zor gidiyordu çocuk , kimliği yoktu havale geçirdi annem yetiştirdi hastaneye.O sıra ben atandım başka şehire gittim çalışmaya.Kadın da annesinin yanına gitmiş memlekete, eski eşten boşandı mı, resmî nikah oldu mu çocuk kimin üstüne kayıtlı belli değildi o sıra naptılar bilmiyorum.

Ne diyecegimi sasirdim. Daha bosanmadan nisanlanmak ne cesaret. Karsi taraf tazminat bile isteyebilir. Insanlar son dakikada bile tekrar birlesebiliyor. Bu yuzden mal paylasimi davasi bile bosanma davalari bitmeden baslamaz. Siz dava bitmeden nisan, bir de imam nikahi diyorsunuz. Evlenmeden imam nikahi yapilmiyor artik. Bir de imam nikahini kiz kabul etti mi? Ne acele anlamadim.

İçtiğiniz suyu değiştirin bence ailecek size fena kafa yapmış, akıl tutulması yaşıyorsunuz. Kadın öyle ya da böyle resmi nikahlı yahu. Hem ne malum nişanlısından da vazgeçmeyeceği?

bu kız siz değilsiniz di mi? değilseniz bu ne sabır yav.. evli kadın kardeşimle nişanlanacak ben de iyi kız diyeceğim. tuhafmış.

He bir de şey var bu kız ilk eşiyle resmi nikah kıydığına göre imam nikahı da kıyılmıştır ilk eş ona boş ol dedi mi yani ilk eşten olan imam nikahı düştü mü ki siz kardeşinizle imam nikahıyla evlendirmeyi düşünüyorsunuz

Ayrıca başkasıyla resmi nikahı olan kadına hangi hoca dini imam nikahı kıymış, kıymış da o nikah olmuş mu?

Kendinizi kandırıyorsuniz ama Allah'ı kandırabilir misiniz?

Son düzenleme:
Çok saçma. Diyelim ki evlendiler ve müstakbel gelininiz hamile kaldı, doğacak olan çocuk, otomatikman nikahlı olduğu adamın soyuna geçmiş oluyo. Karışık durumlar yani, nikah akdi bitmeden bi birleşme olmasın mümkünse, zira ilerleyen zamanlar da işler daha da sarpa satabilir! Esra erol da mı izlemiyosunuz ayol 🙂

Karşı taraf çok tuhaf. Neden ayrılmak istemiyor ki? Enteresan.
Lütfen böyle saçma bir şey yapmayın. Dava bitsin bitsin sonra kafalari rahat şekilde eğlensinler.

Back
X