• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var yardımcı olun lütfen

Resmi nikahla düşünce imam nikahı düşmüyor malesef Dini yönden resmi nikah diye bir şey yok
İnsanları yanlış yönlendirmeyin, resmi nikah biterse dini nikahta düşer çünkü 2 tarafta altına imza atar, rızası var sayılır. 3 talaktan 1 i bitmiş olur böylece. İsterlerse kadın başka biri ile evlenmeden yeniden birleşebilirler ama bu demek değil ki illa ki kadın adamla hala nikahlı sadece evlenmesi haram değil demek.

Resmî nikahta da dini nikahta da nikah nikahtır.
Bir kadın aynı anda iki erkekle evli olamaz, ikinci nikahın geçerli olacağını sanmıyorum
Boşanmanın gerçekleşmesini beklemek zorundasınız
Bir de ilk eş boşanmak istemiyor uğraş dur:silah:

Konuyu buraya değilde bir hocaya danışsaydınız daha iyi olurdu

ı ı ı cık hiç başımıza gelmedi.
ekmek mi bu.
vala namus cınayetlerı çok oluyor.insanlar kudurmuş neyın nereden geleceği hiç belli olmaz...kardeşin kurudu mu bıraz beklesin.

Hamile kalırsa ne olacağını biliyor musunuz? kardeşinizin çocuğu direk şu an ki nikahlı eşin nüfusuna geçecek sonra uğraş dur. Ne aceleleri var? Bir de adam itiraz etmiş belli ki boşanmak istemiyor. Karım benimle evliyken başkasıyla birlikte der şikayet eder olaylar olaylar....

Bazıları da hayatı nasıl daha çıkmaz, çetrefilli hale getirip, yaşayabiliiz diye şanslarını zorluyor sanki. Bu da bir nevi adrenalin tutkusu mudur nedir? Neden yani? Evlilik denen şeyin iki bekar insan arasında olabileceğini çocuklar bile biliyor. Olmayacak işi oldurtmaya çalışmak neden?

Kağıt üstünde de olsa gelininiz başkasının karısı.
Dini nikah kıyarak kimden bu gerçeği saklamış olacaksınız, haşa Allahtan mı?
Allah böyle mi emrediyor?
Dini nikahın ne demek olduğunu öğrenin önce.
Böyle saçma sapan olaylara alet edilemeyecek kadar hassas bir konudur nikah konusu.
Bu kadar hassassanız başkasının karısını eş yapmazsınız kardeşinize.
Ailece midesizsiniz vallahi kusura bakmayın.

Arkadaşlar benim kardeşim nişanlandı nişanlandınız kız birisiyle evlenmiş dügün olmuş ama dügünün son günü dügünü iptal etmişler kız istemediği için kozda çok iyi birisi ama resmî nikahla o adamla evli şimdi mahkeme açılmış ama bi türlü bitmiyor dava hakim bitirdi ama karşı taraf itiraz etti itirazdan da ne zaman sonuç geleceği belli değil bizde dügünümüz ü yapalım diyoruz imam nikahıyla yaşasınlar dava bitince de resmî nikah kıyılsın diye düşünüyoruz basına böyle bişey gelen oldu mu yardımcı olurmusunuz lütfen
Bulunmaz hint kuması mı bu kız?
Nedır bu yangından mal kacırır gibi evlenmek.
Size de normal geliyor yani?
Kız daha bosanmadan nisan yapmıs:110:

Kağıt üstünde de olsa gelininiz başkasının karısı.
Dini nikah kıyarak kimden bu gerçeği saklamış olacaksınız, haşa Allahtan mı?
Allah böyle mi emrediyor?
Dini nikahın ne demek olduğunu öğrenin önce.
Böyle saçma sapan olaylara alet edilemeyecek kadar hassas bir konudur nikah konusu.
Bu kadar hassassanız başkasının karısını eş yapmazsınız kardeşinize.
Ailece midesizsiniz vallahi kusura bakmayın.
Başkasıyla resmi nikahı olan kadınla nasıl dini nikah kıydıklarını zannediyorlar gerçekten anlamadım, nikah nedir haberleri bile yok.

Başkasıyla resmi nikahı olan kadınla nasıl dini nikah kıydıklarını zannediyorlar gerçekten anlamadım, nikah nedir haberleri bile yok.
Henüz kıymamışlar zaten de mi?
Kıyacaklar hesapta.
O nikahı hangi imam veya müftü kıyarki.
Kıysa da geçerliliği olmaz zaten.
Cahillik işte, dini nikahı kıyalım oooh günahsız ayıpsız yaşayalım kafası bunlar.Ne hassas konu oysa.

Henüz kıymamışlar zaten de mi?
Kıyacaklar hesapta.
O nikahı hangi imam veya müftü kıyarki.
Kıysa da geçerliliği olmaz zaten.
Cahillik işte, dini nikahı kıyalım oooh günahsız ayıpsız yaşayalım kafası bunlar.Ne hassas konu oysa.
Orası net değil konuda, o nikahı kıyacak birileri bulunur malesef, ha o nikah gerçek nikah olmaz o ayrı.

Hemde ne hassas konu, canı isteyen dini nikah kıyıyor güya, hükümleri nedir , geçerli olması için ne gerekir kimse ona bakmıyor, nikahımız var mı var, kendilerini kandırıyorlar sadece.

Kadının resmi nikahlı kocasıyla imam nikahı olmadığına ne kadar eminsiniz? Ayrıca evli bi insanla nişan yapmak 🤮

O arada cocugu olsa cocuk soyadi bile alamayacak yada adam sonradan hevesi gecip diger kizla bosanmazsa acelesi ne adam bi bosansin kardesiniz ayni durumda olsa eminim o kabul etmezdi. Bide anlamadigim neden dugun gunu iptal edip sonra itiraz etmis aralarinda bi inatlasmadan kaynakli ayrilma olabilir sonra barisma ihtimalleri aolabilir

Gelin adaylarının başından bir nikah geçmiş, düğün günü ise düğünü iptal etmişler. Müstakbel gelin şuan resmen başkasıyla evli. Boşanma olmus ama karşı taraf karara itiraz edince mahkeme uzamış.
Durum böyleyken; gelinleri zaten evli göründüğunden mahkeme süreci tamamlanadan imam nikahıyla ve düğün töreniyle (resmi nikah olamayacağı için) birlikte yaşasalar olur mu? Diyor.
Gelinmiymis ben damat sandim

Arkadaşlar benim kardeşim nişanlandı nişanlandınız kız birisiyle evlenmiş dügün olmuş ama dügünün son günü dügünü iptal etmişler kız istemediği için kozda çok iyi birisi ama resmî nikahla o adamla evli şimdi mahkeme açılmış ama bi türlü bitmiyor dava hakim bitirdi ama karşı taraf itiraz etti itirazdan da ne zaman sonuç geleceği belli değil bizde dügünümüz ü yapalım diyoruz imam nikahıyla yaşasınlar dava bitince de resmî nikah kıyılsın diye düşünüyoruz basına böyle bişey gelen oldu mu yardımcı olurmusunuz lütfen

Yahu aceleniz nedir? Bir boşanma gerçekleşsin, neyin ne olacağı belli olsun. Yani kız birisi ile evli iken, başka birisi ile daha evleniyor. Bu nasıl mantıktır.

Ayrıca boşanma davası devam etmekte olan eş bunları kanıt olarak kullanmaz mı ? Biraz mantıklı olun ya. Ben daha önce böyle enteresan bir olayla karşılaşmadım açıkçası. Bir de üzerine düğün yapacaksınız.

Bu adam düğüne gelse bu kadın benimle evli bakın bu da evlilik cüzdanı dese ortaya çıkabilecek rezilliği tahmin ediyor musunuz ?

Bizim fikrimizi soruyorsan birlikte yaşamalarında sıkıntı yok, ne yaparlarsa yaparlar kimseyi ilgilendirmez.
Ama hukuk karşısında bu durumun uygunluğunu sorgulamak lazım. Hamilelik durumunda sıkıntı olabilir, karşı taraf bu nişanlılığı bile davada kullanabilir, bir uzmana danışın.

Back
X