- 18 Ocak 2019
- 1.925
- 3.383
- 133
- 27
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar benim kardeşim nişanlandı nişanlandınız kız birisiyle evlenmiş dügün olmuş ama dügünün son günü dügünü iptal etmişler kız istemediği için kozda çok iyi birisi ama resmî nikahla o adamla evli şimdi mahkeme açılmış ama bi türlü bitmiyor dava hakim bitirdi ama karşı taraf itiraz etti itirazdan da ne zaman sonuç geleceği belli değil bizde dügünümüz ü yapalım diyoruz imam nikahıyla yaşasınlar dava bitince de resmî nikah kıyılsın diye düşünüyoruz basına böyle bişey gelen oldu mu yardımcı olurmusunuz lütfen
Değişik değişik hareketlerArkadaşlar benim kardeşim nişanlandı nişanlandınız kız birisiyle evlenmiş dügün olmuş ama dügünün son günü dügünü iptal etmişler kız istemediği için kozda çok iyi birisi ama resmî nikahla o adamla evli şimdi mahkeme açılmış ama bi türlü bitmiyor dava hakim bitirdi ama karşı taraf itiraz etti itirazdan da ne zaman sonuç geleceği belli değil bizde dügünümüz ü yapalım diyoruz imam nikahıyla yaşasınlar dava bitince de resmî nikah kıyılsın diye düşünüyoruz basına böyle bişey gelen oldu mu yardımcı olurmusunuz lütfen
Şuan da o kız başka biriyle resmî nikahlı görünüyor. Dini nikah yapsanız sizce ne kadar sağlıklı olur? Ki kaldı ki resmen başkasıyla evli bir kızı nasıl kardeşiniz nikahına alabilir o şuan başkasının nikahında. Bu süreci bitirmesini bekleyin sonra herşeyi yaparsınız bu aceleniz neden?Arkadaşlar benim kardeşim nişanlandı nişanlandınız kız birisiyle evlenmiş dügün olmuş ama dügünün son günü dügünü iptal etmişler kız istemediği için kozda çok iyi birisi ama resmî nikahla o adamla evli şimdi mahkeme açılmış ama bi türlü bitmiyor dava hakim bitirdi ama karşı taraf itiraz etti itirazdan da ne zaman sonuç geleceği belli değil bizde dügünümüz ü yapalım diyoruz imam nikahıyla yaşasınlar dava bitince de resmî nikah kıyılsın diye düşünüyoruz basına böyle bişey gelen oldu mu yardımcı olurmusunuz lütfen
İnsanları yanlış yönlendirmeyin, resmi nikah biterse dini nikahta düşer çünkü 2 tarafta altına imza atar, rızası var sayılır. 3 talaktan 1 i bitmiş olur böylece. İsterlerse kadın başka biri ile evlenmeden yeniden birleşebilirler ama bu demek değil ki illa ki kadın adamla hala nikahlı sadece evlenmesi haram değil demek.
Yanlış yönledirmiyorum sadece eksik yönlendiriyorum dediğiniz gibi iki taraf imza atarsa biter ama burda adam itiraz etmiş dolayısıyla rızası yok boşanmaya dini nikah meselesini burda ayrıntılı bir şekilde açıklayabilirim ancak konu dini tartışmaya döner bu da sitede yasak ancak şu kadarını söyleyebilirim ki boşayacak kişinin bile belli kıstasları olmak zorunda (en basitinden boşayacak hakimin vs müslüman olması gibi )devletimizin hukuk devleti olduğundan seçilen yöneticiler hukuki esaslara göre seçildiğinden dinen boşama kıstasları göz önünde bulundurulmaz karşı taraf boşanmayı kabul edip mahkemeye itiraz etmese idi kalbende boşanmayı istediğinden her iki türlü boşanmış sayılacaktı ancak adam itiraz etmiş bu yaşadığımız yüzyılda dini nikahın düşmesi için en garanti yol karşılıklı anlaşarak boşanmak bu konuda yine söylüyorum malesef ki insiyatif erkeğe bırakılmış umarım demek istediğimi anlatabilmişimdirResmi nikah bitince dinen de boşanmış sayılırsın.
Yetkiyi mahkemeye vermiş ve bir talakla boşanmış olursun.
![]()
Aynen konu sahibi sanıyor ki tek dert nikah bi büyüğünüzdemi yok acaba başınızda size oturup bunları anlatacakKonu sahibi lütfen aklı selim olun, yazdıklarınızı tekrardan bir okuyun gözünüzü seveyim... Bu durum öğrenilse çevrenize rezil rüsva olursunuz bu bir, onu da geçtim hiç mi haber okuyup izlemiyorsunuz. Allah korusun nişanlı kızımızın kocası başınıza işler açsa napacaksınız? Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz vallahi... bekleyin boşanma gerçekleşsin, sonrasında isterseniz yıldırım nikahı ile alırsınız hanımkızı.
Dini nikah kıyıp yaşasın diyebilecek kadar dini kabul ediyorsunuz ama başkasıyla evliyken hiç bir dinde diğer kişiye nikah düşmediğini bilmiyorsunuz enteresan..bence konu bu olmalı ya neyse..