• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir derdim var.

Eğer çalışmıyorsanız, epey boş zamanınız vardır.. bu süre içinde oturup dertlerinizi tekrar tekrar düşünmek sizi çözüme değil paranoyaklığa ya da depresyona itebilir..
Tabi ki düşünmeliyiz ama bu bizim ve hayatımızdaki insanları olumsuz etkilememeli. Düşünmek farklı kuruntu ayrı..
Sevdiğiniz yada hoşlandığınız şeyleri bulun.. bunun en klasiği kitap okumakla başlayıp, resim yapmaktan, örgü örmekten, kavanoz boyamaya kadar gider.. Makyaj videoları bile izleyip farklı şeyler deneyebilirsiniz..
Yani enerjinizi şu an çözümü olmayan şeylerle harcamamalısınız.. Ne yazık ki dertlerin biri bitmeden diğeri başlıyor.. Buna da hayat mücadelesi deniyor..
Ve burda da önemli olan sizin bu hayatı ne kadar yaşadığınız..
Tüm hayatınızı düşünüp üzülerek yada birilerine kızarak değil de yapmayı sevdiğiniz şeyde, iyi olmaya çalışarak harcayamanız daha mantıklı olacaktır..

bende kızardım evet ama gerçekten hemen yapamıcak. eşim bunu anlamk istemıyor. o araba almak istedi ben ona vermedım.biraz da o yüzden bunu yapıyor

Eee

Adam haklı değil mi

o istemiş vermemişsiniz ama babanız isteyince eşinize haber dahi vermeden vermişsiniz

siz eşinizle ailesiniz ama sanki eşiniz yabancı siz babanız ile birlikte karar alıyor gibisiniz

bakın babanızın zor durumu, bunu hemen yapıp yapamaması değil eşinize haber dahi verme ihtiyacı duymadan babanıza vermeniz sorun ki adam istediğinde ona vermediğiniz halde

O bilezikler senin.İster babana verirsin istersen bozdurup yersin o sorun değil de yalan söylemiş olman sorun.Gizlice kredi çekmek de ayrı yalan olacak.Hiç çekmeyin bence.
Ailesi ile görüşmesine de karışmayın zaten karışmaya hakkınız da yok.

O bilezikler senin.İster babana verirsin istersen bozdurup yersin o sorun değil de yalan söylemiş olman sorun.Gizlice kredi çekmek de ayrı yalan olacak.Hiç çekmeyin bence.
Ailesi ile görüşmesine de karışmayın zaten karışmaya hakkınız da yok.

Bu şekilde olmamalı bence. Evlilikte senin benim olmaz. Esimde bana, o altınlar senin istedigin gibi kullan dedi. Ne kadar altin olduguna dahi bakmadi, bilmez. Habersiz bile harcasam umurunda olmayacagina son derece eminim.
Ama ben yinede kullanmaya kalksam eşime sorarım, haber veririm.
Sizin mantıkla bakarsak o zaman kimse kimseye haber vermesin. Adamin calistigi para adamindir ve kafasina gore habersizce harcasin etsin, kadinin parasi kadinindir o da kafasina göre takılsın. Böyle aile olmaz.

Bu nasil mantiksizlik esinizden habersiz altinlarinizi ailenize vermissiniz , babaniz geri odememis birde bunun ustune esinden habersiz kredi cekmeyi dusunuyorsunuz.
Aynisini esin yapsa ne olurdu bunu dusun sonra ne yaptiginin farkina var. Son olarak adam ailesini gormeye gidecek tabi. Siz istemiyorsunuz diye gitmemezlik yapan adamdan korkarim ben asil.

yani benım babamın durumu kötüydü. bnde üzüldüm bilezikleri verdim eşimden habersiz.sonra bunu öğrendı babam söyledi eşime. ama hala babam yapamadı bilezikleri. eşimde bunu bana söylüyor.ama gerçektn durumu yok babamın.
Esinizden gizli niye veriyorsunuz. Ben de olsam kizarim. Siz aile oldugunuzu fark edin once.

Ailenize yrd olmak istiyorsaniz acikca esinize durumu anlatip bilezikleri vermek istediginizi soyleyecektiniz.

Esimi skiyorum derken nasil mesela

Bu şekilde olmamalı bence. Evlilikte senin benim olmaz. Esimde bana, o altınlar senin istedigin gibi kullan dedi. Ne kadar altin olduguna dahi bakmadi, bilmez. Habersiz bile harcasam umurunda olmayacagina son derece eminim.
Ama ben yinede kullanmaya kalksam eşime sorarım, haber veririm.
Sizin mantıkla bakarsak o zaman kimse kimseye haber vermesin. Adamin calistigi para adamindir ve kafasina gore habersizce harcasin etsin, kadinin parasi kadinindir o da kafasina göre takılsın. Böyle aile olmaz.
Kadının yada adamın çalıştığı paradan bahsetmedim.Ziynet eşyalarından bahsettim ki benim fikrime göre ve hukuken de ziynet eşyaları kadınındır.Dilediği gibi tasarrufta bulunabilir. İstediğine verir ya da vermez.Bu bana göre böyle size göre değil.Bence ziynet eşyalarına hiç dokunmamak en iyisi.Yarının ne getireceği belli olmuyor.
Farklı düşünmemiz çok normal.Çünkü başka başka hayatlar yaşıyor farklı farklı tecrübeler ediniyoruz.Sizin düşünceniz size göre doğru benimki de bana göre.

Herşeyi anlıyorum da eşlerin ailesiyle anlaşamayıp Esin'i de ailesinden koparmaya çalışanı yada ailesiyle münasebetinden rahatsız olanı anlayamıyorum bir türlü... her evde az cok tartışma olur ama kendi sorunlarınıza be kendi ailenizi ne de onun ailesini dahil edin problem varsa.

esinizin siz yokken ailesine gitmesinden huzursuz olurken ikinize ait olan bir seyi habersiz babaniza vermeniz de buyuk bir hata bence esinizin hatalarini yazmamissiniz tam olarak ama her iki tarafta hatali sanirim siz biz olamamissiniz henuz kavgalwr tartismalarda bundan buyuk ihtimalle

Bence adam haklı. benim eşimde araba için altınlarımı satmak istiyor ama her defasında karşı çıkıyorum. sen gitmişsin babana vermişsin. zaten durumu kötü diyosun babanın geri veremeyeceğini az çok tahmin etmen gerekiyo.

bende eşimin ailesiyle anlaşamıyordum hala sevmem ama baktım ki tartışarak bi yere varamıyoruz iyi davranmaya başladım. bu şekilde eşimle aramda ki sorunlar azaldı çok şükür. mesela normalde gitmediğim de eşim surat asardı ben gitmeye başladıktan sonra istersem 2-3 hafta gitmeyeyim adam ağzını açmıyo sonra ben diyorum hadi annenlere gidelim diye. ben farkettim ki biraz oynamak lazım. sen ailesiyle aranı düzelt sonra göreceksin eşinle kavgaların azalacak
evet babama verdim bu yuzden bana konu açılınca aramızda tavır yapıp bagrıyor.peki bunu nasıl çözmeliyim. ailesiyle de geçtiğimiz bayram da sıkıntı yaşadım. eşimi orda çok sıktım.arkadslarıyla dısarda görüşmesine pek müsade etmedım. o maç izlemeye gitti burnundan getırdım sonra halalarına geldi.bana el kaldırmaya kalktı ve tokat attı.her geldiğimizde aynı şeyi yapıyorsun benı bunaltıyorsun. flan dedi. bunun üzerine konuyu ben ertesi güne yansıttım. ben eve gıdıyorum bosanıyoruz dedım. sonra ben ordakı evden cıktım.tabi evde annesı babası dedesı halalrı vardı ev kalabalık sonucta bayramın 1.günü. orda tartıstık sonra ben cıktım evı terkettım.kp benı aradı gel yooksa babanı ararım dedı.arayın dedım bende. ama esım benı aramadı.çünkü babası engel oldu dıye dusunuyorum.sonra bbası babamı aramıs bunlar boşansın gecinemıyorlar demiş öyle sonra babam benı aradı gel buraya bitsin bu iş orda ne oluyor falan dedı. yanı anlıcagın kp bbamı aradı ben babamlara hiç bişey dememiştim.ama oğlunun tokat attgını babama söylemıyor tabi serefsiz adam. işte konu bu. sonradan ara bulundu. eşimle konuştuk. bu durum olduktan sonra eşimin ailesine yanlız gıtmesıne karsı gelıyorum moralım bozuluyor

Eğer çalışmıyorsanız, epey boş zamanınız vardır.. bu süre içinde oturup dertlerinizi tekrar tekrar düşünmek sizi çözüme değil paranoyaklığa ya da depresyona itebilir..
Tabi ki düşünmeliyiz ama bu bizim ve hayatımızdaki insanları olumsuz etkilememeli. Düşünmek farklı kuruntu ayrı..
Sevdiğiniz yada hoşlandığınız şeyleri bulun.. bunun en klasiği kitap okumakla başlayıp, resim yapmaktan, örgü örmekten, kavanoz boyamaya kadar gider.. Makyaj videoları bile izleyip farklı şeyler deneyebilirsiniz..
Yani enerjinizi şu an çözümü olmayan şeylerle harcamamalısınız.. Ne yazık ki dertlerin biri bitmeden diğeri başlıyor.. Buna da hayat mücadelesi deniyor..
Ve burda da önemli olan sizin bu hayatı ne kadar yaşadığınız..
Tüm hayatınızı düşünüp üzülerek yada birilerine kızarak değil de yapmayı sevdiğiniz şeyde, iyi olmaya çalışarak harcayamanız daha mantıklı olacaktır..
moralım bozuk olunca hiç bişey yapamıyorum.aynı zamna da çalışıyorm da

Çok bencilsiniz.

Adamın arkasından her türlü işi çevirmekte bir sakınca görmüyorsunuz, sonra da "kocamı çok sıkıyorum, ailesine yalnız gitmesini istemiyorum çünkü onlarla sıkıntılıyım"

Hala da fikriniz gizlice kredi çekmek falan.

Empati denen kavramdan haberdar mısınız?

Düşünün evlendiniz, eşinize altınlarla araba alalım dediniz o da olmaz dedi.

Sonra bir öğrendiniz ki sizin altınları kp yemiş!

Bu arada altınları babasına veren eşiniz, anne-babanızı ziyaretlerinize de karışıyor, diyor ki yalnız gitmeyeceksin!

Eşinize bari altınları geri versinler diyorsunuz o da olmuyor önce.

Ama sonra altınlar geliyor, seviniyorsunuz. Birkaç ay sonra öğreniyorsunuz ki eşiniz sizden gizli kredi çekmiş, altınları çeneniz kapansın diye almış, neymiş kp durumu yokmuş.

Bir de buradan bakın.

Bencil ve tehlikeli geldiniz bana.
o zaman napmam lazım.lütfen bi çözüm bulun bana.

evet babama verdim bu yuzden bana konu açılınca aramızda tavır yapıp bagrıyor.peki bunu nasıl çözmeliyim. ailesiyle de geçtiğimiz bayram da sıkıntı yaşadım. eşimi orda çok sıktım.arkadslarıyla dısarda görüşmesine pek müsade etmedım. o maç izlemeye gitti burnundan getırdım sonra halalarına geldi.bana el kaldırmaya kalktı ve tokat attı.her geldiğimizde aynı şeyi yapıyorsun benı bunaltıyorsun. flan dedi. bunun üzerine konuyu ben ertesi güne yansıttım. ben eve gıdıyorum bosanıyoruz dedım. sonra ben ordakı evden cıktım.tabi evde annesı babası dedesı halalrı vardı ev kalabalık sonucta bayramın 1.günü. orda tartıstık sonra ben cıktım evı terkettım.kp benı aradı gel yooksa babanı ararım dedı.arayın dedım bende. ama esım benı aramadı.çünkü babası engel oldu dıye dusunuyorum.sonra bbası babamı aramıs bunlar boşansın gecinemıyorlar demiş öyle sonra babam benı aradı gel buraya bitsin bu iş orda ne oluyor falan dedı. yanı anlıcagın kp bbamı aradı ben babamlara hiç bişey dememiştim.ama oğlunun tokat attgını babama söylemıyor tabi serefsiz adam. işte konu bu. sonradan ara bulundu. eşimle konuştuk. bu durum olduktan sonra eşimin ailesine yanlız gıtmesıne karsı gelıyorum moralım bozuluyor

tokat atmasını hoş karşılayamayız ama sen adamı fazla zorlamışsın. zaten farklı şehirdeler bıraksana arkadaşlarını görmeye gitsin. kötü bi yere de gitmemiş maç izlemeye gitmiş. milletin içinde sorun çıkarmanda bana göre ergenlik olmuş kusura bakma. ne derdin varsa evine gidince yaşamalıydın. kv kp seni sevmek zorunda değil ki sende sevmek zorunda değilsin. neden onların ağzına laf verecek hareketler yapıyosun?
bak dediğim gibi bende eşimin ailesiyle çok sorunlar yaşadım. ama şuan resmenn sevmediğim insanlara iyi davranıyorum sırf eşimle aramda sorun yaratamasınlar diye. eşinle iyi olmak istiyosan ailesiyle iyi ol. burda herkes söylüyor erkekler aileleri bariz bişey yapmadıkça onları asla suçlu görmezler. bunu bile ona göre hareket et

tokat atmasını hoş karşılayamayız ama sen adamı fazla zorlamışsın. zaten farklı şehirdeler bıraksana arkadaşlarını görmeye gitsin. kötü bi yere de gitmemiş maç izlemeye gitmiş. milletin içinde sorun çıkarmanda bana göre ergenlik olmuş kusura bakma. ne derdin varsa evine gidince yaşamalıydın. kv kp seni sevmek zorunda değil ki sende sevmek zorunda değilsin. neden onların ağzına laf verecek hareketler yapıyosun?
bak dediğim gibi bende eşimin ailesiyle çok sorunlar yaşadım. ama şuan resmenn sevmediğim insanlara iyi davranıyorum sırf eşimle aramda sorun yaratamasınlar diye. eşinle iyi olmak istiyosan ailesiyle iyi ol. burda herkes söylüyor erkekler aileleri bariz bişey yapmadıkça onları asla suçlu görmezler. bunu bile ona göre hareket et
şimdi bugun oraya gıdıcek ben gıtmıcem. canım sıkkın moralım bozuk. basıma agrılar gırıyor

şimdi bugun oraya gıdıcek ben gıtmıcem. canım sıkkın moralım bozuk. basıma agrılar gırıyor

yerinde olsam giderim. gayet neşeli gayet enerjik ol. bak benimde başım ağrıyo hala iş yerindeyim bugün hiçbişeyi canım istemiyor ama işten çıkıp kv gidecem. eşine de söyle ailenle aramı düzeltme kararı aldım de gözlerinde mutluluğu göreceksin. bi kaç defa eşinle git gel sonra bahane uydurursun bugün şunu yapacam bunu yapacam diye. gidiş gelişleri azaltırsın ama ailesi aranızda sorun olmaz

yani benım babamın durumu kötüydü. bnde üzüldüm bilezikleri verdim eşimden habersiz.sonra bunu öğrendı babam söyledi eşime. ama hala babam yapamadı bilezikleri. eşimde bunu bana söylüyor.ama gerçektn durumu yok babamın.
Bu olmamış hiç. Suçlusunuz.

yerinde olsam giderim. gayet neşeli gayet enerjik ol. bak benimde başım ağrıyo hala iş yerindeyim bugün hiçbişeyi canım istemiyor ama işten çıkıp kv gidecem. eşine de söyle ailenle aramı düzeltme kararı aldım de gözlerinde mutluluğu göreceksin. bi kaç defa eşinle git gel sonra bahane uydurursun bugün şunu yapacam bunu yapacam diye. gidiş gelişleri azaltırsın ama ailesi aranızda sorun olmaz
normalde bende gidicektım de 2 mizin git gel yol parası 100 tl . şuan da da o kdr paramız yok.daha ay sonuna daa cok var. eşim dedi çok paramız yok sen gelme dedi. hem o ptesi dönücek.eger ben gıdersem pazar dönmem lazım.çünkü işe gitcem. eşim ptesi 4 de gitcek işe. şimdi eşimde gelme deyince daha da çok üzüldüm.aacaba neden dıyorum.yoksa baska bişey mi var sacma sapan düşüncelere dalıyorum aldatıyor mu bıle dıyorum ya :s çok üzgünüm. hayatım buna odaklı. pronayak hasta olucam bu gidişle. bide adet oldum az önce. 15 gün arayla hasta oldum ya nedensse

normalde bende gidicektım de 2 mizin git gel yol parası 100 tl . şuan da da o kdr paramız yok.daha ay sonuna daa cok var. eşim dedi çok paramız yok sen gelme dedi. hem o ptesi dönücek.eger ben gıdersem pazar dönmem lazım.çünkü işe gitcem. eşim ptesi 4 de gitcek işe. şimdi eşimde gelme deyince daha da çok üzüldüm.aacaba neden dıyorum.yoksa baska bişey mi var sacma sapan düşüncelere dalıyorum aldatıyor mu bıle dıyorum ya :s çok üzgünüm. hayatım buna odaklı. pronayak hasta olucam bu gidişle. bide adet oldum az önce. 15 gün arayla hasta oldum ya nedensse

aldatma olayını aklna getirme bence. sen kocanla iyi ol o da seni el üstünde tutsun. bize sürekli sorun çıkaran eşlerimiz olsaydı dayanabilirmiydik? bence empati kur güzel güzel uğurla eşini

Back
X