Bir derdim yok bin derdim var 😞

Ben iki yıllık evliyim.19 yaşımda sevdiğim adamla birlikte oldum ve hem sevdiğim hem de birbirimizin olduğumuz için evlendik. Fakat kaçarak. Evet kaçtım çünkü babam doğru düzgün işi gücü yok diye beni vermek istemedi. İki yıl geçti artık barıştık ailemle. Fakat biz artık eşimle iyi anlaşamıyoruz. Bir ay önce boşanmanın eşiğinden döndük. Buraya çok yazdım bir sürü kayınvalidemle kavgalarımız oldu.Yinede herkesle konuşuyoruz şimdilik bir sorun yok Fakat bir haftadır benim içimi kemiren bir şey var. Elimde örgü TV ye bakıyorum sürekli. Ev işi falan. Yani düşünüyorum da yaşım genç 21yaşıma giriyorum bir hafta sonra . Neden okumayayım, derslere çalışıp üniversite okumayayım. Biliyorum biliyorum hemen diceksiniz zaten bu yaşta koca senin neyine. Okulunu okuyup bir meslek sahibi olsaydın diceksiniz. Ama bazı şeyleri hayat insanın kafasına vura vura öğretiyor.Ben ise yeni öğrendim doğru olanı.Eşimden şiddet gördüm ki bir hafta önce bile gördüm.Psikolojik olarak bile görüyorum. Benimkisi öğretilmiş çaresizlik sanırım.Kocamın zoruyla ve kavgalarıyla tesettüre girdim. Markete bile yalnız gitmem yasak. O işten gelince gidiyoruz heryere. İşte tam da bu noktada okumaya karar verdim. Kitaplar aldım bir yıl uzun, ders çalışıp iyi bir bölüm kazanabilirim derken aaa bir de ne duyayım bugün kocam benimle çocuk yapalım diye kavga ediyor, tabi kayınbabamların çocuk yapın baskısını hiç esgeçemiyorum. Şimdi hanımlar bir karar verdim bu adam bana bir daha el kaldırırsa biraz birikmişim var ve eşyalarımı toplayıp hiç bilmediğim bir şehirde yep yeni bir hayat kurmak istiyorum.Lisede dil bölümü okuduğum için İngilizcem var ve bir otelde işe başlarım diye düşünüyorum. Diceksiniz ki babayın evine dön.Dönersem küçüklükten beri annemi döven babam bu kez beni de aynı şekilde karşılayacak.Evet benim düşüncelerim bunlar sizce çok mu uçuk bir düşünce bu. Yardım edin lütfen.
Diliniz var yaşınız çok genç kolaylıkla iş bulur yeni bir hayata adım atarsınız. Baskıcı koca ile evlilik çok yürümez. Koskocaman bir ömrünüz var feda etmeyin, umarım her şey dilediğiniz gibi olur

Ol
Tabikide söyledim. Fakat dışarıdan okuyacakmışım . Ki hadi güzel bir bölüm kazandım. Tabiki de okuyacağım. Ama o bebek olursa okuyamayacağımı biliyorum
Çocuk istemediğinizi söylerseniz de gerginlik çıkarabilir. Benim yaşım küçük daha korkuyorum ben, hazır değilim anne olmaya falan deyin bir sürede sussun bari. Tabii susarsa.

Siz kafaya koymuşsunuz. Gideceksiniz haklı olarak.
Şu sıra çocuk diye tutturduysa,korunun ve korunduğunuzu sakın bilmesin.
İğneler var bir ay başınız ağrımaz. Lütfen korkmayın. Kendinizi kurtarın. Sizde o ışığı gördüm.Daha fazla fırsat vermeyin.
Teşekkür ederim. Yok kafaya daha koymadım eğer koysaydım şuan giderdim. Hala burda olduğuma göre arafta kaldım. Ama inşallah hayırlısı olur

Diliniz var yaşınız çok genç kolaylıkla iş bulur yeni bir hayata adım atarsınız. Baskıcı koca ile evlilik çok yürümez. Koskocaman bir ömrünüz var feda etmeyin, umarım her şey dilediğiniz gibi olur
Çok teşekkür ederim.umarım her şey iyi olur.

Eşiniz siz onu bırakmayın diye çocuk istiyor bence. Doğum kontrol hapı kullanın. Size şiddet uygulayan bi adama korun diyemezsiniz
Fakat hap kullandığım için kist oluşmuş yumurtalıklarımda. O yüzden ben korunamıyorum ne yapacağım bilmiyorum

Fakat hap kullandığım için kist oluşmuş yumurtalıklarımda. O yüzden ben korunamıyorum ne yapacağım bilmiyorum
Bence bu durumu bir kadın Doğum uzmanıyla görüşün. Durumunuzu biraz idare edene kadar eşinize fazla sert çıkmayın. Bir süre gerekirse biraz daha para biriktirip, kendinizi iyice sağlama aldıktan sonra gidin gitmek istiyorsanız.

Evet bunu düşünmüştüm çok teşekkür ederim yinede de
İngilizceniz de varmış İngilizce öğretmenliği yönünde hazirlanirsinuz sınava evde TV yerine YouTube da videolar var aslan gibi de yapar üstesinden gelirsiniz ❤️

Ben iki yıllık evliyim.19 yaşımda sevdiğim adamla birlikte oldum ve hem sevdiğim hem de birbirimizin olduğumuz için evlendik. Fakat kaçarak. Evet kaçtım çünkü babam doğru düzgün işi gücü yok diye beni vermek istemedi. İki yıl geçti artık barıştık ailemle. Fakat biz artık eşimle iyi anlaşamıyoruz. Bir ay önce boşanmanın eşiğinden döndük. Buraya çok yazdım bir sürü kayınvalidemle kavgalarımız oldu.Yinede herkesle konuşuyoruz şimdilik bir sorun yok Fakat bir haftadır benim içimi kemiren bir şey var. Elimde örgü TV ye bakıyorum sürekli. Ev işi falan. Yani düşünüyorum da yaşım genç 21yaşıma giriyorum bir hafta sonra . Neden okumayayım, derslere çalışıp üniversite okumayayım. Biliyorum biliyorum hemen diceksiniz zaten bu yaşta koca senin neyine. Okulunu okuyup bir meslek sahibi olsaydın diceksiniz. Ama bazı şeyleri hayat insanın kafasına vura vura öğretiyor.Ben ise yeni öğrendim doğru olanı.Eşimden şiddet gördüm ki bir hafta önce bile gördüm.Psikolojik olarak bile görüyorum. Benimkisi öğretilmiş çaresizlik sanırım.Kocamın zoruyla ve kavgalarıyla tesettüre girdim. Markete bile yalnız gitmem yasak. O işten gelince gidiyoruz heryere. İşte tam da bu noktada okumaya karar verdim. Kitaplar aldım bir yıl uzun, ders çalışıp iyi bir bölüm kazanabilirim derken aaa bir de ne duyayım bugün kocam benimle çocuk yapalım diye kavga ediyor, tabi kayınbabamların çocuk yapın baskısını hiç esgeçemiyorum. Şimdi hanımlar bir karar verdim bu adam bana bir daha el kaldırırsa biraz birikmişim var ve eşyalarımı toplayıp hiç bilmediğim bir şehirde yep yeni bir hayat kurmak istiyorum.Lisede dil bölümü okuduğum için İngilizcem var ve bir otelde işe başlarım diye düşünüyorum. Diceksiniz ki babayın evine dön.Dönersem küçüklükten beri annemi döven babam bu kez beni de aynı şekilde karşılayacak.Evet benim düşüncelerim bunlar sizce çok mu uçuk bir düşünce bu. Yardım edin lütfen.
Korun ve korunduğunu esine söyleme uzunca süre korunmaya davam et

İngilizceniz de varmış İngilizce öğretmenliği yönünde hazirlanirsinuz sınava evde TV yerine YouTube da videolar var aslan gibi de yapar üstesinden gelirsiniz ❤️
Yaa çok teşekkür ederim ama Öğretmenlik kadar yok İngilizcem. Yinede denemeliyim herşeyi. Çok teşekkürler ❤

Hayatta her şey insan için.
Başınıza gelenler çok üzücü. Ama hangimiz hata yapmıyoruz ki ?
Yerinizde olsam korunurum ve çok ciddi çalışırım.
Çünkü size el kaldırmasa bile sizi asla mutlu edecek bir tipe benzemiyor.
Ben sizde başaracak gücü gördüm. Umarım her şey çok güzel olur.

iyi dr markete bile gitmeme izin vermiyor demissin. Madem oyle insanca bosanin, sen evinde kal. Bu sirada sinavlara hazirlanirsin.
İlk seneler oluyo böyle seyler ben de şiddet hariç benzerlerini yasadım üzerime kapıyı kilitlenmesi çamaşır astırmaması..ama kaçarak değil normal telli duvaklı evlendim...yaş ilerledikçe evlilik oturuyo

Aynen hayatınız ellerinizden kaymadan bi ışık 💡 görd üm siz de

Azıcık aklın varsa bir daha dayak yemeyi beklemezsin. Birikmişini hazırla hemen ayrıl evden. Benim 25 26 yaşında arkadaşlarım lisanslarını yeni bitiriyor hiçbir şey kaybetmezsin.
İlk etapta annenlerin yanına git iş ara bulur bulmaz da düzenini kurarsın.

Yaşın küçük. Diyelim gittin bulur. Hadi bulmadı diyelim hayat öyle az birikmişim var otelde orda burda iş bulurum bilmediğim şehirde yaşarım demek kadar kolay değil.
İlk önce daha fazla birikim yap kimseye güvenmemeyi öğren daha sonra iş bul. İş bulmadan o evi terketme. Ya da terk edersen ailenin yanına git.

Yaa çok teşekkür ederim. Samimi yazınız ve düşünceleriniz için. 💚

Back
X