Bir dert de benden olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bar_na

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2021
3.528
14.387
138
Selam kızlar
Babamı 6 ay önce kaybettik
Annem merkezi bir yerde küçük bir dairede yanlız yaşıyor
Dayım başka bir şehirde yaşar
Babam kanser hastasıydı son dönemleriydi
Her konuda desteğe ihtiyacımız olduğu dönemde
Bu dayım annemi arayıp para istiyor(böyle biri yani)
Daha çok kötü tarafı varda bizimle ilgili olmadığı için geçiyorum
Ve dün akşam üzeri annemi arayıp
Abla bir arkadaşımla (arkadaşı erkek)geliyoruz işimiz var
Güzel bir yemek yap geçte olsa geleceğiz demiş
Annem de tamam demiş
Kardeşimde şans eseri orada
Dayımı arayıp "dayı sen gelirsen gel ama misafir kabul etmiyoruz" demiş
Dayım ok ok deyip kapatmış telefonu
Annem durumu öğrendiğinde kardeşime kızmış
Bana anlatıklarında bende kardeşimi haklı buldum
Annem akabinde dayımı aramış ama telefonunu açmamış "ay çok üzüldüm"
Şimdi annem bize kızmış ve bizi haksız buluyor
Hepimiz zor bir dönemdeyiz lakin annem için çok daha zor
Kendisine zarar verebilecek birini kendisi hayatına sokmaması gerekirken
Bize kızıyor
Buna nasıl bir çare önerirsiniz

Destek olacağı yerde köstek olmak diye buna denir işte. Başınız sağolsun bu arada. Dayınıza yavaştan rest çekip yol verin..eşi ölüm döşeğinde ya da eşini yeni kaybetmiş bi kadından para isteyecek kadar küçülmesin kimse kusura bakmayın da. Babanız sağken sağlıklıyken para isteyebilir miydi dayı böyle rahatça? Hiç sanmam..

Dayınız ne kadar kötü de olsa annenize zarar verecek birini evine sokmayacak kadar seviyordur diye düşünüyorum.

Ayrıca anneniz yanlız yaşıyorsa yanlız yaşamaya devam edecek diye beklemeniz bence büyük bencillik , şuan için çok erken ama ileride belki bir hayat arkadaşı evine ses isteyebilir ,kendinizi annenizin yerine koyarak ilerleyin .

Anneniz çocuk değil hayatına müdahale etmeyin

kan emici birine benziyor. İyi yapmış kardeşiniz. Bir süre sonra annenizin de kızgınlığı geçer

Bence de kardeşin yaptığı yanlış
Annen dolandırılmak istiyorsa kendi bilir,Allah akıl vermiş. Bu saatten sonra, adamın verdiği bunca zararı görmeyip hala 'ailemin paşası' modunda erkek kardeşine yağdırıyorsa yağdırsin. Siz karışmayın-zaten karissaniz da bir şey değişmez
Ben de dayımı günahım kadar sevmem. Yararı yok zararı var (kendisine yakın olan her kişiye). Zamaninda hakli bir sebepten evden kovmam dışında annemle olan ilişkilerine hiç karismiyorum. Çünkü bana ne? Beni bağlayan bir şey olursa tabii ki yine yapmam gerekeni yaparim ama annem gel dedikten sonra telefon açıp 'sen gel ama misafirin gelmesin' falan demezdim herhalde. Kardeşin ayıp etmiş. Ama kafaya takma bile, iyi olmus. Bir süre ayağı kesilir en azından.
Annen de hiç üzülmesin, paraya sıkışınca yine arar ablacım diye

Ben anneniz istediğini yapar yorumlarına katılmıyorum, aynı şeyi yapardım. Yanında adamla ne diye tek başına yaşıyan bir kadının yanına gidiyor ki? Adam hırlı mı hırsız mı ki dayım da iyi biri değil diyorsunuz, arkadaşından ne beklenir.
Annenize güzelce anlatın bu devirde kimseye güven olmayacağını. Neler duyuyoruz.

Kardeşiniz iyi yapmiş. Kizinin aklina gelen şeyi koskoca kadin düşünemiyor hayret ediyorum. O evde siz de yaşiyorsunuz, istememek hakkiniz.
Herşeyi geçtim dayiniz biraz akli havada sorumsuz bir tip sanirim yani annenizden devamli para istediğini ve başka kotu şeyler de var yazmissiniz. Kendi ne arkadaşi ne olsun bilip bilmedik adamlari 2 kizin yaşadigi eve geç saatte getiremez, akli başinda hiç bir anne musade etmez.

Kesinlikle katılıyorum size. Neleri var allah korusun,

Bence de kardeşiniz haklı. Sonuçta dayınızı tanıyorsunuz. Keşke kardeşiniz önce yanında gelen kim diye dayınıza sorsaymış. Ama olmuşa çare yok.

Annenizi karşınıza alıp onun sizin için ne kadar kıymetli olduğunu, babanızın yadigarı olduğunu, ona bir şey olmasından korktuğunuzu söyleyebilirsiniz. Dayınızla olanları hatırlatıp getireceği misafirin kim olduğunu bilmediğiniz için endişe ettiğinizi söyleyin. Empati yapmasını isteyin. Allah korusun neler duyuyoruz. Altı üstü misafir deyip geçmemek lazım. Geç vakitte de olsa ne demek? Gelen kim? İzin almış mı? Güzel bir yemek ne? Yani ben bu misafirin amacını dahi sorgulardım. Abim ben yalnızken erkek arkadaşıyla geleceğini söylese geç vakti kabul etmezdim. Ki abimi çok severim.

İnşallah halledersiniz. Mekanı cennet olsun babanızın…

Annem tamam dediğinde bence sağlıklı düşünüp muhasebe yapamıyordu
Adamın psikolojik sorunları varmış burada bir hocaya getirmiş sözde
Böyle birini evinize alırmısınız

dayı o kadar toksik biriyse yanında getireceği arkadaşı da aynıdır.kadından para isteyecekelrdir ya da başka kötü bir planları vardır.ben konu sahibini de kardeşini de haklı buldum.annelerini korumak en doğal hakları

Babam sağ olsa hiç böyle sorunlarımız olmazdı ama yok artık

Sağol canım dostlar sağolsun

Annemizin tüm kararlarına saygımız var
Bizim edişemiz kendisene zarar verecek ilişkiler içererisine girmemesi
Bu dayımız olsa bile

Öncelikle başınız sağolsun sabırlar dilerim..
Anneniz etraflıca düşünmeden tamam demiş..Hem pandemi hem insanların insanlıktan çıktığı bir dönemde kimseye güvenemezken dayı beyin yaptığıda akıllara zarar doğrusu..
Kardeşiniz ve siz haklısınız anneniz emünim iyi niyetinden dayınıza ayıp oldu kaygısı taşıyor ama öyle bir zamandayız ki iyi niyet iyi sonuçlar doğurmuyor malesef

Ya özür dileyerek inşallah öyle değildir ama tanıştırma ara yapma niyetiyle bile olabilir. Gerçekten artık her şey bekleniyor insanlardan.

Benn sadece kendisi borç yapan bir tip olarak düşündüm tabi ki eğer öyleyse korumak hakları
Annemizin tüm kararlarına saygımız var
Bizim edişemiz kendisene zarar verecek ilişkiler içererisine girmemesi
Bu dayımız olsa bile
Haklısınız ben farklı algılamışım

Ya özür dileyerek inşallah öyle değildir ama tanıştırma ara yapma niyetiyle bile olabilir. Gerçekten artık her şey bekleniyor insanlardan.
dayıyı iyi anlatmıyor konu sahibi.hadi iyi insan olsa bile kardeşini biriyle tanıştıracak olsa bile 3 ü birlikte dışarda bir cafe ye giderler bir yemeğe giderler tanışırlar.bekar olsam modern de bir kadınım ama ömrümde görmediğim adamı evime kabul etmezdimm

++++++++
Bu konudan içime çok kötü şeyler doğdu yaf. Dayı da çok düşüncesiz biri, yalnız yaşayan kadının evine geç saatte tanımadığı birini getirmek ne demek? Dayı bence 5 para etmez biri, git dışarda ye yemeğini neden elin herifini kardeşinin evine gece gece getiriyorsunArkadaşı da dayı gibiyse annenin başına bela olabilir, anneye zarar verebilir Allah korusun haberlerde neler neler var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…