• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir "dert" de benden...

Valla belkide çok mantıklı bir çözüm olmayabilir.Gerçi ben şuan çözümden ziyade ben olsaydım napardım onu söylicem. Birincisi konuşma ve tartışmayla anlamadığı için bu olaylardan sonra yaptığı ilk gürültüde kafamı yastıktan bile kaldırmadan büyük bir of çekip ''insan gibi hazırlanmayı öğren yoksa kalkıcam ayağa ve gerçekten kalkmamı istemezsin'' derim. Benim bu lafımdan sonra hala devam ederse gürültüsü elbiselerini alır onuda kolundan tutar kapının dışına fırlatır kapıyıda kapatırdım. Hala devam ederse sen gerzek misin anlamıyomusun der elime geçenleri üstüne fırlatarak üstüne yürür iter kakardım. Bi daaha devam ederse direkt yeter lan der döverdim. Bunların hepsiyle birlikte o insan olsa dahi sabah ben ondan önce kalktığım zaman yada o uyurken denk geldiğim zaman pat küt öküz gibi davranır ona o uykuyu uyutmaz burnundan getirir beni bu odadan alın nolur diye müdüre ağlamasına sebep olurdum.Bu kadarda netim.

Arkadasinla konuşup ikimiz de yuz vermesek daha iyi olur deseniz nasıl olur acaba. Ya da arkadaşınız onunla konuşup boyle devam edersen ben de muhattap olmayacagim artik seninle desin. Çünkü arkadaşınız bi yandan kissasa kissas deyip bi yandan muhabbete devam etse o da bir işe yaramaz.
Söyledim aynen dediğin gibi hatta son birkaç gündür o da patlamaya hazır bomba gibi yani. Ben bu kızı döveceğim falan diyor çünkü artık onun da sabrı taşıyor. Ben söyledim senden yüz buluyor çünkü yüzsüz bir insan, sen de tavır koyarsan belki aklı başına gelir dedim.

Iyi yapmış arkadaşınız da yoksa bi oyle bi boyle ise yaramazdi. Eh bekleyin artık bakalim bu şekilde ne yapacak :) baska yöntem de birakmamis ki artik

Okul zamanımda benimde oda arkadaşım böyle şeyler yapıyordu. Televizyonu açıyordu son ses benim uyuduğumu bildiği halde. kapıları çarpıyordu. Bi kaç defa bişey demedim bi gün gene son ses televizyonu açmış izliyor sert şekilde uyarmıştım sesini kıs diye. Bırakmıştı o huyunu bir süre sonra tekrar başlamıştı. Bizde de başka biriyle anlaşırsan odanı değiştirebiliyordun ama ben odamı seviyordum o yüzden değiştirmedim 1 yıl devam ettik. Aynı odada ama sadece sabah günaydın akşam iyi geceler onun dışında pek muhabbet etmezdik.:KK14:

Iyi yapmış arkadaşınız da yoksa bi oyle bi boyle ise yaramazdi. Eh bekleyin artık bakalim bu şekilde ne yapacak :) baska yöntem de birakmamis ki artik
Bırakmadı valla :) Şu yurt yüzünden hayatımın en güzel yılları zehir oldu zaten, üniversite insanın en güzel çağlarıdır derler ama insanlarla uğraşmaktan, sabretmekten, aman tatsızlık çıkmasın demekten içim şişti, sırf bu yüzden bir an önce okul bitsin istiyorum ki okulla da bi sorunum yok, seviyorum okulu. :)

Sevgili W Wurstria ,

Aklıma bir şey daha geldi.
Sınav saatleri de uygunsa, bu arkadaş odada yokken uyuyabilirsiniz.
Eczanelerde satılan kulak tıkaçlarından alabilirsiniz.
İlla tatsızlık çıkmasın diyorsan tabi....
Hı, bence tatsızlık çıkmalı.

Açıkça söyledim arkadaşıma, ben onunla kavga ettim ve tavrım çok sert, o bana asla yaklaşamaz, yaklaşamıyor da ama sen biraz daha yumuşak kalıyorsun, onunla sohbet ediyorsun, onunla şakalaşıyorsun falan o bundan yüz buluyor dedim. Karşımızda gerçekten normal bir insan yok ve arkadaşım da bunu kabul ediyor. Benim tavrım gibi sen de tavır koyarsan belki hatasını anlar diyorum. Birkaç gündür arkadaşım da çok sinir olmuş durumda ve hiç konuşmuyor o da. Kız dışlanmaktan çok korkuyor zaten. Gerçekten dışlanırsa odadan gitmese bile belki hareketlerini düzeltir. Benim arkadaşıma verdiğim tavsiye bu yani yoksa şunu yap bunu yap demiyorum.
Ben anladim seni. Bir sure daha o kisiyle konusmayin. Bakalim ne yapacak. O da care olmazsa kendisine oda bakmasini yapamayacaginizi soyleyin.

Okul zamanımda benimde oda arkadaşım böyle şeyler yapıyordu. Televizyonu açıyordu son ses benim uyuduğumu bildiği halde. kapıları çarpıyordu. Bi kaç defa bişey demedim bi gün gene son ses televizyonu açmış izliyor sert şekilde uyarmıştım sesini kıs diye. Bırakmıştı o huyunu bir süre sonra tekrar başlamıştı. Bizde de başka biriyle anlaşırsan odanı değiştirebiliyordun ama ben odamı seviyordum o yüzden değiştirmedim 1 yıl devam ettik. Aynı odada ama sadece sabah günaydın akşam iyi geceler onun dışında pek muhabbet etmezdik.:KK14:
Ben ne suratına bakıyorum ne de sohbet ediyorum. Öyle bi huyum var, bende yoktur şu anlayış: aynı odada yüz yüze bakacağız. Yok arkadaş, karşımdaki benim için bittiyse benim ne günaydınımı hakeder. Aynı çatı altına girince çıktı neyin ne olduğu ortaya.

Sevgili W Wurstria ,

Aklıma bir şey daha geldi.
Sınav saatleri de uygunsa, bu arkadaş odada yokken uyuyabilirsiniz.
Eczanelerde satılan kulak tıkaçlarından alabilirsiniz.
İlla tatsızlık çıkmasın diyorsan tabi....
Hı, bence tatsızlık çıkmalı.
Kulak tıkacı ben kullanıyorum ama onun gürültüsü o tıkaçlara rağmen uyandıracak derecede diyeyim, anla işte. Tatsızlık çıktı zaten, buna rağmen anlamadı. Yani bana kalırsa tatsızlık çıkmasın ya da tekrar kavga edilmesin diye düşünen birisi de değil. Bana göre tek bir açıklaması var, kızın kafasına girmiyor yani. Ben onu öyle görüyorum açıkçası. Çocuk gibi hareketleri var. İşte bir yanım kısasa kısas yap diyor bir yanım da sen saygını bozma, onu da duymazdan gel ve adam yerine koymamaya devam et diyor.

Ben ne suratına bakıyorum ne de sohbet ediyorum. Öyle bi huyum var, bende yoktur şu anlayış: aynı odada yüz yüze bakacağız. Yok arkadaş, karşımdaki benim için bittiyse benim ne günaydınımı hakeder. Aynı çatı altına girince çıktı neyin ne olduğu ortaya.
Zaten öle bi zorunluluğunuz yok. konuş diye kimse de zorlayamaz sizi. Ama samimi olduğunuz arkadaşınıza da bence fazla güvenmeyin sonra sizi ortada bırakmasın ? çünkü o kıza yüz veriyormuş

Kulak tıkacı ben kullanıyorum ama onun gürültüsü o tıkaçlara rağmen uyandıracak derecede diyeyim, anla işte. Tatsızlık çıktı zaten, buna rağmen anlamadı. Yani bana kalırsa tatsızlık çıkmasın ya da tekrar kavga edilmesin diye düşünen birisi de değil. Bana göre tek bir açıklaması var, kızın kafasına girmiyor yani. Ben onu öyle görüyorum açıkçası. Çocuk gibi hareketleri var. İşte bir yanım kısasa kısas yap diyor bir yanım da sen saygını bozma, onu da duymazdan gel ve adam yerine koymamaya devam et diyor.

Boşverebiliyorsan boşver. Ama o kadar ses boşverilmez.

Madem kafası kalın, kafasına girene kadar uğraşmaktan başka çare yok.

Yok saymak çözüm olmayabilir, diğer arkadaşın da yok saymadığı için.

Yani, sen onu adam yerine koymuyorsun ama onun canına minnet. O ondan da anlamaz.

Gerekirse 100 defa söyle. Gerekirse tekrar üstüne yürü.

Zaten öle bi zorunluluğunuz yok. konuş diye kimse de zorlayamaz sizi. Ama samimi olduğunuz arkadaşınıza da bence fazla güvenmeyin sonra sizi ortada bırakmasın ? çünkü o kıza yüz veriyormuş
Evet güvenmemek lazım. İnsanlar öyle bir hale geldi ki...

Oncelikle konunun icinde dayak.kelimesi gecti kadina siddete haaayyir demek istiyorum sinirinizi tavana ziplatacak dereceye getirdigi icin de iadei borc bilirim.madem.uykusu hafif mafem laf anlamiyor madem kurtulmak zor sizde yapin ama bence ....asil sebebi kizinb iraz kaba olmasi zarif degil onun icin anlamiyor farkinda degil artik yetisme tarzimi dersiniz dikkatsizlik mi bilemiyorum ama kasten yapmiyor bence idare edin yok olmuyorsa tekrar konusun ayrilmak istediginizi bunu onun yapmasi gerektigini soyleyin fakaaat once aynisini yapin eksikmi kalacaksiniz yasasin kotuluk :KK53:

Herkese iyi geceler. Hayatımda probleme dönüşmesinden nefret ettiğim fakat ne yazık ki görünen göre probleme dönüşmüş bir durum var ve aklıma siz geldiniz. Bana en iyi tavsiyeleri sizin verebileceğinizi düşünüyorum sonuçta bugün burada 1. yılımı doldurdum. :) Şimdi ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ve kyk yurdunda kalıyorum, odalar 4 kişilik. Öncelikle şunu belirteyim bu bir oda arkadaşı konusudur. :) Güldüğüme de bakmayın gerçekten üzülüyorum artık ciddi ciddi. Hayatımda düşünmem, çözüm bulmam gereken onca şey varken bir de bununla uğraşmak beni çok yoruyor o yüzden artık minimum uğraş vermek istiyorum. Bilenler bilir, kyk yurtlarında dilekçe vererek aynı odada kalmak istediğiniz arkadaşlarınızla kalabiliyorsunuz. Şu anki oda arkadaşlarımdan birisi benim birinci sınıftan beri aynı odada olduğum, çok iyi anlaştığım bir insan, X olsun ismi. Ben ve X geçen sene biriyle tanıştık yurttan, onun da ismi Y olsun. Daha doğrusu Y bize kendisi geldi, bizimle aynı odaya çıkmak istediğini söylemişti, kendisini bize çok iyi tanıttığı için biz de güvendik ve üçümüz birlikte bazı konular üzerinde anlaşarak dilekçe verdik. Özetlemek gerekirse Y, bu sene aynı odaya çıktığımızdan beri anlaştığımız konuların hepsinde sorun çıkarıyor, uzun lafın kısası her konuda yan çizmeye başladı. Biz üçümüz geçen sene oturup "kesinlikle odadakiler uyurken gürültü yapılmasın, hepimiz saygılı olalım, dikkatli olalım" hususunda anlaşmamıza rağmen Y biz odada uyurken sabahları falan çok gürültü yapıyor. Kapıyı gürültüyle açıp kapatıyor, dolabının kapağını gürültüyle açıp kapatıyor falan, sabah o bizden önce uyanmışsa muhakkak onun gürültüsüne uyanıyoruz. En büyük sorunumuz gürültü anlayacağınız. Y, odanın içinde topuklu terliklerle geziyor diyeyim siz anlayın durumu. Biz bu kızı karşımıza aldık konuştuk, güzelce uyardık, tamam dedi ama dikkatsiz davranmaya devam etti. Ben 2 kere kavga ettim ki bir tanesi çok kötüydü, üstüne yürüdüm, bildiğiniz saldırdım yani, korkudan titremesine rağmen o kavgadan sonra sadece 2 hafta hareketlerine dikkat edip özen gösterdi, sonra tekrar eskiye döndü. Ben ve arkadaşım X şu an bir çözüm arıyoruz. Gelmişiz son seneye ve biz anlaşarak çıktığımız insanla sorun yaşıyoruz. Konuşmakla anlamadı, kavgayla anlamadı. Bu arada o biz uyurken gürültü yapmasına, dikkatsiz olmasına rağmen biz o uyurken ona saygı gösterip ses yapmamaya özen gösteriyoruz. Bazen kendisi gelip gündüz vakti uyuyor herkesin ayakta olduğu saatlerde ama biz yine de saygısızlık olmasın diye hareketlerimize dikkat ediyoruz. Kendisinin uykusu çok hafif ve en ufak bir seste uyanıp oflayıp pofluyor.

Biliyorsunuz ki bu dönem bitmek üzere, önümüzde bir de ikinci dönem var. Bu arkadaş güzellikle konuşmaktan anlamadı, kavgadan gürültüden de anlamadı. Biz tekrar kavga etmek istemiyoruz çünkü yıpranan biz oluyoruz. Güzellikle uyarınca da anlamayacağını düşünüyoruz. Şimdi arkadaşım diyor ki kısasa kısas yapsak, o uyurken biz gürültü falan yapsak belki rahatsız olur ve bizim nasıl rahatsız olduğumuzu anlar, hareketlerine belki dikkat eder. Ben de işi inada bindirip kısasa kısas yapmaktan nefret eden bir insanım, karşımdaki kişi çok kötü bile olsa ben vicdanen rahatsız oluyorum bile bile rahatsız etmeye çalışınca. Ama arkadaşım belki hatasını anlar falan diyor. Bu arkadaşın hareketlerini düzeltmesini çok istiyorum ama size şöyle söyleyeyim: karşımızdaki insan hareketleri ve düşünceleriyle sanki bizden 5 yaş küçük gibi geliyor bana. Onu çocuksu buluyorum açıkçası. Size sormak istiyorum, siz olsanız ne yapardınız? Tekrar ediyorum; kavgadan ve konuşmaktan anlamıyor bu arkadaş o yüzden ben boşuna nefes ve sinir tüketmek istemiyorum kendi adıma. Oda değiştirme imkanımız yok onu da belirteyim. Sizce kısasa kısas mı yapalım arkadaşımın dediği gibi veya kısasa kısas yapmayalım, o bize saygı göstermese de biz ona saygı gösterelim ve onun rahatsız edici hareketlerini görmezden gelelim. Tabi ben bu arkadaşa çok kızgınım o ayrı konu. Kısasa kısas yapıp inada bindirince de bu defa kendim daha çok sinirleniyorum. Önümüzdeki günler finallerimiz başlayacak bu arada. Ne yapalım? Uzun oldu kusura bakmayın, sorunuz olursa cevaplarım.

kyk yurdunda 4 sene 6 4 2 kişilik odalarda kalmış ve bu sene mezun olmuş biri olarak oncelikle seni çok iyi anlıyrum. Lakin kimseyi değiştiremeyiz biliyrum ki dilekçe olayı var dönem sonunda verin dilekçenizi sizde rahat edin başarılar

bende çok yakın bir arkadaşımla aynı odaya çıkmıştım 1. sınıfta sonra aramız bozuldu kız aramızın bozulmasından sonra işi çirkefliğe vurdu inan ben o uyurken çıt çıkarmazken o ben uyurken saç kurutma makinesi yada manikür makinesi mi öyle bişey çalıştırıyodu bağırdım kaçkere defol git banyoda yap diye pişkin pişkin devam ediyodu delirmek üzereydim sonra yurda yabancı bi kız sokup sigara içmişler yurt görevlisine yakalanmışlardı allahtan o gün odada yoktum ispiyoncu der bana saldırırdı kesin öyle kurtulmuştum sizinde bian önce kurtulmanız dileğiyle... :110:

Oncelikle konunun icinde dayak.kelimesi gecti kadina siddete haaayyir demek istiyorum sinirinizi tavana ziplatacak dereceye getirdigi icin de iadei borc bilirim.madem.uykusu hafif mafem laf anlamiyor madem kurtulmak zor sizde yapin ama bence ....asil sebebi kizinb iraz kaba olmasi zarif degil onun icin anlamiyor farkinda degil artik yetisme tarzimi dersiniz dikkatsizlik mi bilemiyorum ama kasten yapmiyor bence idare edin yok olmuyorsa tekrar konusun ayrilmak istediginizi bunu onun yapmasi gerektigini soyleyin fakaaat once aynisini yapin eksikmi kalacaksiniz yasasin kotuluk :KK53:
Şiddet uygulayamadım zaten arkadaşım araya girdi :KK53:

kyk yurdunda 4 sene 6 4 2 kişilik odalarda kalmış ve bu sene mezun olmuş biri olarak oncelikle seni çok iyi anlıyrum. Lakin kimseyi değiştiremeyiz biliyrum ki dilekçe olayı var dönem sonunda verin dilekçenizi sizde rahat edin başarılar
Teşekkür ediyorum

bende çok yakın bir arkadaşımla aynı odaya çıkmıştım 1. sınıfta sonra aramız bozuldu kız aramızın bozulmasından sonra işi çirkefliğe vurdu inan ben o uyurken çıt çıkarmazken o ben uyurken saç kurutma makinesi yada manikür makinesi mi öyle bişey çalıştırıyodu bağırdım kaçkere defol git banyoda yap diye pişkin pişkin devam ediyodu delirmek üzereydim sonra yurda yabancı bi kız sokup sigara içmişler yurt görevlisine yakalanmışlardı allahtan o gün odada yoktum ispiyoncu der bana saldırırdı kesin öyle kurtulmuştum sizinde bian önce kurtulmanız dileğiyle... :110:
Allah bütün kyk mağdurlarını en kısa zamanda kurtarsın inşallah :D

• Beğen
Reactions: K_G
Back
X