Herkese iyi geceler. Hayatımda probleme dönüşmesinden nefret ettiğim fakat ne yazık ki görünen göre probleme dönüşmüş bir durum var ve aklıma siz geldiniz. Bana en iyi tavsiyeleri sizin verebileceğinizi düşünüyorum sonuçta bugün burada 1. yılımı doldurdum. :) Şimdi ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ve kyk yurdunda kalıyorum, odalar 4 kişilik. Öncelikle şunu belirteyim bu bir oda arkadaşı konusudur. :) Güldüğüme de bakmayın gerçekten üzülüyorum artık ciddi ciddi. Hayatımda düşünmem, çözüm bulmam gereken onca şey varken bir de bununla uğraşmak beni çok yoruyor o yüzden artık minimum uğraş vermek istiyorum. Bilenler bilir, kyk yurtlarında dilekçe vererek aynı odada kalmak istediğiniz arkadaşlarınızla kalabiliyorsunuz. Şu anki oda arkadaşlarımdan birisi benim birinci sınıftan beri aynı odada olduğum, çok iyi anlaştığım bir insan, X olsun ismi. Ben ve X geçen sene biriyle tanıştık yurttan, onun da ismi Y olsun. Daha doğrusu Y bize kendisi geldi, bizimle aynı odaya çıkmak istediğini söylemişti, kendisini bize çok iyi tanıttığı için biz de güvendik ve üçümüz birlikte bazı konular üzerinde anlaşarak dilekçe verdik. Özetlemek gerekirse Y, bu sene aynı odaya çıktığımızdan beri anlaştığımız konuların hepsinde sorun çıkarıyor, uzun lafın kısası her konuda yan çizmeye başladı. Biz üçümüz geçen sene oturup "kesinlikle odadakiler uyurken gürültü yapılmasın, hepimiz saygılı olalım, dikkatli olalım" hususunda anlaşmamıza rağmen Y biz odada uyurken sabahları falan çok gürültü yapıyor. Kapıyı gürültüyle açıp kapatıyor, dolabının kapağını gürültüyle açıp kapatıyor falan, sabah o bizden önce uyanmışsa muhakkak onun gürültüsüne uyanıyoruz. En büyük sorunumuz gürültü anlayacağınız. Y, odanın içinde topuklu terliklerle geziyor diyeyim siz anlayın durumu. Biz bu kızı karşımıza aldık konuştuk, güzelce uyardık, tamam dedi ama dikkatsiz davranmaya devam etti. Ben 2 kere kavga ettim ki bir tanesi çok kötüydü, üstüne yürüdüm, bildiğiniz saldırdım yani, korkudan titremesine rağmen o kavgadan sonra sadece 2 hafta hareketlerine dikkat edip özen gösterdi, sonra tekrar eskiye döndü. Ben ve arkadaşım X şu an bir çözüm arıyoruz. Gelmişiz son seneye ve biz anlaşarak çıktığımız insanla sorun yaşıyoruz. Konuşmakla anlamadı, kavgayla anlamadı. Bu arada o biz uyurken gürültü yapmasına, dikkatsiz olmasına rağmen biz o uyurken ona saygı gösterip ses yapmamaya özen gösteriyoruz. Bazen kendisi gelip gündüz vakti uyuyor herkesin ayakta olduğu saatlerde ama biz yine de saygısızlık olmasın diye hareketlerimize dikkat ediyoruz. Kendisinin uykusu çok hafif ve en ufak bir seste uyanıp oflayıp pofluyor.
Biliyorsunuz ki bu dönem bitmek üzere, önümüzde bir de ikinci dönem var. Bu arkadaş güzellikle konuşmaktan anlamadı, kavgadan gürültüden de anlamadı. Biz tekrar kavga etmek istemiyoruz çünkü yıpranan biz oluyoruz. Güzellikle uyarınca da anlamayacağını düşünüyoruz. Şimdi arkadaşım diyor ki kısasa kısas yapsak, o uyurken biz gürültü falan yapsak belki rahatsız olur ve bizim nasıl rahatsız olduğumuzu anlar, hareketlerine belki dikkat eder. Ben de işi inada bindirip kısasa kısas yapmaktan nefret eden bir insanım, karşımdaki kişi çok kötü bile olsa ben vicdanen rahatsız oluyorum bile bile rahatsız etmeye çalışınca. Ama arkadaşım belki hatasını anlar falan diyor. Bu arkadaşın hareketlerini düzeltmesini çok istiyorum ama size şöyle söyleyeyim: karşımızdaki insan hareketleri ve düşünceleriyle sanki bizden 5 yaş küçük gibi geliyor bana. Onu çocuksu buluyorum açıkçası. Size sormak istiyorum, siz olsanız ne yapardınız? Tekrar ediyorum; kavgadan ve konuşmaktan anlamıyor bu arkadaş o yüzden ben boşuna nefes ve sinir tüketmek istemiyorum kendi adıma. Oda değiştirme imkanımız yok onu da belirteyim. Sizce kısasa kısas mı yapalım arkadaşımın dediği gibi veya kısasa kısas yapmayalım, o bize saygı göstermese de biz ona saygı gösterelim ve onun rahatsız edici hareketlerini görmezden gelelim. Tabi ben bu arkadaşa çok kızgınım o ayrı konu. Kısasa kısas yapıp inada bindirince de bu defa kendim daha çok sinirleniyorum. Önümüzdeki günler finallerimiz başlayacak bu arada. Ne yapalım? Uzun oldu kusura bakmayın, sorunuz olursa cevaplarım.