bir dilim çikolatalı pasta

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Hayat çikolatalı pastaya benzer. Tanrı’nın her sabah önümüze yeni bir dilimini sunduğu çikolatalı bir pastaya… Tadına doyum olmaz. Hep daha fazlasını isteriz. Kimi zaman yüzümüze gözümüze bulaştırır, kimi zaman afiyetle yeriz. Her durumda, güneşin doğduğu her yeni günle, bir dilim çikolatalı pastamız önümüzdedir…

Sabah olmuş, gün başlamıştır. Gün bizi bekliyordur. Yani bir dilim çikolatalı pastamız. Tabağımızı yere düşürüp pastayı ziyan etmek de elimizdedir, başkalarıyla paylaşmayı bilip afiyetle yemek de… Büyük bir iştahla kocaman bir parçayı ağzımıza yerleştiririz. Bu ilk parçanın tadı anlatılmaz bir zevk verir bizlere. Pastamızın tadına bir önceki günden aşinayızdır ve özlemişizdir. Günün en başında kıymetini biliriz. Fakat ilerleyen anlarda unuturuz. Nasılsa yarın aynısı var deriz. Günümüzü, yani pastamızı sorumsuzca harcarız. Aslında bir gün asla bir öncekinin aynı değildir… Pastamızı yemeye devam ederiz. Akşama doğru pastamız bitmiş, tabakta sadece kırıntılar kalmıştır. Önce mızmızlanır, sonra ertesi günün hayaliyle avunuruz. Bir günümüz daha acısıyla tatlısıyla geçer… Hayat pastasının bir dilimini daha tüketmişizdir…

Bu döngü içinde ben pastamın değerini bildiğime inanıyorum. Bu yüzden pastamın tadına tat katmanın yollarını aradım ve buldum. Ben pastamın tadının paylaştıkça arttığına inanıyorum ve paylaşıyorum. Başka insanlar gözüme çarpıyor bazen. Pastalarını hiç kimseyle paylaşmayıp yalnızca kendileri yiyorlar. Onların benden ve benim gibi pastasını paylaşmayı sevenlerden bir farkları var. Onlar hep yalnız ve mutsuz… Hayat paylaştıkça tatlanır. Her günümüzün bir kısmını sevdiklerimize, arkadaşlarımıza, dostlarımıza ayırdığımızda hiç bir şey kaybetmeyiz. Bilakis çok şey kazanırız… Hepimiz insanız ve hepimiz sevgi, ilgi ararız. Gün içinde birkaç dakikamızı insanlara ayırdığımızda karşımızdakinin mutluluğunu tahmin edin. İnanın bana başkalarını mutlu etmek, dertlerine ortak olmak, bizlerin de huzur duymamızı sağlar… Bazı insanlar ilgisizlikten hoşlanır gibi görünse, selam verdiğinizde terslese de vazgeçmeyin. Hep gülümseyin. Bir dilim çikolatalı pastaya kim hayır diyebilir ki?

…Ve sonunda kocaman bir dilim çikolatalı pastamızı daha bitirdik. Hepimiz acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz yavaş yavaş… 2008 sizler için nasıl geçti bilemem ama umarım 2009’de her şey yolunda gider. Türkiye için, Dünya için, tüm insanlık için; sağlıklı, mutlu, huzurlu ve barış içinde bir yıl diliyorum. Ayrıca memura, işçiye bol kazançlı, adil bir yıl diliyorum… En derin sevgi ve saygılarımla.:1hug:a.s.

bu yılı ıyı guzel gecırdım desem yalan olur tabı cok guzel gecırdıgım unutamıcagım ıyı ve kotu cok anım var
ama aılem yanımda saglıklıyım hersey gecıyo sadece bı kosede oo anlar zaman zaman gelıyo ınsanın aklına

2009dan beklentım cok herkezın hakkında hayırlı olması dılegıyle
once su krız bıtsın

''Hayat paylaştıkça tatlanır. Her günümüzün bir kısmını sevdiklerimize, arkadaşlarımıza, dostlarımıza ayırdığımızda hiç bir şey kaybetmeyiz. Bilakis çok şey kazanırız… Hepimiz insanız ve hepimiz sevgi, ilgi ararız. Gün içinde birkaç dakikamızı insanlara ayırdığımızda karşımızdakinin mutluluğunu tahmin edin. İnanın bana başkalarını mutlu etmek, dertlerine ortak olmak, bizlerin de huzur duymamızı sağlar… '' aynen katılıyorum bende paylasanlardanım pastamı ve bundan hiç bir zaman sikayet etmedim hatta mutluluk duydum
2009 yılı cok güzel gecsin istiyorum herkese güzel bir yıl diliyorum saglıklı mutlu huzurlu inşallah

Back
X