Bir doktor hakkında?

magicat

tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
5.099
18.180
248
Geçen cumartesi kızımın cildindeki lekeler için bir dermatologa gittik. Bize feci bir genetik hastalıktan bahsetti. Sonra da bakın bu hastalık var demiyorum ama olabilir dedi. Hastalık beyin, göz, kalp ve böbrekleri etkiliyor. O panikle göz ve kalp için randevu aldık. Ama sedasyon ve mr a onay vermedin. Salı günü göz ve kalbe baktırdık temiz çıktı. Dün de başka bir dermatologa gittik. Baktı lekeler doğum lekesi normal deyince biz de ilk doktorun tanısından bahsettik. Gülüp iki beyazlıktan o tanı konulmaz dedi.

Şimdi ben bir hafta uyumadım, 3.5 yaşına gelmemiş çocuğumu sedasyona maruz bırakabilirdim. O ilk doktorun yaptıklarını her platformda anlatıp insanları uyarmak istiyorum. İsim verip anlatmam suç mudur?

Çocuğumuzu niye narkoza maruz bırakalım ki? Biz küçükken dişlerimizi bayıltmadan çekerlerdi...
Panik olmasın diye olabilir mesela
Ben karşı değilim gereken durumlarda önerilebilir diye düşünüyorum

Zten size illaki yaptırın dememiş ki
Tüm olasılıkları söylemiş siz de tercihinizi yapmışsınız
Doktorun yanlış uygulaması yok gibi anlattığınız kadarıyla

Size bu genetik hastalık olabilir şu bölümlere götürün şu tetkikleri yaptırın dedi mi? Siz mi paniğe kapıldınız? Doktor ihtimalleri söylemiş, söylemese gene suç olurdu
Evet önce çocuk doktorunuza ve diğer terkikleri yaptırın dedi. Bir de genetik test önerdi ki fiyatı 2500 euro. Yalnız yanlış anlatmayayım, test için ünv.hastanesini adres gösterdi.

İyide var diyemem ama kontrol ettirin demiş.peki ya olsaydı da doktor atlamış olsaydı...bir bitemedi sizin gibi doktor düşmanları...iyiyi Allahtan kötüyü doktordan bilir oldunuz hepiniz.
Ben doktordan iyi biliyorum demedim. Başka bir doktorun teşhisi üzerine konu açtım farkındaysanız.

Evet önce çocuk doktorunuza ve diğer terkikleri yaptırın dedi. Bir de genetik test önerdi ki fiyatı 2500 euro. Yalnız yanlış anlatmayayım, test için ünv.hastanesini adres gösterdi.

Ee tamam kötü bir şey yok ki burda, size söylemese ve böyle bir hastalık olabileceğini başka doktor söylese gene bu doktora kızardınız.
Doktora çamur atmayın

Adam kötü niyetli değil ki, doktor adı üstünde. O hastalık olabilir demiş.

Hani doktorlar da insan ya, yanlış düşünebilirler öyle bakın olaya.:işsiz:

Bakın basit bir egzamaymış hastalık. Görüş ve doğru birbirinden farklı şeylerdir. Doktorun bahsettiği hastalığı çok araştırdım. Hastaların çoğu 6 aylıkken falan epilepsi krizi geçirmiş ve onun üzerine teşhis konulmuş.

Ben doktorla yaşadıklarımı tarafsız olarak her platformda anlatsam suç mu? Soru bu...

Hanımefendi sedasyon narkoz değil, o kadar zararlı bir şey de değil. Eğer kızınızda o hastalik olsaydı ve doktor hiç bahsetmeseydi sizin için sonuçları daha kötü olurdu değil mi?
Doktor güzelce anlatmış bu hastalık var demiyorum ama olabilir bir gerekli testleri yapın demiş. Doktorun bir hatası yok onu söyleyim size. Bunu anlamak bu kadar zor mu?

Sikayet var sitesinde hastane ile beraber yazıp obejektif olarak yaşadığınızı anlatmanızın suç olacağını sanmam

Hanımefendi sedasyon narkoz değil, o kadar zararlı bir şey de değil. Eğer kızınızda o hastalik olsaydı ve doktor hiç bahsetmeseydi sizin için sonuçları daha kötü olurdu değil mi?
Doktor güzelce anlatmış bu hastalık var demiyorum ama olabilir bir gerekli testleri yapın demiş. Doktorun bir hatası yok onu söyleyim size. Bunu anlamak bu kadar zor mu?
Bakın ikinci gittiğim doktor iki farklı ışıkla baktı inceledi. Bileğindeki egzamalara baktı. İlki sadece oturduğu yerden poposunu kaldırmadan baktı ansiklopediyi indirdi. Bu hastalık olabilir dedi. Benim sorum ise çok farklı, anlatamadım sanırım..

Geçen cumartesi kızımın cildindeki lekeler için bir dermatologa gittik. Bize feci bir genetik hastalıktan bahsetti. Sonra da bakın bu hastalık var demiyorum ama olabilir dedi. Hastalık beyin, göz, kalp ve böbrekleri etkiliyor. O panikle göz ve kalp için randevu aldık. Ama sedasyon ve mr a onay vermedin. Salı günü göz ve kalbe baktırdık temiz çıktı. Dün de başka bir dermatologa gittik. Baktı lekeler doğum lekesi normal deyince biz de ilk doktorun tanısından bahsettik. Gülüp iki beyazlıktan o tanı konulmaz dedi.

Şimdi ben bir hafta uyumadım, 3.5 yaşına gelmemiş çocuğumu sedasyona maruz bırakabilirdim. O ilk doktorun yaptıklarını her platformda anlatıp insanları uyarmak istiyorum. İsim verip anlatmam suç mudur?
Öncelikle geçmiş olsun canım bazı doktorlar. Gittiğiniz ilk doktor gibi dengesiz olabiliyor. Elbette olma ihtimali olabilirdi ama bi anda pat diye de korkutmaaı yanlış. Radyoloji teknikeriyim sedasyon elbette zararsız diyemem ama korkulacak birşeyi yok içiniz rahat olsun mr da zararsız. Tekrar geçmiş olsun. O doktor u tavsiye etmezsiniz çevrenize.insan A çektiği korku yeter.

Öncelikle geçmiş olsun canım bazı doktorlar. Gittiğiniz ilk doktor gibi dengesiz olabiliyor. Elbette olma ihtimali olabilirdi ama bi anda pat diye de korkutmaaı yanlış. Radyoloji teknikeriyim sedasyon elbette zararsız diyemem ama korkulacak birşeyi yok içiniz rahat olsun mr da zararsız. Tekrar geçmiş olsun. O doktor u tavsiye etmezsiniz çevrenize.insan A çektiği korku yeter.
Evet sorunum boşa korkutulmak. Başka iki kişiden daha duydum sonradan saç ektirenlere bile kanser olacaksın diyen kötücül bir doktormuş...

Bakın ikinci gittiğim doktor iki farklı ışıkla baktı inceledi. Bileğindeki egzamalara baktı. İlki sadece oturduğu yerden poposunu kaldırmadan baktı ansiklopediyi indirdi. Bu hastalık olabilir dedi. Benim sorum ise çok farklı, anlatamadım sanırım..
Yok anladım ben sizi, anlatıyorum işte. Doktora bunu ne düşündürttü bilemeyiz. Ama doktorun bir hastalıktan şüphelenip yönlendirmesi hata değil onu anlatıyorum.

Back
X