Bir doktor hakkında?

Bakın basit bir egzamaymış hastalık. Görüş ve doğru birbirinden farklı şeylerdir. Doktorun bahsettiği hastalığı çok araştırdım. Hastaların çoğu 6 aylıkken falan epilepsi krizi geçirmiş ve onun üzerine teşhis konulmuş.

Ben doktorla yaşadıklarımı tarafsız olarak her platformda anlatsam suç mu? Soru bu...

Suç değil, doktor biraz patavatsız ama doktorda bence bir hata yok. Siz yine de başka bir dermatologa daha gidin.

Yanlış olur bence. İyi ki çıkmsmış o hastalık ama çıksaydı ve söylenmemiş olsaydı, bu da bir suç olurdu.

Bakın ben de kadın Doğuma gittim 1 sene boyunca 2. Çocuk için.

1 sene boyunca, klomen, çatlatma iğnesi, yumurta takibi yapıp durdu. Olmayınca allah allah deyip fsh ve amh tahlili yaptırdı, menapoza girdiğim görüldü.

Ben de ona kızıyorum. 27 yaşında, 1 çocuk annesi, sorun yoktur, olur, olur, yumurtlama gününe denk gelmemiştir gibi ananevi yorumlar yerine, standart tahlilleri yaptırarak başlıyalım deseydi, daha sürecin başında beni oyalamamış olurdu. Ki tahlili yaptığı anda, dediği ilk şey, zamanın kalmamış, acele etmen lazım, tüp bebek merkezine git oldu.

Yani doktorları ihtimalleri değerlendirdikleri için değil, değerlendirmedikleri için kızmak lazım bence.
Oncelikle inşallah bi an once 2.çocuğunuza kavusursunuz.. Bişey sormak istiyorum size regl görüyor muydunuz yani onda bir sorun yoktu ama menapoza giriyor oldugunuz mu görüldü tahlilde

Söylersiniz,bizi neden huzursuz ediyor olur.Söylemezsiniz,ee bunu bir önceki doktor söylemedi bir şey bilmiyor demek ki olur.
Millet olarak doktora,öğretmene düşmanız,neden bilmem.Bir hata mı oldu,yanlış bir şey mi söyledi hemen karalayalım.İsim verebilir miyim demiş bir de.Lol.

Ben de böyle düşünüyorum. "Söyledi de niye pat diye söyledi" falan filan diyen bile var. Bu
İkinci doktor o hastalığın neden olamayacağını anlattı. Kaldı ki ben de bir haftadır o hastalıkla ilgili herşeyi okuyorum. Kara cahil değilim, az çok bilgim var. İkinci doktorla da gayet medeni bir şekilde sohbet ettik.

Peki tamamen haklı doktor diyelim. Kolundaki egzama için ilaç vermeyip tedaviyi bir hafta geciktirmesi de mi suç değil. Kaldı ki o doktora güvenip saçma sapan tetkiklerle oyalanıp egzamasını tedavi ettirmeyebilirdim. Dün ikinci doktor kolu için ilaç verdi daha ilk kullanımda kolu düzelmeye başladı.

Suç filan değil. Her doktor her duruma tamamen aynı tedaviyi uygulamaz. Tornadan çıkmıyorlar bunlar.

Zaten egzama ayrı sorunmu bilmiyorum da adam başka şey olabilir dediyse niye ilaç versin ki emin olmadan. Ben sizi haklı göremiyorum.

İkinci doktor o hastalığın neden olamayacağını anlattı. Kaldı ki ben de bir haftadır o hastalıkla ilgili herşeyi okuyorum. Kara cahil değilim, az çok bilgim var. İkinci doktorla da gayet medeni bir şekilde sohbet ettik.

Peki tamamen haklı doktor diyelim. Kolundaki egzama için ilaç vermeyip tedaviyi bir hafta geciktirmesi de mi suç değil. Kaldı ki o doktora güvenip saçma sapan tetkiklerle oyalanıp egzamasını tedavi ettirmeyebilirdim. Dün ikinci doktor kolu için ilaç verdi daha ilk kullanımda kolu düzelmeye başladı.
Saçmasapan tetkik dediklerinizle hastalıklar ekarte ediliyor. Bence şu an olayın etkisiyle doğru düşünemiyorsunuz.
Tam 10 yıl önce ms tanısı konuldu bana. 10 yaşındaydım ve normalde çok nadirdir. Ama doktorum yine de omurilik sıvısı alınmasını istedi ve testin sonucunda ms hastası olduğum ortaya çıktı. O süreçte doktorum 10 yaşında nasılsa çok nadir diyip beni eve gönderseydi şu anki iyi durumumda olmayabilirdim.
O yüzden şükredin ki ağır bir şey çıkmamış. Çocuğunuzla birlikte uzun sağlıklı ömrünüz olur umarım.

Şüphelendiği hastalık nörofibromatozis mi? Böyle hastalıklar çok çok az görülen hastalıklar tabiki tetkik yapmadan tanı koyması çok zor. İlk doktor sadece ihtimalden bahsetmiş.Bence ikinci doktorun yağtığı ukalalık olmuş, kendisini yüceltmeye çalışırken meslektaşını küçümsemiş, sizde haliyle anne olarak öfkelenmişsiniz, bence şikayetlik bir durum yok ortada.

Hayır başka bir hastalık. Kendi çocuk doktorumdan diğer dermatolog ve kalp doktoruna kadar bütün doktorlar alakasız derse ve egzamasının tedavisini aksatırsa öfkelenirim tabi.

Doktora çamur atmak ne kolay..
Keşke siz doktor olsanız da görebilsek siz nasıl olurdunuz?
Yok 1 hafta uyumamış yok egzamanın yedavisi 1 hafta (!) gecikmiş
Sizi uyarmış, belki gereksiz yere şüphelenmiş ama neticede atlanmasın istemiş.

Sanki size kastı var:işsiz:

Geçen cumartesi kızımın cildindeki lekeler için bir dermatologa gittik. Bize feci bir genetik hastalıktan bahsetti. Sonra da bakın bu hastalık var demiyorum ama olabilir dedi. Hastalık beyin, göz, kalp ve böbrekleri etkiliyor. O panikle göz ve kalp için randevu aldık. Ama sedasyon ve mr a onay vermedin. Salı günü göz ve kalbe baktırdık temiz çıktı. Dün de başka bir dermatologa gittik. Baktı lekeler doğum lekesi normal deyince biz de ilk doktorun tanısından bahsettik. Gülüp iki beyazlıktan o tanı konulmaz dedi.

Şimdi ben bir hafta uyumadım, 3.5 yaşına gelmemiş çocuğumu sedasyona maruz bırakabilirdim. O ilk doktorun yaptıklarını her platformda anlatıp insanları uyarmak istiyorum. İsim verip anlatmam suç mudur?
Bu nedenle baska bi dr a daha mutlaka muayene ettirilmeliydi tek dr la kalmamak lazim iyce emin olmaniz açısindan.sevindim bi problem olmadigina gecmis olsun yinede

Doktora çamur atmak ne kolay..
Keşke siz doktor olsanız da görebilsek siz nasıl olurdunuz?
Yok 1 hafta uyumamış yok egzamanın yedavisi 1 hafta (!) gecikmiş
Sizi uyarmış, belki gereksiz yere şüphelenmiş ama neticede atlanmasın istemiş.

Sanki size kastı var:işsiz:
Bakın ben de devlet memuruyum. A desem anama küfretti diyen cinslerle uğraşıyorum. Dilerim size de aynı cins bir doktor denk gelir, çocuğunuzun sağlığı için endişelenirsiniz, belki ne dediğimi o zaman anlarsınız.. gözüme bir hafta uyku girmemesiyle dalga geçmişsiniz, Allah ıslah etsin sizi..

Çok haklısın bazı doktorlar para koparmak için böyle yollara başvuruyorlar. Ama bazı doktorlarda bu tarz önemli ayrıntıları kaçırdıkları için ve konuyu basitseyip geçiştirdikleri için iş işten geçtikten sonra büyük rahatsızlıkları öğrenebiliyoruz. Allah korusun ama ikinci doktora güvenip ilkine güvenmemekte bana biraz garip geldi. Ben olsam araştırıp 3. Bi doktora daha götürürdüm. Bazen bi tanı koyarken tenin rengi gözün beyazına kadar bakıp ön görüde bulunabiliyorlar önemli detaylar olabiliyor. Göz ardı etmemek lazım. İnşallah cocuğunun sağlığı iyidir. Anneler gününü de kutlarım :)

Arkadaşlar bu kadar abartmak niye?
Konu sahibinin demek istediğini anlamak çok mu zor kadın, doktor nezle olan hastalığı bize akciğer kanseri gibi lanse ettirip boşa panik olmamıza ve çocuğuma bir sürü gereksiz şey yaptırmama sebep olabilirdi diyor.

Doğum lekesini bile anlayamayan da dermatologluk yapmasın bi zahmet.

Konu sahibi, isim vermek sorun olabilir bence siz doğrudan bimer aracılığıyla sağlık bakanlığına durumu bildirin.Bişey çıkmaz ama sonuçta bu evlat, sizin uykularınız kaçmış onun da kaçsın.

Akciğer kanserini nezle dedi, kaçırdık, erken teşhis yapılamadı vs olduğunda da aynı anlayışı bekliyorum sizden :)

Kolundaki egzama için ilaç vermedi diyorum huu. Bir de zaten bahsettiği hastalığın tedavisi yok. Hastalığa yakalanan çocukların hepsi 6 aylıkken falan epilepsi krizi geçirmiş. Sadece iki tane beyaz lekeden bahsediyoruz.

Eğer bir gün doktor öksüren çocuğunuza akciğer kanserine benziyor derse ne demek istediğimi anlarsınız.
Hanımefendi biraz sakinlik lütfen.
Egzama için bir haftalık gecikme ölüme yol açmaz. Kaldiki 1-2 günde iyileşen egzamada bence olmaz.
Biraz sakin olun. Tıpta hastalıklarda şu kesin olur bu olmaz diye bir kural olamaz.
Siz doktoru şikayet etmeden rahatlayamayavaksınız. Sizin görüşünüze uymayanlara ters davranıyorsunuz.
Öyleyse gidin şikayet edin ama doktorun da hakları var. İnşallah zararlı çıkmazsınız. Çünkü doktorunuz kesin teşhis koymamış.
Bakın iki sene önce koltuk altında şişme ve ağrım oldu. Randevu alıp doktora gidene kadar şikayetim çok azaldı. Ama doktorum meme kanseri olabilir dedi ve tüm tetkikleri yaptırdı. Şüpheci yaklaşması güzel bir şey. Yani basit bir enfeksiyon diyerek kapatabilirdi. Ama tedbirli davrandı.
Başka bir olay anlatayım arkadaşımın kardeşi 32 yaşında kemik kanseri oldu. Tamamen doktorunun şüpheli yaklaşımıyla teşhis edildi. Çünkü kemik kanseri olması gereken yaş sınırları içinde değildi. Ama o taş sınırlarında değil diye doktoru işi bırakmadı ve kanser teşhisi doğru çıktı. O yüzden tedbirli olmak her zaman iyidir.
Yine tekrarlayayım bir doktora daha gidin.

Şimdi şöyle, 2. doktorun daha iyi olduğunu ve söylediğinin daha doğru olduğunu neye göre varsayıyorsunuz? İlk doktor ihtimal olduğunu söylemiş ve bu ihtimali elemek için de gerekli testler istemiş. Asıl yapılması gereken budur. Aksi halde ileride ihmalsizlik sonucu daha feci sonuçları olabilir.

Kolundaki egzama için ilaç vermedi diyorum huu. Bir de zaten bahsettiği hastalığın tedavisi yok. Hastalığa yakalanan çocukların hepsi 6 aylıkken falan epilepsi krizi geçirmiş. Sadece iki tane beyaz lekeden bahsediyoruz.

Eğer bir gün doktor öksüren çocuğunuza akciğer kanserine benziyor derse ne demek istediğimi anlarsınız.

Egzama ölümcül de ben mi bilmiyorum? Biraz abartmıyor musunuz?
Doktor kolundakinin egzama olduğunu düşünmemiş ki ilaç versin?
Siz en iyisi şikayet edin de rahatlayın.
Doktorların işi ne zaten, savunma yazıverirler gerekli gereksiz.

Farklı bir sebepten ötürü gittiğim doktorun yanında tek tük öksürüyordum, günlerdir beni çok da rahatsız etmeyen bir kuru öksürükten ibaretti. Doktor konuşmanın sonunda öksürüğümle ilgili sorular sordu, hoşuma gitmedi dedi. Ultrasonlar, röntgenler, kansere kadar kan tahlilleri istedi. "Bu ihtimalleri değerlendirmemiz lazım, yoksa zaten artık seni rahatsız eden boyuta ulaşıp da gelsen çoğunlukla iş işten geçmiş oluyor, önemli olan erken teşhis edilmesi" dedi. Çok şükür çok önemli bir şey çıkmadı, alerjim varmış ve o günlerde bu alerjenle çok fazla temas kurmuşum meğerse.. Alerji ilacımı kullanıyorum şimdi ne zaman öyle olsam ve hiçbir şeyim kalmıyor.

Demem o ki, tahliller tetkikler sonucu bir şey çıkmayabilir ama tüh bir şey çıkmadı boşuna yaptırdık diye üzülecek miyiz? Bir şey çıksa daha mı iyiydi? En azından kafanız rahat ederdi. Zaten bu tetkikler ölümcül değil, abartmaya gerek yok. Zararlı olsa zaten en başta doktor önermez. Onun uzmanlık alanını biz ondan iyi bilecek değiliz.

Sayin konu sahibesi benim kardeşim 10 sene once gözünde oluşan kirmizi lik yüzünden goz doktoruna gitti doktor damla verdi kontrole gittiğinde ki bu çocuk 10 yaşında doktor bunun altında ciddi bir şey yatıyor olabili hastaneye gidin dedi kardesimihastaneye götürürken benim doktor olan teyzem bile bunun altından bir şey çıkmaz diye anneme kızdı sonunda k ardesimdemilyon çocukta bir olan bir kalp rahatsızlığı olduğu anlaşıldı bypass oldu o adam kardeşimin hayatını kurtardı yani 3. Görüşü al mutlaka

Sizi anlıyorum benimde oğlum dört aylıkken kafasında ellerinde ayaklarının altında sivilce benzeri şeyler çıkmıştı. İlk götürdüğüm doktor ilaç verdi kullandım. İkinci Doktor uyuz olmuş demişti. Verdiği hiç bir ilacı almadım. En son ismi duyulmuş bir doktora gittim uyuz tanısını söylediğimde güldü çocukta olsa size de bulaşırdı diye. Şükür onun ilaçları işe yaradı basit bir alerjiymiş. Çocuk durduk yere birsürü kortizon kremi kullanmış

Hayır başka bir hastalık. Kendi çocuk doktorumdan diğer dermatolog ve kalp doktoruna kadar bütün doktorlar alakasız derse ve egzamasının tedavisini aksatırsa öfkelenirim tabi.
Egzemadan çocuğa bir şey olmaz, sadece ihtimalden bahsetmiş, var dememişki.
Bi daha o doktora gitmezsiniz olur biter.

Olabilir demiş. Var dememiş ki. Doktorun görevi bu. Ya bahsetmeseydi ama hasta çıksaydı? O zaman da ihmal derdiniz. Doktorun bi suçu yok.

bazı dr lar gerçekten vicdansız agızlarından cıkanı kulakları duymuyor sizi çok iyi anlıyorum

Bakın doktor olmayan ben bu hastalığın epilepsi krizi ile kendini daha 6 aylıkken belli ettiğini öğrendim. Daha sonra bu doktordan kime bahsetsem en kötüsünü söylediğini öğrendim. Meslektaşı aynı hastanede çalışan doktor olan çocuk doktorum kaç tane o hastalığa sahip.insan5 görmüş diye dalgasını geçti. Ve bahsettiği hastalığın tedavisi yok, genetik bir hastalık. Eğer bunu sağlık sigortasına yazarsa bir daha hiç bir özel sağlık sigortasından faydalanamam. Kolundaki basit egzamayı bile göremedi diyorum. Çince mi konuşuyorum?

Back
X