Bir doktor vakasi...

Cocugunu emziriyormusun onu merak etdim de eger emziriyorsan baska yiyecekler yemek istemiyordur süt ona tatli geliyordur
Eger doktorunun dedigi gibi olsaydi ben cocuguma hic bakmamaliydim o halde. Benim cocugum 21 aylik ve iki ay öncesiye kadar baya bir rahatsizdi bir ara nerdeyse 10 kilonun altina düsmüstü ben ne diyim o halde yani ben öleyim ozaman cocuga bakamiyorum diye. Cocugum kisa sürede ama atlatdi emzirmeyi birakmak zorunda kaldim cocukda alisti bu duruma mecvur kaldi yemek yemeye bazi günler cani yemek istemiyor bende zorlamiyorum cok acikinca yiyor gene. Yumurta hic yemez mesela napalim yani bizde herseyi sevmiyoruz sevdigimiz seyleri yemek istiyoruz. Sende hep degisik seyler yapmayi dene degisik tarifler patates li balkabakli corba cocuklar seviyor genelde balkabagin tadi biraz sekerimsi oldugu icin. Benim oglum 8 aylikkende 8 kiloydu. Dogum kilosunun iki katina hemen ulasamadi ama bacaklari tombul tombul genede benim icim rahat cünkü gercek anlamda acikinca yiyor. Seninde bebegin eger emziriyorsan baska seyler yemek istememesi normal

emzirmiyorum daha dogruau soyle 1 ay once kendiliginden birakti simdi ara ara aliyor ama cok fazla degil. hamileymisim tekrardan sanirim tadi degisti o nedenle birakti.
ya ben tedavi ile hamile kaldim uzun suren yorucu tedaviler kayiplar bikac dr bana cocugun olmaz ugrasma bile dedi. Rabbim mucizemi nasip etti uzerine bir de kendiliginden geldi ama dr bana boyle diyince birine bakamiyorum ikisine nasil bakicam diye dusunmeye basladim.

oglum 3 yasinda 13 kilo. arkadasimin kizida 12. o da 3 yasinda.. kafaniza takmayin saglikla buyusunler. fakat bulamactan vazgecin. 8 aylik olmus bebeginiz. bulamac yiyecegine hic yemesin acikcasi..

Hayirli olsun o halde ne güzel bir haber gercekten doktordan böyle birsey beklerken iste Rabbim büyük. Siz cocuga bakamiyorum diye düsünmeyin. Degisik seyler hazirlayin sehriyelicorba felan bulgur pilavi felan deneyin. Hep sabirli olun bir gün yemezse öbür gün illaki yer

profesyonel olurmus. yemek yedirmek de bir beceriymis. birkac cocuga bakan biri baksin dedi. kisacasi sen yedirmiyi beceremiyorsun dedi bana
.ok yemiş o.anne bilir ,anne tanır, anne sever çocuğunu.dışarıdan kimse laf söyleyemez.iki buçuk aylık bebegim var,şu kısa sürede bile sadece ağlamasından ne istediğini çoğu kez anlamaya başladım mesela.profesyonellik mi ister bu? hayir!sevgi ve içgüdüdür bu.iştahsız bir cocuktum hamile kalana kadar da sürdü bu.iştahsız çocuğa ne yapsan yediremezsin.

Bence hemen kişisel algılayıp darılmayın, annelik doğuştan gelen bir refleks değil, sonradan öğrenilen bir şey, eskiden yeni anneler etraftan yardım alıyordu, annelerinden, daha önce çocuk bakmış büyütmüş kişilerden, nereden bakarsanız bakın tecrübeli birinin etrafta olması hem çocuğunuz için hem sizin için iyi, bence bu anlamda söylemiş. Sizi biraz endişeli stresli gördüyse, yardıma ihtiyacınız olduğunu düşündüyse ondan söylemiştir, tecrübesiz olmak, yardıma ihtiyaç duymak ayıp değil ki.

inanin ben d ilk dediginde oyle dusundum ama sonrasinda bebegin yemegini hazirlamak %25 beceri yedirmek %75 beceri dedi. benim akrabam yok tek basima buyutuyorum cocugumu. belji de sizin dediginiz gibidir. ama inanin ben kendimi bildim bileli anne gibi hissediyorum kendimi bunu anlatamam yureginizde bunu hissetmelisiniz.

Bencede bundan sonra siz bakmayin doktorunu degistiriyorum deseydin.
Ne demek beceri meselesi tavsiye verebilir su sekilde yedir,su pozisyonda yedir diye ama bakici tut ne demek?
Benim tavsiyem yiyeceklerini eglenceli hale getirerek oyunmus gibi yedirmeyi deneseniz.mutlaka sevdigi yiyecekler vardir onlari cesitlendirerek yedirmeyi deneminz yonunde.

Normal diyenler olmus ama dogum kilosunun iki katina 5 aylikken cikmaliydi yani bebek 3 ay geriden geliyor.
Doktor bence yardimci olmak icin soyledi, siz cok evhamliysaniz profesyonel bakicilar daha yararli olabilir diye.
Yoksa o bebegin annesi olarak kotu bakmaniz soz konusu olamaz zaten.

Kimi çocuk iştahsızlık oluyor maalesef sizin beceriksizliği değil.dr ilginç geldi çözüm yolu çok garip.ama o kadar da takılma bence

Ay arası çok az olmuş canım ya,hamile kalınca emzirme bırakılıyor zaten.keske emebilseydi iyi olurdu.ama bakamama diye bir durum olmaz.beceriksiz anne hissetme kendini sadece zorlanirsin iki çocuk kolay olmuyor hele yaşları böyle yakın olunca

uslubu yanlis olmus ama bebege yemek yedirmek annenin sabrini cok zorluyor. olmuyor yapamiyoruz bu isi biz nedense.. tabi rahat karaktere sahip anneler basarabiliyor.. ama biraz panikse biraz sabirsizsa beceremiyor iste. blw annelerini takip edin ordan birseyler ogrenebilirsiniz belki...

Az kilo almis. Haklisiniz.

Fakat kasaba et borcu yok degil mi?

Bu kadar onemsemeyin kilo konusunu. Sağlıklı ve duzenli besleyin yeterli. Her çocuk tombik olmak zorunda degil ki..

Doktoru takmayin, sizi motive etmeye calismis olabilir. Hamilesiniz gerilmenizi istememis olabilir.. Ya da kotu gunundedir kimbilir...

Neler yediriyorsunuz bebeginize?

ve bebegin kilosunda hic birsey yok bence.. 10 aylikken 8 kiloydu benimki suan 16 aylik 11 kilo

evet biliyorum. ama elimden geleni yaptim bu konuda. ama anne olmadiginiz icin hislerimi anlayamazsuniz. ben isimi birakiyorum cocugumu kendim buyutmek icin. boyle soylememeliydi.

Benim oglumda İştahsız bir bebekti az cok sadece ben yedirebildim... bunun bir beceri olduğunu düşünmüyorum yemeyen cocuk yemiyor sanki bizim elimizde mi benim oğlum emiyordu bu arada belki ona güvendi bilmiyorum ama doktorun söylediği şey bir anne için kırıcı, cok ağladım yemiyor diye ne yapalım yani biz mi beceriksiziz bu durumda

Oncelikle her birey farklidir. Mantikli bir insanin buna itirazi yoktur herhalde. Bebekler icin de durum ayni. Kilosu boyu soyle olmali diyen tablolara ve bunun dogru oldugunu size direten insanlara mesafeli yaklasin. Tabi tamamen duyarsiz kalmayin. Arastirin, gozlem yapin. Sonucta bebeginizin bilissel ve motor gelisiminde bir gerilik yok herhalde. Yoksa doktor once buna dikkat cekerdi.

Ikinci olarak, alistigimizin cok cok disinda ama son zamanlarda yapilan bazi calismalarin verileri gosteriyor ki bebeklerin mide florasi 2 yasina kadar tam anlamiyla gelismiyor. Yani iki yasina kadar bizim tukettigimiz gidalari sindirmesi ve vucuda faydali hale getirmesi mumkun degil. Kofte, tavuk, peynir vs... Yiyen bebekler yasiyor evet ama 2 yasina kadar en uygun besinler bunlar degil. Arada, kontrollu olarak vermek, temelde daha hafif gidalar, bebegin sindirimine uygun besinler, mumkunse anne sutu veya bebegin vucuduna uygun sutle beslemek en iyisi.

Bu soyediklerim alisilmisin disinda ama simdilik yeni veriler bu yonde. Tabi bilim gelismeye acik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…