- 30 Kasım 2015
- 2.302
- 1.935
- 133
- Konu Sahibi nemli_bulut
-
emzirmiyorum daha dogruau soyle 1 ay once kendiliginden birakti simdi ara ara aliyor ama cok fazla degil. hamileymisim tekrardan sanirim tadi degisti o nedenle birakti.Cocugunu emziriyormusun onu merak etdim de eger emziriyorsan baska yiyecekler yemek istemiyordur süt ona tatli geliyordur
Eger doktorunun dedigi gibi olsaydi ben cocuguma hic bakmamaliydim o halde. Benim cocugum 21 aylik ve iki ay öncesiye kadar baya bir rahatsizdi bir ara nerdeyse 10 kilonun altina düsmüstü ben ne diyim o halde yani ben öleyim ozaman cocuga bakamiyorum diye. Cocugum kisa sürede ama atlatdi emzirmeyi birakmak zorunda kaldim cocukda alisti bu duruma mecvur kaldi yemek yemeye bazi günler cani yemek istemiyor bende zorlamiyorum cok acikinca yiyor gene. Yumurta hic yemez mesela napalim yani bizde herseyi sevmiyoruz sevdigimiz seyleri yemek istiyoruz. Sende hep degisik seyler yapmayi dene degisik tarifler patates li balkabakli corba cocuklar seviyor genelde balkabagin tadi biraz sekerimsi oldugu icin. Benim oglum 8 aylikkende 8 kiloydu. Dogum kilosunun iki katina hemen ulasamadi ama bacaklari tombul tombul genede benim icim rahat cünkü gercek anlamda acikinca yiyor. Seninde bebegin eger emziriyorsan baska seyler yemek istememesi normal
ayri ayri mi yedireyim artik?oglum 3 yasinda 13 kilo. arkadasimin kizida 12. o da 3 yasinda.. kafaniza takmayin saglikla buyusunler. fakat bulamactan vazgecin. 8 aylik olmus bebeginiz. bulamac yiyecegine hic yemesin acikcasi..
emzirmiyorum daha dogruau soyle 1 ay once kendiliginden birakti simdi ara ara aliyor ama cok fazla degil. hamileymisim tekrardan sanirim tadi degisti o nedenle birakti.
ya ben tedavi ile hamile kaldim uzun suren yorucu tedaviler kayiplar bikac dr bana cocugun olmaz ugrasma bile dedi. Rabbim mucizemi nasip etti uzerine bir de kendiliginden geldi ama dr bana boyle diyince birine bakamiyorum ikisine nasil bakicam diye dusunmeye basladim.
.ok yemiş o.anne bilir ,anne tanır, anne sever çocuğunu.dışarıdan kimse laf söyleyemez.iki buçuk aylık bebegim var,şu kısa sürede bile sadece ağlamasından ne istediğini çoğu kez anlamaya başladım mesela.profesyonellik mi ister bu? hayir!sevgi ve içgüdüdür bu.iştahsız bir cocuktum hamile kalana kadar da sürdü bu.iştahsız çocuğa ne yapsan yediremezsin.profesyonel olurmus. yemek yedirmek de bir beceriymis. birkac cocuga bakan biri baksin dedi. kisacasi sen yedirmiyi beceremiyorsun dedi bana
inanin ben d ilk dediginde oyle dusundum ama sonrasinda bebegin yemegini hazirlamak %25 beceri yedirmek %75 beceri dedi. benim akrabam yok tek basima buyutuyorum cocugumu. belji de sizin dediginiz gibidir. ama inanin ben kendimi bildim bileli anne gibi hissediyorum kendimi bunu anlatamam yureginizde bunu hissetmelisiniz.Bence hemen kişisel algılayıp darılmayın, annelik doğuştan gelen bir refleks değil, sonradan öğrenilen bir şey, eskiden yeni anneler etraftan yardım alıyordu, annelerinden, daha önce çocuk bakmış büyütmüş kişilerden, nereden bakarsanız bakın tecrübeli birinin etrafta olması hem çocuğunuz için hem sizin için iyi, bence bu anlamda söylemiş. Sizi biraz endişeli stresli gördüyse, yardıma ihtiyacınız olduğunu düşündüyse ondan söylemiştir, tecrübesiz olmak, yardıma ihtiyaç duymak ayıp değil ki.
Ay arası çok az olmuş canım ya,hamile kalınca emzirme bırakılıyor zaten.keske emebilseydi iyi olurdu.ama bakamama diye bir durum olmaz.beceriksiz anne hissetme kendini sadece zorlanirsin iki çocuk kolay olmuyor hele yaşları böyle yakın oluncaemzirmiyorum daha dogruau soyle 1 ay once kendiliginden birakti simdi ara ara aliyor ama cok fazla degil. hamileymisim tekrardan sanirim tadi degisti o nedenle birakti.
ya ben tedavi ile hamile kaldim uzun suren yorucu tedaviler kayiplar bikac dr bana cocugun olmaz ugrasma bile dedi. Rabbim mucizemi nasip etti uzerine bir de kendiliginden geldi ama dr bana boyle diyince birine bakamiyorum ikisine nasil bakicam diye dusunmeye basladim.
Merhabalar. Allah bagislarsa 8 aylik bir kizim var. Biraz istahsiz bir bebek yani ben herseyi vermeye calissam da o azicik yer. 4 kilo dogmus olmasin ragmen 8 ayda ancak 2 katina cikti kilosu.
bugun istahsizlik nedeniyle dr a gittim durumu anlattim surekli takip eden dr kendisi. Sagolsun cok iyidir amabugun bana artik siz bakmayin dedi. nasil yani???
bir bakici bulun o baksin profesyonel o yedirsin. bu bir beceri meselesi dedi.
bir anneye bunu demek nasil hissettirir sizi aynen oyle hissettim. geldigimden beri ruh gibiyim bakamiyor muyum evladima? beceriksiz yeteneksiz ve yetersiz bir anne miyim ben? tabii ki bakici tutmayacagim kendi buyutucem ama bu soz beni cok etkiledi....
Merhabalar. Allah bagislarsa 8 aylik bir kizim var. Biraz istahsiz bir bebek yani ben herseyi vermeye calissam da o azicik yer. 4 kilo dogmus olmasin ragmen 8 ayda ancak 2 katina cikti kilosu.
bugun istahsizlik nedeniyle dr a gittim durumu anlattim surekli takip eden dr kendisi. Sagolsun cok iyidir amabugun bana artik siz bakmayin dedi. nasil yani???
bir bakici bulun o baksin profesyonel o yedirsin. bu bir beceri meselesi dedi.
bir anneye bunu demek nasil hissettirir sizi aynen oyle hissettim. geldigimden beri ruh gibiyim bakamiyor muyum evladima? beceriksiz yeteneksiz ve yetersiz bir anne miyim ben? tabii ki bakici tutmayacagim kendi buyutucem ama bu soz beni cok etkiledi....
evet biliyorum. ama elimden geleni yaptim bu konuda. ama anne olmadiginiz icin hislerimi anlayamazsuniz. ben isimi birakiyorum cocugumu kendim buyutmek icin. boyle soylememeliydi.Normal diyenler olmus ama dogum kilosunun iki katina 5 aylikken cikmaliydi yani bebek 3 ay geriden geliyor.
Doktor bence yardimci olmak icin soyledi, siz cok evhamliysaniz profesyonel bakicilar daha yararli olabilir diye.
Yoksa o bebegin annesi olarak kotu bakmaniz soz konusu olamaz zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?