- Konu Sahibi nemli_bulut
-
Bayildim: ne yiyeceginden sorumluyuz, ne kadar yiyeceginden değil.Doktor ironi yapmis olabilir mi?
Fazlaca sacma geldi çünkü bu yaklasimi bana, 8 aylik bebek oturup tabak tabak yemek yiyecek degil ya.
Muhtemelen benim kizim 8 aylikken 8 kilodan zayifti (3800 gr dogru) ama doktorumuz (amcasi ayni zamanda) hicbir zaman sorun oldugunu soylemedi.
Hatta hep sen cocugunun ne yiyeceginden sorumlusun ne kadar yiyeceginden degil derdi, hala da soyler. sen her besin grubundan tattir, yiyecegini yer, yemeyecegini yemez zaten bu senin elinde degil der hep.
Kahvaltıda neden meyve suyuna bulamaç yiyor? Bulamaçın anne sütü veya formül sütle yapılması lazım.sadece sebze corbasi yiyor baska birsey yediremiyorum. kabul etmiyor. sebze corbasini cesitlendiriyorum. kahvaltida taze sikilmis meyve suyuna yumurta peynir biskuvi koyuyorum. bulamac halinde yiyor. kofte vs denedim yemiyor. aksam bu defa corbasina et tavuk vs kayuyorum.
yogurt corbasi tarhan vs yemiyor.
sizce de ben cok mu beceriksiz bir anneyim???
Canım Dr saçmalamış çocuk iştahsızsa bir sebebi vardır. Mesela uykuda felan çok terliyosa özellikle enseden terliyosa kansızlığı olabilir bi kan sayımı yaptırın derim ben. Ayrıca burnu tıkalı ise yerken zorlandığından yemek istemeyebilirler yada midesi hassastır herşeyi kabul etmez vs vs birsürü neden olabilir bence başka bi Dr gidin.Merhabalar. Allah bagislarsa 8 aylik bir kizim var. Biraz istahsiz bir bebek yani ben herseyi vermeye calissam da o azicik yer. 4 kilo dogmus olmasin ragmen 8 ayda ancak 2 katina cikti kilosu.
bugun istahsizlik nedeniyle dr a gittim durumu anlattim surekli takip eden dr kendisi. Sagolsun cok iyidir amabugun bana artik siz bakmayin dedi. nasil yani???
bir bakici bulun o baksin profesyonel o yedirsin. bu bir beceri meselesi dedi.
bir anneye bunu demek nasil hissettirir sizi aynen oyle hissettim. geldigimden beri ruh gibiyim bakamiyor muyum evladima? beceriksiz yeteneksiz ve yetersiz bir anne miyim ben? tabii ki bakici tutmayacagim kendi buyutucem ama bu soz beni cok etkiledi....
Bayildim: ne yiyeceginden sorumluyuz, ne kadar yiyeceginden değil.
Peki benim kızlar fazla fazla yemek istiyorlar, bu durumda ne yapmalıyım? Genelde kaldırıyorum ama tencereyi gösterip "bitmedi, daha var" diyor 24 aylik velet
Okul yemeyenler için birebir. Benim büyük de kres batırıyor canım. En sevdiği arkadaşı kesin istahsizdir diye dalga geçiyoruz eşimle, benimki onunkinin tabağını çaktırmadan alıyordur, böylelikle ikisi de kazançlı cikiyordurKendileri de ayni dertten muzdaripler
Onlarin oglu dogdugundan beri inanilmaz istahliydi, 6 yasina geldi hala akli fikri yemekte, tas bulsa ogutur
Onlar da vitamin degeri yuksek karbonhidrat degeri dusuk yemekler yapiyorlar cocuga, yeni yeni ufaktan cikolata vermeye basladilar ilkokula basladi yoksunluk cekip saldirmasin diye. boylece kilosunu hep kontrol altinda tutuyorlar, cok da guzel bir beslenme aliskanligi kazandirdilar cocuga. cok yiyor ama guzel seyler yiyor, en dogrusu bu sanirim, yani yine ne yiyecegine biz karar veriyoruz ne kadar yiyecegine cocuk, isterse bir tencere ispanak, koca bir balik yiyebilir :)
Ben de 4 yildir ne yaptiysam sebze yedirememistim, ancak corbalarda yiyordu sebzeleri, hic sebze yemegi yemiyordu, anaokulunda her gun 1 cesit sebze ya da bakliyat cikiyor, oturup yiyormus inanamiyorum, kofte de oyle, evde yemiyor okulda yiyor.
sadece sebze corbasi yiyor baska birsey yediremiyorum. kabul etmiyor. sebze corbasini cesitlendiriyorum. kahvaltida taze sikilmis meyve suyuna yumurta peynir biskuvi koyuyorum. bulamac halinde yiyor. kofte vs denedim yemiyor. aksam bu defa corbasina et tavuk vs kayuyorum.
yogurt corbasi tarhan vs yemiyor.
sizce de ben cok mu beceriksiz bir anneyim???
Okul yemeyenler için birebir. Benim büyük de kres batırıyor canım. En sevdiği arkadaşı kesin istahsizdir diye dalga geçiyoruz eşimle, benimki onunkinin tabağını çaktırmadan alıyordur, böylelikle ikisi de kazançlı cikiyordur
evzt ortalaama %40a geliyorDoktorun manyak. 8 aylik bebek 8 kilo neredeyse %50 persentile denk geliyor. Yani türkiyedeki 8 aylık bebeklerin %50 si yaklasik bu kiloda. Blw usulune gec. Cocuk onderliginde ek gida.
yok tabii ki nidola denen tamamen organik malesef kendim yapmayi denedim 3 kez ucunde de olmadihicbisey yemiyo gercekten. Biskuvi ne biskuvisi bu arada? Cici bebe de dusup bayilayim?
belki de boyledir bilemiycem.Kilosu normal. Doktoru delirttiniz belki sorularınızla, adam da patladı sonunda
3 aylikken baska bir sebepten kan sayimi yaptirdim biraz dusuktu ama normal demisti dr.konu sahibi, peki ilk 8 ay içinde doktor sizden test falan istedi mi? kan testi yada gelişimini takip etmek için herhangi bir test?
BLW yi biliyorumama malesef benim bebegim anne sutu cok almiyor.Doktorun sacmalamis resmen. Blw yontemini arastirmani tavsiye ederim facebook blw turkiye grubu var. Internet siteleri de var.
yok ben kesmedim emzirmekten kendisi biraktiBu arada hamile olsaniz da emzirmeye devam edebilirsiniz diye biliyorum eger riskli bir gebelik degilse.doktorunuza danisin bence.
sordum aslinda bana ek gidaya geciste %80 anne boyle sorunlarla karsilasiyor bazen boyle tavsiyeler verebiliyoruz dedi.Neden öyle dediğini sorsaydınız keşke, sürekli gittiğiniz doktorsa ve bugüne kadar size karşı uslübü normalse, bir vesileyle söylemiş olabilir, hamileliğiniz evhamlılığınız vs gibi nedenlerden söylemiş olabilir. Ya da sürekli peşinden koşturuyorsunuzdur bu da çocuk için zararlı bi durum
hakli olabilirsiniz.Arkadaşlar mantıken ac olsa zaten yer .. açıkmadan çocuğa sürekli elinizde mama ile gezmeyin der bütün doktorlar. Şuanda iştahı yok diye hep böle olacak değil. Az az yer ama yer sağlıklı degilmi siz ona bakın.AAyrıca doktorlarda insan ve bu işin eğitimini almış insanlar. Binlerce insanla uğraşıyorlar.sizi panik gordugumu için bence bir büyükten tecrübeli birinden yardım almanızı iletmiş. Bi arkadaş ağzının payını verirdim Dr. Falan demiş hiç hoş değil..
yok ironi degildi. keske oyle olsaydi daha dusunurdum :)Doktor ironi yapmis olabilir mi?
Fazlaca sacma geldi çünkü bu yaklasimi bana, 8 aylik bebek oturup tabak tabak yemek yiyecek degil ya.
Muhtemelen benim kizim 8 aylikken 8 kilodan zayifti (3800 gr dogru) ama doktorumuz (amcasi ayni zamanda) hicbir zaman sorun oldugunu soylemedi.
Hatta hep sen cocugunun ne yiyeceginden sorumlusun ne kadar yiyeceginden degil derdi, hala da soyler. sen her besin grubundan tattir, yiyecegini yer, yemeyecegini yemez zaten bu senin elinde degil der hep.
kilo icin panik yapmiyorum ben hic yapmadim o beni panikletti her seferinde.bence doktor sendeki paniği gördü ondan dolayı yemek yeme sorumluluğunu senden almak istedi. bu kadar panik yapma kilo için
anne sutum yeterli degilKahvaltıda neden meyve suyuna bulamaç yiyor? Bulamaçın anne sütü veya formül sütle yapılması lazım.
Bisküvi koymayın. Doğru bir seçim değil. Ben 2 yemek kaşığı Hipp yulaflı koyuyordum.
Köfte yemiyorsa yemesin siz sebze püresine kıymayı ekleyin. Ayrıca benim şahsi fikrim bana tavuk vermek doğru gelmiyor. Beyaz et olarak haftanın 2 günü balık verin.
bunu ben de dusunuyorum. ilk firsatta yaptircam.Canım Dr saçmalamış çocuk iştahsızsa bir sebebi vardır. Mesela uykuda felan çok terliyosa özellikle enseden terliyosa kansızlığı olabilir bi kan sayımı yaptırın derim ben. Ayrıca burnu tıkalı ise yerken zorlandığından yemek istemeyebilirler yada midesi hassastır herşeyi kabul etmez vs vs birsürü neden olabilir bence başka bi Dr gidin.
Birde bi kan sayımı yaptırın derim ben
Her şeyi yemez ama. Çok yemek de inan sorun, yememek daha zordur tabii. Allah hepsine sağlık versin.Ben hic ummazdim ya lahana falan yemis, ben evde yapinca bunu karmen (sisko kedimiz) bile yemez boogggk diyordu, şoklardayim. ama hala evde yemiyor. biraz arkadaslarina ozeniyor herhalde orda
Yemek konusunda sorunsuz cocuk super bisey ama cok sanslisin, maasallah
Her şeyi yemez ama. Çok yemek de inan sorun, yememek daha zordur tabii. Allah hepsine sağlık versin.
tabiii ki yogurt yediriyorum meyve puresiyle birlikte. ve corbada takli kalmiyorum. bakin ben cocugum kilolu demiyorum yanlis anlamissiniz ben drun dediklerinin beni cok uzdugunu soyluyorum. yani bakicinin benden daha iyi bakacagini ima etmesi beni cok uzdudoktor sacmalamis diyenler olmus,evet uslubu yanlis ama 4 kilo dogan bebek icin aldigi kilo az.
hani 2 -2,5 kilo dogmus olsa kendince rekor kirmis der insan..
bu bahsettiginiz yiyecekler zaten kilo aldirmaz ki.
sut urunu yemesi lazim bebegin,yogurt corbasi yemiyorsa yogurdun icine meyve puresi katip yedirin,icine minik ekmekcikler atin en azindan tok tutsun.
aksamlari kasik mamasi yedirin,pirinc unlu tahilli bi suru cesidi oluyor.
muzu sevmeyen bebek gormedim ben,elma puresi muz karistirip verin,enerji degeri yuksek sonucta.
yemeyen cocuk zor evet ama cesit sunmaniz lazim,sadece corba yiyor diye corbada takili kalmayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?