Bir doktor vakasi...

merhaba,

bence kilosu gayet normal.gelisimi izlerken boyunun uzamasinin önemli oldugunu biliyorum.gelisim cizgisi sürekli artiyorsa durma yoksa endiselenecek bir sey yok.kizim 10 aylikken 9, 5 kilo imis simdi baktim.kizim tombul bir bebekti.söylediginiz persentil de cok normal.doktorunuz densizin biriymis.bos yere kendiniz üzmeyin.

Arkadaşlar mantıken ac olsa zaten yer .. açıkmadan çocuğa sürekli elinizde mama ile gezmeyin der bütün doktorlar. Şuanda iştahı yok diye hep böle olacak değil. Az az yer ama yer sağlıklı degilmi siz ona bakın.AAyrıca doktorlarda insan ve bu işin eğitimini almış insanlar. Binlerce insanla uğraşıyorlar.sizi panik gordugumu için bence bir büyükten tecrübeli birinden yardım almanızı iletmiş. Bi arkadaş ağzının payını verirdim Dr. Falan demiş hiç hoş değil..

Doktor ironi yapmis olabilir mi?
Fazlaca sacma geldi çünkü bu yaklasimi bana, 8 aylik bebek oturup tabak tabak yemek yiyecek degil ya.
Muhtemelen benim kizim 8 aylikken 8 kilodan zayifti (3800 gr dogru) ama doktorumuz (amcasi ayni zamanda) hicbir zaman sorun oldugunu soylemedi.
Hatta hep sen cocugunun ne yiyeceginden sorumlusun ne kadar yiyeceginden degil derdi, hala da soyler. sen her besin grubundan tattir, yiyecegini yer, yemeyecegini yemez zaten bu senin elinde degil der hep.

bence doktor sendeki paniği gördü ondan dolayı yemek yeme sorumluluğunu senden almak istedi. bu kadar panik yapma kilo için

Bayildim: ne yiyeceginden sorumluyuz, ne kadar yiyeceginden değil.
Peki benim kızlar fazla fazla yemek istiyorlar, bu durumda ne yapmalıyım? Genelde kaldırıyorum ama tencereyi gösterip "bitmedi, daha var" diyor 24 aylik velet

Kahvaltıda neden meyve suyuna bulamaç yiyor? Bulamaçın anne sütü veya formül sütle yapılması lazım.

Bisküvi koymayın. Doğru bir seçim değil. Ben 2 yemek kaşığı Hipp yulaflı koyuyordum.

Köfte yemiyorsa yemesin siz sebze püresine kıymayı ekleyin. Ayrıca benim şahsi fikrim bana tavuk vermek doğru gelmiyor. Beyaz et olarak haftanın 2 günü balık verin.

Canım Dr saçmalamış çocuk iştahsızsa bir sebebi vardır. Mesela uykuda felan çok terliyosa özellikle enseden terliyosa kansızlığı olabilir bi kan sayımı yaptırın derim ben. Ayrıca burnu tıkalı ise yerken zorlandığından yemek istemeyebilirler yada midesi hassastır herşeyi kabul etmez vs vs birsürü neden olabilir bence başka bi Dr gidin.
Birde bi kan sayımı yaptırın derim ben

Bayildim: ne yiyeceginden sorumluyuz, ne kadar yiyeceginden değil.
Peki benim kızlar fazla fazla yemek istiyorlar, bu durumda ne yapmalıyım? Genelde kaldırıyorum ama tencereyi gösterip "bitmedi, daha var" diyor 24 aylik velet

Kendileri de ayni dertten muzdaripler
Onlarin oglu dogdugundan beri inanilmaz istahliydi, 6 yasina geldi hala akli fikri yemekte, tas bulsa ogutur
Onlar da vitamin degeri yuksek karbonhidrat degeri dusuk yemekler yapiyorlar cocuga, yeni yeni ufaktan cikolata vermeye basladilar ilkokula basladi yoksunluk cekip saldirmasin diye. boylece kilosunu hep kontrol altinda tutuyorlar, cok da guzel bir beslenme aliskanligi kazandirdilar cocuga. cok yiyor ama guzel seyler yiyor, en dogrusu bu sanirim, yani yine ne yiyecegine biz karar veriyoruz ne kadar yiyecegine cocuk, isterse bir tencere ispanak, koca bir balik yiyebilir :)
Ben de 4 yildir ne yaptiysam sebze yedirememistim, ancak corbalarda yiyordu sebzeleri, hic sebze yemegi yemiyordu, anaokulunda her gun 1 cesit sebze ya da bakliyat cikiyor, oturup yiyormus inanamiyorum, kofte de oyle, evde yemiyor okulda yiyor.

Bence kilosu iyi. Zaten boy daha inemli. Eger boyu uzuyosa kiloya takmayin o kadar. Bide besinleri tek tek yedirmeye alistirin. O zaman daha istahla yer bence. Parmak besinlerle yeme zamani. Arastirin neyi nasil verebileceginizi. Parmak besinlerle tek tek yedirmeye baslayabilirsiniZ.

Okul yemeyenler için birebir. Benim büyük de kres batırıyor canım. En sevdiği arkadaşı kesin istahsizdir diye dalga geçiyoruz eşimle, benimki onunkinin tabağını çaktırmadan alıyordur, böylelikle ikisi de kazançlı cikiyordur

Doktorunuz saçmalamis iki oğlum var büyük oğlum su an 11 yaşında ama 7 yaşına kadar kilosu hep düşüktü 2 500 gr doğmuştu ve ek gidayla ilgili çok sorunumuz vardı süt içerdi sadece dusunebiliyomusun hiç birşey yemezdi ağzına ne verirsem kusardi resmen yaslandirdi beni doktoruna söylediğimde zorlamayın istemediğini vermeyin derdi çok rahatlatirdi beni ama şimdi çok şükür nazarim değmesin her şeyi yer ve kilosu boyu yaşıtlarıyla aynı küçüğüm de 4 yaşında olacak aralıkta ama kilosu düşük aksine ağzı durmaz ama az az yiyor sağlıklı olması bana göre ilk kıstas bi daha o doktora götürmeyin ve hiç bi doktora iştahsis diye söylemeyin çünkü bi tedavisi yok kansız ve enfeksiyonu yoksa zamanla yiyolar sağlıklı olsun da gerisi bos bana göre

doktor sacmalamis diyenler olmus,evet uslubu yanlis ama 4 kilo dogan bebek icin aldigi kilo az.
hani 2 -2,5 kilo dogmus olsa kendince rekor kirmis der insan..

bu bahsettiginiz yiyecekler zaten kilo aldirmaz ki.
sut urunu yemesi lazim bebegin,yogurt corbasi yemiyorsa yogurdun icine meyve puresi katip yedirin,icine minik ekmekcikler atin en azindan tok tutsun.
aksamlari kasik mamasi yedirin,pirinc unlu tahilli bi suru cesidi oluyor.
muzu sevmeyen bebek gormedim ben,elma puresi muz karistirip verin,enerji degeri yuksek sonucta.

yemeyen cocuk zor evet ama cesit sunmaniz lazim,sadece corba yiyor diye corbada takili kalmayin.

Ben hic ummazdim ya lahana falan yemis, ben evde yapinca bunu karmen (sisko kedimiz) bile yemez boogggk diyordu, şoklardayim. ama hala evde yemiyor. biraz arkadaslarina ozeniyor herhalde orda
Yemek konusunda sorunsuz cocuk super bisey ama cok sanslisin, maasallah

Doktorun manyak. 8 aylik bebek 8 kilo neredeyse %50 persentile denk geliyor. Yani türkiyedeki 8 aylık bebeklerin %50 si yaklasik bu kiloda. Blw usulune gec. Cocuk onderliginde ek gida.
evzt ortalaama %40a geliyor

hicbisey yemiyo gercekten. Biskuvi ne biskuvisi bu arada? Cici bebe de dusup bayilayim?
yok tabii ki nidola denen tamamen organik malesef kendim yapmayi denedim 3 kez ucunde de olmadi
Kilosu normal. Doktoru delirttiniz belki sorularınızla, adam da patladı sonunda
belki de boyledir bilemiycem.

konu sahibi, peki ilk 8 ay içinde doktor sizden test falan istedi mi? kan testi yada gelişimini takip etmek için herhangi bir test?
3 aylikken baska bir sebepten kan sayimi yaptirdim biraz dusuktu ama normal demisti dr.

Doktorun sacmalamis resmen. Blw yontemini arastirmani tavsiye ederim facebook blw turkiye grubu var. Internet siteleri de var.
BLW yi biliyorumama malesef benim bebegim anne sutu cok almiyor.
Bu arada hamile olsaniz da emzirmeye devam edebilirsiniz diye biliyorum eger riskli bir gebelik degilse.doktorunuza danisin bence.
yok ben kesmedim emzirmekten kendisi birakti
sordum aslinda bana ek gidaya geciste %80 anne boyle sorunlarla karsilasiyor bazen boyle tavsiyeler verebiliyoruz dedi.
hakli olabilirsiniz.

yok ironi degildi. keske oyle olsaydi daha dusunurdum :)
bence doktor sendeki paniği gördü ondan dolayı yemek yeme sorumluluğunu senden almak istedi. bu kadar panik yapma kilo için
kilo icin panik yapmiyorum ben hic yapmadim o beni panikletti her seferinde.
anne sutum yeterli degil
bunu ben de dusunuyorum. ilk firsatta yaptircam.

Her şeyi yemez ama. Çok yemek de inan sorun, yememek daha zordur tabii. Allah hepsine sağlık versin.

tabiii ki yogurt yediriyorum meyve puresiyle birlikte. ve corbada takli kalmiyorum. bakin ben cocugum kilolu demiyorum yanlis anlamissiniz ben drun dediklerinin beni cok uzdugunu soyluyorum. yani bakicinin benden daha iyi bakacagini ima etmesi beni cok uzdu

canım facebookta blw grubu var oraya katılmadıysan mutlaka bak derim..
çok güzel paylaşımlar yapılıyor..
bebeklere özel tarifler var..
ben yaptığım bir çok yanlışı düzelttim bu sayede..

Elinde tabak onu ye bunu ye diyen annelerden olmayin .Yegenime annem baktı hicbirsey yemez aynen boyle bakti .
Ben cocuklara zorla yedirmem saatlidir .Bizimle birlikte vaktinde yer yemegini .Arada abur cubur meyve de vermem öğununde biz ne yiyorsak oda onu yiyecek .
Tavuk parcalı corba olur yaninda pilav olur kompostosuyla .
Kofte yemegini ezerim yine kompostolu .arkasindan pudingi .
Yemek yemeyen cocuk kalmaz elimde .

Siz bence çok iyi bir annesiniz. . Üzülmüş stres olmuşsunuz iyi bir anne değilmiyim bakamiyormuyum diye endişe duyuyorsunuz.
Doktorunuz çok terbiyesizlik yapmis hiçbir anneye böyle acımasızca cumle kurulamaz.
Tarif kitapları var satın alabilirsiniz başka şeyler deneyebilirsin.
Ben çocukken çok zayıf bir cocuktum annem herşeyi yapardı ben kilo alamazdim yapıyla da alakalı bir durum.
Arkadaşımın tatlı bidıği ne anne sütü alır ne de doğru düzgün yemek yer . Ama çok güzel kilo alıyor yapı meselesi maşallah diyeyim onada nazara gelmesin
Ayrıca bebekler 1ay boyuna 1ay kiloya gider der doktorlar. Boy kısmı kilodan daha çok önem taşırmis esasında .
Üzülme lütfen . Doktorunu hemen değiştir ve farklı tarifler dene ..sürekli dene muhakkak başka birşeyler deneyecektir.
Ek gidaya geçerken önce sebzelerden sonra meyvelere geçilir. Herşeyin sirasi zamanı miktarı var mutlaka bir kitap edinmeye çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…