Bir doktor vakasi...

1 yasinda 7.6 kg olan bir kiz annesiyim kilosu iyi

Doktorun manyak. 8 aylik bebek 8 kilo neredeyse %50 persentile denk geliyor. Yani türkiyedeki 8 aylık bebeklerin %50 si yaklasik bu kiloda. Blw usulune gec. Cocuk onderliginde ek gida.

hicbisey yemiyo gercekten. Biskuvi ne biskuvisi bu arada? Cici bebe de dusup bayilayim?

Ben de cok istahsizmisim. Annemin yaptiklarini yazmaya kalksam gina gelir herkese. 5 yasimda 16 kiloydum yalan yok. Ergenlige girene kadar dokunsan kirilacak gibi dolastim. Gitmedigim doktor kullanmadigim mama kalmadi. Ornek olsun diye anlatiyorum. Su an normalim ergenlikle kilo almaya ve istahlanmaya basladim. Bunun annelik yapamamakla alakasi yok doktor sacmalamis.

1 yasinda 7.6 kg olan bir kiz annesiyim kilosu iyi

değil aslında.. yani seninkininde kilosu iyi değil.. biri çıkıp 2 yaşında 5 kilo dese onu mu kriter olarak kabul edeceğiz? doktor da gıcıklık olsun diye dememiş zaten, çocuk için sorun çıkmasın diye söylemiş..

Kilo bakimindan degil yediklerinin nitelikleri bakimindan destek almaniz gerektigini soylemis olabilir.

Benim kuzenim 5 yasina kadar kati gida yemedi mesela. Illa blenderdan gecirip putursuz corba kivaminda olmasi gerekiyordu, yoksa yemiyordu. Cunku alistirmadilar, sonra da gec kaldilar cocuk kabul etmedi.

Belki bu yuzden yani yeme aliskanliklarini duzeltsin diye demistir.

dis cikariyorsa istahsiz olmasi normal

Hareketli bir bebeksede az kilo alması gayet normal ama çocuğun kilosunda zaten sıkıntı yok.

Benimkiler her şeyi yerlerdi ve 8 aylıkken 9 kusur kilolardi. Doktor biraz fazla derdi. Kilo hiç önemsiz değil ama bence gelişimde esas olan boy.

dis cikariyorsa istahsiz olmasi normal

hayır anlatamadığım şu; bir bebek doğum kilosunun 2 katına ilk 5 ayda gelir.. bunu ben söylemiyorum doktorlar söylüyor.. yani 8 kiloyu ilk 5 ayda yakalamış olması gerekiyordu, daha diş aşamasına gelmeden..

"Doğumdan sonraki ilk aylarda hızlı bir büyüme gösteren bebekte daha sonra büyüme hızı azalır. Süt çocukluğu dönemi olarak adlandırılan 0-1 yaş, bebeğin en hızlı büyüdüğü dönemdir. Bebek ilk 5 ayda doğum kilosunun 2 katına, 1 yaşta ise 3 katına ulaşır. Yine boy ilk yıl % 50 oranında artış gösterir. 1-2 yaş arası büyüme daha yavaşlar ve 2-10 yaş arası sabit büyüme gösterir."

http://www.memorial.com.tr/saglik-rehberleri/cocugum-normal-buyuyor-mu/

hayir kilo konusunda takintim hic yok benim yani yoktu ama dr 300 gr almis 200 gr almis vs diyerek takintiki hale getirdi beni.
Anladim,yanlis konusmus zaten doktor onun savunulacak hali yok da. Siz bence kafaniza cok takmayin,cocuk bu elbet alisacaktir gidalara. Allah saglikli uzun omur versin insallah

konu sahibi, peki ilk 8 ay içinde doktor sizden test falan istedi mi? kan testi yada gelişimini takip etmek için herhangi bir test?

Doktorun sacmalamis resmen. Blw yontemini arastirmani tavsiye ederim facebook blw turkiye grubu var. Internet siteleri de var.

Canım öğlen çorba ver akşam kaşık maması sabah bisküvili süt sen 3 öğün yemeğe zorlama çocuğu, bulamaç yerine tek çeşit ver sabah yumurta mesela omlet yapıp ez ,ayrıca kilosu normal geldi bana benimki 2 yasında nerdeyse 10.5 kilo ,gittikçe kilo amla hızı yavaşlıyor boy uzuyor,siz çok ebham yaptıysanız her seferinde artık öyle saçmalamış olabilir doktor,birde doktorunuzu değiştirin

Bu arada hamile olsaniz da emzirmeye devam edebilirsiniz diye biliyorum eger riskli bir gebelik degilse.doktorunuza danisin bence.

Bir bebek farzedelim ki çoook düşük kiloda kalsa,hatta hastalansa, veya farzedelim ki anne tecrübesiz olsa bazı şeylerle başedemese bile "sen bakamıyorsun beceriksizsin en iyisi bakıcı tut" denmez.Denemez.Yahu doktoru geçiyorum yoldan geçeni durdursan şöyle bir laf etmez.Siz tabi ki pek çok şey denersiniz,gerekli tahlilleri de yaptırırsınız fakat o doktoru değiştirin derim ben

Doktor tersinden kalkmış herhalde. Bence de artık bulamaç yapmayın. Belki kendi yemeye çabalasa bişeyleri daha iyi olabilir.
Bizim doktor da her kapıdan girdiğimizde daha ağzımızı açmadan başlıyor " Sürekli ellerinizi yıkayın, dişinizi fırçalayın, çocuğu muck muck öpmeyin, hele tuvaletten çıkınca mutlaka ellerinizi yıkayın" otomatiğe bağlamış her girene böyle başlıyor ve her seferinde
Pis miyiz yani? hayır
Tuvaletten çıkınca el yıkamayı mı bilmiyoruz? hayır
Ben gülüyorum sadece komik geliyor.

Neden öyle dediğini sorsaydınız keşke, sürekli gittiğiniz doktorsa ve bugüne kadar size karşı uslübü normalse, bir vesileyle söylemiş olabilir, hamileliğiniz evhamlılığınız vs gibi nedenlerden söylemiş olabilir. Ya da sürekli peşinden koşturuyorsunuzdur bu da çocuk için zararlı bi durum

Bence biraz da çocukla alakalı bir durum. Yine de uğraşmak gerekiyor Tabi. Benim kızım çok istahliydi ne versem yerdi. O yediği için ben de çeşit çeşit yaptım . Yalnızca bir yaş civarında biraz zorladı. Vazgeçmedim şimdi iyi çok şükür. Bazı bebekler de gerçekten iştahsız ve seçici oluyor. Sağlıklı olsun da uğraşırsan kilo da alır bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…