• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir dua ettim şimdi kara kara düşünüyorum.varmı aynı durumda olan yardım edin

umutvar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2007
92
1
86
Diğer
selam arkadaşlar
öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki lütfen dualarınıza dikkat edin arkadaşlar
bundan 2 yıl önce bir dua ettim Allaha aslında işin buralara varacağını bu düşüncelere gireceğimi bilmeden yaptığım bebeğe hasretliğimden ağladığım bir anda ağzımdan çıkan cümle ''Allahım eğer ben hiçbir zaman anne olamayacaksam, eğer ben anne olacak kullarından eğilsem bu duyguyu bana birkerede olsa yaşat''
2 yıldır evliydim ve bir problem yoktu ve maddi olarakta tüp bebek yapmaya şanşım yoktu bunu dediğimde. bu duanın üzerinden 1-2 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim sadece bir hafta yaşadım ve dış gebelik sonucu bebek ve tüpümün biri alındı.
şimdi sürekli yaptığım bu duaya gidiyor aklım ve ümitsizliğe kapılıyorum.aralıkta bir aşılama nisan ayında da bir tüp bebek denemem oldu ve sonuç negatif.2 tane dondurulmuş emriyom var ve aklım bu söylediğim cümleye gittiğinden duam kabulmu oldu yoksa olacağı vardı tesadüfmü etti.anne olamayacakmıyım bu duadan bunumu çıkarmalıyım yoksa denemelimiyim bu düşüncelerle ümitsiz tedaviye başlıyorum.
sürekli dua ediyorum beni affetmesi için Allaha ve yardım etmesini istiyorum ama kafamdanda atamıyorum.hiç biliğiniz biri yada birileri varmı bu duruma düşmüş yada benzer hikayesi olan sizde birşey söyleyin

ya canım bikere sen böyle umutsuz olursan olacagı varsada olmaz
önce o duayı ve olumsuz düşüncelerini kafandan sil at...
tabiki kabul olur dualarımız ama hepsi gerçekleşcek diye bişey yok...

Rabbim bilir en iyisini en dorgrusunu sen yürekten istedikten sonra neden olmasın..

selam arkadaşlar
bundan 2 yıl önce bir dua ettim Allaha aslında işin buralara varacağını bu düşüncelere gireceğimi bilmeden yaptığım bebeğe hasretliğimden ağladığım bir anda ağzımdan çıkan cümle ''Allahım eğer ben hiçbir zaman anne olamayacaksam, eğer ben anne olacak kullarından eğilsem bu duyguyu bana birkerede olsa yaşat''
2 yıldır evliydim ve bir problem yoktu ve maddi olarakta tüp bebek yapmaya şanşım yoktu bunu dediğimde. bu duanın üzerinden 1-2 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim sadece bir hafta yaşadım ve dış gebelik sonucu bebek ve tüpümün biri alındı.
şimdi sürekli yaptığım bu duaya gidiyor aklım ve ümitsizliğe kapılıyorum.aralıkta bir aşılama nisan ayında da bir tüp bebek denemem oldu ve sonuç negatif.2 tane dondurulmuş emriyom var ve aklım bu söylediğim cümleye gittiğinden duam kabulmu oldu yoksa olacağı vardı tesadüfmü etti.anne olamayacakmıyım bu duadan bunumu çıkarmalıyım yoksa denemelimiyim bu düşüncelerle ümitsiz tedaviye başlıyorum.
sürekli dua ediyorum beni affetmesi için Allaha ve yardım etmesini istiyorum ama kafamdanda atamıyorum.hiç biliğiniz biri yada birileri varmı bu duruma düşmüş yada benzer hikayesi olan sizde birşey söyleyin

haklisin canim keske uzuntuyle agzimizdan bu tarz seyler cikmasa ama insan bilemiyorki iste o duanin tutacagini...dualarin gunun belli saatlerinde tutma sansi varmis o zamana denk gelmis demekki seninkide....ayni hatayi bende yaptim...cok istedigim halde bebegim 3 sene olmayinca ve etrafimdakilerin hani hala yokmu bisey demelerinden biktigim icin dedimki " Allahim ne olur bari bir kere hamile kalayim dusse bile hamile kalayim en azindan dustu derim "dedim... ve o ay hamile kaldim asilamayla sonra bebek gelicemedigi icin doktorumun verdigi dusuk hapiyla 2.5 aylik hamileyken aglaya aglaya dusuk hapi alarak dusuk yaptim...ama sonra cok pisman oldum cok yalvardim Allahima Rabbim affet aciyla boyle dua ettim dedim meger yasadigim aci daha buyukmus bu aciz kulunuda guldur diye dua ettim aglayarak...ve sukurler olsun 1 sene sonra tup bebekle yeniden hamile kaldim ve dogdu bebegim ....simdi 1.5 yasinda masallah...Rabbim affedicidir canim sen yine dua et o kullarindan hicbir seyi esirgemez yeterki istemeyi bilelim....

bu arada hicbir zaman umitsiz olma benim bebegim 6 asilama 2 tup bebek sonrasi 8. denemede oldu...hic umidimi kaybetmedim pesini birakmadim , sende birakma pes etme sakin...olacak insallah...:34:

haklisin canim keske uzuntuyle agzimizdan bu tarz seyler cikmasa ama insan bilemiyorki iste o duanin tutacagini...dualarin gunun belli saatlerinde tutma sansi varmis o zamana denk gelmis demekki seninkide....ayni hatayi bende yaptim...cok istedigim halde bebegim 3 sene olmayinca ve etrafimdakilerin hani hala yokmu bisey demelerinden biktigim icin dedimki " Allahim ne olur bari bir kere hamile kalayim dusse bile hamile kalayim en azindan dustu derim "dedim... ve o ay hamile kaldim asilamayla sonra bebek gelicemedigi icin doktorumun verdigi dusuk hapiyla 2.5 aylik hamileyken aglaya aglaya dusuk hapi alarak dusuk yaptim...ama sonra cok pisman oldum cok yalvardim Allahima Rabbim affet aciyla boyle dua ettim dedim meger yasadigim aci daha buyukmus bu aciz kulunuda guldur diye dua ettim aglayarak...ve sukurler olsun 1 sene sonra tup bebekle yeniden hamile kaldim ve dogdu bebegim ....simdi 1.5 yasinda masallah...Rabbim affedicidir canim sen yine dua et o kullarindan hicbir seyi esirgemez yeterki istemeyi bilelim....

sevgili mehay peki birşey sormak istiyorum cevaplarsan sevinirim. o acıyla böyle bir dua yaptık ve bu olayı yaşadıktan sonra ( ki seninki daha masum bir dua ben direkt anne olamayacaksam cümlesini kullandığımdan takılıyorum zaten) allaha dua edip pişmanlığını anlatıp dua ettikten sonra takılmadınmı ümitsizliğe kapılmadınmı yani nasıl silip atabildin düşünceni umuda yelken açarken.
bu arada allah evladını sana bağışlasın tüm dualarını kabul etsin arkadaşım

sevgili mehay peki birşey sormak istiyorum cevaplarsan sevinirim. o acıyla böyle bir dua yaptık ve bu olayı yaşadıktan sonra ( ki seninki daha masum bir dua ben direkt anne olamayacaksam cümlesini kullandığımdan takılıyorum zaten) allaha dua edip pişmanlığını anlatıp dua ettikten sonra takılmadınmı ümitsizliğe kapılmadınmı yani nasıl silip atabildin düşünceni umuda yelken açarken.
bu arada allah evladını sana bağışlasın tüm dualarını kabul etsin arkadaşım

saol canim benim AMiN darisi basina insallah.....
canim tabiki hemen silemiyor insan aklinda her ay olmadiginda aklima geldi bu soyledigim sey dusuk oluncada geldi o dediklerim her aklima geldikce ben Allahima dua ettim istedim dau rahatlatti beni hep....ve her ay tedavi basladigimda yeni bir umut isigi oldu bana hem umit ettim istedim verecekti birgun ama ben zamanini bilmiyordum ve verdi cok sukur...ayrica seninkide masum bir dua emin ol o duayi guzel dualarinla sil at aklindan sende...dene faydasini gorecek
sin:34:

inşallah herşey güzel olur,inşallah bu umutsuzluğa düşmekten kurtulurum ve Rabbim bağışlar bebeğimi

rabbim bağışlayıcıdır bianlık gafletle söylenen sözleri ne duadan ne bedduadan saymaz demekki yaşaman gerekiyormuş yaşamışsın ben böle bi dua etmedim ama 9 ay karnımda taşıdım doğurup kaybettim yavrumu beni ozman neden cezalandırdı yani böl düşünme rabbim büyüktür kaderinde o varmış senin için hayırlısı buymuş yaşamısın bitmiş geçmişi bırak ve önüne bak ve dua et er geç senin için hayırlı ise rabbim sen naparsan yap ne dersen de verecektir yavrunu

rabbim bağışlayıcıdır bianlık gafletle söylenen sözleri ne duadan ne bedduadan saymaz demekki yaşaman gerekiyormuş yaşamışsın ben böle bi dua etmedim ama 9 ay karnımda taşıdım doğurup kaybettim yavrumu beni ozman neden cezalandırdı yani böl düşünme rabbim büyüktür kaderinde o varmış senin için hayırlısı buymuş yaşamısın bitmiş geçmişi bırak ve önüne bak ve dua et er geç senin için hayırlı ise rabbim sen naparsan yap ne dersen de verecektir yavrunu

teşekkür ederim doğru söylüyorsun Allah büyük ona sığınıp ondan yardım diliyorum. Hayırlısını versin inşallah. sanada büyük geçmiş olsun Rabbim başka acılar yaşatmasın evladını sağlıkla al kucağına ve tüm olanları unuttursun sana canım.

teşekkür ederim doğru söylüyorsun Allah büyük ona sığınıp ondan yardım diliyorum. Hayırlısını versin inşallah. sanada büyük geçmiş olsun Rabbim başka acılar yaşatmasın evladını sağlıkla al kucağına ve tüm olanları unuttursun sana canım.

amin canım inşallah busefer sağ sağlim alırım rabbim sizlerede nasip etsin inşallah

sen şuan da pişmanlıkla Allah ım affet dersen o bile kafidir bence.. Allah çok büyük bi annenin evladına olduğundan kat kat fazla sever kullarını pişmanlığınıda görür inşallah merak etme..
bende yıllar önce bu tüp bebek olayları yeni yeni çıkarken daha evli bile değilken benim çocuğum olmazsa asla tüp bebek yaptırmam kaderime razı olurum demiştim..gelgörki evlendim 5 yıl oldu 3 yıllık tedaviye rağmen hala bebeğim yok ve ben şimdi tüp bebek tedavisi yaptırmak zorundayım başka şansım yok..benimde sürekli aklıma geliyo Allah ım neden böyle büyük laf etmişim diye içim içimi yiyiyo..
Allah büyük dediğim gibi inşallah pişmanlığımızı görür, biz aciz kullarına acır ve gönlümüzün muradını verir..

Son düzenleme:
canım arkadaşlar yazmş zaten gerekenleri
Rabbim affedicidir biz eğer günah işlemeyecek olsak tevbe diye bişey olmazdı

bol bol cevşen duası oku çok güzel dua
birde sadaka vermeni tavsye ederim sadaka bin belayı def eder

birileirni sevindir Allah da seni sevindirir ınş:49:

Şimdi yine dua edebilirsin..

Dua ile..

canım belki bu olay tevafuk etmiştir,ama tabi ağzımızdan çıkanlara da dikkat etmeli belki dua kapıları açık olur kabul olunur.ama Rbbim hikmetle iş görür hangisi hakkımızda hayırlısı ise onu verir.

bi tanıdık varmış annemlerin kadının sağ elinde baş parmağı ve serçe parmağı var yalnızca ben gördüğümde kazada falan kopmuş sandım,meğerse bu kadının annesinin çocuğu olmuyomuş neneside Allahım olsunda bi eli olmasın demiş ve duası kabul olunmuş.

demek ağızdan çıkana dikkat etmeli.

bende bekarken 5 yıl çocuk falan olmasın iyice kendimi geliştireyim onu yetiştirmek için diye arkadaşlarla iddalaşırdım ben 6 yılı bitirecem ve 3 tüp bebeğe rağmen olmadı.
bilmeme belki büyük konuştum.

istiğfar edelim tövbe edelim biz cahiliz ,Rabbimin ilmi çok biz bişey bilmedğimizde böyle laflar ederiz Rabbimde inşallah affeder......

selam arkadaşlar

Arkadaşım zaman zaman herkezin agzından yada dile getiremesede kalbinden böyle kötü dualar geçiyor ama Allah büyüktür, Allah afedicidir, ona inancın tamki duam kabulmü oldu diye düşünüyorsun mademki öyle; yine aynı inançla onun senin acını anladıgını ve yine dua etmen gerektigini biliyorsun :19: belkide olacak ümidini kesme diye bir ışıktı o yaşadıgın kötü tecrübe bol bol dua et:19: Allah bizim için en hayırlısı neyse onu versin :19::19::19:

selam arkadaşlar

Canim insallah Rabbim merhametiyle ( duan her nasil olursa olsun ) sana gönlündekini nasip eder .

Benim sormak istedigim duanda bir kerecik olsun hamile kalayim mi dedin, anne mi olayim dedim ?

Eger bir kere olsun anneligi yasat dediysen ; hamile kalmak demek anne olmak demek degil ki ..

Kendini bu kadar üzüyorsun .

Rabbimin merhametine sigin . O herseyin ne zaman olmasini gerektigini en iyi bilendir ..

mrb canım çok geçmiş olsun aynı hatayı bende yaptım ta evlenmeden önce eşim erkek arkadaşımken dedim ben asla bebek istemiyorum diye demek büyük söylemişim 3,5 yıllık evliyim ve hala yok bundan bir yıl öncede tüp bebek yaptırdım olmadı sonrada şöyle dua ettim Allahım olsun yani bir kez BİLE HAMİLE KALABİLDİĞİMİ GÖREYİMDE İSTERSE DÜŞÜK OLSUN DEDİM Allahım çok büyük ki bana ikinci denemede pozitifi gösterdi fakat düşük yaptım çok üzüldüm hep benim yüzümden düştü diye hala çok üzgünüm düşük yapalı 10 gün oldu ama çok çok üzgünüm ama biliyorumki Allahım bu kez sağ sağlim vereçek inşallah bu kez hamile kalabildiğimi ve büyük söylememem gerektiğini gösterdi bana Rabbim şimdi dualarım ALLAHIMDA isterse sağlıklı bebek inşallah bu kez olacak inanıyorum dualarımıda ona göre yapıyorum Şuna inanıyorum Allahım bizim o duaları çaresizlikten yaptığımızı biliyor görüyor o yüzden içim rahat sana tavsiyem bol bol dinlen dua et rahatla diğer tedavin için hazırlan ben öyle yapıyorum ve Allahıma sonsuz inanıyor ve güveniyorum ÇÜnki o beni görüyor ve anlıyor BEN eşimle konuşamadıklarımı onunla konuşuyorum ve bu beni rahatlatıyor hiç üzülme tatlım hoşçakal

mrb canım çok geçmiş olsun aynı hatayı bende yaptım ta evlenmeden önce eşim erkek arkadaşımken dedim ben asla bebek istemiyorum diye demek büyük söylemişim 3,5 yıllık evliyim ve hala yok bundan bir yıl öncede tüp bebek yaptırdım olmadı sonrada şöyle dua ettim Allahım olsun yani bir kez BİLE HAMİLE KALABİLDİĞİMİ GÖREYİMDE İSTERSE DÜŞÜK OLSUN DEDİM Allahım çok büyük ki bana ikinci denemede pozitifi gösterdi fakat düşük yaptım çok üzüldüm hep benim yüzümden düştü diye hala çok üzgünüm düşük yapalı 10 gün oldu ama çok çok üzgünüm ama biliyorumki Allahım bu kez sağ sağlim vereçek inşallah bu kez hamile kalabildiğimi ve büyük söylememem gerektiğini gösterdi bana Rabbim şimdi dualarım ALLAHIMDA isterse sağlıklı bebek inşallah bu kez olacak inanıyorum dualarımıda ona göre yapıyorum Şuna inanıyorum Allahım bizim o duaları çaresizlikten yaptığımızı biliyor görüyor o yüzden içim rahat sana tavsiyem bol bol dinlen dua et rahatla diğer tedavin için hazırlan ben öyle yapıyorum ve Allahıma sonsuz inanıyor ve güveniyorum ÇÜnki o beni görüyor ve anlıyor BEN eşimle konuşamadıklarımı onunla konuşuyorum ve bu beni rahatlatıyor hiç üzülme tatlım hoşçakal

geçmiş olsun canım tabiki dediğin gibi rabbim o lafları sölerken nasıl bir anlık gafletle veya acı ile sölediğimizi biliyor ama bak negüzel nekadar iannıyorsun rbbime rabbim mükafatını verecektir ama kandini suçlamayı bırak hakkında hayırllısı buymuş eğerki o bebek senin ailen için hayırlı olacak olsa rabim inan verirdi

Üzülme!
Üzülebiliyorsan bir kalbin var demektir. Kalpsizler üzül(e)mezler ki. Ne mutlu sana ki, üzülebiliyorsun. Dokunan var demek ki kalbine. Ya dokunulmasaydı kalbine. Ya hüznün gönül toprağını karmasına izin verilmeseydi. Demek ki gözden çıkarılmadın. Demek ki sen hâlâ bir umut tarlasısın.

Üzülme!
Üzülüyorsan, Biri var ki cılız varlığını düştüğü çamurdan kaldırmak istiyor. Onun için dokunuyor kalbine. Kıymetini bil ki, üzmeye değer görüyor seni. Hüzünlerin kalbinin toprağını allak bullak ediyorsa, sen ekilmeye layık bir topraksın demektir. Kaygıların vuruşuyla tuz buz oluyorsa taş katılığında büyüttüğün güvencelerin, yarılan göğsüne umut fidanları dikiliyor demektir.

Üzülme!
Yüzün yerde geziyorsan, ellerin boynuna sarılı ise, içini ısıtacak haberlerin mürekkebi damlıyor olmalı ömrünün defterine. Kar yağıyorsa güvendiğin dağlara, yarının ovalarında rengârenk çiçeklerin olacak demektir. Hırçın fırtınalar sarsıyorsa sevinçlerinin zirvesini, rüzgârlar dövüyorsa umudunun yamaçlarını, bir yüce dağsın sen demek ki, az bekle, eteğinden serin pınarlar akmaya başlayacak demek ki…

Üzülme!
Üzülüyorsan, şımaramazsın. Kibrin kirli tuzağına düşemezsin. Kendini beğenmişliğin çamuruna dolaşmaz ayakların. Uzak geçersin isyanlı yollardan. Heveslerinin ardı sıra düşüp nisyan uçurumlarının başına sürüklenmezsin. Seni Biri yakınlığına çağırıyor demek ki… Gözden çıkarmamış olmalı seni.

Üzülme!
Üzülüyorsan, bir kutlu teselli kapısının önünde bekletiliyorsun demektir. Gözlerini kaldır vefasız dünyanın eşiğinden. Gönlünün elinden çıkar sebeplerin boş avuntularını. Umudunu kes sahte doymalardan. Yüreğini küstür coşkulardan. Kapı açıldı açılıyor demektir.

Üzülme!
Üzülüyorsan, kaybedeceğin bir şeyler var demek ki… Kaybedeceği bir şeyi olanlar çoktan kazanmışlardır. Eline geçmeyenleri saymakla tüketme nefesini, elindekileri saymaya başla. Hepsini saysan bile, nefesini saymaya nefesin yetmeyecek demektir. Bak işte zenginsin.

Üzülme!
Seni bir “İşiten” var. Seni, senin kendini bile sevmenden önce O sevdi. Senin kendini bile bilmediğin unutuş kuyularından çekip çıkardı seni. Çektiğin acılara habire meşgul çalan telefonlar gibi kör ve sağır değil O. Yüreğinin her yangınına O yetişiyor. Ayrılıklarına ve sıkıntılarına metal soğukluğundaki plazalar gibi umursamaz değil O. Yitirdiklerinin hepsini sana iade edeceğine söz veriyor. Sevdalarına ve özlemlerine çok seçenekli sınav kâğıtları gibi tatsız ve tuzsuz formüller sunmuyor. Seni herkesten çok anlıyor, seni senin kendini düşündüğünden çok düşünüyor. Gözyaşlarınla imzalayasın istiyor yakarışlarını. Bir ebedî çerçevenin içinde, gösterişsiz bir kullukla fotoğraflamak istiyor seni. Dağılıp giden ömür kırıntılarının arasından sıcacık bir kardelen ümidi devşiresin istiyor. Keyfinin çatlak kabuklarının arasından sonsuz teselli pınarları akıtmak istiyor.

Üzülme!
Varlığının tenine çiziktir her hüzün. Varlığından haber verir üzüntün. Hatırlar mısın, bir zamanlar hatırlanmaya değer bir şey bile değildin. Hiç umursanmadan çöpe atılabilecek kirli bir su iken sen, yüzüne bir tek O baktı. Kimselerin arayıp sormadığı, önemseyip adını bir kenara yazmadığı o günlerde, Senin adını ilk O andı. Hatırını bildi. Seni yanına aldı. Hep yanında oldu. Sen seni unutup da başını yastığa koyduğunda bile, seni her defasında sabaha çıkardı. Sen Onu defalarca unuttun ama O seni asla unutmadı.

Üzülme!
O’nun en sevdiği kulu da yalnız kaldı. Taşlandı. Sürüldü. Yaralandı. Aç susuz kaldı. Yuvasına uzaktan göz yaşları içinde baktı. Mağarada yapayalnız ve korunmasızdı. Senin gibi üzülen yol arkadaşına sonsuz müjdeler veren tebessümüyle fısıldadı: “Lâ tahzen, innAllahe meânâ.”

Üzülme!
Kaldır yüzünü yerden. Omuzlarından sarsıp kendine getirmek istiyor seni Sevgili. “Rabbin sana küsmedi ki…” Gözlerinin içine içine bak sevdiklerinin. “Rabbin seni unutup yalnız bırakmadı ki…”

Senai Demirci

Back
X