• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir erkeğin anneci olduğunu nasıl anlarız?

Doğrudur canim.. Seni evli olarak hatirlamiyorum aslinda sasirdim burda ilkin, sonra takilmadim, forumda o kadar cok kisiyle dertlesiyoruz, dertleniyoruz ki..
Cok sevindim evlenmeden kurtulduguna.. Bundan sonra cok mutlu ol insaAllah..
Sen daha çok mutlu ol zaten hakedenlere verir Rabbimizin adaleti hiçbir zaman şaşmaz sabr herşeyin başı sabr düzelecek herşey

Sen daha çok mutlu ol zaten hakedenlere verir Rabbimizin adaleti hiçbir zaman şaşmaz sabr herşeyin başı sabr düzelecek herşey
InsaAllah canim..
Rabbime inancim da guvenim de sonsuz, cok sukur.. O'na havale ettim her seyi, icim cok rahat.. Zalimler, vicdansizlar, bile isteye hayat karartanlar dusunsun..

Ay o anacı erkeği gel benden sor. Çok zor çooookkk. Evlenmeden önce tövbe annem annem demezdi. Nişanlanmamızla başladı ve hala devam ediyor. Hangi bir derdimi anlatim bilmiyorum. Bence direk söyle. Herhangi bir konudan bahsederken lafı oraya getir, ben kadın ya da erkek annesine bağımlı insanlardan haz etmiyorum. Sen ne düşünüyorsun diye sor. Valla benim kaynana kara bir bulut gibi mutluluğumun üzerine çöreklendi bugünlerde çok dertliyim. Sen yanma inşallah

Ay o anacı erkeği gel benden sor. Çok zor çooookkk. Evlenmeden önce tövbe annem annem demezdi. Nişanlanmamızla başladı ve hala devam ediyor. Hangi bir derdimi anlatim bilmiyorum. Bence direk söyle. Herhangi bir konudan bahsederken lafı oraya getir, ben kadın ya da erkek annesine bağımlı insanlardan haz etmiyorum. Sen ne düşünüyorsun diye sor. Valla benim kaynana kara bir bulut gibi mutluluğumun üzerine çöreklendi bugünlerde çok dertliyim. Sen yanma inşallah
Sorsa bile kabul etmez bence anneci ise.. Farkinda olmuyolar genelde cunku.. "Annem o benim, bi tane annem var, kari bulunur ana bulunmaz" kafasi var bi de, evlerden ırak.. Sanki anasini atmasini isteyen var o tiplerden.. Anani atma, karindan da vazgecme, annen yok yere sorun uretiyorsa engel ol yalnızca guzel bi sekilde.. "Annem ne yaparsa yapsin sen sus, ezil buzul" demeye getirme, kacmak icin sacmalama mesela.. Cok mu zor?

Sorsa bile kabul etmez bence anneci ise.. Farkinda olmuyolar genelde cunku.. "Annem o benim, bi tane annem var, kari bulunur ana bulunmaz" kafasi var bi de, evlerden ırak.. Sanki anasini atmasini isteyen var o tiplerden.. Anani atma, karindan da vazgecme, annen yok yere sorun uretiyorsa engel ol yalnızca guzel bi sekilde.. "Annem ne yaparsa yapsin sen sus, ezil buzul" demeye getirme, kacmak icin sacmalama mesela.. Cok mu zor?

Bu dediğin dizilerde oluyor evet

istisnalar vardır ama erkekler evlenmeden önce eve ugramayan annenin yüzünü görmeyen tipler
evlendikten sonra hatta yüzükler takılınca direk anne mevzusuna balıklama dalıp bir de o benim annemci oluyorlar.
hayal kurmaya gerek yok her erkek teraziyi dengede tutamıyor
biri annem biri eşim diyebilen nadir
Bu arkadaşa kulak ver soylediklerinin altına imzamı atarım. Aynen dediği gibi erkeklerin evlenmeden önce kopuk olan aile bağları evlenince kör düğüm oluveriyor. Adamlar anneci, babaci olup çıkıveriyor.Benim esim ağzıyla söylüyor bunu. Bekarken doğru düzgün eve gitmezdim bile evlenince nolduysa birden aileme bir baglanasim geldi diye :bicak:

Herkese iyi akşamlar dilerim.

Bu aralar görüştüğüm biri var, genel olarak iyi anlaşıyoruz. Baya umutluyum kendisinden ilerisi için. Her şey iyi hoş da benim aklıma takılan bir şey var.

Bu kişinin annesi onun anlattığı kadarıyla edindiğim izlenime göre baya müdahaleci bir tip. Yani kadın çok fazla şeye karışıyor oğlu kocaman olmuş sonuçta ama hep bi kendine bağlama çabası var. Endişeli de biri, hatta bu çocuk geçmişte panik bozukluk yaşamış bunda annesinin de etkisi olduğuna inanıyor, ben de öyle.

Soruma gelecek olursam, burada her gün açılan konuları görüyorum ve tecrübeli hanımlardan fikir almak isterim. Benim için birinin annesine düşkün olması değil kötü olan, kendi bireyselliğini gerçekleştirememiş ve annesinin uzantısı olmuş olmak. Görüştüğüm kişi öyle aman aman düşkün değil annesine ama önemli olan onun annesiyle olan bağının sağlıklı olup olmadığını anlamak. Bu konuda somut bir sıkıntı görmedim anneci olduğuna dair ama nedense şüphelerim var.

Evet, sizce bir erkeğin anneci olup olmadığını nasıl anlarım? Neleri gözlemlemem lazım?
Valla ben evlenene kadar hiç müdehaleci olduklarını çakmadım desem yeridir.Nişan alışverişlerinde çoğunlukla eşimle ben vardık bu olsun diye tutturan hep beğendiği şeyleri getirip eve sokan tip değillerdi.Evlendik eşime dedesinin hediyesi ev ama "artık ne yapıyorsanız yapın eve siz oturacaksınız" sloganıyla dolaşıp ev ısınmadığı için soba almamıza karışıp bizi mağdur eden insanlar.Eşime hala çocuk gözüyle bakarlar.Eşim çarşıdan pazardan alışverişten anlamıyordu çünkü fırsat veren olmamış donuna kadar annesi kız kardeşi almış giydirmiş.Şuan herşeyi o alır bazen iyi bazen kötü şükür gittikçe normale dönüyor.Bunu anlamak zor bence bir insanı tanımak için seyahate çıkmak,öfkelendirmek ve alışveriş yapmakta fikir verebilir.

Benim eşim canım annem babam kardeşim demez öyle ortada dolanmaz ama müdehaleleri bizi huzursuz etmeye yeter.Hem anne veya ailenin onun bir birey olduğunu bilmesi yeni bir hayata adım atacağını kabullenip elini çekmesi lazım hemde onun kendi kararlarını verip hayatı istediği şekilde yaşaması lazım buda iki taraflı bir konu diyorum bak kış kapıda ısı sorununu çözemedik ve bu sorun 1.5 senedir var.

Bu arkadaşa kulak ver soylediklerinin altına imzamı atarım. Aynen dediği gibi erkeklerin evlenmeden önce kopuk olan aile bağları evlenince kör düğüm oluveriyor. Adamlar anneci, babaci olup çıkıveriyor.Benim esim ağzıyla söylüyor bunu. Bekarken doğru düzgün eve gitmezdim bile evlenince nolduysa birden aileme bir baglanasim geldi diye :bicak:
ortak fikir de olmak güzel
:KK15:teşekkür ederim

Anneci erkek potansiyeli şöyle olur
Kesin değil ama bunlar risktir

* babası rahmetli olmuşsa hele ki tek erkek çocuksa

* konusurken annem kelimesi çok geciosa

* çarşıya pazara sürekli beraber gidiliosa

* senin durumunda daha yeni tanıstıgı kızı hemen anlatıosa annesine demekki herseyi anlatıyor

* ikiniz cıktıgınızda annesi arıyorsa her zaman istisnasız

* annesinden bahsederken "kadıncağız" kelimesini kullanıpduruyorsa, anasının ne kadar cefakar vefakar oldugunu sık dile getiriosa..

* hertürlü tamirat işi babadan değil oğlandan soruluyorsa...oğluum koş doğal gaz bitti, çamasır mak. bozuldu gibi...

* babası hayattaysa ve anası her hastaneye gidişinde oğluyla gidiosa

* boşanmış bir abisi varsa ve annesi ex geline ah yaktı oğlumun başını diyorsa

Yol yakınken kesinlikle adam ne kadar parlak olursa olsun kaç derim..

Tespitler güzel ve genel olarak doğru. Anlatılan profil biraz anneci bir şahsa benziyor gibi duruyor. Anladığım kadarı ile ilişkiniz yeni ve anneye sizden bahsedilmiş. Eğer daha önce bir bayan arkadaştan bahsedilmedi ise annenin beyin alarm vermeye başlamış. Tehlike çanları çalıyor diye. Ha yok zaten her hatunu anlatıyor ise zaten annecidir. NET. Yaş çok önemli ve ailesi ile yaşayıp yaşamadığı çok önemli detaylar. Bunları bilmeden bir kanıya varmak güç.

Şimdi hep adam bir birey olamadıysa anasına bağlıdır gibi de düşünmeyin. Eğer kaynana da bir birey olamadıysa oğlunun yakasını bırakmıyor. Benimki 24 saat evde ne bir hobisi ne bir çalışma hayatı hiç bir şey olmadan evin içinde yaşamış. Üstelik tembel ev işi falan hak getire. Oğluşum oğluşum anca. Bir oğluşunu da işe bile göndermedi o benim kızım gibi evde oturacak diye. Kafayı yicem. Durmadan o oğlunun kocamdan para istemesinden bıktım. Benim ki de anası üzülmesin diye veriyormuş. :(

Benim eski eşim de anacıydı
Şimdi ayni sehirde olsak eşim de anneci olur mu bilmem
Annesinde etkileme pozisyonu max derecede
Bence sevgilinden cok anneyi tanımalısın
Benim kv sürekli kendini över mesela
Oğlum benim en kıymetlim
Babana birsey olsa bana kim bakar
Ben seni ne zorluklarla büyüttüm
Eşim benim yaptıgım yemekleri yiyince annesi tüm garezin banaymıs der eşime
Eskiden markate pazAra hatta aksam oturmasına bile eşimle gidermiş kadın
Oğlu değil de kocası gbi
Eşim benle evlenince kadın beni uzun süre benimseyemedi
Hala da benimsediğini düşünmüyorum
Anne ile tanıs ve ikisinin iletişimine bak

Benim eski eşim de anacıydı
Şimdi ayni sehirde olsak eşim de anneci olur mu bilmem
Annesinde etkileme pozisyonu max derecede
Bence sevgilinden cok anneyi tanımalısın
Benim kv sürekli kendini över mesela
Oğlum benim en kıymetlim
Babana birsey olsa bana kim bakar
Ben seni ne zorluklarla büyüttüm
Eşim benim yaptıgım yemekleri yiyince annesi tüm garezin banaymıs der eşime
Eskiden markate pazAra hatta aksam oturmasına bile eşimle gidermiş kadın
Oğlu değil de kocası gbi
Eşim benle evlenince kadın beni uzun süre benimseyemedi
Hala da benimsediğini düşünmüyorum
Anne ile tanıs ve ikisinin iletişimine bak

Bazı evliliklerde kv yi 2. Kadın gibi kabullenmek zorundasın...yani tabiri caizse aynen 2. Bir kadın gibi oluyorlar...adam resmen 2 kadın arasında kalıyor ama genelde anasını seçiyor tabiki...bazı kv ler de melek rolü yapıyor ama icraata bakarsan resmen karakedi

Bazı evliliklerde kv yi 2. Kadın gibi kabullenmek zorundasın...yani tabiri caizse aynen 2. Bir kadın gibi oluyorlar...adam resmen 2 kadın arasında kalıyor ama genelde anasını seçiyor tabiki...bazı kv ler de melek rolü yapıyor ama icraata bakarsan resmen karakedi
Benim kv eşime;
Sen de beni bırakıp gittin ya artık bu hayatta kimseye guvenmem dedi:)

Sanki beni kuma aldı eşim:)

Kadın bana kıl oldu daha tanışmadan. Mesela çocukla uzaktan tanıştık biz, benim yanıma gelecekti görüşmeye. Kıyameti kopardı vay efendim bu bir tuzak olabilirmiş de uzaktan tanışmışız ben onu terör örgütüne bile sokabilirmişim :KK53:

Benim ailem bir güneydoğu şehrinde yaşıyor, bundan dolayı böyle düşündü herhalde. Ama bana şimdiden böbrekçi muamelesi yapan ve negatif bir başlangıcımız olan bir kadın bana rahat verir mi ilerde?

:oha: afedersin essek kadar adama bunu demeye curret edebiliyorsa bir anne onun oglundan ne hayır bekliyorsun? Geçip karşına megafonla " BEN ANNECİ BIR ERKEGIMMMMM!" diye haykirmasini mi?

Back
X