Sınıf arkadaşım 4 sene boyunca her 15 mayıs günü yanıma gelip "seni çok seviyorum, bana 1 şans ver "dedi.
4 sene boyunca reddettim.
Memleketime gideceğim günler sabah erkenden otogara gidip beni bekleri
Saatlerce.. ne zaman gelirsem.. iyi yolculuklar dilerdi. Hiç yüz vermezdim.
Bazen bana ait olan bir sac tokası, bir toplu iğne ya da benzeri bi şeyi eline geçirmeye çalışırdı. Ani olsun diyeymiş
Hiç gülümsemezdim.
Mezun olduk. Son gün yanıma geldi."seni seviyorum.ve hiçbir zaman unutmayacağım. Başkasını seversem bu büyük aşka yazik olacak. O yüzden kimse olmayacak" dedi. Tamam hadi bay dedim.
Mail atmıs mezuniyetten 1 sene sonra. Görmedim bile.
Aradan seneler geçmişti. Bigün facebooktan arkadaşlık isteği göndermiş. Görünce şaşırdım. Kabul ettim
Evlenmiş olacağını düşünmüştüm .çünkü yaş olarak büyüktü.
Evlenmemiş. Yeni atanmış. Atanınca beni aramış. Ben halen daha aynı kafadayım ama . Onun da yolunu çizdiğine inanıyorum.
Kendisi türkiyenin bir ucuna atanmıs
Ben öteki ucunda ailemle yaşıyorum, atanamamişım.
Arada facebooktan yazıyor. Kpss kitaplarını notlarını filan göndermeyi teklif edince kabul ettim. Işime geldi açıkçası. Adresimi verdim.
Adresime hediyeler yağdı.
Gerek yoktu ama sağ ol dedim.
Bana bir şarkı gönderdi. " bu şarkı senelerdir seni düşünürken dinlediğim şarkı. Ne olur 1 kere sans ver. Olmazsa bitirirsin. Seni zerre miktarı üzersem bitirirsin. Ama 1 kere dene" dedi.
Istemedim.
Haftanin 1 günü tatili vardı (pazar). Her pazar 12 saatlik yolu tepip geliyordu. Kabul etmem için dil döküyordu. Hic yatmadan geri gidiyordu.
Bigün "e iyi bakalim cok ısrar ettin hadi bi deneyelim ama çok uzun sürmeyebilir" dedim.
Cennetten müjde gelmişti ona o an.
Şimdi taki dolabımda üniversiye yadigarı saç tokası ile toplu iğne duruyor.
Bana ait binlerce anı anlatıyor.
"Bu sen misin gerçekten yanimda mısın. Ben 10 senedir bunu bekliyorum" diyor.
Kendisi de içerde uyuyor.
Evleneli 1 buçuk sene oldu.
Hiç kırmadı beni. Hiç-bir zaman "haýir" demedi..
Bence bir erkeğin sevdiğini anlamak için çeşitli taktiklere gerek yok. Bana kalırsa ilk bakışta net olarak anlaşılıyor seven adam.