Bir erkekten bu kadar ince düşünmesini beklemek hata mı?

bence yapmanız gereken 2 şey var.
1.si kayınvalıdenın kayınpederının yan odada olduğu bir ortamda ilk gece sadece cinsel birleşmeden ibaret olur korka korka çekine çekine ve bu çok saçma ne işiniz var bunun adeti falan olmaz canım hayatınızda bı kere yaşıcaksınız bunu gidin bi otele. maddı durum yoksa da takılan 1 küçük altını bozdururum otele veririm yıne de o kaynana kaynata yanında gerdeğe girmem yada balayına kadar hiç girmem bu kadar basit.

he kayınvalıden bırazcık anlayışlı ayaklarına yatıp ta bız o gece evde olmicaz filan derse de onların evınde onların yatağında kayınvalıdenın inceleyip yıkayacağı çarşaflarda yorganlarda gerdeğe girebilecekmisin ki?

2. duvak adetı hiç duymadım ama erkek tarafının nasıl senın her adetını yapmasını arzularsan, sana yapmadıkları şeylere içlenirsen aynı durum eşin için de önemlı.ömür boyu laf duycağına bi adeti yerine getir gitsin.1 gün ara verirsiniz meşhur romantizmi ertesi gün hatta ömür boyu yıne yaşarsınız tatlım.

sen takma kafanı bu işlere .herkese de her istediğini yaptırma .

hangi cümlenin fantazi olduğunuza kanaat ettiniz ki?
şunu yapıcaz bunu yapıcaz bunu giyicem vs dese anlarımda kız stresinden yorgun olacağından bahsetmiş

ilk dafa sana bu kadar hak veriyorum

hitaplara takılmak yerine birkaç fikir yürütebilirsiniz

ayrıca insanın eşiyle yanlız kalmak istemesinin neresi saçmalık

bu kız ilk gece o evde kalınca ne olacak?eve bereket mi gelecek?

Tuhaf tuhaf adetler....

Bi tanıdığımın da kaynanası sabah 6'da ertesi gün kahvaltıya gelmişti evine

heralde garibim evinde peynir ekmek bitti

çok sinir bozucu cidden....

slm canım bu saçmalık duvak ney yaaaaa bence sen açık açık nişanlınla konuş ben adet falan istemiyorum annenin evinde kalmam ilk gecemizde evimizde olucam böyle şey olmaz valla bizde 1 hafta 10 gün kimse gelmez rahatsız etmez önceden aileler dolabı doldurur düğün akşamı getirirler eve bira oturup giderler kendi kendini yiyeceğine o yesin kandini ben utanırım de annenlerin evinde yapamam unut de gerdeği falan ama ciddi ol saklanancak birşey yok senin kocan olucak zaten anancı ise yandın nefret edrim anacı eşlerden tabi herkesin anası ama eş ile anneyi aynı kefeye koymamalılar

Malesef evlenirken sadece eşinizle evlenmiyorsunuz onun ailesiylede evleniyorsunuz. Bu nedenle iki tarafın örf ve adetlerinin uygulanması gerekiyor sizin huzurunuz için. Çoğu adet aslında eski ve gereksiz ama , naparsınız bir ömür boyu dillerinden kurtulmamak yerine başta uygulayın bitsin gitsin derim. Eşiniz o kütürde yetiştiği için bahsettiğiniz Duvak olayı onun için gayet normal, sizin adetlerinizde olmadığı için size farklı geliyor ve bundan vazgeçmelerini bekliyorsunuz.

aslında bu adeti bende nişanlımda bilmiyorduk,ailelerden öğrendik.erkek olmanın verdiği tabiatla nişanlım çoğu adete uzak zaten.
ama dediğinize katılıorum,iki tarafında memnuniyeti için bu durumu kabullensem iyi olacak.

gerçekten mevzuyu dert edindiğiniz için mi açtınız yoksa bize birbirinizi ne kadar sevdiğinizi arzuladığınızı anlatmak için bu yolu mu seçtiniz balım, şey pardon civcivvvv?

dert okuyacağım diye sonuna kadar geldim; ama sizin ilk gece fantezilerinizden, birbirlerinize hitaplarınızdan boğuldum

ben okuyacak diğer arkadaşlar için konuyu özetleyeyim de satırlarca okumasınlar yok yere:

"nişanlıyım, 3 ay sonra düğünüm var. kına gecemde kızkıza eğleneceğiz. düğün ertesi gün 1de başlayacağı için kuafore sabah 6'da gideceğim. ayrıca düğünden 2 gün sonra da balayına çıkacağız kayınvalidem düğünün ertesi günü duvak adı verilen bir adetlerinin yerine gelmesi için kendilerine gidilmesini istiyor. nişanlım da bunu doğru buluyor. oysa ben kına, düğün, gerdek stresinden sonra ertesi gün dinlenmemiz gerektiğini düşünüyorum. sonuçta yola da çıkacağız vs.. sizce nişanlımı ve ailesini bu konuda nasıl ikna edebilirim"

bakın,burası açık bir forum öyle değil mi?
rahatsız olduysanız yazmayın,bu kadar basit.
ayrıca sizin bu kısaltmanıza kimse ihtiyaç duymamış ve sağolsunlar çoğu arkadaşta yorumlamış.
hal buyken bence gereksiz yorumlarda bulunmayın.

Nişanlınızın konuşma uslubuna bakılırsa yapıcı birine benziyor..

Gereksiz yere takılmıyorsunuz ben olsam bende takılırdım. Bu duvak olayına çok kızıyorum.

Ama madem balayına gideceksiniz bu iki gün öyle ya da böyle geçer, çaresi yoksa huzursuzluk girmesine değimez aranıza.

Evet malesef ince düşünmeleri olanaksınız.

Ancak hanımlar inceden dokunduracak sonra anlayacaklar.

İnşaallah çok mutlu olursunuz. :16:

öncelikle çok teşekkür ederim birsen,çoğu konuda rastladığım yorumlarına değer veriyorum.
sabah takılmıştım ama nihayetinde nişanlımında kötü bir niyeti yok.
bu konuda çok ince düşnmesini beklemek hata olurmuş bunu farkettim.
duavk olayını ben ilk kez öğrendim,banada garip geldi...ama yapacak birşeyde yok ne yazıkki.

evet maalesef sadece iki kişi değil, aileler de evleniyor birbirleriyle :31: o nedenle iki tarafın da birbirinin adetlerine, geleneklerine hoşgörüyle yaklaşması gerekiyor. sizin tarafınızdan bakıldığında siz de haklısınız, ama nişanlınız da orta yol bulmak zorunda. kalkıp da ailesine hayır bunu yapmıcaz diyemez ki... o zaman işler daha kötüye gider. siz de boşverin varsın 2 3 gün yorulun sonra balayında rahat rahat dinlenirsiniz :40:

artık öyle olacak.tatlı telaşlar deyip geçeceğim.

valla dünyanın sonu değil bir gün daha yorulmak
siz yine 2. günü balayına gidiyormuşsunuz ...
ilk sabah bizide güya yalnız bırakacaklardı ama saat 11 gibi geldiler bende çok isterdim gün boyu yalnız kalmayı ama olmadı
akşamda akrabaların eli öpülecekmiş kapı kapı millete gittik hiçbirşey istediğim gibi olmadı
duvak denilen adet eşim tarafındada vardı ama bana yapmadılar ne hikmetse
kabus gibi 1 hafta yaşadım neyseki bitti gitti
nişanlınız gayet mantıklı açıklamalarda bulunmuş zırt pırt aynı şeyleri konuşarak canınızı sıkmayın
şunun şurasında bir gün daha yorulacaksın çok değil

aslında çok rastlıyorum böyle durumlara çevremdende.hakikaten yadırgamamak gerek.bizler kendimize göre planlar yapıyoruz fakat,aynı şekilde ailelerimizinde bizler için planları var,kırmamak adına göz yummak gerek.

nisanlin iyi birine benziyor güzel bir dille anlatiyor bunda sorun yok

amaaa ben sabah sabah uykudan kalkinca agzimi bicak acmaz ,siz iyi 1 saat konusuyonuz :ssz:bide her sabah uyyy:27:

: ))alıştık artık

Aslına bakarsan nişanlında ince düşünmüş sadece düşündükleriniz farklı bu 1. :16:
Bu konuyu annenle paylaş, zamanı gelince zaten öğrenecek ama sen yine de konuş, büyük ihtimalle o da olmaz öyle şey diyecektir ve ileride konu açıldığında kayınvalidene minasip bir dille düğünden sonra belli bir süre damat ve gelinin başbaşa takılmak istediklerinden bahsedecektir o duvak olayını daha ileri bir tarihe atmayı filan önerecektir artık annenin yaratıcılığına bağlı bu 2. :9:
Canım aslında evet ilk gece kayınvalidede kalmak sonra bir telaş o duvak olayı dediğin hadise pek istenilesi bir durum değil ama belli ki nişanlın senle geçireceği bir ömrün hayalinde, seni seviyor, konuşması bile(yazdıklarına göre) gayet nazik, nişanlını düşünerek bu günü atlatmaya bak derim zaten sonra balayına gidecekmişsiniz ohh mis bu da 3.:27:

işin garip tarafı annemde biliyor: )
annemde tatsızlık çıkmamamısı için kabullenmem taraftarı.
bir yandanda kayınvalidemi seviyorum,kırılmasını istemem.nişanlım desen zaten hiç bu açıdan bakmıyor: )
aslında dediğin gibi.ikimizde anı amaç için uğraşıyoruz ama gidiş yolları farklı...

Bize ne sizin nişanlınızla ilk geceki konuşmalarınızdan özene bezene yazmışsınız
Ortada dert edilecek bir şey yok ilk günler yorgunluk olur çok büyütmüşsünüz
Kayınvalidenizi çok dert etmişsiniz kafanızda:37:

size neyse yazmayın?
ayrıca ''size ne'' olsaydı,bir çok arkadaş yorum yapmazdı yapsa bile sizin tepkinizi verirdi.
görüldüğü üzre çoğu arkadaş yardımcı olmak üzere yorum yapmış.
bu durumda benim size demem gerekiyor: ''size ne???''

çok tuhaf bir adet. hiç duymadım boyle şey ve bence haklısın . yalnız bende şuna takıldım şimdi evlenceniz ve 2 gun kayınvalidenin evinde kalcanız. yani özür dilerim ama ilk birlikteliğinizi kayınvalidenin evindemi yaşıcaksınız. yanlış anladıysam çok pardon. ama gerçek buysa bence iğrenç bi durum balayını bekleyin

malesef öyle olacak,bende istemezdim fakat evimiz erzurumda.
nişanlımın ailesinin evi varken,otele gitmek onlarıda hoşnut etmez.
tek tesellim,bizi evde yalnız bırakacak olmaları.

hadi duvak adetini geçtim ama ilk geceni nasıl kayınvalidenin evinde geçirmeyi kabul edersin aklım almıyor gerçekten

Canım biliyorsun ki her yörenin farklı adetleri var.
Gerçekten sinir bozucu bir durum tabii ama ya mecbur katlanacaksın,
ya da nişanlınla nazikçe konuşup halledeceksin. Her güzelliğin bir zorluğu varmış malesef...
Bende istemem şahsen ertesi gün misafirdi filan öyle. Kötü bir durum.

Son düzenleme:
Tekrar hayırlı olsun canım

eşin tatlı dilli konuşmuş fakat erkek tarafı olarak hep dedikleri olsun istiyorlar

şu kaynana evinde sabahlama adetini toplumumuz ne zaman bırakacak acaba?

Hadi diyelim o "Duvak" adetinden vaz geçmicekler kalacaksınız orda

peki af edersin kaynananın evinde gerdek de ne demek?

Ertesi gün de kaynana çarşaf çarşaf diye tutturur Allah bilir
sonra o halde kalk 2 gün misafir içine çık.....

Bu adetten vazgeçmicekse balayı ısrarını sürdür derim

neden hep dediğini yaptırıyo anlamadım doğrusu.....

korkmakalbim,kayınvalidemin ilk evlenen çocuğu olduğu için çok hevesli,kırmakta istemiyorum bi yerde...
o yüzden fazla zıtlaşmakta istemiyorum.

alemsin asude bahar =)

ne güzel birbirlerine sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Allah muhabbetlerini artırırsın. ben de nişanlıyım, 1 yıldan fazladır da tanışıyoruz ama nişanlımın bana sevgi konusunda sınırları zorlayarak söylediği kelimeler, 2 defa ''canım'' demesi oldu :37: böyle muhabbetleri okuyunca çok özeniyorum da ne yapalım. herkesin sevgisini gösterme tarzı farklı =)

konuya gelince civciv...nişanlınının birşeyleri kendine başına anlamasını beklemek yerine tercihlerini net olarak söylemeni tavsiye ederim. sana sorduğu zaman ne istiyorsan onu söyle, onun tercihlerine peki demek yerine ben bunu istiyorum de. sonra da orta yolu bulmaya çalışırsınız...böylece onun ince düşünmesini beklemek zorunda da kalmazsın.

seni gördüğüme sevindim simurg: )
aslında dedğin gibi yapmam gerekiyor fakat yanlış anlaşılmaktan korkuyorum.
yani bana yıllar sonra veya daha yakın bir zamanda bunun geri dönüşüm olarak gelmesi korkusu var.
en azından ''ben iki tarafta huzurlu olsun diye elimden geleni yaptım'' diyebilmek istiyorum.beni sorarsan,benim istediğimin olması tabiki beni mutlu ederdi fakat olmamısıda dünyaları yıkmaz sanırım.

Aslında Asudeyi çok güzel yazmış burada önemli olan düğün adetlerinden gerçekleşen bir sorunu dile getirmek ilk gece muhabbetinden bize ne
Bunları yazana kadar çok güzel bir ilişkimiz var nişanlım bana değer verir dese yeter anlarız yani

soruna odaklanmak yerine neden illa takılacak bir yer arıyorsunuz?
madem öyle içinizde kalsın.

herkesin üslubu farklı, bu kadar kadının hepsinden TRT Türkçesiyle konuşmasını fabrika çıkışı ifadeler kullanmasını bekleyemeyiz çok rahatsız oldysanız konusuna yazmazsınız

bende bunu anlatmaya çalışıyorum fakat hanımefendi konuya çözüm bulmak yerine polemik yaratmak peşinde.illa her konuda çıkıyor böylesi.
beğenmiyorsan yazmazsın olur biter...

Aynen katılıyorum :46:

Şımarıklık yapıyorsunuz,insanların ne derdi var .Allah mesut etsin bir yastıkda kocatsın ancak biraz da etrafınıza bakın lütfen.

şımarıklık yaptığımı düşünmüyorum.etrafımda olanlarında gayet farkındayım.sadece bir konuya bakarak beni ''şımarık'' ve ''etrafa karşı duyarsız'' göstermekse tamamen sizin önyargınız

hangi cümlenin fantazi olduğunuza kanaat ettiniz ki?
şunu yapıcaz bunu yapıcaz bunu giyicem vs dese anlarımda kız stresinden yorgun olacağından bahsetmiş

bu forumda ne konular gördük,benim üstü kapalı gerdek mevzusunu anlatmam olay oluyor.hayret!!!
kaldıki öyle bile olsa,ya bir kerede HOŞGÖRÜLÜ olun ya...
iki kelimeye takılıyorlar,tüm konuyu bertaraf ediyorlar!
konuma değilde,konudan bağımsız benim tercihlerime dayanarak yazdığım kelimelere takılmaya bayılıyorlar.

hadi duvak adetini geçtim ama ilk geceni nasıl kayınvalidenin evinde geçirmeyi kabul edersin aklım almıyor gerçekten

aslında hiç istemediğim bir durumdu.
ama şöyle düşün...düğün ailelerin olduğu şehirde yapılıyor ve bizim düğünden sonra ailelerimiz dururken,otelde kamamız onları hem şaşırtır hemde biraz kızdırır.
kayınvalidem adetlerine çok bağlı,birde ilk oğlu evlendiği için çok hevesli.
ben istemiyorum,otelde kalalım desem eminim o onun içinde yara olarak kalacak..hatta ilerde bu yüzden bana kin bile güdecek.
o yüzden buna mahal vermemek adına kabul ettim.

SORUNUMA odaklanıp,yardımcı olmak isteyen arkadaşlar çok teşekkür ediyorum.
elimden geldiğince faydalandım yorumlarınızdan.
bazılarınız,sabret demiş bazılarınızda itiraz etmem gerektiğini söylemiş.
sanırım ben sabretmeyi seçeceğim :31:
konumu kapattıracağım,zira konu sapıyor,her zamanki gibi gene konudan taşıp,gözardı edilmesi gereken şeylere odaklanmaya başlanıldı.
yazdıklarınız yeterince fikir verdi bana,yani konum işe yaradı: )
boş yere açılmış bir konu olmadı.
bunun için çok teşekkür ediyorum.herşey gönlünüzce olsun :16:

simdi söyle bir durum var , imkan varsa tabiki hos bir otelde kalmaniz dah güzel olur ama erzurumda böyle güzel lüks oteller var mi:44:
he yoksa gidip 2. sinirf otelde kalmaktansa kaynananin evinde kalmak daha mantikli

eger lüks bir otel bulabilirsen oteli bahane edip kalabilirsin, esinde kaynananda ozaman alinmazlar belki:26:

baska yerde mi kalicak kaynananlar 2 gün

gerçekten mevzuyu dert edindiğiniz için mi açtınız yoksa bize birbirinizi ne kadar sevdiğinizi arzuladığınızı anlatmak için bu yolu mu seçtiniz balım, şey pardon civcivvvv?

dert okuyacağım diye sonuna kadar geldim; ama sizin ilk gece fantezilerinizden, birbirlerinize hitaplarınızdan boğuldum

ben okuyacak diğer arkadaşlar için konuyu özetleyeyim de satırlarca okumasınlar yok yere:

"nişanlıyım, 3 ay sonra düğünüm var. kına gecemde kızkıza eğleneceğiz. düğün ertesi gün 1de başlayacağı için kuafore sabah 6'da gideceğim. ayrıca düğünden 2 gün sonra da balayına çıkacağız kayınvalidem düğünün ertesi günü duvak adı verilen bir adetlerinin yerine gelmesi için kendilerine gidilmesini istiyor. nişanlım da bunu doğru buluyor. oysa ben kına, düğün, gerdek stresinden sonra ertesi gün dinlenmemiz gerektiğini düşünüyorum. sonuçta yola da çıkacağız vs.. sizce nişanlımı ve ailesini bu konuda nasıl ikna edebilirim"

hakketten ben de aynı şeyi düşündüm keşke ilk önce senin mesajını okusaydım ..saçma sapan ...ortada problem dencek bırsey yok..guzellıkle sızı ıkna etmeye calısıyor 1 gundada sabredıver dıyor...bunda ınce dusunulmeyecek bır sey yok zaten olabıldıgınce ınceymiş kocanız balımlar falan fılan...

Konu sahibinin isteği üzerine yorumlara kapatılmıştır.

Son düzenleme:
Back
X