Zaten tapuyu istese simdi alacak ustune eşim ama onu alacak para yok :) komedi gibi ya. Sagolun biraz olsun icim rahatladı sabrediyorum ama bazen dusuncelerime engel olamiyorum.Ben olsam sabrederim.. öderim. Tapuyu daha sonra eşimin veya kendi üstüme alırım!
Ondan sonra ne yapıyorlarsa yapsınlar..
Yarın bir gün sizin üzerinizde hiç bir söz hakları olmaz.. kendi emeklerinizle mis gibi evinizi almış olacaksınız. İnanın bunun keyfi bir başka.
Şimdi zorlansanızda ileride meyvesini yiyeceksiniz.
Sabrımin tukendigi anda olacak olan bu. Cunku o durumda herseyi yakip yıkarım o raddeye gelmek istemiyorum. Ancak her bunaldigimda kandirildigim aklima geliyor.Evden çıkın krediyi de ödemeyin. Normalde böyle ev alsınlar olaylarına kızarım ama siz kandırılmışsınız ev onların üstüne borcu sizin üstelik en güzel zamanlarınız. Borçla harçla ziyan etmeyin kiraya çıkın
BabasininEv kimin üstüne .
Zaten tapuyu istese simdi alacak ustune eşim ama onu alacak para yok :) komedi gibi ya. Sagolun biraz olsun icim rahatladı sabrediyorum ama bazen dusuncelerime engel olamiyorum.
Ah ah.... bana gore de degil evlenmeden once o kadar rahat bir yaşantım vardi ki. Su an o diger ev ilânda. Satılmasını bekliyorum. Kapatirlarsa ne alâ yok kapatmazlarsa o zaman gerekeni yapacağım.tapu kp üzerine. ileride anlaşmazlık olsa vermek istemezse ne yapacaksınız. yeni evlisiniz ayın yarısından çoğu cepte 5 tl ile olur mu. kiraya çıkın normal borçlarınız ödeyin. Sonra birikim yapıp peşinat vs ev işini sonraya bırakın. Ama hangi şehirdesiniz İstanbul filansa ev fiyatları çok yüksek diyorlar daha sonra almanız imkansız olursa... bilemedim ama kredi yüzünden parasız gezmek bana göre değil.
O zaman bosverin gitsin.Ödemeyin .Babasinin
Bir de oyle birsey ki kalkip milletin yaninda ev aldim diye konuşuyor. O kadar dengesizki ne yapacagi belli olmayan birisi.O zaman bosverin gitsin.Ödemeyin .
Kredi olduğunu öğrendiğin ilk an itiraz etseydin keşke para sizin cebinizden çıkıyor çalışan sizsiniz yeni evlisiniz uygun zaman değil ki kredi için resmen düşmanlık gibi bir şey siz isterseniz durumunuz düzelince alırsınız söyle ya ödesinler ya da borcu karşılığı birine satın eviIyi geceler arkadaslar,
Ben artik bu dusuncelerden cok bunaldim ve sirf etrafta dedikodu olmasin diye kimseyle paylasamiyorum. Sizlere olayi eksiksiz anlatayim ve bana dusuncelerinizi soyleyin lutfen.
1.5 yildir evliyim ve evlenmeden once esimin ailesi pesin parayla ev alacaklarini söylediler. Evlenince ogrendim ki kredi cekilerek alinmis. Kredi esimin babasinin ustune ancak biz ödüyoruz. Aynı zamanda esimin pek cok borcu varmış ve hala bitmedi... Esimin ailesinin plani bir diger evlerini satip diger ogluna ev almak ve ben bunu duyunca kizdim. Bekar oglana borcsuz ev alıp bize 10 yil borc mu odetecekler diye. Siz beni ve ailemi kandirarak ev alıp beni zora soktunuz eger sorsaydınız krediyle alacagiz diye asla kabul etmezdim dedim esime. Esim merak etme once bizim evin borcu kapanir oyle alirlar diyor. Ne yalan soyleyim esimin sözüne guveniyorum ama kizginligimi ustumden atamiyorum. Ve esime eger boyle devam edecekse kiraya cikalim evin borcunu da onlar ödesin yeter artik dedim. Çünkü cok yoruldum. Evlendigim gunden beri ayin 3 haftasi cebimde 5 tl bile zor oluyor. Cok bunaldım, sıkıldım ve kötü olmak düşünmek istemiyorum. Bu arada krediyi odememek istememin esas nedeni yetmiyor her ay ondan ona aktararak borc oduyoruz ve kisa bir süre sonra bu kredi iki kati olacak.
Siz söyleyin ben ne yapayim ya da ne dusuneyim?
Ben de ayni konudan muzdaribim. Simdi parasizliktan gezip tozup yiyemiyoruz. Yarin da coluk cocuktan oyle olacak. Ya sabir diyorum su ev bir satilsin o zaman iyi gelin biricik gelin nasil cileden cikarilir gorecegizEşin bunu sana söylemeliydi en başında biraz hatalı bu konuda 2 yıl deli gibi borç ödedim gezemedim doğru düzgün şimdi bakıyorum da en güzel günler geçmiş gitmiş ödeme gücümüz yok diyin ödemeleri geciktirdiniz mi hiç
Sizin borç bitmeden bekar ne alaka çok saçma
Ama şu da var ben evimi kendim aldım 2 gün sonra kimse biz aldlık diyemez ev fiyatları sürekli artıyor olan olmuş artık en güzeli ilk fırsatta tapuyu almak değişken faiz oranlıysa kredi yapılandırma gibi başka bankaya geçersiniz belki daha uyguna gelir
Net olmalisiniz. Evlenmeden once esimin ailesinin ust katinda oturma plânları vardi. Asla olmaz dedim beni ciddiye almadı sonra baktı ki is ayrılığa gidiyor kabul etti. Simdi iyi ki yakin oturmamisiz diye şükrediyor.Bnde ayni sekilde muzdaripim biz antalyaya gidicektik esimle kaynanamlarla beraber oturuyoruz 3vlenirken 2 sene sonra ev alicaz dediler 6 sene oldu oturdugumuz kentsel donusum projesinde burdan cikicaz simdi ev alicaz kira degil ve gene beraber gidicez evler yapildiktan sonra ayrilicaz ama kayinvalidem 4+1e yazilmis ve zannedersem yapilacak eve yine beraber gelecez diger aldiklari ev duracak oyle dusunuyorlar ve esime bunu nasil diycem beraber oturmak istemedigimi biliyor halada beraber geliriz oranin kirasini aliriz diyor kafayi yiycem kocamin adini hayal katili koydum o derece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?