Bir Ev Meselesi

Zaten erteliyoruz bakmayın eşim öyle diyor ama çünkü ben panik halindeyim en sonunda bu kadar düşünüp hasta olcağına satalım kiraya geçelim satıp ev almak zor diyor...
Satip baska yerden alacaginiz evin fiyati emin olun elinizde olan paradan az olmayacak . Ben size daha once profil mesajlarnda da yazmistim detayli olrak aslnda bu devirde sahsim adina en onemli sey ilk once ev sahbi olmak ... bence 1 0 ondesiniz bir anne baba adayi olarak .
Satmak cok mantiksizca bir is olur evet cocgn gelecegi vs dusunulmelidir de sizinki ekstra bir evham ...

Satip baska yerden alacaginiz evin fiyati emin olun elinizde olan paradan az olmayacak . Ben size daha once profil mesajlarnda da yazmistim detayli olrak aslnda bu devirde sahsim adina en onemli sey ilk once ev sahbi olmak ... bence 1 0 ondesiniz bir anne baba adayi olarak .
Satmak cok mantiksizca bir is olur evet cocgn gelecegi vs dusunulmelidir de sizinki ekstra bir evham ...
Evet düşünün o zamandan bu zamana hala ev konusu kafamda. Belki bir anlık heves ediyoruz. Hayırlısı olsun insallah gönlümüzce olur...

Evet benim aklım bu sıralar bu çocuk işine borca çok takıldı eşimide sıkmamak adına buraya yazdım... Umarım hakkımızda hayırlısı olur bir anlık saçmalıklardan Allah korusun.
Valla oyleyse uzakta olsa is bulursnz insallah
Cocuk olayni erteleyip esimle birlikte calistik ev aldik bizde borcmz biraz dha hafifleynce bebek dusunduk dogdgnda kendim buyutmk istiyordum dogana kdr da calistim sonra ciktim isten. 4 4 luk olmuyor hayat hcbir zaman malesef bazen yardan bazen serden gecmek ertelemek gerekiyor .
Genciz kazanci yemeyide bilmeli birikim yapmayida siz birini yapip digernden tamamen vazgecmek zornda gbi konusuyorsnz

Bazen aklıma geliyor sat evş geç ödeyebilceğin eve parayla araba al geri kalanı dursun diyorum bazende olmaz diyorum eşimle konusurken arada oda sana kalmıs ister kiraya çıkar gezeriz ister öderiz diyor yani emek olmadan yemek olmaz diyorum sonrada gençliğimiz gidiyor aile evi hariç baska yer gezmiyoruz bunalıyorum bilmiyorum kafam karısıyor işte...

Evet düşünün o zamandan bu zamana hala ev konusu kafamda. Belki bir anlık heves ediyoruz. Hayırlısı olsun insallah gönlümüzce olur...
Bi tik ta ailenin yanina yakn olmak istiyorsun sanrm buda baya etkiliyor . Asla evini satma sana benden dost arkadas tavsiyesi

Valla oyleyse uzakta olsa is bulursnz insallah
Cocuk olayni erteleyip esimle birlikte calistik ev aldik bizde borcmz biraz dha hafifleynce bebek dusunduk dogdgnda kendim buyutmk istiyordum dogana kdr da calistim sonra ciktim isten. 4 4 luk olmuyor hayat hcbir zaman malesef bazen yardan bazen serden gecmek ertelemek gerekiyor .
Genciz kazanci yemeyide bilmeli birikim yapmayida siz birini yapip digernden tamamen vazgecmek zornda gbi konusuyorsnz
Evet tek maas oldu mu malesef hersey gönlünüzce olmuyor bir yandan genciz gezip tozmaz hakkımız ev ev ev sanki üstüme dünyanjn yükü binmiş gibi hissediyorum bilmiyorum hayırlısı ne diyeyim.. Neden böyle düşünür oldum bilmem evimde evim derdim hep.

Bi tik ta ailenin yanina yakn olmak istiyorsun sanrm buda baya etkiliyor . Asla evini satma sana benden dost arkadas tavsiyesi
O semtte buyuduk eşimle tabiki bildiğimiz yer çarşı market burası çok yabancı duruyor... Ulaşımda sıkıntı biraz. Çoğu yere uzak izinli gününde bile çoğu zaman evdeyiz.

ben yerinizde olsam , guzelim evden kiraya cikmazdim. Sonuçta ülkede işsizlik var,kimse size kucak açıp hemen iş vermeyecek. Bari önce iş bulun,birkaç ay gitgel çile çekin, baktınız kalicisiniz işte, o zaman ev taşıyın. Ya da kendinize araba alın:)
Yani büyük şehirde, uzaktaki bir ilçeye gitmek neden sıkıntı ki? Herkes evinin uzaginda ise gidiyor. Bizim şirkette bir kiz var, 9da başlayan iş için evden 7bucukta çıkıyor. Ablamın kocası resmen şehir değiştiriyor adamcağız, İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna...
Bence yersiz bir düşünce.
Ama ille de taşınacağım diyorsanız, güzel bir ekonomik planla hem taşınıp hem daha güzel bir ev için para biriktireceginiz güzel bir plan yapın,derim ben.
300.000'in aylık faizine baktim da şimdi, aylık 4.500 küsür lira. İyi para aslında, uzun bir süre sizi idare eder. Ama hem Hazira dağ dayanmaz hem de o para zamanla erir gider. Bir sure sonra elinizde hiç bir şey kalmaz.
Akıllı bir bütçe planı nasıl yapılır?
Diyelim ki siz 4 bin lira kazanacağınız bir işe girdiniz,daha merkezi bir yere tasindiniz,elinizde 300.000 lira var.
Ev kredisi için ayırdığınız bütçeden kira parasını ödeyin ve kalanını kredi borcu öder gibi yatırım hesabınıza atın. Altın olur,dolar olur. Sizin tercihiniz (TL,coin olmasın da)
Yani aylık 5bin taksit oduyorsaniz ve 2 binlik eve kiraya ciktiysaniz kalan 3 bininiz hayatına altın olarak devam etsin:)
Evin faizinden gelen 4,5bin lira da aynı sekilde...
Böylece bankada 300 bine ek, her ay 7bin liralık bir yatırım yapmış olacaksınız. Onlar da zamanla tabii ki daha çok değerlenecek çünkü rezalet Türkiye ekonomisi... Yani artmasa bile 3 yılda 250 bin yapar (ki artar)
3 senenin sonunda ev için olan anaparayi ve birkkim hesabınizdaki parayı toplayıp yeni ev bakabilirsiniz. Ha, tabii ki bulduğunuz ev daha yüksek fiyatlı olabilir, ama en azından sağlam bir anaparaniz olduğu için kalanını kredi öder birkac senede bitirirsiniz.
Yani bu da bir seçenek
Ama sakın iş falan bulmadan 'merkezde kesin iş bulurum' diye bir düşünceyle hareket etmeyin. Çünkü sizin elinizden para girmezse ne bu birikim olayı tutar ne başka bir şey. Hazirdan yiye yiye birkaç harika sene geçirirsiniz,sonrası cep delik cepken delik, bir ömür kıtalarda kalirsiniz
Benim dayım da gerçek anlamda şehir değiştiriyor işe gitmek için 😅. Eskişehir’de yaşıyor, Bilecik’te çalışıyor.

Senin dediğin de mantıklı. Bir ara biz de evi satıp krediyi ödediğimizde elimize 750 bin kalıyordu. O parayı faize yatırıp başka ev almak bile mantıklı geldi bize bir ara 😅. 10 bin liradan fazla getirisi oluyordu aylık. Yarısıyla geçinip yarısını birikime atabilirdik. Sadece ev durduğu yerde değerlenirken ve o aylık 10 bin tl birkaç yıla hiç olacak hissi yüzünden, bir de faizlerin düşmesi olası mı bilmem ama “kesin ben öyle bir parayı faize yatırsam düşer 😂😂” düşüncesiyle vazgeçtik. Evimizi kiraya verdik, babaannemin yanına taşındık. Bu ev de tapuda bize kayıtlı. 3.000 kredi ödüyoruz. Öbür evde otursak bir de 400 aidat ödeyecektik. 3.400 çıkıyordu elimizden yani her ay, şimdi 2.500’e kiraya verdik. Aidattan da kurtulduk. Krediye 100 liramız gitmiş olacak sadece 😂.

Bence en mantıklısı, önce işini bulsun sonra senin dediğin gibi o işte kalıcı olursa kendi evlerini kiraya verip kiraya çıksınlar. Kendi evleri bizimki gibi 2.000-2.500 etse ve 1.000-1.500’e kiraya çıksalar tadından yenmez bence.

Benim dayım da gerçek anlamda şehir değiştiriyor işe gitmek için 😅. Eskişehir’de yaşıyor, Bilecik’te çalışıyor.

Senin dediğin de mantıklı. Bir ara biz de evi satıp krediyi ödediğimizde elimize 750 bin kalıyordu. O parayı faize yatırıp başka ev almak bile mantıklı geldi bize bir ara 😅. 10 bin liradan fazla getirisi oluyordu aylık. Yarısıyla geçinip yarısını birikime atabilirdik. Sadece ev durduğu yerde değerlenirken ve o aylık 10 bin tl birkaç yıla hiç olacak hissi yüzünden, bir de faizlerin düşmesi olası mı bilmem ama “kesin ben öyle bir parayı faize yatırsam düşer 😂😂” düşüncesiyle vazgeçtik. Evimizi kiraya verdik, babaannemin yanına taşındık. Bu ev de tapuda bize kayıtlı. 3.000 kredi ödüyoruz. Öbür evde otursak bir de 400 aidat ödeyecektik. 3.400 çıkıyordu elimizden yani her ay, şimdi 2.500’e kiraya verdik. Aidattan da kurtulduk. Krediye 100 liramız gitmiş olacak sadece 😂.

Bence en mantıklısı, önce işini bulsun sonra senin dediğin gibi o işte kalıcı olursa kendi evlerini kiraya verip kiraya çıksınlar. Kendi evleri bizimki gibi 2.000-2.500 etse ve 1.000-1.500’e kiraya çıksalar tadından yenmez bence.
Ah ahh 1500 tl 1+1 anca gitmek istediğimiz yerde :) Zor biraz malesef... Uzağa bu yüzden kaçtık ya...

Sizin ev villa mıydı :D

Şu an hamile değilsiniz di mi? Yani henüz yolda bir bebek yok? Evi satarsanız almanız zor, ev fiyatları faizden de hızlı artıyor
Bir de illa ki oturduğunuz yerde iş olacak diye birşey yok ki ben 40 km servisle gidip geldim yıllarca, veya başkaları 2-3 vesait değiştiriyor işe gidip gelmek için. Geçeceğiniz başka semtte hemen iş bulacağınızın garantisi yok

Şu an hamile değilsiniz di mi? Yani henüz yolda bir bebek yok? Evi satarsanız almanız zor, ev fiyatları faizden de hızlı artıyor
Bir de illa ki oturduğunuz yerde iş olacak diye birşey yok ki ben 40 km servisle gidip geldim yıllarca, veya başkaları 2-3 vesait değiştiriyor işe gidip gelmek için. Geçeceğiniz başka semtte hemen iş bulacağınızın garantisi yok
Hayır yok ben paniğim sadece :) fazla düşünüyorum. Evet kesinlikle öyle...

Hayır yok ben paniğim sadece :) fazla düşünüyorum. Evet kesinlikle öyle...
Düşünülmeyecek gibi değil ki ekonomik durumlar. Ama yanlış karar da vermeyin.
Size kendimden örnek vereyim geçen yıl 1 milyona ev aldık şu an değeri tam 2,5. Büyük şehirdeyiz p yüzden fiyat yüksek. Yani 2 katından yükseğe çıktı. Ayda 11 bin tl kredi ödüyoruz. Satsak cebimize milyon kalacak ama yine de satmayı düşünmem. Bir daha alamam çünkü.

Düşünülmeyecek gibi değil ki ekonomik durumlar. Ama yanlış karar da vermeyin.
Size kendimden örnek vereyim geçen yıl 1 milyona ev aldık şu an değeri tam 2,5. Büyük şehirdeyiz p yüzden fiyat yüksek. Yani 2 katından yükseğe çıktı. Ayda 11 bin tl kredi ödüyoruz. Satsak cebimize milyon kalacak ama yine de satmayı düşünmem. Bir daha alamam çünkü.
Biz bide şükür baya iyi aldık karlı aldık onuda çar çöp yapmak istemiyorum bir iş bulsam eminim atacağım kafamdan bunları. Bu arada sizinde eviniz hayırlı olsun ve masallah:)

Biz bide şükür baya iyi aldık karlı aldık onuda çar çöp yapmak istemiyorum bir iş bulsam eminim atacağım kafamdan bunları. Bu arada sizinde eviniz hayırlı olsun ve masallah:)

tabi borç ödemek yorucu bir süreç kaç seneniz kaldı kredi borcunuz
İş bulursanız mevcut evi kiraya verip kiraya çıkabilirsiniz bu daha iyi gibi

Şuan hamile degilsin.. Allah istedigin zaman nasip etsin inşallah ama istedigin zamanda olmuyor cocuk bazen hiç olmuyor.. Şimdiden bunun için plan yapman mantıksız. Evi hiç almadan bunu hesaplasaydın anlardım. Zaten aynı semtten iş bulmak büyük bir şans. Büyük cogunluk farklı ilçelerde calısıyor vesait degiştirerek ulasıyor işine. Baktın ileride çocugun oldu işinde oturdugun yere uzak o zaman evini kiraya verir sende kiraya cıkarsın o zamana hayat ne gösterirse 🤷‍♀️

Back
X