• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Ev Meselesi

istanbul’da mı yaşıyorsunuz bılmıyorum ama benım işyerım eskı evımden 1.5saatlık mesafedeydı 2yıl boyunca hafta ıcı hergun gıt-gel yaptım hamıle kalınca evden calısmaya başladım da yoldan kurtuldum eşiminde işyerı trafıkle yarım saat ,45 dk suruyodu yanı iş bulacagınız semtte oturmak zorunda degılsınız bence evınız guzelse ıcınıze sınıyorsa satmayın derım haa yatırım olarak karlı olacaksa vs yıne sızın kararınız tabı
Evler her yerde çok pahalı bu evi satarsak buna benzer evde oturmak rüya, akrabamız olduğu için siz gençsiniz dua edin bize yeter dediler baya indirdiler fiyatı çok şükür.. Ama şimdilerde beni sürekli bir çocuk korkusu banka ödeme korkusu sardı. hayırlısı...

Biz doğup büyüdğümüz yerden 2-3 saat uzak yere taşındık hem yabancı ortam hem iş yok. (Umarım bulunur) Yani bu evi uyguna aldık yatırım yaptık deyip şükür ediyoruz anlayacağınız.
Önce sırça köşkünüzden bir çıkın. Dünyaya dönün. Bu ülkede milyonlarca insan her gün saatlerce yol gidiyor çalışmak için. Asgari ücretten daha az para için İstanbul trafiğinden dolayı gidiş dönüş toplam üç saat yol gittiğimi bilirim. Maalesef totomuzu kaldırmamız gerekiyor biraz. Hayat herkese altın tepside sunulmuyor. Oturduğunuz semtte iş bulamıyorsanız yakın yerlere bakın. Yakın olmuyorsa uzağa bakın. Bunu mesele etmeniz bile saçma.

Önce sırça köşkünüzden bir çıkın. Dünyaya dönün. Bu ülkede milyonlarca insan her gün saatlerce yol gidiyor çalışmak için. Asgari ücretten daha az para için İstanbul trafiğinden dolayı gidiş dönüş toplam üç saat yol gittiğimi bilirim. Maalesef totomuzu kaldırmamız gerekiyor biraz. Hayat herkese altın tepside sunulmuyor. Oturduğunuz semtte iş bulamıyorsanız yakın yerlere bakın. Yakın olmuyorsa uzağa bakın. Bunu mesele etmeniz bile saçma.
Teşekkürler fikriniz için 🙃

Evler her yerde çok pahalı bu evi satarsak buna benzer evde oturmak rüya, akrabamız olduğu için siz gençsiniz dua edin bize yeter dediler baya indirdiler fiyatı çok şükür.. Ama şimdilerde beni sürekli bir çocuk korkusu banka ödeme korkusu sardı. hayırlısı...
bence yersız bır korku.Madem gayet makul fıyata aldıgınız konusunda inancınız tam o halde hıc dusunmeyın derım evı satmayı.Eşim de ben de memuruz ve benim dogumıznınden sonra 6ay ucretsız ızne cıkma planım var kredıde cekecez yine ama ona gore makul şekılde yaşayıp atlatırız o dönemı dıye dusunurum sızın şuan dusunduklerınıze ınanın daha yakınım ama hıc dert etmıyorum bence sız boşuna evham yapıyorsunuz sanırım borc altına gırmek strese sokuyor sızı.Borcsuz daha rahat yasayacagınızı dusunuyorsunuz ama ozamanda bırşey sahıbı olunmuyor maalesef🤷‍♀️

Düşünceniz çok mantıksız. Ev kötü olur,rahatsız olur veya ödenemez satılır ama iş bulamıyorum diye alınan evi satmak heleki kiraya çıkmak akıl karı değil. Alacağınız veya kiralayacağınız başka evin semtinde iş bulacağınızın garantisi varmı? Benim eşim başka ilçeye gidiyor işe ve birsürü insan yapıyor bunu. Ne istediğinizi iyice düşünün tekrardan.

bence yersız bır korku.Madem gayet makul fıyata aldıgınız konusunda inancınız tam o halde hıc dusunmeyın derım evı satmayı.Eşim de ben de memuruz ve benim dogumıznınden sonra 6ay ucretsız ızne cıkma planım var kredıde cekecez yine ama ona gore makul şekılde yaşayıp atlatırız o dönemı dıye dusunurum sızın şuan dusunduklerınıze ınanın daha yakınım ama hıc dert etmıyorum bence sız boşuna evham yapıyorsunuz sanırım borc altına gırmek strese sokuyor sızı.Borcsuz daha rahat yasayacagınızı dusunuyorsunuz ama ozamanda bırşey sahıbı olunmuyor maalesef🤷‍♀️
Evet sanırım birazda kredi ödemekte korkutuyor beni alırken çok sevinçliydik şimdilerde hep bir düşünce dolu aklım hata olamaz yaptığımız şükür her türlü kardayız ama nasıl ödeyeceğiz nasıl yaparız diyorum ha eşimde bende üstüme sürekli onu bunu alan insanlar değiliz çok alışveriş meraklısı değilizdir... Belkide eşim tek ödüyor ben yardım edemiyorum diye de stres oluyorum kendimi suçlu hissediyorum. Bide ev ailelermzde uzakta eşim belli etmesede oraları özlüyor... Bende öyle..

Düşünceniz çok mantıksız. Ev kötü olur,rahatsız olur veya ödenemez satılır ama iş bulamıyorum diye alınan evi satmak heleki kiraya çıkmak akıl karı değil. Alacağınız veya kiralayacağınız başka evin semtinde iş bulacağınızın garantisi varmı? Benim eşim başka ilçeye gidiyor işe ve birsürü insan yapıyor bunu. Ne istediğinizi iyice düşünün tekrardan.
Evet benim aklım bu sıralar bu çocuk işine borca çok takıldı eşimide sıkmamak adına buraya yazdım... Umarım hakkımızda hayırlısı olur bir anlık saçmalıklardan Allah korusun.

Evet sanırım birazda kredi ödemekte korkutuyor beni alırken çok sevinçliydik şimdilerde hep bir düşünce dolu aklım hata olamaz yaptığımız şükür her türlü kardayız ama nasıl ödeyeceğiz nasıl yaparız diyorum ha eşimde bende üstüme sürekli onu bunu alan insanlar değiliz çok alışveriş meraklısı değilizdir... Belkide eşim tek ödüyor ben yardım edemiyorum diye de stres oluyorum kendimi suçlu hissediyorum. Bide ev ailelermzde uzakta eşim belli etmesede oraları özlüyor... Bende öyle..
Nerde yaşıyosunuz bilmiyorum ama İstanbulda hafta içleri akşam saatlerinde bi çoğumuz dediğiniz kadar yolda vakit geçiriyoruz ayrıca taşınacağınız yerde iş bulma garantiniz yokki satmayın evinizi bence

ben yerinizde olsam , guzelim evden kiraya cikmazdim. Sonuçta ülkede işsizlik var,kimse size kucak açıp hemen iş vermeyecek. Bari önce iş bulun,birkaç ay gitgel çile çekin, baktınız kalicisiniz işte, o zaman ev taşıyın. Ya da kendinize araba alın:)
Yani büyük şehirde, uzaktaki bir ilçeye gitmek neden sıkıntı ki? Herkes evinin uzaginda ise gidiyor. Bizim şirkette bir kiz var, 9da başlayan iş için evden 7bucukta çıkıyor. Ablamın kocası resmen şehir değiştiriyor adamcağız, İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna...
Bence yersiz bir düşünce.
Ama ille de taşınacağım diyorsanız, güzel bir ekonomik planla hem taşınıp hem daha güzel bir ev için para biriktireceginiz güzel bir plan yapın,derim ben.
300.000'in aylık faizine baktim da şimdi, aylık 4.500 küsür lira. İyi para aslında, uzun bir süre sizi idare eder. Ama hem Hazira dağ dayanmaz hem de o para zamanla erir gider. Bir sure sonra elinizde hiç bir şey kalmaz.
Akıllı bir bütçe planı nasıl yapılır?
Diyelim ki siz 4 bin lira kazanacağınız bir işe girdiniz,daha merkezi bir yere tasindiniz,elinizde 300.000 lira var.
Ev kredisi için ayırdığınız bütçeden kira parasını ödeyin ve kalanını kredi borcu öder gibi yatırım hesabınıza atın. Altın olur,dolar olur. Sizin tercihiniz (TL,coin olmasın da)
Yani aylık 5bin taksit oduyorsaniz ve 2 binlik eve kiraya ciktiysaniz kalan 3 bininiz hayatına altın olarak devam etsin:)
Evin faizinden gelen 4,5bin lira da aynı sekilde...
Böylece bankada 300 bine ek, her ay 7bin liralık bir yatırım yapmış olacaksınız. Onlar da zamanla tabii ki daha çok değerlenecek çünkü rezalet Türkiye ekonomisi... Yani artmasa bile 3 yılda 250 bin yapar (ki artar)
3 senenin sonunda ev için olan anaparayi ve birkkim hesabınizdaki parayı toplayıp yeni ev bakabilirsiniz. Ha, tabii ki bulduğunuz ev daha yüksek fiyatlı olabilir, ama en azından sağlam bir anaparaniz olduğu için kalanını kredi öder birkac senede bitirirsiniz.
Yani bu da bir seçenek
Ama sakın iş falan bulmadan 'merkezde kesin iş bulurum' diye bir düşünceyle hareket etmeyin. Çünkü sizin elinizden para girmezse ne bu birikim olayı tutar ne başka bir şey. Hazirdan yiye yiye birkaç harika sene geçirirsiniz,sonrası cep delik cepken delik, bir ömür kıtalarda kalirsiniz

Kredisi bitmeyen evi satmak cok saçma madem ver kiraya rahat iş bulabileceğin bi yerden ev tut kendi evinden gelen kirayla oranın kirasını ödersin diğer türlü evi sat para bankada ölür.faizler kuş kadar zaten.ama senin evin 1 senede kendini 2 ye katlar
Eşimde kira istemiyorsan bekleriz daha 1-2 yıl değerlenir burası bankayı kapatırız elimize kalanlada ev alırız bir şekilde dedi. Kısmet.

ben yerinizde olsam , guzelim evden kiraya cikmazdim. Sonuçta ülkede işsizlik var,kimse size kucak açıp hemen iş vermeyecek. Bari önce iş bulun,birkaç ay gitgel çile çekin, baktınız kalicisiniz işte, o zaman ev taşıyın. Ya da kendinize araba alın:)
Yani büyük şehirde, uzaktaki bir ilçeye gitmek neden sıkıntı ki? Herkes evinin uzaginda ise gidiyor. Bizim şirkette bir kiz var, 9da başlayan iş için evden 7bucukta çıkıyor. Ablamın kocası resmen şehir değiştiriyor adamcağız, İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna...
Bence yersiz bir düşünce.
Ama ille de taşınacağım diyorsanız, güzel bir ekonomik planla hem taşınıp hem daha güzel bir ev için para biriktireceginiz güzel bir plan yapın,derim ben.
300.000'in aylık faizine baktim da şimdi, aylık 4.500 küsür lira. İyi para aslında, uzun bir süre sizi idare eder. Ama hem Hazira dağ dayanmaz hem de o para zamanla erir gider. Bir sure sonra elinizde hiç bir şey kalmaz.
Akıllı bir bütçe planı nasıl yapılır?
Diyelim ki siz 4 bin lira kazanacağınız bir işe girdiniz,daha merkezi bir yere tasindiniz,elinizde 300.000 lira var.
Ev kredisi için ayırdığınız bütçeden kira parasını ödeyin ve kalanını kredi borcu öder gibi yatırım hesabınıza atın. Altın olur,dolar olur. Sizin tercihiniz (TL,coin olmasın da)
Yani aylık 5bin taksit oduyorsaniz ve 2 binlik eve kiraya ciktiysaniz kalan 3 bininiz hayatına altın olarak devam etsin:)
Evin faizinden gelen 4,5bin lira da aynı sekilde...
Böylece bankada 300 bine ek, her ay 7bin liralık bir yatırım yapmış olacaksınız. Onlar da zamanla tabii ki daha çok değerlenecek çünkü rezalet Türkiye ekonomisi... Yani artmasa bile 3 yılda 250 bin yapar (ki artar)
3 senenin sonunda ev için olan anaparayi ve birkkim hesabınizdaki parayı toplayıp yeni ev bakabilirsiniz. Ha, tabii ki bulduğunuz ev daha yüksek fiyatlı olabilir, ama en azından sağlam bir anaparaniz olduğu için kalanını kredi öder birkac senede bitirirsiniz.
Yani bu da bir seçenek
Ama sakın iş falan bulmadan 'merkezde kesin iş bulurum' diye bir düşünceyle hareket etmeyin. Çünkü sizin elinizden para girmezse ne bu birikim olayı tutar ne başka bir şey. Hazirdan yiye yiye birkaç harika sene geçirirsiniz,sonrası cep delik cepken delik, bir ömür kıtalarda kalirsiniz
Uzun uzun yazmıssınız çok teşekkür ederim ama benim 4 bin tl bir işe girmem hayal okuduğum bölüm belli tecrübeler belli... Dediğiniz şey çok mantıklı ve yine dediğiniz gibi iş garantisi yok tabiki ben ilanda görüyorum ama alacaklar mı bakalım o işe... Sanırım şuan akışına bırakmak gerek ev değerlensin ben iş bulursam işe girerim.. Bide eşimle biz doğup büyüdüğümüz semte dönmek istiyoruz ama çook pahalı malesef yani o birikimi yapsak ev alınır ama anca ufak bir ev... Sığmak zor olur. Eşimde oraları özlüyor bende öyle ama bunun içinde kiraya çıkmak istemiyorum o bana sadece bir seçenek sundu üzülmemem için ama sanırım bir anlık sıkıntıyla ateşe atlamak mantıklı değil... Hem çocuğa nasıl yetişcem birikimsiz hem sanırım eşime destek olamıyorum ve bide dediğim gibi oraları özlüyor ve gidemiyoruz onada üzülüyorum bunların hepsi beni darlamaya başladı aniden... Hiç yoktu tüm kış aklımda son 2-3 aydır sadece bunlara odaklandım. Hayırlısı hakkımızda.

Kızlar selam sizlere bir sorum olacak. Siz neler yapardınız bu durum karşısında ? Düşüncelerinizi merak ediyorum. Biz geçen yıl Eylül ayında çok şükür evimizi aldık. Evi 410 milyara aldık ve üst komsumuzda aynı yıl 650 milyara satıp yurtdışına tasındı. bizim annemlerin tarafından akraba olduğu için baya indirim sağladı. Ve karlı çıktık. Buna hep şükrediyorum ama burada kendime iş bulamıyorum. Evimden çok memnunum ama iş imkanının olmaması beni çaresiz bırakıyor. Çünkü sıfır birikim ve banka ödemesiyle çocuk oldu mu zor olur. Şuan çocuğumuz yok ama illa ki olacak ve ben işe giremezsem tek maaşla çocuk için birikim çok zor. Bazende kendime Allah ev nasip etti sürekli şikayet halindesin hersey olcağına varır diyorum. Dediğim gibi memnunum evimden ama işte çocuğu, maddi durumu düşündükçe işe girip para atayım kenarı derdi başladı kafama takmaya başladım ne yapacağız diye. Yani ne yapsam bilemedim. Ha tabi şu durumda var ev bankaya ipotek olduğu için atıyorum evimiz şuan 650 700 milyara bile satılsa elimize kalacak 250 300 milyar. Eşimde şey diyor. Burayı satalım bankayı kapatalım istediğin bir yerde kiraya geçelim elimizde kalan parayı bankaya atalım gelen faizlede kirayı öderiz diyor. Ben evim olsun istiyorum burayı satarsak bir daha ev almak imkansız işin içine çocukta girdi mi. Anca bir daha para çek et uzun iş. Bazende kirasını ödediğin her ev senindir diyorum. Yaşlılığı vs var bu işin orası ayrı şuan genciz istiyoruz gezelim tozalım ama emek olmadan yemek olmaz herkesin görüşü ayrıdır... Yani kendi kendime düşünüp rahat batıyor sana diyorum ama durum ortada biz şuan geçiniyoruz şükür ama çocuk oldu mu zorlanacağız. Tabi yine kısmet hersey olacağına varır. Eşim olmadı ev daha da değerlensin 1-2 yıl daha bekleyelim diyor ama bilmiyorum. Akışına mı bıraksam ne yapsam... Allah hepimizin hakkında hayırlı yazılar yazsın.
Arkadasim var olan birseyi satmak cok kolay ama geri almak cok zor o evi sattiginizda o para faizde durmayacak bugun 1000 cekersiniz yarin 2000 derken hazirdakide eriyecek ve ev fiyati durdukca artacak ama kosenizdeki para eriyecek buna gerek varmi? erkekler biz kadinlar kadar ince dusunmezler onun icin aceleyle karar verip sonradan pisman olmayin.

Arkadasim var olan birseyi satmak cok kolay ama geri almak cok zor o evi sattiginizda o para faizde durmayacak bugun 1000 cekersiniz yarin 2000 derken hazirdakide eriyecek ve ev fiyati durdukca artacak ama kosenizdeki para eriyecek buna gerek varmi? erkekler biz kadinlar kadar ince dusunmezler onun icin aceleyle karar verip sonradan pisman olmayin.
Doğru diyorsunuz eşimde son çare onu dedi oda diyor bu ev satıldı mı zor alınır bir daha diye... Anca kira. Hayırlısı olsun insallah evimden memnunum çok şükür.

Zar zor ev almışsınız. Bak ben 40 yaşındayım kirada oturuyorum. İstediğim gibi dekore edemiyorum, eve masraf yapamıyorum. Bana ait değil. Arkadaşlarda söylemiş faizle kira öderim diye düşünürseniz Türk parasının değeri her geçen gün çöp oluyor. Ana paranız eriyip gidecek, değeri kalmayacak.
ivedilikle asgari ücret bile olsa iş bulun. Bir müddet yol eziyetine katlanacaksınız. Çocuğunuz olursa da bir müddet çalışamazsınız. Kazandığınız bakıcıya, kreşe gider mecburen kendiniz bakacaksınız. Çocuk olana kadar birikim yapın.

Zar zor ev almışsınız. Bak ben 40 yaşındayım kirada oturuyorum. İstediğim gibi dekore edemiyorum, eve masraf yapamıyorum. Bana ait değil. Arkadaşlarda söylemiş faizle kira öderim diye düşünürseniz Türk parasının değeri her geçen gün çöp oluyor. Ana paranız eriyip gidecek, değeri kalmayacak.
ivedilikle asgari ücret bile olsa iş bulun. Bir müddet yol eziyetine katlanacaksınız. Çocuğunuz olursa da bir müddet çalışamazsınız. Kazandığınız bakıcıya, kreşe gider mecburen kendiniz bakacaksınız. Çocuk olana kadar birikim yapın.
İnşallah yapabiliriz. Biz onu bir seçenek dedik ama zaten faizle kira ödemek 1 yıl götürür 2 yıl götürür sonra hazıra dağ dayanmaz işte biz bir ihtimal diyoruz yoksa zor... Belki sınanıyorum bu evi almak çok istemiştik şükür Allah nasip etti şimdi aklımda sürekli genciz sürekli ya birikim ya çocuk bakacağız kendimize bakmayacak mıyız diyorum bazen 🤧

Back
X