• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Ev Meselesi

Şuan hamile degilsin.. Allah istedigin zaman nasip etsin inşallah ama istedigin zamanda olmuyor cocuk bazen hiç olmuyor.. Şimdiden bunun için plan yapman mantıksız. Evi hiç almadan bunu hesaplasaydın anlardım. Zaten aynı semtten iş bulmak büyük bir şans. Büyük cogunluk farklı ilçelerde calısıyor vesait degiştirerek ulasıyor işine. Baktın ileride çocugun oldu işinde oturdugun yere uzak o zaman evini kiraya verir sende kiraya cıkarsın o zamana hayat ne gösterirse 🤷‍♀️
Aynen öyle canım belli olmaz hayat bu ama işte bazen takıyor insan malesef

baya uzun bir zaman ödenen tutar kira gibiyse sizi çokta sıkmıyorsa çokta düşünme yaşınız kaç çocuk için eğer vakit daha varsa bir iki sene çalışıp doğum sonrası daha rahat edersiniz
1400 falan fazla ödüyoruz canım kiraya göre. 24 yasındayım... 26 gibi istiyordm ama Allah ne zaman nasip etmişse artık.. 15 yıl yani 40 yasında ev sahibi olacağım eyvallah ama gençliğimden sıka sıka...

1400 falan fazla ödüyoruz canım kiraya göre. 24 yasındayım... 26 gibi istiyordm ama Allah ne zaman nasip etmişse artık.. 15 yıl yani 40 yasında ev sahibi olacağım eyvallah ama gençliğimden sıka sıka...

istanbulda beğenmediğin evler 1000 den başlıyor yani sizde biraz üzerinde ödüyorsunuz ha kira ödemişsin sıkılmışsın ha ev en azından bunun sonunda ışık var öyle düşün en kısa zamanda iş bulursun inşallah bir iki sene birikim yapıp çocuk planını yaparsın birikmişinde seni rahatlatır bir süre.

Evi satıp paranızın faizi ile kirada oturmak bana mantiklı gelmedi,o para pul olacak,evi nasıl alacaksınız sonra birikmeyen ,artmayan bir para ile?
Öte yandan ortada hamilelik bile yokken dert edinmeyin kendinize şimdiden. İş aramaya devam edin,biraz uzak semtlere de bakın gerekiyorsa zira herkes evinin yakınında yöresinde çalışmıyor,ama toplu taşıma ile,ama servisle ama özel araçla ulaşım sağlıyor.

Evet fazla zaten malesef. Çok paniğim nasıl yetişiriz nasıl bakarız bilmiyorum şimdiden sorumluluğu yüklendim sanırım.
Artık herkes online calisiyor, ofise az gideceğiniz bir iş mutlaka vardır.
Çağrı merkezi vs. Evden olur mesela. Bir sürü arkadaşım evden calisiyor ofise arada ugruyor. Merkezi yerde olmak için ev satilirmi

Kızlar selam sizlere bir sorum olacak. Siz neler yapardınız bu durum karşısında ? Düşüncelerinizi merak ediyorum. Biz geçen yıl Eylül ayında çok şükür evimizi aldık. Evi 410 milyara aldık ve üst komsumuzda aynı yıl 650 milyara satıp yurtdışına tasındı. bizim annemlerin tarafından akraba olduğu için baya indirim sağladı. Ve karlı çıktık. Buna hep şükrediyorum ama burada kendime iş bulamıyorum. Evimden çok memnunum ama iş imkanının olmaması beni çaresiz bırakıyor. Çünkü sıfır birikim ve banka ödemesiyle çocuk oldu mu zor olur. Şuan çocuğumuz yok ama illa ki olacak ve ben işe giremezsem tek maaşla çocuk için birikim çok zor. Bazende kendime Allah ev nasip etti sürekli şikayet halindesin hersey olcağına varır diyorum. Dediğim gibi memnunum evimden ama işte çocuğu, maddi durumu düşündükçe işe girip para atayım kenarı derdi başladı kafama takmaya başladım ne yapacağız diye. Yani ne yapsam bilemedim. Ha tabi şu durumda var ev bankaya ipotek olduğu için atıyorum evimiz şuan 650 700 milyara bile satılsa elimize kalacak 250 300 milyar. Eşimde şey diyor. Burayı satalım bankayı kapatalım istediğin bir yerde kiraya geçelim elimizde kalan parayı bankaya atalım gelen faizlede kirayı öderiz diyor. Ben evim olsun istiyorum burayı satarsak bir daha ev almak imkansız işin içine çocukta girdi mi. Anca bir daha para çek et uzun iş. Bazende kirasını ödediğin her ev senindir diyorum. Yaşlılığı vs var bu işin orası ayrı şuan genciz istiyoruz gezelim tozalım ama emek olmadan yemek olmaz herkesin görüşü ayrıdır... Yani kendi kendime düşünüp rahat batıyor sana diyorum ama durum ortada biz şuan geçiniyoruz şükür ama çocuk oldu mu zorlanacağız. Tabi yine kısmet hersey olacağına varır. Eşim olmadı ev daha da değerlensin 1-2 yıl daha bekleyelim diyor ama bilmiyorum. Akışına mı bıraksam ne yapsam... Allah hepimizin hakkında hayırlı yazılar yazsın.
Madem saticaksiniz neden borca girip av aldınız. Kiradayken madem bütün evler sizin . Kirada yaşamaya devam etseydiniz. Bikac sene dişinizi sıkın. Ev satmak hiç mantıklı olmaz

Öncelikle kirasını ödediğin ev senindir muhabbeti büyük bir yalan adamın canı sıkılıyo çıkartıyo seni evinden , şuan evi satacak bir durum yok bir şekilde iş bulup ya da tasarrufla kenarda para bulundurup çocuk yapabilirsiniz

Madem böyle düşünüyorsunuz ev alma isine girmenize gerek yoktu hiç.
Sonuçta yine tek maaşlı, çocuksuz ve borçlu olacağınız belliydi.

Mal sahibi olmak güzel elbette.
Benim hiç bir şeyim yok mesela.
Ama istediğimi alıp giyme, gezme ozgurlugum var.
Kıtı kıtına ay sonunu beklemiyorum.

Ama bakın tekrar ediyorum.
Hic bir seyim yok.
Kolay kolay da olmayacak.
Muhtemelen yaşınız da benden küçük.
Ben çalışıyorum da.
Benden genç, çalışmıyorken ev sahibi olmanın bir bedeli de olmalı değil mi?

Bence evinizi satmayın, tekrar almanız çok zor, hele evinizi seviyorsanız. Çocuk sahibi olma düşüncenizi biraz erteleyin, ileride iş bulursunuz ama yeniden gönlünüze göre bir ev bulmanız ve almanızın garantisi yok. Hem ileride çocuğunuz olursa ona bir ev bırakmak onun geleceği için güvence olur.

Snowbell- Snowbell- ev kirasının bedava olduğu bir yerde mi yaşıyorsun? Evini satınca bankaya evinin kredisini ödemeyeceksin ama kira ödeyeceksin ne açıdan rahata ericeksin?! Evinizi satınca o paraya talip çok olur.Bir koyup beş kazanacağınızı iddia eden akrabalar eşinle iş kurmak için sıraya girer ..şimdiden bu konuda emin olabilirsin

Bunları önceden hesap edebilirdiniz. Bir de evi akrabanizdan çok uyguna alıp sonra büyük farkla satmak akrabayi kandırmak gibi olmuyor mu

e
Kızlar selam sizlere bir sorum olacak. Siz neler yapardınız bu durum karşısında ? Düşüncelerinizi merak ediyorum. Biz geçen yıl Eylül ayında çok şükür evimizi aldık. Evi 410 milyara aldık ve üst komsumuzda aynı yıl 650 milyara satıp yurtdışına tasındı. bizim annemlerin tarafından akraba olduğu için baya indirim sağladı. Ve karlı çıktık. Buna hep şükrediyorum ama burada kendime iş bulamıyorum. Evimden çok memnunum ama iş imkanının olmaması beni çaresiz bırakıyor. Çünkü sıfır birikim ve banka ödemesiyle çocuk oldu mu zor olur. Şuan çocuğumuz yok ama illa ki olacak ve ben işe giremezsem tek maaşla çocuk için birikim çok zor. Bazende kendime Allah ev nasip etti sürekli şikayet halindesin hersey olcağına varır diyorum. Dediğim gibi memnunum evimden ama işte çocuğu, maddi durumu düşündükçe işe girip para atayım kenarı derdi başladı kafama takmaya başladım ne yapacağız diye. Yani ne yapsam bilemedim. Ha tabi şu durumda var ev bankaya ipotek olduğu için atıyorum evimiz şuan 650 700 milyara bile satılsa elimize kalacak 250 300 milyar. Eşimde şey diyor. Burayı satalım bankayı kapatalım istediğin bir yerde kiraya geçelim elimizde kalan parayı bankaya atalım gelen faizlede kirayı öderiz diyor. Ben evim olsun istiyorum burayı satarsak bir daha ev almak imkansız işin içine çocukta girdi mi. Anca bir daha para çek et uzun iş. Bazende kirasını ödediğin her ev senindir diyorum. Yaşlılığı vs var bu işin orası ayrı şuan genciz istiyoruz gezelim tozalım ama emek olmadan yemek olmaz herkesin görüşü ayrıdır... Yani kendi kendime düşünüp rahat batıyor sana diyorum ama durum ortada biz şuan geçiniyoruz şükür ama çocuk oldu mu zorlanacağız. Tabi yine kısmet hersey olacağına varır. Eşim olmadı ev daha da değerlensin 1-2 yıl daha bekleyelim diyor ama bilmiyorum. Akışına mı bıraksam ne yapsam... Allah hepimizin hakkında hayırlı yazılar yazsın.
evi aslaaa satma asla ev almak cok zor iş faizle o para biter kiraya cıksanda evi satma o evi kiraya ver ama kocanda o kafa yok sanırım evı olmanın ne demek oldugunu bilmiyo

Madem böyle düşünüyorsunuz ev alma isine girmenize gerek yoktu hiç.
Sonuçta yine tek maaşlı, çocuksuz ve borçlu olacağınız belliydi.

Mal sahibi olmak güzel elbette.
Benim hiç bir şeyim yok mesela.
Ama istediğimi alıp giyme, gezme ozgurlugum var.
Kıtı kıtına ay sonunu beklemiyorum.

Ama bakın tekrar ediyorum.
Hic bir seyim yok.
Kolay kolay da olmayacak.
Muhtemelen yaşınız da benden küçük.
Ben çalışıyorum da.
Benden genç, çalışmıyorken ev sahibi olmanın bir bedeli de olmalı değil mi?
Doğru diyorsunuz...

e

evi aslaaa satma asla ev almak cok zor iş faizle o para biter kiraya cıksanda evi satma o evi kiraya ver ama kocanda o kafa yok sanırım evı olmanın ne demek oldugunu bilmiyo
O evi kocam sayesinde aldık diyebilirim. Ev satılığa çıktığında kendi koşturdu almak için uğraştı ben ilkten pek heveslenmemiştim. Bazen kötü mü yaptık dediğinde saçmalama evimiz oldu der.

Back
X