bir ev meselesi

Merhaba müstakil bir evde yaşıyorum.Eşim işi gereği nöbet usulü de çalışabiliyor ama bugüne kadar hiç korkmadım.
Bahçenin her tarafını görecek kamera sistemimiz ve bahçemizde bir köpeğimiz var ayrıca bizim evimiz site içerisinde felan da değil yeni yeni evler yapılıyor evimizin yanına hatta ben kalabalıklaşıyor diye biraz mutsuzum🫣

Ben mustakil evde yasiyorum. Tamamen evinizin konumuna bagli. Mesela ben araba otoparktaysa daha az tedirgin oluyorum ama araba da yoksa iyi bi konum bile olsa insan tedirgin olabiliyor. Salonun isigini acik birakiyorum. Bahce kapisi ve diger kapilari komple kilitliyorum.

Cahilim bu konuda kusura bakmayin alarm sistemi nasil calisiyor, neye tepki veriyor bilgi verirseniz sevinirim. Daha ince ki evim apartmandi ve emniyet ile aramda 3 metrelik yol vardi hic guven sorunu hissetmemistim simdi ister istemez cekiniyorum.
Benim kullandigim sistem bir japon sistemi. Secom alarm. Kapilarda ve pencerelerde manyetik kontak var. Ayni zamanda holde ve balkonlarda hareket sensoru var. Buralarda alarm kurulu iken kapi acilirsa veya hateket algilarsa alarm calmaya basliyor. Alarm calinca cagri merkezi ariyor. Diyor ki alarm caliyor bilginiz var mi, eger evet yanlislikla oldu derseniz sorun yok. Ama haberiniz yoksa mesela evde degilsiniz ama alarm caliyor. Aradilar bilginiz yok hemen eve polis gonderiyor. Veya evdesiniz mesela bir rehin alinma durumuz var. Sifre soruyorlar. 2 sifreniz var birisi dogru sifre birisi yanlis. Eger yanlis sifreyi soylerseniz konusamadiginizi ve tehlikede oldugunuzu anlayip hemen polis yonlendiriyor.
Ayrica panik butonu denen bisey var. O butonda 3 tus var. O tusa bastiginizda aninda ambulans itfaiye veya polis yolluyor sizi aramadan.

Sizin polis cagirmanizla onlarin cagirmasida farkli anlasmalari geregi 5 dk icinde polis sizr ulasmak zorunda.

Yok güvenlik yok ama yan komşum emekli polis 35 yıllık yerli oğlu da amir
Eski insanlar hep, sakin oturmuş bir semt
Yeni sitelerde dipdibe kucak kucağa oda hoşuma gitmiyor. Parayı basıp gelen bir yabancı aile ile ben yapamam mesela. Cam açıyorsun karşı komşunun evindesin burası öyle değil.
Insallah güzel bir yer olur güle güle oturun
Hayal ettim azdan coktan sizin evi 🤣 gule gule oturun. Site ici benim acimdan bazi konularda guzel olur ama dediginiz gibi para bastim herseye hakkim var tarzi insanlarinda cekecek bi kapasitem yok. Siz cevre acisindan da sanslisiniz. Cok tesekkur ederim. Asamlaar gerceklesirse tekrardan bazi konularda bilgi almak icin kapinizi calabilirim ☺️

Ben mustakil evde yasiyorum. Tamamen evinizin konumuna bagli. Mesela ben araba otoparktaysa daha az tedirgin oluyorum ama araba da yoksa iyi bi konum bile olsa insan tedirgin olabiliyor. Salonun isigini acik birakiyorum. Bahce kapisi ve diger kapilari komple kilitliyorum.
Anladim apartmanda kapinin onunde ayakkabi birakmak gibi dimi arabanin evin onunde olmasi ☺️

Bu arada bende
Hayal ettim azdan coktan sizin evi 🤣 gule gule oturun. Site ici benim acimdan bazi konularda guzel olur ama dediginiz gibi para bastim herseye hakkim var tarzi insanlarinda cekecek bi kapasitem yok. Siz cevre acisindan da sanslisiniz. Cok tesekkur ederim. Asamlaar gerceklesirse tekrardan bazi konularda bilgi almak icin kapinizi calabilirim ☺️

Tabi ki ne zaman isterseniz
Çok aradık köpeğimiz için arıyorduk çok şanslıymisiz meğer denk geldi keyfimiz yerinde çok şükür
İstediğiniz konuda yardımcı olur fikir veririm tabi ki apartmandan bambaşka tecrübe biz bir 3 4 ay alışveriş yaptık 🤣

Anladim apartmanda kapinin onunde ayakkabi birakmak gibi dimi arabanin evin onunde olmasi ☺️
Haha oyle :) kimseyle muhattap olmuyorsun, bahceye bizden baska kimse girmediginden kendi pisligin sadece baskasinin pisligini cekmiyorsun. 21 aylik oglum var , bahce kapisini kilitleyip yalniz basina birakabiliyorum. Bu bahar full bahcede oynar yemegini yediririm. Evim temiz kalir. Aksam bahceyi yikarim mis gibi. :))

Merhaba müstakil bir evde yaşıyorum.Eşim işi gereği nöbet usulü de çalışabiliyor ama bugüne kadar hiç korkmadım.
Bahçenin her tarafını görecek kamera sistemimiz ve bahçemizde bir köpeğimiz var ayrıca bizim evimiz site içerisinde felan da değil yeni yeni evler yapılıyor evimizin yanına hatta ben kalabalıklaşıyor diye biraz mutsuzum🫣
o zaman cesaretlisiniz siz 😅 aslinda ben korkmuyordum ama aklima sardilar. Yinede komsu iyidir bi yandan da eviniz degerleniyor oyle dusunun

Benim kullandigim sistem bir japon sistemi. Secom alarm. Kapilarda ve pencerelerde manyetik kontak var. Ayni zamanda holde ve balkonlarda hareket sensoru var. Buralarda alarm kurulu iken kapi acilirsa veya hateket algilarsa alarm calmaya basliyor. Alarm calinca cagri merkezi ariyor. Diyor ki alarm caliyor bilginiz var mi, eger evet yanlislikla oldu derseniz sorun yok. Ama haberiniz yoksa mesela evde degilsiniz ama alarm caliyor. Aradilar bilginiz yok hemen eve polis gonderiyor. Veya evdesiniz mesela bir rehin alinma durumuz var. Sifre soruyorlar. 2 sifreniz var birisi dogru sifre birisi yanlis. Eger yanlis sifreyi soylerseniz konusamadiginizi ve tehlikede oldugunuzu anlayip hemen polis yonlendiriyor.
Ayrica panik butonu denen bisey var. O butonda 3 tus var. O tusa bastiginizda aninda ambulans itfaiye veya polis yolluyor sizi aramadan.

Sizin polis cagirmanizla onlarin cagirmasida farkli anlasmalari geregi 5 dk icinde polis sizr ulasmak zorunda.
Aayyy bayildim buna. Uzun ve aciklayici anlatiminiz icin tesekkur ederim. Bunun icin tekrar kaipinizi calabilirim ☺️

Bende kalıyorum bana kendimle kalmak iyi geliyor yaparsınız çocuklar varsa size arkadaş olur
Suanda merkeze biraz uzak ve mustakil yerde kaliyorum zaten aslinda bi acidan cok guzel bende seviyorum kendi halimle bagimsiz takilmayi. Bahcenin hayvanlarin olmasida hosuma gidiyor ama kendi evim olmasina ragmen zorunlu kaldigim icin alismadim bi turlu

Suanda merkeze biraz uzak ve mustakil yerde kaliyorum zaten aslinda bi acidan cok guzel bende seviyorum kendi halimle bagimsiz takilmayi. Bahcenin hayvanlarin olmasida hosuma gidiyor ama kendi evim olmasina ragmen zorunlu kaldigim icin alismadim bi turlu

Hemen karar vermeyin gerekirse kiralık deneyin evi görünce ztn bu diyeceksiniz
Ben bahçeyi görünce içeri girmeden karar vermiştim amacıma yüzde 200 uyuyordu.

Haha oyle :) kimseyle muhattap olmuyorsun, bahceye bizden baska kimse girmediginden kendi pisligin sadece baskasinin pisligini cekmiyorsun. 21 aylik oglum var , bahce kapisini kilitleyip yalniz basina birakabiliyorum. Bu bahar full bahcede oynar yemegini yediririm. Evim temiz kalir. Aksam bahceyi yikarim mis gibi. :))
araba fikri cok iyi yazdim bunu da 🤣 zaten 2 tane var bi tanede kapi onu icin aliyormusuz 🤣. Bende suan mustakildeyim ama burada calisan var onlarin olmasi guvende hissettiriyor. Butun yazi bahcede gecirdik dediginiz gibi super bi hissiyat. Aaprtmanda omrumu curutmusum buraya da gelmiyordum cok sık. Simdi 100 tane daireye degismem o yuzden boyle bir evi sehir m3rkezine istiyoruz. Sizin gibi tecrubeli insanlarin da fikir paylasimi cok guzel oldu. Cok tesekkur ederim 🙏

Hemen karar vermeyin gerekirse kiralık deneyin evi görünce ztn bu diyeceksiniz
Ben bahçeyi görünce içeri girmeden karar vermiştim amacıma yüzde 200 uyuyordu.
Oyle bir secenegim yok, depremden dolayi o tarz evler havada gitti zaten. Birde buralar pek gelismemis oldugundan villalar sadece high zenginlerde var 😅 biz kendimiz yaptiralim diyoruz seve seve olmasada alismam gerek sanirim

Ege bölgesinde bir ilçenin sakin bir muhitindeyiz. 2022 yılına kadar kamera yeterli sanıyorduk. 2022 mayısta evimize biz evdeyken hırsız girmeye çalıştı üstelik gece elektrik şalterimizi indirdikleri için kameralar devreden çıkmıştı gerçi görüntüleri olduğundan yakalandılar sonrasında ama. Neyse kamera sadece yeterli değil belli firmaların aylık cüzi tutarda alarm sistemleri var biz çözümü bu şekilde bulduk gece yatmadan önce alarmı kurup yatıyoruz. Sabah bazen unutup kapıyı camı açtığımızda tüm mahalle bizle uyanıyor o ayrı :)

Back
X