bir ev meselesi

Ege bölgesinde bir ilçenin sakin bir muhitindeyiz. 2022 yılına kadar kamera yeterli sanıyorduk. 2022 mayısta evimize biz evdeyken hırsız girmeye çalıştı üstelik gece elektrik şalterimizi indirdikleri için kameralar devreden çıkmıştı gerçi görüntüleri olduğundan yakalandılar sonrasında ama. Neyse kamera sadece yeterli değil belli firmaların aylık cüzi tutarda alarm sistemleri var biz çözümü bu şekilde bulduk gece yatmadan önce alarmı kurup yatıyoruz. Sabah bazen unutup kapıyı camı açtığımızda tüm mahalle bizle uyanıyor o ayrı :)
Yaaa cok gecmis olsun. Kamera engelleyici degil maalesef benim nezdimde. Birsey olup bittikten sonra sadece delil olur. Artik kameranin da caydirici ozelligi yok. Alarmi yukarda da yazdilar cok guzel sekilde kesinlikle degerlendirecegim. Peki sarteller evin icinde degil mi onu nasil yapmislar ona cok sasirdim. Sakin muhitteymissiniz biraz atraksiyon iyidir birakin calsin alarm 🤣

Hemen karar vermeyin gerekirse kiralık deneyin evi görünce ztn bu diyeceksiniz
Ben bahçeyi görünce içeri girmeden karar vermiştim amacıma yüzde 200 uyuyordu.
Bu arada birde esyam yok 🤗 evden gelenlerle bu evde ki eksikleri tamamlamis oldum. Yani kiraya gitsem esyayi ne yapicam zaten normal kiralik daire bile bulmak mesele iken bu tarz evleri alisma sureci icin kullanmaya tutabilecegimizi ve bulabilecegimizi hic sanmiyorum. Hani soyle tatil yorelerinde ki gibi esyali vs kiralik tarzi olsa hic kacirmam ama oldugumuz bolge belli luks bunlarin hepsi

Yaaa cok gecmis olsun. Kamera engelleyici degil maalesef benim nezdimde. Birsey olup bittikten sonra sadece delil olur. Artik kameranin da caydirici ozelligi yok. Alarmi yukarda da yazdilar cok guzel sekilde kesinlikle degerlendirecegim. Peki sarteller evin icinde degil mi onu nasil yapmislar ona cok sasirdim. Sakin muhitteymissiniz biraz atraksiyon iyidir birakin calsin alarm 🤣
İşte bu olay öncesinde güvenlik açığımızı fark etmemiştik ana şalterler dışarıda idi. Tabi olaydan sonra kapattırdık orayı. Önce ana giriş kapısının içinde bulunduğu bir cam alan var işte içinde ayakkabılık var oranın kapısını kırmışlar ama ana kapıyı açamamışlar çünkü baya güvenlikli bir çelik kapımız var kapandığı an 16 ayrı yerden kitleniyor onu açamayacaklarını anladıklarında bu kez oğlumun odası(alt kat) onun panjurunu kırmışlar allahtan o gece oğlum biraz rahatsızdı yukarıda bizle yatıyordu. Tam içeri girecekken komşum gürültüye uyanmış ses falan çıkarmış bahçeye çıkıp kaçmışlar bu tedirginlik bize yetti tabi :) avukat olmama rağmen o gün emniyette ifade verirken elim ayağım zangır zangır titriyordu ağlaya ağlaya verdim ifadeyi o kadar korktum ki

Bu arada birde esyam yok 🤗 evden gelenlerle bu evde ki eksikleri tamamlamis oldum. Yani kiraya gitsem esyayi ne yapicam zaten normal kiralik daire bile bulmak mesele iken bu tarz evleri alisma sureci icin kullanmaya tutabilecegimizi ve bulabilecegimizi hic sanmiyorum. Hani soyle tatil yorelerinde ki gibi esyali vs kiralik tarzi olsa hic kacirmam ama oldugumuz bolge belli luks bunlarin hepsi

Hic korkmayın kervan yolda duzulur derler keyfini çıkarmaya bakın

Alarmları kapatıyorlar yaf, en iyi koruma net şekilde köpektir, havlar saldırır eve kimseyi sokmaz ... valla canların hepsi çk akıllı, hisleri zaten çok keskin, alın bir büyük ırk köpek huzurla yatın her gece

İşte bu olay öncesinde güvenlik açığımızı fark etmemiştik ana şalterler dışarıda idi. Tabi olaydan sonra kapattırdık orayı. Önce ana giriş kapısının içinde bulunduğu bir cam alan var işte içinde ayakkabılık var oranın kapısını kırmışlar ama ana kapıyı açamamışlar çünkü baya güvenlikli bir çelik kapımız var kapandığı an 16 ayrı yerden kitleniyor onu açamayacaklarını anladıklarında bu kez oğlumun odası(alt kat) onun panjurunu kırmışlar allahtan o gece oğlum biraz rahatsızdı yukarıda bizle yatıyordu. Tam içeri girecekken komşum gürültüye uyanmış ses falan çıkarmış bahçeye çıkıp kaçmışlar bu tedirginlik bize yetti tabi :) avukat olmama rağmen o gün emniyette ifade verirken elim ayağım zangır zangır titriyordu ağlaya ağlaya verdim ifadeyi o kadar korktum ki
Ayy cok gecmis olsun. Okurken urperdim.

Alarmları kapatıyorlar yaf, en iyi koruma net şekilde köpektir, havlar saldırır eve kimseyi sokmaz ... valla canların hepsi çk akıllı, hisleri zaten çok keskin, alın bir büyük ırk köpek huzurla yatın her gece
Alarm kapanmaz. Kendine ait bataryasi var, elektrik kesilse bile bataryadi 24 saat yetiyor. Haa bazi alarmlar var, tek ozelligi ses cikarmak. Onlar tirt. Cagri merkezli bi alarm olmali.

Alarm kapanmaz. Kendine ait bataryasi var, elektrik kesilse bile bataryadi 24 saat yetiyor. Haa bazi alarmlar var, tek ozelligi ses cikarmak. Onlar tirt. Cagri merkezli bi alarm olmali.
Alarm kapanmaz pencereye kapıya dokunduğu an alarm ötüyor ve şifresini bilmeyen birinin alarmı kapatması imkansız kaldı ki alarm ötmeye başladığı an çağrı merkezi tarafından eş zamanlı telefonunuz çalıyor çağrıya cevap verilmediği zaman 155 e haber veriyor ilgili firma

Alarm kapanmaz pencereye kapıya dokunduğu an alarm ötüyor ve şifresini bilmeyen birinin alarmı kapatması imkansız kaldı ki alarm ötmeye başladığı an çağrı merkezi tarafından eş zamanlı telefonunuz çalıyor çağrıya cevap verilmediği zaman 155 e haber veriyor ilgili firma
Bende onu dedimdi. Sanirim yanlis mesajı alintiladiniz :D

Geçmiş olsun
Umarım hayalınizdeki o huzurla yapabileceğiniz evinize kavuşursunuz

Benim annemler de müstakil evde yaşıyorlar
Biz küçükken ıssızdı kamera fılan da yoktu
Babam tır şöförüydü bizi bırakır giderdi 😔

Annem cesaretli kadındı korkmazdı bize de hep korkmamızı söylerdi☺️

Şimdi kameralar var etrafı duvarla örülü ve o ıssız yer çok kalabalık olmaya başladı

3 köpekleri var birini yazın bulmuştuk atılmış bi yere annesinden ayrı
Şimdi orda öyle mutlu geziyor ki ve çok akıllı inan o masum canlar kim dost kim düşman biliyor
Dün ordaydım ve beni nasıl seviyor oğlumla beni tanıdı ama eşimi yabancıladı😂
Uzun lafın kısası
Size tatlı bir köpüş güzel bir kamera sistemi ve korunaklı bir bahçe çok çok iyi gelecektir
Buraya yazarsınız inşallah evimizde çok mutluyuz diye☺️

Eger Sosyal bir köpek ise onuda zehirler sustururlar çok kolay
Hayvanın hemen tepki veriyor yaygara yapıyor olması lazım
Bizim zehirlemişlerdi çok çok eskiden
Annem ev yol kenarı olduğu için duran araba neden durdu diye bakıyor

Birşey attığını farkediyor köpeğimizin önüne
Hızlıca köpeğimiz yemeden koşmaya calışıyor ama başarılı olamıyor
Yemyeşil işkembe atmışlar
Kokusundan annem de fenalaşıyor

Sonrası malum işte polisti hastane veteriner falan fılan ama köpeğimizi kurtaramadık😔😔😔

Allah tan tek dileğim köpeklerimize yaşattıklarını yaşamaları😔

Anladim apartmanda kapinin onunde ayakkabi birakmak gibi dimi arabanin evin onunde olmasi ☺️
Mesela bizim birde Bodrum katımız var Bodrum katın belli bir alanı iki arabalık garaj şeklinde kışın çok rahat oluyor.Arabanın camları donmuyor arabaya biniyorsun sıcacık hatta ön kapıyı pek kullanmıyoruz biz garajdan girip garajdan çıkıyoruz

alarm ile ilgili pek bilgim yok calisma sistemi bize uyarsa olabilir. Kopegimiz hazir bile 🤗 suan da mustakil hatta issiz bi yerdeyim 2 kopek var birini eve goturmeyi dusunuyorum ama burada calisanimiz var ailesi ile o yuzden korkmuyorum.
Alarm sisteminin kullanimi gayet kolay.
Gece yatarken, yada dişarı çıkarken kurarsınız, dışardan görünen kırmızı büyük ışığı aktif olduğunu gösteriyor ve bence bayağı etkili. Yıllık aidat karşılığı bağlayan şirket sistemden takip edebiliyor, alarm çaldığı ve belirlilen süre içinde şifre girilmese ve size ulaşamazlarsa direk polise ihbar gidiyor. Tabiki Allah korusun, kullanmak durumunda bırakmasın ama önce tedbir sonra tevekkül.

Bizim zehirlemişlerdi çok çok eskiden
Annem ev yol kenarı olduğu için duran araba neden durdu diye bakıyor

Birşey attığını farkediyor köpeğimizin önüne
Hızlıca köpeğimiz yemeden koşmaya calışıyor ama başarılı olamıyor
Yemyeşil işkembe atmışlar
Kokusundan annem de fenalaşıyor

Sonrası malum işte polisti hastane veteriner falan fılan ama köpeğimizi kurtaramadık😔😔😔

Allah tan tek dileğim köpeklerimize yaşattıklarını yaşamaları😔

İşte aslında çok ortada olması da iyi değil ben kıyamam acınızı yürekten hissettim
Yasarlar tabi yaşamaz olurlar mı

Tuylerim diken diken oldu 🫣 cok gecmis olsun. Panjurlar ince kirilgan mi ki demir degil miydi? Gekecek olan her turlu gelir ona eminim biz nasil guvenlik.onlemi aliyorsak onlar da tedbir aliyorlar biliyorum ama en azindan minimuma indirmekte fayda var.

Tuylerim diken diken oldu 🫣 cok gecmis olsun. Panjurlar ince kirilgan mi ki demir degil miydi? Gekecek olan her turlu gelir ona eminim biz nasil guvenlik.onlemi aliyorsak onlar da tedbir aliyorlar biliyorum ama en azindan minimuma indirmekte fayda var.
Demir elektrikli panjur ve evet kırılmaz denilen panjuru kırmışlar

Back
X