- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Benim kullandigim sistem bir japon sistemi. Secom alarm. Kapilarda ve pencerelerde manyetik kontak var. Ayni zamanda holde ve balkonlarda hareket sensoru var. Buralarda alarm kurulu iken kapi acilirsa veya hateket algilarsa alarm calmaya basliyor. Alarm calinca cagri merkezi ariyor. Diyor ki alarm caliyor bilginiz var mi, eger evet yanlislikla oldu derseniz sorun yok. Ama haberiniz yoksa mesela evde degilsiniz ama alarm caliyor. Aradilar bilginiz yok hemen eve polis gonderiyor. Veya evdesiniz mesela bir rehin alinma durumuz var. Sifre soruyorlar. 2 sifreniz var birisi dogru sifre birisi yanlis. Eger yanlis sifreyi soylerseniz konusamadiginizi ve tehlikede oldugunuzu anlayip hemen polis yonlendiriyor.Cahilim bu konuda kusura bakmayin alarm sistemi nasil calisiyor, neye tepki veriyor bilgi verirseniz sevinirim. Daha ince ki evim apartmandi ve emniyet ile aramda 3 metrelik yol vardi hic guven sorunu hissetmemistim simdi ister istemez cekiniyorum.
Hayal ettim azdan coktan sizin eviYok güvenlik yok ama yan komşum emekli polis 35 yıllık yerli oğlu da amir
Eski insanlar hep, sakin oturmuş bir semt
Yeni sitelerde dipdibe kucak kucağa oda hoşuma gitmiyor. Parayı basıp gelen bir yabancı aile ile ben yapamam mesela. Cam açıyorsun karşı komşunun evindesin burası öyle değil.
Insallah güzel bir yer olur güle güle oturun
Anladim apartmanda kapinin onunde ayakkabi birakmak gibi dimi arabanin evin onunde olmasiBen mustakil evde yasiyorum. Tamamen evinizin konumuna bagli. Mesela ben araba otoparktaysa daha az tedirgin oluyorum ama araba da yoksa iyi bi konum bile olsa insan tedirgin olabiliyor. Salonun isigini acik birakiyorum. Bahce kapisi ve diger kapilari komple kilitliyorum.
Bende mustakil sitede oturuyorum cok rahat çocuklar için avantaj ama guvenlik yok bizde (gorevli olarak) Gayet rahat tabiIssiz bi yerde olmayacak tabi ki ama apartmana gore daha korunaksiz gibi geliyor sanki. Ben elektrikli panjur dusundum aslinda yeterli olur mu
Hayal ettim azdan coktan sizin evigule gule oturun. Site ici benim acimdan bazi konularda guzel olur ama dediginiz gibi para bastim herseye hakkim var tarzi insanlarinda cekecek bi kapasitem yok. Siz cevre acisindan da sanslisiniz. Cok tesekkur ederim. Asamlaar gerceklesirse tekrardan bazi konularda bilgi almak icin kapinizi calabilirim
Haha oyle :) kimseyle muhattap olmuyorsun, bahceye bizden baska kimse girmediginden kendi pisligin sadece baskasinin pisligini cekmiyorsun. 21 aylik oglum var , bahce kapisini kilitleyip yalniz basina birakabiliyorum. Bu bahar full bahcede oynar yemegini yediririm. Evim temiz kalir. Aksam bahceyi yikarim mis gibi. :))Anladim apartmanda kapinin onunde ayakkabi birakmak gibi dimi arabanin evin onunde olmasi
site olmasi da avantaj sanirim keske burada da oyle yapilanmalar olsaBende mustakil sitede oturuyorum cok rahat çocuklar için avantaj ama guvenlik yok bizde (gorevli olarak) Gayet rahat tabi
o zaman cesaretlisiniz sizMerhaba müstakil bir evde yaşıyorum.Eşim işi gereği nöbet usulü de çalışabiliyor ama bugüne kadar hiç korkmadım.
Bahçenin her tarafını görecek kamera sistemimiz ve bahçemizde bir köpeğimiz var ayrıca bizim evimiz site içerisinde felan da değil yeni yeni evler yapılıyor evimizin yanına hatta ben kalabalıklaşıyor diye biraz mutsuzum
Her oda sistemi ayri calisiyor degil miBu arada pencerelerimizde elektrikli panjur sistemi var
o zaman cesaretlisiniz sizaslinda ben korkmuyordum ama aklima sardilar. Yinede komsu iyidir bi yandan da eviniz degerleniyor oyle dusunun
Aayyy bayildim buna. Uzun ve aciklayici anlatiminiz icin tesekkur ederim. Bunun icin tekrar kaipinizi calabilirimBenim kullandigim sistem bir japon sistemi. Secom alarm. Kapilarda ve pencerelerde manyetik kontak var. Ayni zamanda holde ve balkonlarda hareket sensoru var. Buralarda alarm kurulu iken kapi acilirsa veya hateket algilarsa alarm calmaya basliyor. Alarm calinca cagri merkezi ariyor. Diyor ki alarm caliyor bilginiz var mi, eger evet yanlislikla oldu derseniz sorun yok. Ama haberiniz yoksa mesela evde degilsiniz ama alarm caliyor. Aradilar bilginiz yok hemen eve polis gonderiyor. Veya evdesiniz mesela bir rehin alinma durumuz var. Sifre soruyorlar. 2 sifreniz var birisi dogru sifre birisi yanlis. Eger yanlis sifreyi soylerseniz konusamadiginizi ve tehlikede oldugunuzu anlayip hemen polis yonlendiriyor.
Ayrica panik butonu denen bisey var. O butonda 3 tus var. O tusa bastiginizda aninda ambulans itfaiye veya polis yolluyor sizi aramadan.
Sizin polis cagirmanizla onlarin cagirmasida farkli anlasmalari geregi 5 dk icinde polis sizr ulasmak zorunda.
Suanda merkeze biraz uzak ve mustakil yerde kaliyorum zaten aslinda bi acidan cok guzel bende seviyorum kendi halimle bagimsiz takilmayi. Bahcenin hayvanlarin olmasida hosuma gidiyor ama kendi evim olmasina ragmen zorunlu kaldigim icin alismadim bi turluBende kalıyorum bana kendimle kalmak iyi geliyor yaparsınız çocuklar varsa size arkadaş olur
Suanda merkeze biraz uzak ve mustakil yerde kaliyorum zaten aslinda bi acidan cok guzel bende seviyorum kendi halimle bagimsiz takilmayi. Bahcenin hayvanlarin olmasida hosuma gidiyor ama kendi evim olmasina ragmen zorunlu kaldigim icin alismadim bi turlu
araba fikri cok iyi yazdim bunu daHaha oyle :) kimseyle muhattap olmuyorsun, bahceye bizden baska kimse girmediginden kendi pisligin sadece baskasinin pisligini cekmiyorsun. 21 aylik oglum var , bahce kapisini kilitleyip yalniz basina birakabiliyorum. Bu bahar full bahcede oynar yemegini yediririm. Evim temiz kalir. Aksam bahceyi yikarim mis gibi. :))
Oyle bir secenegim yok, depremden dolayi o tarz evler havada gitti zaten. Birde buralar pek gelismemis oldugundan villalar sadece high zenginlerde varHemen karar vermeyin gerekirse kiralık deneyin evi görünce ztn bu diyeceksiniz
Ben bahçeyi görünce içeri girmeden karar vermiştim amacıma yüzde 200 uyuyordu.
TabikiAayyy bayildim buna. Uzun ve aciklayici anlatiminiz icin tesekkur ederim. Bunun icin tekrar kaipinizi calabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?