Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hangi haberden bahsediyorsunuz![]()
haberleri seyretmedim sizin yazını gördüm şöyle bir durum var Anne baba çocuklarını yarış atı gibi kullanıyorlar falanca ın çocugu tıp, hukuk kazandı sende kazan.. Özellikle Anneler yapıyor bunu sırf gittikleri ortamda çocuklarının okudukları okulla hava atma çabası ama çocuklar ellerinden kayıp gidiyor farkında degilBu haberi duyduğumdan beri kendime gelemiyorum.Çok üzüldüm çok. ..
Sistemin karmaşasına Aileler evlatlarını feda ediyor..Allahım o anne -babaya sabır versin .
Gerçekten değmez. .Sınavda neymiş ya..Evlatlarımızın canı sağolsun..
Çok üzgünüm kızlar bir evlat kolay mı yetişiyor. Vallahi bu sınavları artık kaldırsınlar körpecik 13 - 14 yaşında ki yavruların hem bedeni hem ruh hali bu baskıya, çalışmaya dayanamıyor başka bir çözüm bulmaları lazım.
Anne -babaları eğitmek lazım. .Of of
Bu haberi duyduğumdan beri kendime gelemiyorum.Çok üzüldüm çok. ..
Sistemin karmaşasına Aileler evlatlarını feda ediyor..Allahım o anne -babaya sabır versin .
Gerçekten değmez. .Sınavda neymiş ya..Evlatlarımızın canı sağolsun..
Çok üzgünüm kızlar bir evlat kolay mı yetişiyor. Vallahi bu sınavları artık kaldırsınlar körpecik 13 - 14 yaşında ki yavruların hem bedeni hem ruh hali bu baskıya, çalışmaya dayanamıyor başka bir çözüm bulmaları lazım.
Anne -babaları eğitmek lazım. .Of of
Ah inanamıyorum. .Ne acı çocuklarımızı ne hale getirdilerDun gece hastaneletin acilletinde intihar eden cocuklar varmis. Istanbul, Kocaeli, Antalya... Simdi sosyal medyadan okudum. Cocuklara yazik...
Aynen hep başkaları ne der kaygısı mi desem egosu mu? Ama olan o tazecik yavruya oldu..Amin ne denir kiBaştan sona yanlış bir düzen içinde yaşayınca olaylar silsilesi böyle oluyor.
Kapitalizmin yıktığı dünyalardan biri, neden dersek manevi değerleri sattık bolca ego ve gösteriş aldık.
Desinler diye veya geleceğin olsun diye at yarışına hazırlar gibi çocuk büyütüyorlar. Baskıdan stresten gençler kendini kaybediyor.
Sonuç elde patlıyor.
Kardeşimize Allahtan rahmet bizlere de akıl fikir diliyorum...
Özellikle o anne babalar var ya onların çok bilinçli, özguvenlerini tamamlamış olmaları lazım kendi basarisizliklarini çocuklara baskı kurarak tatmin ediyorlar.Bunun sebebi tamamen aileler. Psikolojik egitim sart bu ulkede. Okul egitimi kimseye bir sey katmiyor.
Dilimizin kemiği yok..Çocuklara ve gençlere karşı her zaman olumlu dil kullanmalıyız. Gelişimleri tam olmadığı için ne yapabileceklerini kestiremeyiz.Ailesi bir de sinir krizi mi geçirmiş? Yap, et, söyle sonra?
Bilinç çocuğa baskıyla aşılanmaz.
Eğitim sistemi değişmedikçe anksiyeteden, ruhsal problemlerden ilaç içen çocuklar olacak okullarda..
Üstelik ergenlikteki çocuklar bunlar. Her şeyi uçlarda yaşayan bir yaş. Hassas olmak evladı herşeyin üstünde tutmak çok mu zor?
Haber okuyunca daha fazla şey söyledim de burada yazamıyorum.
Lgs intiharı diye internette aratın çıkar.
Yalnız çocuk 10 yaşındaymış olayın sınavla ilgisi yok. Birilerinin uydurmalari isteNe oldu şimdi o yavru yok artık. Çocuğu nasıl üzmüşlerse koşarak balkondan atlamış. .![]()
Çok haklısınız hocam ..Peki sosyal yönden gelişmiş çocuklarımız nereye gidecek okullar da doğru dürüst öğretmen yok.Lütfen sizi tenzih ediyorum.sınav sisteminde sorun yok. fen liselerine secme yapilmadan ögrenci alinamaz.
sorun bilincsiz velilerde.
kendi cocugunun farkinda olmadan elalem ne der diye cocuguna yüklenen velilerde.
Matematik ögretmeniyim ve 8. siniflarin rehber ogretmeniydim bu yıl.
bir velim var ve asiri derecede kizinin fen veya anadolu lisesine gitmesini istiyor. Kızına onlarca test kitabı almış fakat kizda temel yok ve sirf annesi baskı yapiyor diye cozmus gibi yapiyor soruları. Kiz sınıfta kac kere sebepsiz yere aglamaya basladı, kaygısı hat safhada.
Okulumuzun rehber ögretmeniyle konustum ve veliyi cagirdik. Veliye her ogrencinin farkli oldugunu herkesin fen lisesi okumak zorunda olmadığını anlattik. Bu arada bu oğrencim cok guzel cizimler yapiyor.
Görsel sanatlar hocamiz kızın guzel sanatlar lisesine giderse cok basarılı olacağını cizimlerinin cok guzel oldugunu soyledi veliye.
veli basta olmaz dedi guzel sanatlara giderse para kazanacak bir meslegi olmaz. Görsel sanatlar ogretmenimiz olur mu oyle sey ben o liseden mezunum ve ögretmenim diye ikna etti veliyi.
ogrencim guzel sanatlar lisesinin yetenek sınavına girmek icin cizim kurslarına basladı.
Görseniz o depresyonda suratı asık her seye ağlayan ögrencim gitti yerine yüzünde güller acan mutlu bir cocuk geldi.
coklu zeka kuramı diye bir terim var. Herkes cok iyi matematik cok iyi fen yapmak zorunda degil. kimi ogrenci cok guzel resim yapar kimi oğrenci cok hızlı kosar. kimi ögrenci cok guzel siir yazar.
siz eger ogrencinin basarılı oldugu alanda degilde basarısız oldugu alanda onu zorlar ustune gider baskı yaparsanız sonuc böyle sonuclar malesef kacınılmaz olur.
üzüldüm gercekten ögrenciye. Allah rahmet eylesin.