Bir evliliğin kurtulma hikayesi/günlük

cnm tam 13 yıldır kabullendim

sustum olmadı

konuştum olmadı

olduğu gibi ettim olmadı

görmedim duymadım hissetmedim

saygı gösterdim olamdı

sevgi gösterdim olmadı

acıdım olmadı

manevi desteği olmadığı gibi maddi desteği hiç olmadııııı

tek isteğim bana değil oğluna babalık yapmasıydı onu da beceremedi ve 7 ay önce çekti gittii

keşke önce gitseydi o gittiğinden beri evim huzurlu ve bereketliiii

Rahmeti (kocam olurkendisi ) sorunu benle değildi ailem ile idi güya son 5 yıldır ailemden gelen giden yok annem babam

ve kardeşlerim hariçç

ama ben dışarda herkes ile görüşüyorum ona karışmasına izin vermedim oda karışmadı zati

sırf çekme sebepim katlanma sebebim oğlumiçindi tam buluğ çağına yaklaşıyordu ona bu haksızlığı yapamazdım

benim rahmetli bunları bahane etti aslında sorunun kendinde olduğunu hiç bir zaman kabullenmedi

adam sorumluluk almaktan o kadar çok korkar ki bize 5tl harçıyacağım diye ödü kopardı

inan anlatsam sayfalar yetmezdi onu yüzünden ne gururum kaldı ne de itibarım

ama tek bildiğim hepsini rabbim görüyor ve biliyor

Öld
öldü mü eşiniz yoksa sizi terk mi etti

Öfke anında söylenenleri umursamamaktı kastım. Tabii ki ciddi meseleler olur zaten insan kendisi de biliyor hatalı olduğu noktaları o zaman onun önerilerini dinlersiniz ama benimki gibi bi kavgada giç alakası olmayan on yıllık şeyleri ısıtıp ısıtıp öne süren biriyse sonra da bu söylediklerindn gerçekten pişmanlık duyuyorsa öfke Anında söylenenlere kulak asmak sadece öfkeyi arttırıyor ve kapanmaz izler burakıyor

Başka birine mi? İstemezseniz cevap vermeyebilirsiniz sizi üzmek istemem

hayır kimseye gitmedi anası ile yaşıyor

kendi kendine sorunları vardı

takıntıları vardı

çekememezliği vardı

varda varda saymakla bitmez

kısacası piskolojık sorunlarıı diyelim ama kabul etmedi hiç bir zaman sorunlu olduğunu

acizliği yüzünden gitti

benim hayatımı mahvederek

bence evlilik

paylaşmak demektir

mutlu olamk demektir

hele mutluluğa birde meyve verildi mi değmeyin keyfimize demi

ama benim rahmetli bana bunların hiç birini yaşatmadı

hep sorun hep borç hep sıkıntı stres yaşattı

bende hep mücadele ettim hiç bir zaman pes etmedimmm evladım için

ama o bir hiç uğruna bizi darma dağan etti

evin bütün sorumluğu

çocuğu bütün sorumluluğu hepsi bende idi

sorumluluk vermeye çok çalıştım ama hep kaçtı hep bahane üretti

benim istediğim sadece ufacık bir huzurdu

ama çok gördü bana bu hayata huzuruuu

Üzülme zaten herşey senin omuzlarındaymış belki de varlığından yokluğu daha hayırlıdır. Oğlun ne diyor bu duruma ailen destek oluyor mu sana, boşanmayı istiyor musun yoksa geri gelmesini mi bekliyorsun

Tebrikler, çok güzel ve yerinde tespitleriniz ile uygulamalarınız var. Her evlilikte sorun olurmuş ki olduğunu da görüyoruz çevremizden yada kendimizden. Yazdıklarınızı aklımın bir köşesine yazıyorum, zamanı gelince kullanacağım. Ama şunu şimdiden yapmam lazım; önce kendimi değiştireceğim. Benim için çok zor, umarım bu kararımdan vazgeçmem.

Size yaşamınızda kolaylıklar diliyorum.

teşekkür ederim. Ben birkaç ay önce sürekli böyle bir konu araştırdım durdum ama hep boşanma hikayeleri çıktı karşıma hem de cezbedici boşanma hikayeleri evet eşler rahat etmişti ama ya çocuklar? Boşanma hikayeleri beni tatmin etmeyince evlilik terapistlerinin makalelerini okumaya başladım; hepsinin ortak teorisi şuydu: "evlilikte kötü insan yoktur yanlış insan vardır."
Bu arada olumlu düşünme tekniği deneyimlerini araştırırken birçok insanın ben bunu öldürürüm dediği kişileri olumlu düşünme tekniğiyle affettiğini hatta onlarla vakiy geçirmekten rahatsızlık duymadığını öğrendim.
Öyleyse benim evliliğimi de kötüleştiren benim bakış açım olabilir ve belkide hayatımdaki bu büyük sorunu boşanmadan çözebilirim diye düşündüm. Şimdilik iyi gidiyor

Oğlumla daha çocukça oynuyorum. Mesela arabalar illa yoldan ilerlemek zorunda olmuyor bizim oyunumuzda. Kuş olup uçuyor. Hem Onun mutluluğu hem de oyun bana terapi gibi geliyor gün içinde erken kalkıp onunla hem oynuyor hem de işlerimi bitiriyorum sonra da akşam uykusuna kadar onun rutinine bırakıyorum kendimi o uyuyunca bende uyuyorum o oynarken bende canımın istediği şeyleri yapıyorum. Bir bebeğin hayatı bir yetişkininkinden yüz kat belki bin kat daha sade ve güzel...

Üzülme zaten herşey senin omuzlarındaymış belki de varlığından yokluğu daha hayırlıdır. Oğlun ne diyor bu duruma ailen destek oluyor mu sana, boşanmayı istiyor musun yoksa geri gelmesini mi bekliyorsun

selam cnm

oğlum kabulendi

evde yapmadığı babalığı şimdi yapıyorr gibi diyelimm

ailem arkamda

anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor beyimiz bende resmi işlemleri yaptırdım kendim maddi yönden toparlayınca açıcam davayııı

Neden anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor boşanmak istemiyor mu

Neden anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor boşanmak istemiyor mu

ah bilsem tatlım

saçma sapan şeyleri öne sürüyor boşanmamak için

yok çocuğu alacakmış benden

yok çocuğu onun istediği okula gidecekmiş

yazları kursa gönderiyorum kafama göre kursa gönderemezmişim

yok benim akrabalarımla görüşmeyecekiş bende anlamadım adamın kendi ile çok sorunu var onları çözemedikçe etrafa sarıyorrrrr

Size düşkün müydü evliyken bunları şunun için soruyorum benim eşim çok abes bi insandır nerde nasıl davranacağını bilmezsin ama sürekli bana çok düşkündür boşanmak istediğimizde çocuğu vermeyeceğini söylemişti sonrasında ben seni kaybetmemek için çocuğu vermedim boşanmak istemediğim için demişti

Yani türlü türlü bahaneler öne sürmeleri boşanmak istemedikleri için olabilir bu durumda güçlü durun sizib önünüze getirdiği sebeplere senin istediğin gibi olsun böyle bir evlilikte çocuk büyütmektense deyin ama çocuğunuz büyük galiba bunu çocuğunuzla işbirliği içerisinde yapın çocuğunuz sizin asıl niyetinizi bilsin. Hem eşinizle restleşmemiş olursunuz hem de yıpranmaz böylece hayata daha güçlü tutunursunuz

öyle bir düşkünlüğü yoktu bana karşı fakat allah için oğluna düşkündü

ama son beşyıldr hepten raydan çıktı idare edilmeyecek derecede ama hep sustum

İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun. İnşallah her ne yaşarsanız hiç pişman olmazsınız çok mutlu olursunuz
öyle bir düşkünlüğü yoktu bana karşı fakat allah için oğluna düşkündü

ama son beşyıldr hepten raydan çıktı idare edilmeyecek derecede ama hep sustum

Sizi tebrik ediyorum bana çok iyi geldi yazınızı okumak çünkü benim de eşim sizinkine benzer kafa yapısı ve krakterde
ben ailemden uzağım bir de doğru yol anlattıklarınız tek sebep kendinde güç bulup psikolojik baskı ve şiddete karşı gelebilmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…