Pes etmeyin bence değişimi karşıdan beklemek işleri çok zorlaştırır. Değiştirecek bir sürü insan var çünkü eşini değiştirsen kaynana var onu değiştirsen görümce var hısım akraba konu komşu derken mutlu olmaya ömür yetmiyor. Ama bakış açımızı değiştirdikmi gerisi çorap söküğü gibi geliyor. İnsanları olduğu gibi kabullenmeyi denediniz mi? Şanslı(!) olan benim bir eşim var öfkelendiğinde söylediği sözleri iki düşman birbirine söylemez ama onu bu haliyle kabul ettikten sonra artık ona kızarak değil belki bir parça acıyarak bakıyorum. Eskiden o kavga anlarında söylenen sözler aylarca kulaklarımda çınlar dururdu. Şimdi çınlamıyor çünkü bunu bir öfke nöbeti olarak kabul ettim ama eşimin bu huyunu sevmiyorum onaylamıyorum. Sadece o sözleri ciddiye alıp o anda karşılık verme çabasına girmiyorum ve inan kavgalarımızın üçte ikibuçuğu aniden yok oldu. Yok yani...
öldü mü eşiniz yoksa sizi terk mi etticnm tam 13 yıldır kabullendim
sustum olmadı
konuştum olmadı
olduğu gibi ettim olmadı
görmedim duymadım hissetmedim
saygı gösterdim olamdı
sevgi gösterdim olmadı
acıdım olmadı
manevi desteği olmadığı gibi maddi desteği hiç olmadııııı
tek isteğim bana değil oğluna babalık yapmasıydı onu da beceremedi ve 7 ay önce çekti gittii
keşke önce gitseydi o gittiğinden beri evim huzurlu ve bereketliiii
Rahmeti (kocam olurkendisi ) sorunu benle değildi ailem ile idi güya son 5 yıldır ailemden gelen giden yok annem babam
ve kardeşlerim hariçç
ama ben dışarda herkes ile görüşüyorum ona karışmasına izin vermedim oda karışmadı zati
sırf çekme sebepim katlanma sebebim oğlumiçindi tam buluğ çağına yaklaşıyordu ona bu haksızlığı yapamazdım
benim rahmetli bunları bahane etti aslında sorunun kendinde olduğunu hiç bir zaman kabullenmedi
adam sorumluluk almaktan o kadar çok korkar ki bize 5tl harçıyacağım diye ödü kopardı
inan anlatsam sayfalar yetmezdi onu yüzünden ne gururum kaldı ne de itibarım
ama tek bildiğim hepsini rabbim görüyor ve biliyor
Öfke anında söylenenleri umursamamaktı kastım. Tabii ki ciddi meseleler olur zaten insan kendisi de biliyor hatalı olduğu noktaları o zaman onun önerilerini dinlersiniz ama benimki gibi bi kavgada giç alakası olmayan on yıllık şeyleri ısıtıp ısıtıp öne süren biriyse sonra da bu söylediklerindn gerçekten pişmanlık duyuyorsa öfke Anında söylenenlere kulak asmak sadece öfkeyi arttırıyor ve kapanmaz izler burakıyoro zaman sevgi azalacak gibi geliyor bana
söylenenler bir kulağımdan girip diğerinden çıkınca benim ona verdiğim değer azalmazmı
yani olduğu gibi kabullenmekle dikkate almamak, umursamamak arasındaki inçe çizgi nasıl belirlenir
Öld
öldü mü eşiniz yoksa sizi terk mi etti
Başka birine mi? İstemezseniz cevap vermeyebilirsiniz sizi üzmek istememterk ettii
Başka birine mi? İstemezseniz cevap vermeyebilirsiniz sizi üzmek istemem
Üzülme zaten herşey senin omuzlarındaymış belki de varlığından yokluğu daha hayırlıdır. Oğlun ne diyor bu duruma ailen destek oluyor mu sana, boşanmayı istiyor musun yoksa geri gelmesini mi bekliyorsunbence evlilik
paylaşmak demektir
mutlu olamk demektir
hele mutluluğa birde meyve verildi mi değmeyin keyfimize demi
ama benim rahmetli bana bunların hiç birini yaşatmadı
hep sorun hep borç hep sıkıntı stres yaşattı
bende hep mücadele ettim hiç bir zaman pes etmedimmm evladım için
ama o bir hiç uğruna bizi darma dağan etti
evin bütün sorumluğu
çocuğu bütün sorumluluğu hepsi bende idi
sorumluluk vermeye çok çalıştım ama hep kaçtı hep bahane üretti
benim istediğim sadece ufacık bir huzurdu
ama çok gördü bana bu hayata huzuruuu
teşekkür ederim. Ben birkaç ay önce sürekli böyle bir konu araştırdım durdum ama hep boşanma hikayeleri çıktı karşıma hem de cezbedici boşanma hikayeleri evet eşler rahat etmişti ama ya çocuklar? Boşanma hikayeleri beni tatmin etmeyince evlilik terapistlerinin makalelerini okumaya başladım; hepsinin ortak teorisi şuydu: "evlilikte kötü insan yoktur yanlış insan vardır."Tebrikler, çok güzel ve yerinde tespitleriniz ile uygulamalarınız var. Her evlilikte sorun olurmuş ki olduğunu da görüyoruz çevremizden yada kendimizden. Yazdıklarınızı aklımın bir köşesine yazıyorum, zamanı gelince kullanacağım. Ama şunu şimdiden yapmam lazım; önce kendimi değiştireceğim. Benim için çok zor, umarım bu kararımdan vazgeçmem.
Size yaşamınızda kolaylıklar diliyorum.
Üzülme zaten herşey senin omuzlarındaymış belki de varlığından yokluğu daha hayırlıdır. Oğlun ne diyor bu duruma ailen destek oluyor mu sana, boşanmayı istiyor musun yoksa geri gelmesini mi bekliyorsun
Neden anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor boşanmak istemiyor muselam cnm
oğlum kabulendi
evde yapmadığı babalığı şimdi yapıyorr gibi diyelimm
ailem arkamda
anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor beyimiz bende resmi işlemleri yaptırdım kendim maddi yönden toparlayınca açıcam davayııı
Neden anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor boşanmak istemiyor mu
Size düşkün müydü evliyken bunları şunun için soruyorum benim eşim çok abes bi insandır nerde nasıl davranacağını bilmezsin ama sürekli bana çok düşkündür boşanmak istediğimizde çocuğu vermeyeceğini söylemişti sonrasında ben seni kaybetmemek için çocuğu vermedim boşanmak istemediğim için demiştiah bilsem tatlım
saçma sapan şeyleri öne sürüyor boşanmamak için
yok çocuğu alacakmış benden
yok çocuğu onun istediği okula gidecekmiş
yazları kursa gönderiyorum kafama göre kursa gönderemezmişim
yok benim akrabalarımla görüşmeyecekiş bende anlamadım adamın kendi ile çok sorunu var onları çözemedikçe etrafa sarıyorrrrr
Size düşkün müydü evliyken bunları şunun için soruyorum benim eşim çok abes bi insandır nerde nasıl davranacağını bilmezsin ama sürekli bana çok düşkündür boşanmak istediğimizde çocuğu vermeyeceğini söylemişti sonrasında ben seni kaybetmemek için çocuğu vermedim boşanmak istemediğim için demişti
öyle bir düşkünlüğü yoktu bana karşı fakat allah için oğluna düşkündü
ama son beşyıldr hepten raydan çıktı idare edilmeyecek derecede ama hep sustum
Sizi tebrik ediyorum bana çok iyi geldi yazınızı okumak çünkü benim de eşim sizinkine benzer kafa yapısı ve krakterdeSelam kızlar
Bilenler bilir eşimle boşanma aşamasına gelmiş bir evliliğimiz ve darmadağın olmuş zihinlerimiz var. İki aydır aynı evde ondan uzak yaşayıp onu tanımaya kendimi tanımaya çalışıyorum. İnanın sanki daha evlenmemişiz o kadar hassasiyetle gözlem yapıyorum. Birçok şeyin sebeplerine inebildim. Çözülemeyen konularımız olduğunu ve birşekilde bunlarla yaşamaya alışmaya çalıştığımızı farkettim. İkimizin de hatalarının temelinde yatan faktörlerin hemen hemen hepsini ve düzelmenin nereden başlaması gerektiğini artık çözebiliyorum. Hala ona karşı soğukluğum devam ediyor ama evliliğime bir şans daha veriyorum. Bu gözlem günlerimde birkaç farkındalığım oldu sizinle de paylaşayım.
*eşim şiddet yaşayan bir ailede büyüdüğü için şiddete normal gözüyle bakıyor ve kocasına karşılık veren kadına vurulduğu için özür dilenmez o haketmiştir diye düşünüyor
Ders: bir oğlum var ve onun da şiddetli bir ailede büyüyüp ileride şiddete normal gözüyle bakmaması için gerekirse boşanırım. Ama şimdilik bunu gerektirecek bir durum yok.
*Ailemin boşanma durumunda bana sahip çıkmamasını dolayısıyla ona mecbur kalmamı çok isterdi böylece ben özgüvenimi kaybedip onun usulleriyle yaşamak zorunda kalacak ve belki de karşılık verdiğim an dayağı yiyecek evden kovulacaktım. Ona ve hiçbir erkeğe bu konuda güvenim yok.
Ders: hiçbir zaman bu konuda kozları onun eline vermem. Allaha şükür zaten ailem de yanmda üstelik mesleğim de var ve bu onu kahrediyor. Bu yıl tam teşkilat kpssye hazırlanıp atanıyorum inşallah
* kendi ilgi ve yetenekleriyle meşgul olan kadınlar bir evin eşyası olamaZlar çünkü hala birey gibi davranıyorlar. BURASI ÇOK ÖNEMLİ basit bir kurs veya elişi bile olsa hobilerinize dolayısıyla kendinize vakit ayırın. Kitap okuyun ve bazı konularda söyleyecek bilgece sözleriniz olsun.
* kavga anında o çıtayı ne kadar alçak tutarsa tutsun karakterinizden ödün vermeyin. Ben seviyesiZleşmediğim sürece eşim konuyu uzatamıyor uzatırsa da küçük düşüyor ve eziliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?