Bir garip arkadaş... Çok ilginç, sorunlu bir profil anlatacağım

eesra_a

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
724
266
103
İyi bir üniversitenin güzel bir bölümünde 4. sınıf öğrencisiyim. 1. sınıfta tanışmış olduğum bir arkadaşım var tanıştıgım ilk günden itibaren yalan söyledğini fark ettim, sezdim. Sevgilisinin (daha sonra eşi oldugunu öğrendim, tanıştıktan bir iki gün sonra evli oldugunu itiraf etmişti) reklam ajansı olduğunu söyledi ben de şükürler olsun ki yalan söyleyen insanı ne kadar profesyonel olursa olsun seziyorum yalan söylediğini bir şekilde. İnsanları çok iyi tahlil ederim bu bağlamda. Daha sonraları davetiyeci olduğunu öğrendim eşinin. Bu tarz yalanlarının yanında gündelik hayatına dair detaylarla ilgili bir takım yalanları da var sohbetlerimiz sırasında sözünü ettiğimiz herhangi bir konu ya da kişi hakkında bilgi sahibi olmasa dahi "a evet biliyorum" diyen bir arkadaş. Yani bilmediğinden adımın esra olduğu kadar emin olduğum konularda "bunu bilmiyordum", "bilmiyorum" demeyen biri katiyen. Fakat defaatle tekrar ettiği bir yalanı var ki dehşete düşüyorum her söylediğinde; şu an anne dediği kadının üvey olduğunu, öz annesinin yunan oldugunu ve o 10 yaşındayken beyi tümöründen öldüğünü söylüyor. Dahası var ben bunun doğru olmadığını sezince vakit geçirdiğimz iki ortak arkadaşımz vardı onlara belirtince arkadaşlardan biri "sohbet sırasında bana öz yunan annem diye attığı fotoğraf google görsellerdn alınmş olduğu belli ve hiç net olmayan bir fotoğraftı" dedi. Ardından öz ve öz annesi olmasına rağmen üvey olduğunu iddea ettiği annesi memleketinden kızının kaldığı eve İstanbul'a geldi ben de şaka ile karışık bşr şekilde üvey annesinin fotografını atmasını istedim önce geçiştirmeye çalıştı ben biraz üstleyince sezdirmeden durumu attı fotoyu en sonunda. Neticesinde ise kadın arkadaşımn kopyası sayılır yüzü, mimiğiyle aynılar. Ben de "sana ne kadar benziyor dedim bu kadın" güldüm falan . O da "yok neresi benziyor ben o kadar çirkin miyim" dedi. Ardından da "babamın akrabası oluyor, belki o yüzden benzetmişsndr" dedi. Geçenlerde ben rahmetli yunan anneni merak ediyrm nasıldı diyince, bana Facebook'tan alınmş güncel, parıl parıl bir güzel kadın fotoğrafı gösterdi işte bu dedi. Kadının şalında da oturduğu kafenin adı yazıyordu. 13 yıl önce annen ölecek sen de elin kadının zamane Beşiktaş kafelerinde çekilmiş fotosunu bana annen diye yutturacaksın. İlk günden beri yalan söylediğini biliyordum ve böylelikle de tescillenmş oldu. Daha zilyon tane kolpa söylemleri var ama yazıp da daha fazla uzatmak istemiyorum konumu. Onun dışında akademik olarak eşit düzeydeyiz sohbeti akıcı politik, güncel her konu hakkında konuşabiliyoruz kendisyle. İçimi dökmek, fikir almak istedim. Sizlerin yorumu nedir bu arkadaşım hakkında?

Benim de vardi boyle bir sinif arkadasim. Yalanlari tehlikeliydi bizimkinin. Baskalarina da zarar veriyordu. Gelip gelip anlatirdi. Acigini yakalayinca kinlenirdi o kisiye. Ben o yuzden her dedigine "yav he he." der gecerdim ki bana bulasmasin
Artik herkesin dilindeydi yalanlari. Neyse ki mezun oldum kurtuldum yillarca aradi beni hayatim hakkinda her seyi ogrenmeye calisti. Kendisi de tek binali bir ozel üniversitede burssuz okuyordu ama burslu oldugunu hocalarin ona hayran oldugunu devlet universitelerine gecis yapmasin diye yalvardiklarini soyluyordu Daha neler neler anlatsam roman olur. Numarami degistirdim kurtuldum. En son Instagram'da bir fotografimi gorup mesaj atmisti ödüm patlamisti yine bana saracak diye
Kendi haline birakin mumkun mertebe uzak durun.

Bende çok var böyle tiplerden. Yalanları da seninkinin yalanlarına çok benziyor üstelik. Sanırım patolojik bir durum.

1. Örnek Sevgilimin reklam ajansı var, şuan boşanma sürecinde evlilikleri zaten yıllar önce bitmiş, birlikte duruşmalarına bile gittik beni herkesle müstakbel eşim diye tanıştırdı. Gerçekte adam kumarhane işletiyor, sorduğumda gayet açık bir şekilde karısından ayrılmayı hiç düşünmediğini, üstünde çok emeği olduğunu anlatıyor

2. Örnek annesinin o daha bebekken Bulgaristanda biçer döverin altında kalarak öldüğünü üvey annesinin ona çok kötü davrandığını bayağı ayrıntılarıyla anlatıyor. Sonradan anlıyoruz ki annesi gayet tatlış bir kadın olmakla beraber gayet öz annesi.

Bir de şu var bahsettiğim her iki insan da hiç alakaları olmamasına rağmen jest mimik tip olarak birbirini andırırdı. Bir de ikisi de sürekli fizyolojik olarak hasta olduklarını ve dışarda herkesin onları süzdüğünü filan iddia ederdi.

+1
Arkadaşlığınız neden sürdürüyorsunuz?
Tahammül edilebilecek bir durum değil ki siz de açıklarını arayıp durmuşsunuz. Yorucu bir şey bu.
He deyip geçiyorum tabşri caizse yalanları dılındaki sohbeti cazip geliyor. Bana bir zararı dokunamaz konum alırım çünlü farkındayım kendisinin

Benim de böyle bir arkadaşım vardı. Hatta o da yunan olduğunu iddia ediyordu ve burssuz okuduğu halde(sonradan sınıf arkadaşından öğrendim) erasmus için hocalarının onu çok desteklediğini okulda ilk üçte olduğunu iddia ettiğini desem :) bu hastalar aynı yalanı mı söylüyor acaba? Ben o kızdan uzaklaştım. Beni korkutmaya başlamıştı. Yalanların ardı kesilmiyordu. Hangisi doğru bu da mı yalan diye diye paranoyaklaşmıştım, iletişimi kestim huzur buldum.

yalanı anlayıp da uzaklaşmama amacınız nedir?
Yalanları dışında yani şizofrenliği dışında bana zararı yok olamz da böyle bir insanın çünkü herkes kanarken dediklerine gayet ben farkındayım olup bitenin ona dediklerine bazen he diyşp geçiyrm hiç üstelemiyrm bile farkedşyrdr muhtemelen. Onun dışında yalan söylemese ve kıskanç olmasa ciddi anlamda sohbetiyle iyi anlaştıgım biri

Bu kadar ince eleyip sık dokurken yorulmadınız mı?
Ben okurken yoruldum.
Detayı anlatmazsaydım burada söyledğim konu havada kalacaktı. Dahası ben bu kişiyi 4 yıldır tanıyorum ve yakınız, bu nedenle normal her gün gördüğüm bir insanı iyice tahlil etmiş olabilmem aksi olursa sıkıntılı zaten...

ahaahhaha inanmıyorum arkadaşım da aynı şekilde üveya nnem dediği ladına demediğini bırakmıyor ki kadın kulakalrınla duydum nasıl üzerine titriyor erzaklar gönderiyor ta nerelerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…