Bir garip bayram gezmesi...

sweetsin

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2013
275
2
16
35
Ankara
kızlar her bayram yaşadığımız bir problem bu..
ben evlenmeden önce ailemde böyle değildi.. eşimin ailesinde bunu gördüm...
şimdi biz bayramda büyüklerimize gidip ellerini öpüyoruz..orası tamam...
ama eşimin ailesinde bayramlaşmış olsalar bile küçüğün de evine gidiliyo mutlaka...
yani diyelim ki kv gile kardeşi geldi kendinden 10 yaş küçük... geldiler bayramlaştılar ellerini öptüler..
onlar gidiyolar kv hemen çıkıyo evden onlara gidiyo..tabi bizi de hadi die götürüyolar
e biraz önce bayramlaştın ya..bunun mantığı ne?
e böyle olunca da gez gez bitmiyo 2 küçük çocukla.. onlar için çok önemli bişey bu..
onlar sana gelip bayramlaştıysa, isterse 20 yaşında olsun, onun da evine gidiliyo ve yarım saatden önce kalkılmıyo..
yine bayramın mübarek olsun dialogları... halbuki önceden kutlamışlardı.. sanki ilk gibi...
sizde de var mı bu durum?

Bizde var,ama yalnız kardeşler arasında :)
Misal biz onlara uzak oturdugumuz için pek gelemezler bize ama kendi aralarında örneğin,x amcam y amcama eşini gönderiyor bayramlaşıyorlar tatlılarını yiyolar,bi kaç gün sonrada y amcamın eşi x amcamın evine gidiyo tatlısını yiyor :)
Yeğenlerde öyle değil ama,babaannem öyle gitmez her yere sadece eltiler giderler gelirler,oda saygıdan diye düşünüyorum,ben yaptım o yapmadı olmasın diye ::)

bayramın birinci günü kv de geçiyoruz işte, onlarla geziyoruz.. akşam evimize geliyoruz,
sabah saat 10 gibi tak tak tak kapı... yataktan fırlıyoruz tabi.. kv kb bize bayramlaşmaya gelmişler...
güler misin ağlar mısın

Yok o kadarda değil canım,yani gelindiği gün gidilmez bize,bi kaç gün sonrasında gidilir ve uygun saatte :)

Aynı gün olmaz ama iadeye gidilir bizdede.
Yani zaten kayınvalideniz büyük olsada siz küçüksünüz, eşinizin teyzesi veya amcası gelmenizi bekler bayramda.

hiç garip değil canım bizde de dediğin gibi yapılır mutlaka.küçüklere de gidilir,büyüklere de gidilir. hatta gidilmezse darılınır fakat aynı gün olması şart değil. bence çok güze bi gelenek. siz nerelisiniz,eşiniz nereli?

Bizde de diyelim ki annemin amcasıyla bir yerde karşılaştık bayramlaştık ama yine de onun evine de gitmek zorundayız. Bana çok garip geliyor. Bir de sanki hiç karşılaşmamış gibi yeniden el öpmeler falan

ankara cnm.. ama eşimin annesi babası falan eskiye bağlı köy adetlerini benimseyen insanlar...
ya mesela bazen de şöyle oluyo..
bize geldiler ya kv kardeşi, çıkarken evden onlarla beraber çıkıyoruz ve onlara gidiyoruz :) ben utanıyorum bu durumdan

komedi filmi gibi :))))))))))))))))))))))))) sen onlara onlar sana git-gel-gel-git :))) allah yardımcınız olsun

:) Ben de aynı gün içinde benzer bayram ziyareti adeti duydum Balıkesir civarlarında, sabah gidilen yerden öğleden sonra aynı kişiler misafir geliyormuş neden dedim hiç bir mantığı yok şu an Ama yeni jenerasyon bayramın ilk gün toplu bayramlaşma düzenleyip kurtuluyorlarmış artık yavaş yavaş bitmek bilmeyen gidip gelmelerden.

bizde de öyledir..
ama hemen sizinki gibi hadi size de gidelim bayramlaşalım şeklinde değil..
küçükler büyükleri gezer..
eğer büyüklerin vakti varsa bayram sonuna doğru iadeyi ziyarete gidilir..
sizin ki biraz ilginç bari arama dan biraz saat geçsin öyle olsa.. eşinize söylediniz mi bu konuyu?

Son düzenleme:
al benden de o kadar bizimkilerde Ankaranın bir ilçesinde yaşıyolar ben artık alıştım 14 yıl oldu .Geleneksel evcilik oyunlaRI ŞENLİĞİ başiladı diyew dalga geçiyorum artık napıyım

al benden de o kadar bizimkilerde Ankaranın bir ilçesinde yaşıyolar ben artık alıştım 14 yıl oldu .Geleneksel evcilik oyunlaRI ŞENLİĞİ başiladı diyew dalga geçiyorum artık napıyım

cnm güldürdün beni ya.. :) ne kadar doğru ama direk evcilik oyunu...

evet eşim için çok normal...
bayram denince adamda akan sular duruyor niyeyse..
bi keresinde bayramını kutlamayı unutmuşum sabahtan, surat yaptı sen benim bayramımı kutlamadın diye

Bizde de, eşimin ailesinde de adet böyledir. Küçükler önce gider daha sonra (en az 1 gün sonra) büyükler gelir. Her yerin bir usulü var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…